- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kelzsoca #27300 üzenetére
2 számítógép van, 1 mikro, 1 hűtő, 1 mosógép és a klíma más áramot fogyasztó eszköz nincsen. 1070 watt fogyasztás volt amikor ment a klíma végig. Volt kint az eon, mint írtam órával nincs baj cseréltek is megszakítókat újakra. Most várok még egy villanyszerelőt aki megmondja, hogy van-e valami gubanc esetleg. Eon nem talált semmit. Mi lehet szerintetek a probléma? Esetleg a belső hálózaton van valami baj? Mert mondjuk csak azt nézték meg amin az ő plombájuk volt és azokat cserélték ki. Van 3 külön álló régi fajta megszakító amit mondtak, hogy ahhoz hozzá nyúlhat olyan villanyszerelő is akinek nincsen plomba bontási engedélye. Csatolok képet. a Felső 3 ami nincsen ellenőrizve. Ez miatt cserélte le az eon, mert alig lehetett őket már kapcsolni is.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz #42706048 #27301 üzenetére
Egy saját történettel kezdeném:
Nálunk a szülői házba mindig magas volt a fogyasztás, pedig amit tudtunk modernizáltunk, eon megnézte az órát (régi darab volt, de gond nélkül működött) minden rendben vele, nincs probléma, cserélni sem kell.
Mivel az óra a szomszéd ház falán volt másik 4-5 órával, és régóta szerettük volna saját házfalra tetetni, megigényeltük az átszerelést pár éve, kijött az eon-os szerelő, levette az órát, majd mutatta hogy nézzük meg, rá van kötve az órára, valószínűleg ott "szökik" el az áram nagy része.
Az óra átszerelése után a rökövetkező teljes hónapokat nézve a villanyszámla a felére esett vissza, és azóta sem tapasztalunk magasabb fogyasztást, mint ami a tényleges. -
törölt tag
válasz tibibi #27304 üzenetére
De egy hónapra volt 1070 kw a fogyasztás mindennel együtt. Elírtam ez előző írásban. Előző klíma 380 kw ot fogyasztott ugyanezekkel a dolgokkal együtt. Van különbség. Elég érdekes, hogy ez meg ennyit. Nem hiszem, hogy lopnák az áramot vagy ilyesmi mivel volt kint az Eon és megnézték.
-
törölt tag
válasz tibibi #27313 üzenetére
Simán konnektorba van kötve. Most azt nézegetem melyik fogyasztásmérő lenne jó. Valami olcsóbbat veszek a héten. Attól nem lehet , hogy többet fogyaszt, mert régi kismegszakítók vannak esetleg? Gondolom ez nem befolyásolja azt hogy sokat fogyaszt. Elindítottam ma 18:00 tól megy 27 fokra van állítva, ha kevesebbre állítom nem tudja tartani a 22 fokot. Most azóta tartja a 23 at, 27 fokon, automatikusan van a ventilátor ,de nagyon hangos 1,2 es ventilátor fokozaton jó, de úgy meg nem igazán jön belőle semmi Mire lenne érdemes beállítani a ventilátort meg a fokot? Vagy jó így ahogy van?
4-5 ezer ft ig melyik fogyasztásmérő ami jó erre az egy mérésre? Ez miatt nem akarok tízezreket költeni mérőre. köszi
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz #42706048 #27309 üzenetére
Ez nekem is soknak tűnik. Nálunk csak normál tarifa / mérő van, a havi fogyasztás most olyan 600-650kW, amiben van 2 klíma, (az egyik keveset megy, nemigen kapcsol be), de a másik szinte állandóan, konyhai minden, 120l bojler normál tarifáról, tv 24 órában (asszonynak és gyereknek az az éjjeli lámpa...) hűtő, pc + az apraja.
-
farkassamu
csendes tag
Volt ma másik szerelő. A jelenlegi fűtés mellé azt mondta elég a 3,5kw, de ha csak klímával szeretném megoldani a fűtést akkor inkább az 5kw, hogy a szemben lévő két helyiségbe is elég legyen. Japán klímából a Daikin ftxp50 és a Mitsubishi msz/muz fh50ve és még egy Kínait ajánlott a Midea mission 2 ebből is az 5kw. A fűtés miatt tálca melegítő mindenképpen javasolta.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes e a Japán klímára áldozni? Ér annyival többet mint amivel többe kerül?
A Midea árában benne van a tálca fűtés és a wifi 5 év garanciával, másik kettő esetében ezeket külön kell megvásárolni és a garancia 2 év. Árban elég jelentős a különbség, a Midea fél áron van a másik kettőhöz képest. -
tibibi
őstag
válasz #42706048 #27314 üzenetére
a legegyszerűbb akár ez is
(#27316) farkassamu szerinted miért drágább a japán ? Neked kell eldönteni .
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz farkassamu #27316 üzenetére
Inkább japán klíma. Viszont ezt az 5kW-ot nem javasolnám. Sokkal inkább 2-3 kisebb klíma, mint egy nagy. A nagy klímával soha nem lesz optimális a fűtés különálló helyiségek esetén.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz #42706048 #27311 üzenetére
Ennek a klímának a becsült energiafogyasztása fűtés üzemmódban EU régióra 852kWh/év
A klíma maximális fogyasztása fűtés üzemmódban 1,38kW.
Ha úgy számolunk, hogy a klíma folyamatosan maximális energiafogyasztással üzemel, napi 24 órában, akkor az alábbi fogyasztás jön ki egy hónapra: 30*24*1,38=993,6kW -> 37 292 Ft
Persze ez elég valószínűtlen felhasználás. -
Ijk
nagyúr
válasz farkassamu #27316 üzenetére
Elég sokat jártam mostanában körül a klíma témát, nem vagyok szakember, de eddigi tudásanyagból az jött át hogy lehetőleg két klímával fűtsd a két szobát. Nem gondolom hogy át fog majd szökni a meleg azon az ajtón, lesz ott hőmérséklet különbség rendesen. Talán légárammal lehet picit játszani, de kétlem hogy jelentős mennyiségű meleg levegőt át tudsz fújni. Szerintem számolhatsz akár 4-5 fokos különbséggel is a két szoba között, ami azt jelenti hogy ha beállítod az egy szem beltérit 22 fokra, a másik szobában lesz jó esetben 18 mikor lekapcsol. Ha pedig ott 22 fokot akarsz, a nagy helységet be kell fűtened vagy 26-ra. Persze lehet hogy kisebb lesz a különbség, de lehet hogy még több is.
Én egy 3,5kW-ost tennék a nagyobba és egy 2,5kW-ost a 10nm2-re./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
(#27315) BigBear: Nekem is soknak tűnik eléggé. Amúgy hány fokra van állítva az amelyik egyfolytában megy? Most ez 27 re van állítva ,de nem igen áll le nem tudom, hogy ez jó vagy nem.
(#27317) tibibi: köszi szépen rendelem.
(#27319) Flashcash: Az a baj, hogy ha 24 re állítom, ha 27 fokra akkor is ugyanannyi a fogyasztás, de akkor most majd lemérem fogyasztásmérővel hétvégén. Maximális energiafogyasztás az a 30 fokra való állításra érted? köszi
-
-
BigBear
senior tag
válasz #42706048 #27321 üzenetére
A Daikin Ftxf 35 megy gyak. folyamatosan, 24-26 fok a beállított. Hőmérő szerint (ami falközelben és elég messze van a klímától) 22-23 fok a hőmérséklet. Sajnos nem optimális a klíma elhelyezése, de nemigen tudtuk máshova tenni. A meleg nagy része megy fel a helyiség közepén a lépcsőn, ezért kapcsol be kevésbé a másik klíma. Gyakorlatilag a Daikin önmagában kénytelen fűteni az egész lakást, igaz, kiegészítő fűtésként. A fő fűtés egy cserépkályha.
-
LanyUs
senior tag
válasz BigBear #27324 üzenetére
Nálam is szökött fel a lépcsőnél a meleg és áramlott a nyakamba a hideg levegő. Az emeleti folyosóra telepített radiátor megoldotta a problémát. Ha egyenletesen melegszik a lépcső kezdete ( alsó szint ) és a vége ( felső szint ) folyosó, akkor nincs a hideg levegő huzat hatása. Klíma fűtés esetén is oda fogom tenni az emeletre a központi folyosóra a másik készüléket éppen ezért. A típusa 2 Sensira után nem sensira lesz Én nem hallgatom azt a rohadék búgást többet. A melléképületen még csak-csak, de LOL ezek a kültérik. Samsung reklámozott valami dupla csapágyat, de itt még senki említést sem tett róla. Elnézést mindenkitől, lehet én vagyok túl érzékeny a hangokra de nagyon idegesít akármilyen búgás. Talán Mitshu lesz Ja igen és nézegetni sem akarom látványos helyen a beltériket, ezért mennyezeti klíma lesz. Ezt eldöntöttem.
Előző hsz-re: a klíma csak akkor képes befűteni tökéletesen egy másik szobát, ha a légáram pontosan oda irányítható. Becsorgó meleg is létezik, de jelentős eltérés lesz a szobák között. Ez pl. kiváló lehet egy nappali vagy háló esetén a nappali javára. Összességében ott tartok, hogy 2-2,5kw gép kültéri halkabb, mint a 3,5 kw-os ezért hosszabb távon biztosan jobb befektetés a több kicsi készülék.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz LanyUs #27326 üzenetére
Sajnos egyelőre nincs központi fűtés.
Ez egy külterületi eredetileg gazdasági épület, nulla szigetelés (valamikor a tetőbe került, de sztem az már nemigen van a helyén), egy kb. 40-45 m2-es egybetérrel (szoba, konyha), kis fürdő, tetőtérben pedig 2 kis szoba. Nagyjából középen lépcső fel. A klímát egyszerűen nem tudtuk értelmes helyre rakni, így a bejárat fölé került, majdnem szemben a cserépkályhával és a lépcsővel, a fizika pedig sajnos nem verhető át, így sok meleg megy el felfelé.
Tuti jó dolog a klíma fűtés, de egyelőre nálam nem az igazi. Mindenképpen kellene szigetelés, de, hogy őszinte legyek, a melegérzet és a csend miatt továbbra is a központi fűtés felé hajlok.
Egyébként nálam a Daikin (és a Gree) kültérije is falon van, de a Daikin nagyon-nagyon halk. Nem búg, nem rezeg. -
netpok2
csendes tag
válasz LanyUs #27326 üzenetére
Én inkább típusnak írnám fel a különbséget, az n+1 service manual alapján amit az utóbbi időben megnéztem, ha van különbség a 2.5 és 3.5 kw-os kültéri között akkor az csak a hőcserélő mérete (és ebből következően a töltet mennyisége), persze, lehet hogy nincs igazam még nem volt alkalmam összehasonlítani őket.
-
törölt tag
válasz DeFranco #27325 üzenetére
Nem kell hülyének nézned. Miért lenne mese meg elszámoló. Semmi lopás se ilyesmi nincsen. 1 hónapon át mértem ennyi lett. Eon is volt kint leellenőrizni az órát is. Éjféltől most 12:00 ig 40 kw ment el. De úgy hogy ebből 12 órája ment a klíma a 2 gép csak 6 órát és a hűtő végig. 25 fokra van állítva automata ventilátorral. Így van 22 fok. De őszintén még a gázkonvektor is sokkal jobb hőérzetet ad...
Most rendeltem egy fogyasztásmérőt bár, ha ennyi a fogyasztása akkor ennyi ez van.[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #42706048 #27330 üzenetére
Olvasom sokadszorra Nálad ezt a fogyasztást, de ez tényleg döbbenetes! Az elmúlt előtti szezonban volt 1000KWh felett kb. a két klimámmal összesen a fogyasztás (ez itt kb. havi lesz?!) . Külterületi (erdő a szomszéd), fölül sarazott mennyezet szigetelés, tehát van modernebb és jobb ennél. Igaz 2 FUJITSU dolgozott, meg dolgozik most is.
bégé
-
netpok2
csendes tag
válasz #42706048 #27329 üzenetére
Ha csak 20kw fogyasztással számolunk 24 órára az 800w, nálam akkor már 35-40 fokos levegő jön belőle ekkora áramfelvételnél,
Amit megnézhetsz még:
- ha van fűtőszál benne akkor meleg-e a klíma alja, az megehet 150-250 wattot
- nem jeges-e kültéri (ha nincs fűtőszál, vagy csak nem működik)
- a klíma csövei, ha hozzáférsz melegek-e, 25 fokos belső hőmérséklethez melegebbnek kell lenie mint 25 fok
- nem meleg-e a maga a kültéri (ilyen időben nem illene, de ha félig le van égve a kompresszor akkor reálisak az általad panaszolt jelenségek)
- a hangja rendben van-e, ventilátor meg hűtőgép hangjának illik lennie, ha zörög, kerreg vagy esetleg Zetorhangokat ad az kevésbé jó.Ha megvan a fogyasztásmérő akkor reális fogyasztások:
- kikapcsolt állapotban: <5W, általában ki sem tudják jelezni az olcsóbb fogyasztásmérők
- amikor nem fűt, mert hőmérséklet alatt van: <10-15W
- fűtés közben 150-1200W, ilyen időben az alacsonyabb részen illene lennie
- ha fűtés közben kikapcsolod: kb 50W környékére kell visszaesni amíg a kültériben is megy a venti.
Ezek egy Daikin FTX35J3-on mért értékek, de nagyságrendi eltérésnek nem illik lennie.Ha a fentiek közül valamelyik megbukik, akkor klímás minél előbb és a készüléket szerintem ne is használd addig.
Illetve hosszútávon ajánlom egy ilyen beszerzését, interneten meg lehet utána nézni, hogy mikor mennyit fogyasztott.
[ Szerkesztve ]
-
netpok2
csendes tag
válasz netpok2 #27335 üzenetére
Az én tippem amúgy gázhiány lenne, hiába próbálja max teljesítményen nyomatni a fűtést nincs elég gáz, hogy effektíven fűtsön, a teljesítményt a hűtőközeg hőmérséklete alapján szabályozza, másik tipikus jelensége, hogy a kevés gáz lefagyasztja a hűtő felületet (ami jelenleg kint van), ezért leolvasztási ciklusba kezd, ahonnan leírásod alapján nem a hőcserélő felmelegedése (mert nincs hozzá elég gáz), hanem a leovasztási időlimit túllépése miatt lép ki.
A készüléked max teljesítményfelvétele service manual alapján 1120w, ez kb 27kWh egy napra.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz baloghgabor #27333 üzenetére
Nálunk is itt külterületen a szigeteletlen, rossz nyílászárós házban idén február végén-március elején, mikor leszaladt a kinti hőmérséklet -15 alá, akkor volt olyan, hogy 10 nap alatt 250kWh-t fogyasztott a klíma. Abban az időszakban volt, hogy egy hónap alatt összesen 570kWh-t fűtött el a klíma a ház többi részének 180kWh-s alap havi átlagos fogyasztása mellett.
Egyébként utána számolva átlagosan nálunk 2500-3000kWh-s fogyasztással számolok egy 6 hónapos fűtési szezont, ez a nálunk jelenlegi 37,5Ft-tal számolva 93-112eFt, ami árban pont a fele az eddig átlagosan elfűtögetett ~50-60mázsa fa árának, tekintve hogy 4000Ft mázsája, tehát fával fűtve már 200-240eFt lenne egy tél.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
BigBear
senior tag
válasz elfelejtette #27337 üzenetére
Jesszus, ki vesz mázsára fát? Na az az, amit sehogy nem tudsz viszonyítani, mérni, hasonlítani semmihez, mert változó a súlya fafajtától, nedvességtartalomtól függően.
Csak erdei m3.
Bár ez itt off asszem... No mindegy. -
veterán
válasz tibibi #27339 üzenetére
Itt Dunakeszi-Göd környékén szerintem nincs aki súlyra árulná a fát... Itt amivel trükköznek, hogy ömlesztett m3-t adnak ami ugye nem egyenlő a rakott m3-rel... De általában az ömlesztett pont emiatt olcsóbb...
Kollégám maga vágja a fát neki 1 méteres "rönkökben" viszik ki és ott nem nagyon lehet csalni, sőt ő még annyit tükrözik hogy két részben rendeli (pl 2x 5 erdei m3t) és előre szól, hogy így fogja rendelni... (pakolás vágás miatt kényelmesebb is neki így), ezért az elsőt ahogy összerakja egyből kiderül ha átverés van... a másodiknál már ilyenkor nem szokták átcseszni )
-
feco70
senior tag
válasz BigBear #27338 üzenetére
De sokan vesznek mázsára, nekem ez a másodállásom. Mi kalodákba rakjuk össze a fát, pest megye, de szoktunk vinni fejér megyébe is, ott alig akarják a kalodást megvenni, mindenki mázsálni akar. Hiába magyarázom neki, az úgy átba ás, mázsálni akar.
tibibi: Mi szoktunk erdeit is árulni, ha valakinek úgy kell. -
törölt tag
Sziasztok, jó pát kérdés volna bennem, megosztanám...
összevissza: H tarifás órát ugyanúgy kell havonta neten diktálni, mint a A normást vagy csak félévente/évente van leolvasás ? (lehet buta a kérdés...)
Klíma fogyasztása. Több hsz-t olvastam már itt (meg máshol is) pár hónap óta a témában. Nekem 1 alap gree-klímám van, lomo+.
Akinek ilyen van, meg tudja mondani melyik a leggazdaságosabb beállítás így télen fűtésre ? Mert az automata tuti nem....
Másrészt: fűtés alatt a légterelő automatikusan teljesen kinyílt állapotra áll be. Ez a legjobb megoldás ?
A meleg levegő tudom h. felfelé száll...és mivel nem a távkapcs-ban lévő hőérzékelőt használom, ez a legjobb beállítás ? (levegő nem zavar...pedig van belőle elég, mégcsak nem is csendes...) de kellemes és nem a hálószobában van, így nem is zavar semmit.
Ja H tarifa: a igénybejelentéstől számítva 69 nap után ma végre bekötik, ha igaz (elmü-émász)
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz #73959936 #27342 üzenetére
H: Nekem letiltották a havi diktálást, éves leolvasás van átalánnyal. Más itt ízt írta, nála simán megy a havi diktálás.... szóval vegyes
Automata helyett fűtésre tedd.
Légterelő: ezt ki kell sakkozni, az adott helyen, mi a leginkább kellemes. Nekem a "2"-es pozíció, így pont benyomja a franciaágy alá, és annak a túloldalán jön ki a levegő, így nem zavaró az ágyban, és kellemes meleg a padló az egész szobában.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz #73959936 #27342 üzenetére
Hát igen, ha valóban úgy van automata üzemmód, hogy a klíma dönti el, hogy hűtsön, vagy fűtsön, az nagyon nem gazdaságos, sem nem jó a felhasználónak. Pl. 22°C-ot eleri, addig fűt, de valaki még (TV, kutya, bármi) meleget ad, elkezd hűteni! Majd hidegebb lesz kicsit, mint a beállított, elkezd fűteni... Szóval télen heat, fűtés, vagy valami hasonló Az automata a ventilátor fokozat lehet, majd ő tudja, hogy ha tényleg hidegebb van, akkor több levegőt kell tolni, majd ha melegebb van, kevesebbet. Van amelyik meg is áll, vagy nagyon lassan forog.
bégé
-
LanyUs
senior tag
Minden reggel ránézek a klíma fogyasztásmérőre. Átlagos 450w szokott lenni reggel hatkor. Ma kikerekedett a szemem 1000w-on pörgött a kültéri -7 fok volt Azt hiszem a visszavett teljesítmény álmok a 290w-ról szertefoszlottak Már jeleztem a villanyszerelőnek, hogy tavasszal H-Tarifa sajnos
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek, aki írt ügyemben.
(ma délelőttre beharangozott - tényleg harangoznak, hisz dél van - teljesítménybővítéses bekötés még sehol )
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)