-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
Thermaltake Versa H21 mennyire ajánlott ház?
Nézegettem többet is de végülis ebben a házban minden megvan ami a drágább társaiban: előlapi porszűrős és hátlapi ventilátorhely beépített ventilátorral, alsó porszűrős ventilátorhely a táp szellőzésének és a ház felső részére is szerlehető ventilátor, belül pedig ssd, hdd támogatás bepattintós keret megoldással ami szimpatikus. A ház ára pedig 10 ezer Ft.
Csak nem tudom hogy ebben az ársávban van e ennél jobb, ajánlottabb darab. Ami fontos hogy elől legyen az USB csatlakozó, ne a ház tetején, oldalán.-Norbi-
-
Zοltta
senior tag
válasz Kroni1 #68898 üzenetére
Szia!
Van annál jobb ház is
Kapásból ezek jutnak eszembe. De ezek már 30-35k kategória, mivel feljebb mentek az áruk jelenleg.
Phanteks Enthoo Pro
Phanteks Enthoo Pro M - kell bele két venti
Fractal Meshify C
Thermaltake Core V41
Egyel lejjebbi kategória.
Aerocool Aero 1000
NZXT Phantom 410
abridabri javíts ki ha valami nem jó benne
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
agentJ
tag
Sziasztok.
Szerintetek érdemes lecserélni egy Corsair 350D ablakos házat egy FSP CMT 330-ra?
Egyenlőre 2db 240mm-es és 1db 120mm-es radiátor kerülne bele,amit jó eséllyel 2db 360as radiátorra cserélnék benne,ha bejön a vizezős dolog.
A másik ürügyem a házcserére pedig a praktikusan eltakart táp+hdd,valamint a szintén praktikus SSD elhelyezés.
Ha megéri lecserélni,akkor a 350D mennyit érhet az eredeti dobozával? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Erre szeretnék választ kérni Tőletek!
A válaszokat előre is köszönöm!
[link] -
veterán
válasz Kezdő vagyok #68906 üzenetére
-
smallmer
őstag
Uraim!
Létezi olyan ház aminek a Front teljesen fedett viszont elég jó szellőzése van?gondolok itt a Fractal Design Defire R6 tempered glass-ra vagy a Suppressor F51 Tempered Glass Edition -ra.
Karácsonyig ki kellene választanom az új gépházat és most egyelőre azt keresem, hogy merre induljak el.
-
agentJ
tag
válasz abridabri #68907 üzenetére
Ha cserélnék akkor leginkább 20 ezerig mennék el,legfeljebb 25-ig.
Egy Asrock Z97M OC Formula és 2db RX480 lenne benne,vízhűtve a kártyák és a processzor is.Az elvárásaim :
-2x360mm radiátor,vagy legalább 1x360mm + 1x280mm radiátor hely
-táp és a hdd szekció külön rekeszben
-átlátszó oldallap
-jó szellőzés lehetősége,nem kell gyárilag sok ventivel szereltnek lennie.Akármire nem cserélném el a 350D-t,viszont a CMT330 megtetszett,egyedül a kábellyukakból hiányolom a gumi takarókat.
10 ezret megér használtan egy 350D ablakos kivitelben? -
veterán
válasz smallmer #68909 üzenetére
Az R6 es az F51 is jol szellozik a zart front ellenere. Aminek meg aranylag szeles beomlo nyilas van a zart oldallap mellett :
-Thermaltake View 71 TG
-Fractal Define S
-Corsair 460x / Corsair 470x
-Phanteks evolv X
Lian Li Dynamic teljesne zart elolap , de jol hutheto oldalt befujo ventikkel -
agentJ
tag
válasz abridabri #68911 üzenetére
Összesen 7db venti nem tudná átszellőztetni a házat a radiátorokon keresztül?
Elől 3db 140mm-es,felül 3db 120mm-es,hátul pedig szintén 1db 120mm-es venti mozogna benne,valamint lehet mégegy a kártyák végénél,a VRM és RAM bordák hűtése miatt.Esetleg 30 ezerért akad olyan ház ami megfelel a követelményeknek?Bár megmondom őszintén a 30 ezres ársáv már inkább kíváncsiság,sem mint komoly vásárlási szándék.
-
smallmer
őstag
válasz abridabri #68912 üzenetére
Köszönöm szépen!
Szerinted egy Thermaltake V51 szerű ház sokkal jobb hűtőpotenciállal rendelkezik mint egy Define R6?
Egy I7 6700K illetve egy MSI RTX 2080 Gaming X Trio van a jelenlegi házamban (Phanteks Enthoo Luxe).
Jobb értékel tudok hozni a Fractallal mondjuk mint a jelenlegi házzal?
köszi
-
veterán
válasz smallmer #68914 üzenetére
Ha kipattintod a Luxe elejerol azt a muanyag design elemet(belulrol 4 csavar tartja) akkor nagyban megnoveled a levego beszivasara szolgalo feluletet. A gyari 20cm Phanteks venti nagyon gyenge sajnos, ha kicsereled 2db 14esre es leveszed a diszito panelt jo par fokot tudsz nyerni.
Dedine R6 max akkor lenne jobb ,ha nem csinalod meg a javasolt atalakitasokat a Luxe-on.
V51 pedig nyilvan a legjobb a 3 kozul .(ja es letezik V51 TG verzio is ,ami velemyem szerint megeri a felarat a plexihez kepest) -
smallmer
őstag
válasz abridabri #68915 üzenetére
Mindenképpen cserélni szeretném a házat.
A kérdés, hogy merre induljak el a keresésben. Sajnos a V51 nem nagyon tetszik. Ez a lyuakcsos style nem annyira jön be.Mindenképp tempered glass oldallal szeretném a házat. Jól szellőző kellene és "elegáns" vagy olyan ami jól néz ki.
Te mit ajánlanál hogy nézzek meg?
-
veterán
válasz agentJ #68913 üzenetére
Nem a ventik mennyisegetol szellozik jol egy haz , hanem ,hogy tud- e bejutni /tavozni a levego .
Az altalad kinezett FSP ben szerinted hol jut be levego ,azon a par mm nyilason oldalt ? Eleve egy nyitott/racsos eleju hazhoz kepest a ventik jo, ha a teljesitmenyuk 20-30% at tudjak produkalni, es ezt te megjobban le akarod fojtani a ventikre aggatott radiatorral . Rossz elkepzeles.
30ert mar van vizre alkalmas haz ,par pelda :
-Phanteks Enthoo Pro M (tapegyseg takaro)
-Thermaltake Core V41
-Fractal Define S
-Aerocool P71C1 (360+240 radi max )
-Cooler Master H500 (360+240max)premierpark #68916
ezeket mar ajanlottam neked feljebb , egyik se tetszik ?-Thermaltake View 71 TG
-Fractal Define S
-Corsair 460x / Corsair 470x
-Phanteks evolv X
-Lian Li Dynamic
kiegeszitenem meg a Fractal Meshify C vel , igaz racsos, de szerintem nagyon vaganyul nez ki ,lehet neked is bejon.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz abridabri #68917 üzenetére
Ezek közül mindegyik nagyon tetszik A legjobban a Fractalok, illetve a View 71.
A kérdés, hogy melyikben lehet a leghűvösebb gépet összerakni. Gondolom vannak ezeknél sokka jobban szellőző házak is ugye?
Olyan szeretnék ami szép és jól szellőző minden módosítás nélkül. Tehát nem szeretnék levenni róla semmit
-
veterán
-
Zοltta
senior tag
válasz smallmer #68918 üzenetére
Vegyél egy ilyet MasterCase H500P a két db 20 centis venti csak kiszellőzteti a cuccaidat Elég szépen elfér benne a vga.
A Vr srácok is ebbe a házba építkeztek, annyi kivétellel ,hogy azon nincs mesh rács, hanem sima plexi, de úgy is az arányokra vagy kíváncsi szerintemA mivel-nyomjuk résznél a Jani gamer gépes cuccok vannak benne, annyi kivétellel, hogy egy Asus Poseidon 1080 ti van benne nem a founders
[ Szerkesztve ]
-
ates2
senior tag
Ismerős egy új gépet rak össze. I7-8700 / 1080 háznak egy Aerocool p7-c0-t nézet ki,én azt mondtam neki neki ez a ház jó lesz,szerintetek ? előre bekerül 2db 14-es venti hátra is egy 1 14-es meg max felülre is egy,tehát jól szellős lesz...Mondjuk a cable management érdekes néz ki a háznál :p
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz Zοltta #68922 üzenetére
Tetszik ez is, csak nem tudom, hogy mennyire jó lehet a minősége mondjuk a Thermaltake-hoz képest.
A TT View 71 nagyon bejön, viszont gondolkodtam rajta, hogy ha nincsen porszűrő akkor ott a kis réseken beömlik a por, ezt jól gondolom?Most egy hetet rászánok a választásra.
-
dracox
addikt
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni, hogy jelen esetben egy Deepcool DUKASE V2 házban hogyan tudnám csökkenteni a rezonancia hangot az oldal plexi lapnak? Pörög benne pár ventilátor aztán kicsit zavaró ha feljebb kapcsolódnak a ventik terhelés alatt. (Ha az ujjammal kicsit befeszítem a plexit akkor természetesen elhalkul).
-
TIT
veterán
Sziasztok!
A Be quiet silent base 600-nak az előlapját,hogy kell levenni mert 2 óra után se sikerült,lehetséges,hogy gyári hibás a nagy német minőség?
A jobb felső fülnél nem akar lejönni.
A vga meg 4-5 fokkal melegebb mnt a Cooler Master 330 Elite-nél ami harmad annyiba kerül.
A power led+ csatiból meg kijött a kábel,visszadugtam de ez elég gáz egy 30 ezres háznál,mellesleg nem sokkal halkabb mint a régi házam. -
-
TIT
veterán
válasz abridabri #68930 üzenetére
Köszi,pár prewiew-ot néztem de annyira semmitmondók voltak,hogy inkább konkrétan kerestem rá,de a srác pikkpakk lekapta.
A pöcköket kell igen a ház belseje felé nyomni,de a jobb felső ne makarja megadni magát,pedig ráfeküdtem teljes testsúllyal.
Hallottam,hogy melegebbek de azt írták ez jól szellőzik,végülis vinyó max.37 fok,vga 43 idlebe(RX-580)
Vettem pure wings 2 14-est csak ahol összerakták,mondták,hogy az rezonálna,ezért be se teszik,jófejek majd kiveszem ha rezonál,de nem hiszem.
Ez így gyorsabb pénz volt vagy ők se tudták leszedni,aztán ciki lett volna bevallani.
Kábelelrendezésben amúgy is trehányak voltak,úgyhogy van egy kis dzsumbuj.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
Sziasztok,
meg nincs meg a teljes konfigom de kb a kovetkezo alkatreszekhez keresek hazat:
amd ryzen 5 2600x, gtx 1050ti, 2 x 3.5" HDD + 1 x ssd, alaplap atx/matx.
a keret kb 35k, lehet TG vagy sima, minel minimalistabb legyen, gamer/full rgb/csicsa dolgok kizarva.
amit meg nem tudok hogy a hangszigeteles mennyire melegiti a fent emlitett alkatreszeket.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Házat keresek az alábbi összeállításhoz:
GIGABYTE B450 AORUS PRO,Ryzen 2600, GTX 970,később váltanék nagyobbra,pl 1080 vagy RTX 2070,1db 3.5 HDD, 1 db SSD + M.2 SSD vagy 2db SSD,ez még nicns eldöntve,edzett üvegeset szeretnék,nem baj,ha nem világít a ház,illetve legyen jól szellőző,hang nem annyira lényeges szempont.
Amit ráfordítanék kb.30.000 huf,de ha kcisit drágább,az sem bak,legyen minőségi,és jól lehessen a kábeleket rejtegetni
Köszönöm szépen ! -
veterán
válasz negyedes #68934 üzenetére
Hangszigetelt ,de ahoz kepest jol szellozo :
-Fractal Define S < ez meg 30k -s kategoria , a tobbi mar dragabb :
Fractal S2 (tularazott ,de ez mar edzett uveg )
Fractal Define R5 / R6
be quiet! Dark Base Pro 900
Silverstone FT05
Fractal Define CViktor1989
Itt van par jo haz felsorolva 30k s arsavban :
[link]
kiegeszitenem meg ezekkel : Silverstone RL06 TG ,COOLER MASTER H500 -
Forestgreen
aktív tag
Ha lenne 10000 dollárom
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
arcitec
addikt
válasz Forestgreen #68938 üzenetére
Aha 10000 dolláros torzó ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Zοltta
senior tag
válasz smallmer #68924 üzenetére
Ahol nincs szűrő, ott jön be legelőször a por.
Én is ezen agyalok az Mc500p házon, főleg a legelső panel miatt ,hogy van e rajta szűrő vagy sem.
Először jól gondold ki, hova rakod a házat, és annak meglelően válassz.Jó neked én 2 éve nem találom álmaim házát, barkácsolni , meg nincs időm rá .
Ez a TT View 71 tiszta Corsair stílusra hajaz
-
tz1212
csendes tag
Sziasztok,
szeretném lecserélni a házamat, mert nem a legjobb a hűtés terén és azokat a dolgokat amikben nagyon jó nem használom ki. Eddig egy Zalman GS1000-es volt. Benne pedig a következő dolgok:
- 6700k alap órajelen
- Scythe ashura shadow
- Palit GTX 1080 Dual OC
- 2db 2,5" Samsung 860 EVO
- 2db WD Caviar BlueArra gondoltam, hogy a következők valamelyikére lecserélném:
- Fractal Design Meshify C
- Aerocool Aero-1000
- Cooler Master MasterBox 5Dizájnba mindegyik tetszik, a hang nem annyira mérvadó. Abban kérném a segítségeteket, hogy, ha csak a hűtést a fontos, akkor milyen sorrendet állítanátok fel?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Zoli
-
dudu5130
őstag
Sziasztok. Kinéztem magamnak egy CM mb511 mesh házat. Érdeklődnék, hogy milyen az anyag minősége és a szellőző potenciál benne?
Egy Ryzen 5 2600, Brocken 3 hűtővel és egy RX 580 sapphire nitro+ megy bele. A plusz ventik meg vannak már amik kellenek. -
andris0103
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani nekem letisztult kinézetű pc házat.
Fehérbe és feketébe gondolkodtam csak vagy max a kettőnek a kombója. Persze meggyőzhető vagyok a szín téren is.
Árban max 25-30.000ft- ig mennék el. Nekem oldalt ablak nem kellene.
Egy mATX alaplap menne bele (MSI B450M mortar) illetve Ryzen 5 2600 lenne még benne+ egy sapphire rx 560 pulse vga. A táp egy Seasonic G-450 lenne. Ezen kívül ha kell akkor egy Be Quiet! Pure Rock ventire gondoltam még.
Előre is köszönöm a választ! -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalat az alábbi gyártókkal?
[link]
[link]
[link]Meg szabad venni az ilyen házakat?
Szeretném le cserélni az enyémet.
Elvárás 1db odd hely (több nem is kell)
Legyen táp takaró lemez letisztult design.
Min 2db venti ami nem molexes vagy ha igen legyen vezérlője
Ár kb 20 000FtMit ajánlanátok?
Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Dareiosss
senior tag
válasz Killerlaca #68945 üzenetére
Ilyen ház nem létezik 20 ezer ft alatt. Ha rádobsz még egy 10 ezret akkor már lesz választási alapod.
Még a Zalman Z9 Neo van 20 ezer körül ami majdnem megfelel neked, de abban is cserések a ventik.Amúgy pár hete volt az Iponban NZXT
20 ezer ért.#68947) abridabri : +1 abban tényleg van táp takaró, nem emlékeztem
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Killerlaca #68945 üzenetére
Inkabb akkor egy ilyet 15k ert Masterbox 5 + 1-2 14cm venti elore .Ez a haz mar bizonyitott sokszor . Az altalad linkelt 3 gyarto kozul csak a Sharkoont ismerem, de az gyengebb anyagminosegre mint a Cooler Master.
-
Killerlaca
senior tag
válasz Dareiosss #68946 üzenetére
Hűha, akkor amiket linkeltem azok felejtősek?
Mi az oka amiért nem ajánlottak, így kép alapján van ami tetszik.Amit linkeltél az 52 ezer hogy ment fel ennyire ha volt 22 ezer is?
Egy bitfenix shinobi házam van ezt cserélném.
Zalman z9 et néztem, de ahogy mondod kuka a venti és ahogy néztem 3-5 ezer egy venti, szóval akkor az is drága lesz.
Egyébként milyen veti kellene bele?Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Dareiosss
senior tag
válasz Killerlaca #68948 üzenetére
Jellemzően papirból vannak, nem véletlenül 4 kiló az egész ház. Szóval rossz minőségű anyag, porszűrő hiánya, rossz ventik. Mint ahogy írtad egy jó venti kb 4 ezer ft tól kezdődik, most gondolj bele, nem fognak egy 1x ezerbe kerülő házba 4 ezres ventiket rakni. Jellemzően a Be Quiet, Fractal, és még pár prémium gyártó szerel gyárilag olyan ventivel házat amit nem kell cserélni.
Az előbb linkelt NZXT akcióban volt ennyi, amúgy most sem 52 ezer csak az iponnál, máshol olcsóbban is megkapod viszont nem ér annyit, 20 ért jó vétel mert azért annál többet ér.Sztem vagy fogadd meg abridabri tanácsát, vagy vegyél egy prémium házat és 10 évig le van tudva a ház kérdésed. (Pl Fractal R6)
Azért egy alumínium, biztonsági üveges ház elég jól tud kinézni, és arra 10 évig jó ránézni.[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz dudu5130 #68943 üzenetére
szerintem új árakra
A CM házak 10-20k ig átlagos anyagminőség,kisebb hibák előfordulnak.
30-50 k jó anyag,minimális hibák,könnyű szerelhetőség
50k-tól nagyon jó anyag,szinte minimális vagy nincs is hiba, 5 perc alatt rommászedhető kb 25 perc alatt totál kész géped van annyira jó a szerelhetősége.
(az enyém 2. alkalomra 2 perc alatt szétkaptam!!)
...................................(#68811) rup1u5
c700p[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs