-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
3fok nem a vilag vege, terheles alatt mennyit valtozik inkabb az a lenyeg. Nyilvan segitene ha kivenned az egyik HDD keretet .Nyitott ajtoval ,hogy alakul ?
Az also venti az ilyen felig zart elolapos hazaknal be szokott valni : igy a tap es a HDD keret kozott elfer egy venti.
Nalam is ugy volt a Define S ben, ami ugyanaz mint az R5 ,csak hdd keret nelkul. -
nagyúr
Srácok van valakinek NZXT H200i háza? Nagyon tetszik és érdekelne mennyire minőségi darab? Nyikorgás, csavarodás, szélzaj, rezgés, anyaghasználat, illesztési pontosság stb.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz KaiotEch #69802 üzenetére
Nekem volt. Szerintem bátran veheted, de nem forrófejű hardverekhez való, már csak a méretéből adódóan se. Jó kis minőségi ház, merev és masszív mint az állat. Vastag üveg, szép illesztések. A szélzaj az ventitől függ, látatlanban fölösleges nyilatkozni erről, nekem pl elöl 240es radiátor volt 2db eloop ventivel+ hátul még egy, a felsőt kiszereltem, ilyen felállásban ezekkel a komponensekkel halk volt.
-
nagyúr
válasz juliensorel #69804 üzenetére
Corsair 600T-t váltana. Ilyen configgal: Ryzen 2700X, RX570 8GB
-
nuke7
veterán
fel is tettem apróra az öreg harcost, valaki nagyon jól fog járni vele
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
snecy20
nagyúr
válasz snecy20 #69797 üzenetére
Végül a ház egy Fractal Design Define R6 TG White lett Airflow belsőre alakítva levett fedlappal és nyitott fronttal - , a végeredmény hűtési hatékonyság szempontjából elég durva lett, pláne 6x140mm Bionix F140-nel és 3x120 Akasa Viperrel a 360-as vízhűtésre.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
herczeg145
tag
Sziasztok!
Az Alzán találtam egy MSI MAG Pylon gépházat 28k-ra leakciózva. Jelenleg egy Nzxt Phantom van a birtokomban, de szeretném lecserélni. Ennyiért jó választás lehet? -
veterán
válasz herczeg145 #69813 üzenetére
Nekem ingyen se kene az az MSI gephaznak csufolt kenyerpirito , jo 15fokkal melegebb lenne benne mind a Ryzened mind a 1070.
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Nem biztos jó helyre írok, de teszek egy próbát. Van egy Xigmatek Talon W házam. Az elejét egy ilyen gumiszerű anyag borítja gyárilag. Az idők alatt megtspasztaltam, hogy imád a por ráragadni. Próbâlom takarítani, de a hagyományos sűrített levegő, törölgetés nem sokat segít. Van valakinek ötlete vagy tapasztalata
Kép a házról:link
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek kicsit szűkíteni a kört?
Most két ház között vacillálok, NZXT 700 vs. Fractal Design R5
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
nuke7
veterán
-
Ciccuka
veterán
Milyen házat lehet venni olcsón (mATX vagy ATX), ami minőségi és nem csiricsáré kinézetű és anyag is van benn?
Ezek tetszenek, csak sajnos túl drágák:
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
juliensorel
senior tag
válasz TechN7ne #69820 üzenetére
Jaj, te inkább maradj csöndben...
Képzeld, rengeteg embernek nem áll meg az igénye a 10K-s Zalmanoknál.
A Lian Li egy élvonalbeli házgyártó, neves márka, rendkívül tartós házakat gyárt...na persze nem hülye gyerekek a célközönség. Az adott design pedig már ízlés kérdése. -
egyedülülő
őstag
válasz juliensorel #69821 üzenetére
Csak a kifinomult intellektussal és gazdag szürkeállománnyal megáldott emberek házai lennének ezek? Ezt sem gondoltam volna.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
korren
aktív tag
Mondjuk Lian Li házat fikázni igazi hozzáértésről tanúskodik
(akinek nem inge...)
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
juliensorel
senior tag
válasz egyedülülő #69822 üzenetére
Természetesen nem, félremagyarázod. Nem tudom miért volt fontos ezt leírnod, de rendben.
Alapvetően nem azok fogják a Lian Li ilyen jellegű házait választani, akiknek 3 szempontja van: legyen marha olcsó,"világítson" és legyen rajta "ablak". Ezt értem "hülye gyerek" alatt.#korren: a tag már többször bizonyította hozzáértését, több topicban is.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz egyedülülő #69822 üzenetére
juliensorel
Nem személyeskedünk és itélkezünk a másikrol ,különben jelentelek.
Sokat kell még tanulnod ,azt a házat meg lent a kuka tetjére szokták rakni kb.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz juliensorel #69821 üzenetére
A régi codegenek is nagyon masszívak és időtállóak. Mégsem ajánlja a kutya se.
-
juliensorel
senior tag
válasz TechN7ne #69825 üzenetére
Jelentsél, és akkor mi van? Továbbra is csak gratulálni tudok ehhez a hozzászólásodhoz , ráadásul ON-ban.
#Morris : ajánlásról szó nem volt, csupán kifejezetten ilyet/ilyesmit keresetek alább.
-
Beretvás
veterán
válasz juliensorel #69827 üzenetére
1 hsz az 1 hsz. Csak éppen nem sok fogalma van a márkával kapcsolatban..
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
HAF XB EVO-nak van alternatívája?
30-35k körül keresek kocka házat, amiben fekszik a lap és jól átszellőzik. 240-es kompakt víz + középkategóriás VGA-hoz kell.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Látom hogy az ajánlott házak között van a Z9 plus és Z9 neo!
Z9 plust használok, és Z9 cserén gondolkodom. Viszont néztem a Z11et is ami szintén nagyon tetszik, de az nincs a listán? Az nem ajánlott?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
snecy20
nagyúr
válasz Sirandrish #69830 üzenetére
Jé, létezik ajánlott Zalman ház? Döbbenet.
-
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Nzxt H500 és a H400 házakat nézegettem 22k/30k környékén vannak. A kérdésem az lenne, hogy van valami különösebb oka, hogy nincsenek benne az ajánlott kategóriában?;o Van valakinek jó/rossz tapasztalata a házakkal?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Navaren
aktív tag
válasz snecy20 #69794 üzenetére
Én most cseréltem Meshify S2-re.
Hát, mit ne mondjak, nem vagyok elvarázsolva tőle, pedig sokat vártam.Sima Meshify C-ről váltottam, mert kicsi volt a ház a 1070-es viszonylag hosszú nyákjának (a kiszemelt utódjáról nem is beszélve) és egy front-beszerelt 280-as radiátornak (fentre az alaplap cuccai miatt utóbbit nem lehetett rakni), és így kevesebb mint egy centi hely maradt a kettő között.
A VGA így fuldoklott picit, így váltottam a nagyobb, de azonos dizájnú és elveket követő modellre, viszonylag jó üzletet kötve.Nos, S2 váz ide, vagy oda, a Meshify C valahogy "masszívabb", "feszesebb", és a dizájn is valahogy jobban néz ki a rövidebb vázon.
Az új házra valahogy az előlap sem pattan fel elég passzentosan, marad kb fél mm rés a műanyag előlap és a fém váz között (nem, nem akadt/szolrult be és szorul itt semmi) és a fehér LED-es 140-es ML Pro ventik fénye átszivárog itt, ami elég sz@rul néz ki.
A felső, bepattintható, szintén 'mesh', porszűrős betét illesztésével szintén akadnak gondok, nehezen pattan be a helyére a 3 rögzítési ponton egyszerre, és picit érezni, hogy feszület van, pedig vetemedés nincs, illetve ha magas fordulatszámon pörögnek az ide szerelt, nem gagyi, nem gyári és nem filléres ventik (amiknek másik házban semmi bajuk nem volt), akkor rezonál. Nem nagyon, de én hallom és k...va idegesítő egy ilyen drága háznál.Szerelni nagyon jó és nagyon könnyű (bazinagy, mindennek van helye és nagyon tudatos a tervezés is, aki szerelt R6-ot, S2-t, az tudja). Összerakva, az asztalon nagyon szép, de összességében csalódás, persze lehet, én kaptam 'so-so' példányt.
Szerintem ne vegyetek.
Van még a piacon szellős, nagy, mesh front ház, a Meshify - terápia nem tett jót az S2-nek.
Mérges vagyok, ősszel én is cserélni fogom, ha majd Ryzen 3-ra váltok.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
snecy20
nagyúr
-
nuke7
veterán
btw, néztem kicsit a load hőfokot is a GPU-n és az is kb. +2 fok a define XL-hez képest, pont mint az idle...
https://youtube.com/user/nuke7
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Megtudná valaki mondani , hogy mi a különbség
a két Phanteks ház között ?1, Phanteks Enthoo Pro edzett üveg, fekete (PH-ES614PTG_BK)
2, Phanteks Enthoo Pro ES edzett üveg, fekete- (PH-ES614PTG_SWT)
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
Erről a házról mi a vélemény? Most egy Xigmatek Talon W-t használok(drága is volt a maga idejében) és nincs is vele semmi gondom, leszámítva, hogy a gumiszerű felületét nem tudom szépen letakarítani a portól, legalábbis szárazon. Szóval gondoltam egyszerűbb, ha átköltözök valami más házba. 20-25 között keresek max. Olyan házat amibe elfér akár 160+os procihűtő is.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz egyedülülő #69841 üzenetére
Egy pár ezressel drágábban már találni jó házakat, korrektebb, nevesebb gyártóktól. Ezt a Raidmax-t inkább vesd el, szerintem.
-
Beretvás
veterán
6,5 kiló. Miből van ez wc papírból?
-
Demo07
aktív tag
Én sok minden jót nem látok benn, full plexi előlap,kb semmi szellőző ahol friss levegőt kapna a rendszer, mögött a 3 csoda led venti,... de előtte semmi porszűrő... és mivel az eleje plexi 3 nap után már belül is tiszta szösz lenne és az nem túl szép látvány ... és pucolni sem egyszerű, egyedül a tetején látok porszűrőt.
Amúgy nem feltétlen értem az ekkora magasságú hűtőt(160mm ++)... megfelelő házszellőztetéssel, sokkal jobb eredményt lehet elérni mint egy benga nagy hűtővel, rossz légáramlás mellett, előre 2 jó venti ami push, hátra 1 jó venti ami pull és finish
Ami a súlyát illeti elég wc guriga súly, sajnos... nem kizárt hogy a Hdd be tudná simán rezonáltatni amit senki sem szeret hallgatni. (Vagy másik pl a REF hűtős vga.. 1700-2000rpm körül már szépen rázná ezt a házat, tapasztalat)
Amúgy ha nem minden évben másik házat akarsz, inkább vegyél valami jót 30-ért és az még kiszolgál pár gépet!
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz Demo07 #69845 üzenetére
Nem cserélgetem évente a házaimat, főleg nem egy gyengébb minőségűre. Kb egy konfig egy ház volt eddig a menetrend. Most sem cserélném le a jelenlegit, mert elég komoly cucc, csak tudnám mivel tudom lepucolni a gumiborítású előlapot szépen.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz egyedülülő #69846 üzenetére
Denaturalt szeszt probaltad? Muanyag feluletekre az a legjobb azt hiszem.
-
egyedülülő
őstag
válasz juliensorel #69847 üzenetére
Még nem. Utánanézek.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Most én látom rosszul a dolgokat, vagy..
Keresek olyan gépházat, amibe ATX formátumú alaplap belefér, de kisebb a szokásos ATX méretű(?) házaknál.
Most nézegettem az ajánlottakat az Összefoglalóban, és az mATX házak nem kisebbek a "normál" méretűeknél. -
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Új házat keresek. A legfőbb szempont hogy a bekapcsoló gomb és az előlapi jack a ház tetején legyen, vagy legalább a felső harmadán. Hosszú vga elférjen benne. Nem baj ha nem ablakos. Lehetőleg masszív és nem rossz szellőzéssel. Alsótápos legyen. ATX méret, fekete. Mik a legolcsóbb javaslatok?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest