Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz AssAssynn #27501 üzenetére

    Kb. a semmi.
    Az elektromos fűtésről annyit érdemes tudni, hogy mivel végső soron minden energia hővé alakul, ezért az elektromos fűtőberendezések nagy része gyakorlatilag 100% hatásfokkal dolgozik, a legegyszerűbb ventilátoros hőfúvótól a hiper-szuper elektromos kazánig. Ezen kívül az üzemeltetésük nem kevés pénzbe kerül (érdemes éjszakai vagy H tarifát használni, úgy elfogadhatóbb). (A klímát személy szerint én nem hevezem elektromos fűtőberendezésnek, mert az elektromosságot a kompresszorban használja, a fűtést a kültérből "átszívott" energiával végzi, ezért ez "hőszivattyú" - a gázkazánnak is kell elektromosság a működéshez).

    Az elektromos fűtőberendezések egy része úgynevezett "felület fűtés". Ezek elvéről annyit kell tudni, hogy minden hőt leadó tárgy sugározza is a hőt, nem csak átadja azt a környezetének (így kapjuk a meleget a naptól is), ennek mértéke pedig a hőleadó felület méretével arányos. Az infra panelek pl. ilyenek. Ezek picit komfortosabb hőérzetet adnak, így picivel alacsonyabb hőmérséklet mellett is kellemesen érezheted magad. De sokkal ezek sem energiatakarékosabbak (10-15%).

    Szóval messze a legjobb a klíma, ott a befektetett energiából akár 4-szer annyi meleg lesz, mint a többi elektromos módon fűtő eszközből.

Új hozzászólás Aktív témák