- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asha07lcc
tag
ja 250000 ft tényleg black Friday.
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok,
Meg tudná mondani vki, hogy a két Daikin klima között miben rejlik a kb 32 eFt árkülönbség?
[link] [link] Az utóbbi ugyan egy újabb 2018-as kiadásű termék, de felhaszálói oldalról a leírtak alapján nem látok érdemi különbséget- Lehet, h vmi lényeges elkerülte a figyelmemet ?(#27027) netpok2 ! Köszi a véleményed Nekem is valamivel szimpibb a Daikin, mint az LG
-
netpok2
csendes tag
válasz sumsang #27052 üzenetére
Újabb, az FTXJ3 kifutó széria (ha jól tudom) R410A-val töltve, az FTXFA már az R32-es hűtōközeget használja ami környezetbarátabb. Az R410A-t ki fogják vonni, késsőbbi javítások drágábbak lesznek ha kell rátölteni (optimális esetben nem kell. Nekem FTX35J3-am van szépen muzsikál meg vagyok vele elégedve.
Annak idején néztem a webklímát, végül a telepítési garancia vagyis annak hiánya miatt nem őket választottam továbbá telepítési áraik max 3 méter csövezést tartalmaznak, ami azért gond mert a legtöbb klímához minimum 3 métert írnak elő (fel szokták tekerni a kültéri mögé ami nem kerül a falba), ennél kevesebbnél akár a gari is ugorhat. Én kerülném őket, nálam a pannonklíma szerelt, meg voltam velük elégedve (plusz most néztem náluk csak 210 az FTXFA).
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz TeeJay #27054 üzenetére
Az R32 leginkább környezetvédelmi szempontból jobb. Az R410A hűtőközeg fele R32 azaz nincs nagy újdonság a dologban, . És a tiszta R32 hűtőközegnek sem biztos a jövője, azaz a piacon a következő 20 évben állandó változás, technikai átállás várható. Az R 410A még szerintem sokáig velünk lesz.
Itt részletesebben:[link][ Szerkesztve ]
-
-
Met
nagyúr
Hűtés szezonban általában havonta beszoktam fújni a beltérit Mr Big klímatisztítóval, általában ennyi idő után lesz kicsit punyadt szaga.
Fújkáljam most is hogy fűtök vele? Szagát nem érzem csak gondolom a levegőből most is rakódnak le dolgok a hőcserélőre."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
asha07lcc
tag
https://www.scanoffice.fi/vttn-testiraportit-ilmalampopumppuvertailu/
illetve a link:
[link]fordítóval érdemes elég kevesen járatosak a finn nyelvben
És a sokakat érdeklő Gree Amber
teszt is benne van.[ Szerkesztve ]
-
netpok2
csendes tag
Hát 30 évvel ezelőtt szerintem még csak R22 volt, amivel a probléma, hogy "Az első F-gáz rendelet értelmében az R22 hűtőközeggel működő berendezésekre 2015. január 1-től kezdődően tilos R22 hűtőközeget tölteni, legyen az akár lefejtett, akár regenerált!"
Lehet hogy töltik, de nem legálisan.szerk: nem szóltam, tölteni R22-vel tilos, de konvertálható R407c-re, minimális teljesítményveszteséggel.R410A esetén valószínűleg ez még bőven odébb van, 2025-ig még új telepítésként is lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz netpok2 #27066 üzenetére
Valószínű, hogy azonos paraméterek ill. tudás mellett a (FTXF35A) 32-es töltetű helyett a 410 -es (FTX35J3) Daikin klimát választom, mivel 32 eFt fölös pénzem sajna nincs. Majd ha támogatják mint az elektromos autókat, HGCS termékeket, meg a focistadionok építését, akkor majd én is áldozok plusz pénzt a környezetbarátibb termékre. De addig biztos, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
netpok2
csendes tag
Biztos vagyok benne, hogy vannak cégek/személyek akik töltenek R22-t is, mint ahogy vannak akik még ma is eladnak on-off klímákat, de tudtommal az autókban az R12-es hűtőközeget a lakossági felhasználással ellentétben az R134a váltotta fel (valószínűleg, mert az autóknál van "elkerülhetlen" szivárgás), amit viszont szabad tölteni. Mind az R410A-t, mind az R134a-t 2022-ig lehet új rendszerekben felhasználni és 2030-ig lehet szervíz céllal tölteni.
-
pjen
félisten
válasz netpok2 #27070 üzenetére
A táblázatban ott van a helyetesítö közeg,igaz kérdő jellel.Biztos fognak találni valamilyen megoldást.Másrészt a klíma hermetikus rendszer,ha megfelelően van szerelve,szinte sosem kell rátölteni.Jó példa erre a 150 literes Lehel hűtő,Bosch liszensz motorral.Gyártási év 1967.Rozsdás,de működik a gyári gázzal.
-
feco70
senior tag
Ftxf biztos modernebb, de, hogy halkabb, hát nem tudom, nekem most rakták fel, Daikin j3 at akinek ennél halkabb kell az beteg. Ja és valaki írta, hogy gagyi lapátok, ráadásul nyekerek.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Mi van olyankor, amikor a klimabol kortyogo, vagy aramlo viz hangja hallatszik? Mint amikor a radiatoros futesben nincs eleg viz, es hallatszik, hogy zubog a viz. Egyenkent nem mindig csinalja.
A cucc 1 honapos. (Panasonic Nordic). A gagyi kinai Rcool-nal (az is 1 honapos) ez nincs. -
feco70
senior tag
A fal síkjától kijebb rakattam, mert jön rá a szigetelés, ázik egész nap. Szerintetek gond lehet?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Zizi123 #27075 üzenetére
Nekem is csinálta időnként. Csak fűtés és Daikin.
"A FŰTÉS üzemmód hirtelen leáll és csobogó hang hallható.
• A kültéri egység jégmentesítést végez. A FŰTÉS üzemmód a kültéri egységen található jég eltávolítása után újból elindul. Várjon körülbelül 4–12 percet."Idézet daikin manuál.
[ Szerkesztve ]
-
Lazy
csendes tag
Sziasztok, olyan szeretnék kérdezni, hogy volt egy akció, most a héten és lehetett venni Daikin FTXB35C 3,5kW inverteres klímát (árát most nem írok) meg is rendeltem dec 6. érvényes az ajánlatuk addig kellene szereznem egy szerelőt, aki ad nyilatkozatot, hogy a bolt eltudja küldeni a klímát ill. a szerelőnek jó is lenne ha felszerelné, de idáig egy szerelőt sem találtam, aki hajlandó lenne. Ahol meg említettem ezt a nevet Daikin már felhorkantak szinte kinevettek, mit akarok én azzal nagyon sok a garanciális probléma Török országban szerelik össze stb, és vegyek Gree Amert mert az sokkal jobb kiírja a hibakódokat az elején stb. Akkor felejtős eza megoldás szerintetek vagy próbáljak valaki találni vagy esetleg van valakinek ötlete szerelőre, aki nem akar lebeszélni és felszerelni. Nem tudom most mi tévő legyek. Amúgy Komlón kellene szerelni, és a bolt ahol lett vásárolva vagy is lesz az Bp.,i és ők csak 50 km körzetben vállalnak szerelést.
-
Zizi123
senior tag
válasz Mezga Aladár #27079 üzenetére
Ebben az idoszakban gondolom meg nem tud lejegesedni. Vagy megis???
-
kelzsoca
félisten
Azért akarnak lebeszélni, hogy aztán rábeszéljenek egy olyan gépre, amit ők szereznek be, és szerelnek fel.
A klímás nem igazán tud keresni a szereléssel, a haszon inkább az eladott gépek után keletkezik, így ne csodálkozz hogy nem szívesen szerelnék a máshol beszerzett klímát, illetve próbálnak elbizonytalanítani a vásárolt géppel kapcsolatban. -
Lazy
csendes tag
válasz asha07lcc #27088 üzenetére
Igen az a legjobb, aki hirdeti az szereli is. Én ezt utólag tudtam meg, hogy nem szerelik fel csak 50 km körzetben, lehet nem voltam elég körül tekintő, de igazából nem vettem még meg, csak van egy lehetőségem dec 6. ig megvenni akciósan 149 ezer Ft bruttóáron ingyen szállítással az egész országban, szerintem azért a tip. ez jó ár, de ha nincs ki fel szerelje, akkor hiába az akció nem tudom kihasználni.
-
windy
tag
Szia!
Annyiért mindenképpen meg kell venned, mert gyakorlatilag nagykereskedelmi ár. Sőt vannak kisebb klímás cégek, akik drágábban kapják a nagykerből. Egyébként az érdi cég, ahol meg tudod rendelni, már nem ennyiért hirdeti, ez Black Friday-os akció volt. A klímások azért ágállnak ellene, mert mint fentebb említettem, ők nem tudják ennyiért adni, és így nem tudnak versenyezni ezzel az ajánlattal. Persze, hogy könnyebb azt állítani (aminek egyébként semmi alapja nincs), hogy problémás termék. Nem igaz az sem, hogy török gyártmány, ez a gép a Daikin csehországi gyárában készül, onnan érkezik hozzánk. Nyugodtan rendeld meg, lesz ott vidéken olyan klímás, akinek megéri felrakni a gépedet, annyirta nincsenek tele munkával. Persze nem ez a legoptimálisabb megoldás, jó lenne, ha az szerelné, akitől megvetted, de igazából nekeik egyáltalán nincs szerelőjük, tehát ha közel lennél Érdhez, akkor sem a cég telepítené, hanem valamelyik alvállalkozójuk. Jó gép, nem lesz vele probléma, ha találsz egy gondos szerelőt, aki helyesen feltelepíti neked.
[ Szerkesztve ]
-
Lazy
csendes tag
Köszönöm szépen a korrekt választ, igazából azért is néztem ki ezt a klímát, mivel sokat olvasgatom ezt a fórumot és az ott leírtak alapján próbáltam meg választani, ezt köszönhető neked is Windy, tesóméknak már ti telepítettek egy klímát ő nagyon meg van vele elégedve mind a kivitelezéssel mind a klímával amit tőletek vett az is Daikin.
-
Ijk
nagyúr
Beszéltem most klímásokkal, kint voltak körülnézni. Eredetileg Fujitsu Fujitsu ASYG12LLCE/AOYG12LLC-re kértem ajánlatot, de azt mondták a 20 és 14 nm2-es szobára elég a 2,5kW is. Ugyebár első szempont majd a hűtés lesz, konvektorok vannak jó régiek (40 évesnél idősebbek) és párhuzamosan megpróbálkoznék a fűtéssel is, magyarul menne a konvektor is, de ha mégis behalnának, akkor ott a klíma és nem veszek másik konvektort. Fűtés nem gondolom hogy vészes lesz, eléggé körbe vagyok fűtve, most üres lakásban nulla fűtéssel szinte szobahőmérséklet van.
Igazából egy vállalkozóval akarom intézni a szerelést, beszerzést az esetleges garanciális problémák elkerülése végett.
A Fujitsu helyett Gree-t ajánlottak, mert az alkalmas fűtésre is. Mindkettőből a 2,5-2,7kW 510k körül lenne szereléssel a 2db.Igazából nehéz eldönteni mit is akarok. Leginkább konvektorokat megtartani a nagyon fagyos időkre, enyhéb, 0 és pluszos hőmérsékleten pedig lekapcsolom a konvektort vagy őrlángon hagyom és légkondival temperálok. Erre talán még egy H tarifával is bepróbálkoznék. Szóval a szempontok a stabil, megbízható és halk működés de nem extrém hidegben. Mivel társasház így a kültéri zaja sem elhanyagolható szempont lehetséges konfliktus forrást tekintve. Bent is szeretem a csendet.
Gari úgy láttam Gree-re 5 év, Fujitsu-ra 10. Melyik lenne optimálisabb ezekre az elvárásokra?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
tboy72
aktív tag
válasz Fantomas80 #27094 üzenetére
A FTXB35C -ről volt szó szerintem, nem a FTXF35A-ról...
-
LanyUs
senior tag
válasz Fantomas80 #27094 üzenetére
Már a kezdő lapon is megtalálható [link], hogy működik ott gyár. De az csak a helyet és talán a munkaerőt adja. Vagy esetleg létezik kimutatás, hogy a Törökországban gyártottak gyengébb minőségűek? Nem hinném. A minőségbiztosítási eljárások garantáltak mindenhol. Én tuti a Nigériában tökéletesen gyártott eszközt veszem, egy akár Németországban silány eljárással gyártott termék ellenében. De ugyanez általánosságban elmondahtó az összes márkára
-
Male
nagyúr
A méretezésben igaza lehet. Nekem 42nm-re van egy 2.5-es Fujitsu, igaz, LTCA, de bőven elég volt az utóbbi években (kizárólagos fűtés nálam). Persze ha mondjuk legfelső szint, vagy pocsék az ablakok szigetelése, stb., akkor kellhet a nagyobb, ez már a körülményeken múlik.
Viszont az a mondat, hogy azért Gree a Fujitsuval szemben, mert az alkalmas fűtésre is... itt azért eléggé meginogna a bizalmam abban a szerelőben. Persze nem várható az sem, hogy azt mondja, mert azon többet keres, de akkor is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest