Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nTom

    aktív tag

    Pár hónapja már üzemel a Hitachi 25RPD/WPD klímám. A ház középső, legmelegebb részén, a konyhában van, körben egyéb helységek, a fürdőszobába egyenesen befúj. Nem nagy, kb 17 nm amire használom. Oldalt nyílik az egyik szoba, ott sincs vészesen hideg ha nem gyújtok be a kazánba. ( 0 fok kinti hőm felett még)
    Az elmúlt 2 telem úgy telt hogy hajnalban indulás dolgozni, valamikor este 18-20 körül értem haza. Begyújtás a vegyeskazánba, de már aludni kellene, mert mindjárt reggel. Van gázkazán is, de mindkét kazán 30 éves, qrvára nem takarékos gázzal fűteni (és sok fahulladékot szerzek a munkahelyről, olcsóbb a vegyes, sokkal). Estére hideg volt mindig mire hazaértem.
    Próbának ezt a klímát választottam, nem tartottam drágának, elvileg jó a hatásfoka is.
    Ami problémám van vele : a kültéri az udvaron az előszoba ablak alatt van, fűtés üzemben nem lenne hangos, ha nem rezonálna valami. Nem fémes lemezhang, hanem brummogás inkább. Láttam működés közben 5KW-ost, nem volt semmi zaj a szélzajon kívül. Ha eljön a tavaszi karbantartás, megnézetem, nekem ez nem tetszik így.
    Nyomkodtam minden felől hogy elhallgasson, majd rájöttem hogy ha a tetejét egy helyen megnyomom, elcsendesedik. Lenne kertitörpém ráraknám :) . Mivel nincs, így egy hungarocel darabon egy kicsi betonkocka van rajta, ami nem szép, de praktikus.

    A fogyasztás: Voltcraft fogyasztásmérőn van már pár napja. Folyamatos üzemben van, nem kapcsolgatom, max ventifordulaton megy. Annyi, hogy ha begyújtok, leáll amíg újra lemegy a hőfok. Így készenlétben 2,7Watt - ebben benne van hogy a mókuskerék nem áll le, nagyon enyhén mozgatja a levegőt, ezt nem érzem.
    A legmagasabb áramfelvétel 1225 Watt (ennyit mutat a mérő maxnak), amikor beindítottam az elején, akkor érte el. Azóta sem láttam a felénél többet. Szinten tartásnál indulásnál 4-500Watt körül néha, majd beáll ~370Wattra + - 5W.
    Jegyzi a távja a fogyasztást : előző havi össz, jelenlegi havi pillanatnyi állás. Külön a fűtés, külön a hűtés üzemben. Többet mér egy kicsivel mint a voltcraft. Majd ha külön órán lesz, az lesz a tuti. Ezt a gépet, mint első klímát, próbának vettem, de eddig cseppet sem bántam meg. A következő a szobámba lesz, úgy hogx át tudjon fújni a másik szobába is. Azt hogy milyen, még nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák