- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsy
senior tag
Hali.
Ilyet hol lehet kapni?
Cooler Master HAF 932 Black Edition
http://www.legitreviews.com/article/1376/1/
-
Torry
addikt
Cm Elite 370-nél fel tudom cserélni a két házat?
Valamint erről a szúnyoghálós porszűrő helyettesítő dologról tudok valahol olvasni?
Hogyan rögzítik a leggyakrabban, meg ilyesmi. -
Tothgera30
Ármester
válasz szepsy #14651 üzenetére
Yanánál kérdezz rá, és foglalkozott HAF házakkal.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
szabí
csendes tag
Tegnap vettem egy CM HAF 912 Plus-os házat. Örültem mint majom a farkának.
Kézbe hoztam, úgyh majd le szakadt a kezem, még most is izomlázam van.
Este gondoltam szemügyre veszem az új szerzeményem, szétszedtem és gondoltam berakok 1-2 dolgot a többit meg majd hétvégén.
Első körbe a legegyszerűbbel kezdtem, bele akartam tenni a dvd írót. Na itt kezdődtek a bajok, szorult, nem akarta az igazságot. Kipróbáltam az összes helyre, de mindegyiknél kicsit szorult és nem ment be a helyére. Kezdtem ideges lenni, aztán jobban szemügyre vettem a házat és azt láttam, hogy az a lemez ami közre fogja a dvd írómat el van deformálódja. Kiderült, hogy a lemezt tartó egyik csapszeg nem megfelelően lett berakva és elcsavarodott az a lemez.
Úgyhogy most vihetem vissza és reménykedhetem, hogy lesz nekik másik, amire ki tudjuk cserélni.
Azért egy 20K-s háztól többet vártam meg egy ilyen gyártótól. Azért ez nem egy 5-10K ház, hozzáteszem ott se lenne elfogadható számomra.
Csak gondoltam megosztom Veletek az első tapasztalataimat. -
albert8
veterán
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Adott a kérdés: új ház kell Eddig a CM 690 II-őt néztem, de nem tudom, hogy tényleg ez e a legjobb megoldás. Esetleg még ez a Sharkoon is pofás, bár ennek is az eleje tetszik igazából. Mondom a szempontokat:
- nagy
- alsótápos
- hátsó kábelvezetési lehetőség
- kívül nagyon letisztult
- lehetőleg fekete- plexi inkább hátrány, mint előny, de nem kizáró ok
Árban 20 és 30k között kerestem, de nem vagyok biztos benne, hogy ennyit rááldoznék, mert ebben az árban egyik sem nyújt 100%-ot nekem.
Azt is tudom, hogy 2008-ban 23k volt egy CM 690 II Adv, most pedig a Basic annyi, az Adv. 28-nál keződik, már ha talál az ember. És ez bosszant pl. Amúgy szerintem a kettő közül nekem a Basic is elég lenne tulajdonságait tekintve - mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz molnarpeter #14660 üzenetére
Hát, eddig az a pár hét + pár óra komolyabb ráfordítás után sem találtam érdemesebbet. Azért még jöhetnek az ötletek!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz molnarpeter #14662 üzenetére
Nem a színével van a baj El fogja rontani a szép összképet a DVD ha berakom. Kicsit pedáns vagyok. Már-már betegesen Egyébként a szoba most áll festés előtt, hófehér falak, fekete bútorok, ezek mellé igazából mindegy, hogy a CM fekete vagy fehér Bár hófehér írót nehezebb találni.
[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
válasz AMD Power #14633 üzenetére
Jó, hogy örülsz a háznak, de ha a honlap szerinti ventihelyek vannak benne, akkor nem egy jó vétel...
Új ház esetén 12cm alatti ventikkel szerintem már nem érdemes foglalkozni, ha esetleg a csendesség és a hűtés hatékonysága is fontos.
Szerintem a két db 8cm-es ventihely, az nem meríti ki a "sok" fogalmát.Persze ettől a ház még lehet jó.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy én nem vagyok híve a honlapon folyó: "csak a k@rva drága házak a jók" eszmének. Szerintem is lehet kapni jó házat, kevésbé elismert gyártótól is, ami megfelelhet az igényeinknek.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #14667 üzenetére
Köszi repü
molnarpeter:
Na jó, ezt így azért el tudom képzelni
albert8:
A végén még megdumáltok
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #14668 üzenetére
Azt hiszem megkaptam a legjobb tippet, ami csak létezik. Beleszerettem ezekbe, Antec ide, CM oda Itthon hogy tudnék beszerezni ilyet vajon? Elvileg OC foglalkozik velük, de ha mégsem, akkor hol keressem? Gugli csak egy típust dobott egyedül.
-
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #14668 üzenetére
Sok sikert. Szerintem zongorázd végig: 692 - Pcgear, P182 - Hardverapró, Fractal - szintén apró.
#14670 csuki00: A Fractal nincs olyan mint egy Antec. Amúgy meg OC-t kell megkeresni, mert neki van. Bár amennyiért van, annyiért már Antec-et kapni, ami minőségi ház, kérdezzétek csak D1rect-et. Én is a második P180 mini-met készítettem, és soha többé más márka!
-
csuki00
tag
válasz Tothgera30 #14672 üzenetére
Most nekem is mini p180 asom van és imádom. Kicsit variâltam és ez marad nem cserélem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #14672 üzenetére
Köszönöm Így lesz. Meg talán beugrik a versenybe a CM, azért csak tetszik még mindig
-
Qmi
tag
Sziasztok. Segítségre szorulok: Kinéztem egy LC Power házat, ami egész jónak tűnik (LC-POWER 7006B) és van is benne ez a táp (LC420H-12 420W). Ez úgy kb. 12 000 FT.
De nem vagyok képben számítógépház ügyileg. Szóval ez szerintetek megérné, vagy sem?
Ha valaki tud véletlenül valami jobbat (ami jobban megéri vagy jobb ennél hasonló árban) az írjon róla légyszíves . Válaszokat előre is Köszönöm. -
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #14674 üzenetére
Jó döntés, főleg a P182. A 692 mostanában kezd tömegtermékké válni, tehát ez is bizonyítja hogy jó ház, viszont gyakori lesz mint az elődje, bár attól még tetszik.
#14673 csuki00: Nekem is volt egy, ahogy eladtam megbántam, persze pát hónapra rá megvettem a másodikat ami még nincs nálam, de már alig várom hogy belerakhassam a gépest.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #14678 üzenetére
Én nagyon képlékeny vagyok vásárlás előtti időszakokban Tegnapelőtt 692, tegnap Define R3, és azt hiszem most értem a végére, mert végre megvan mi tetszik a legjobban. Bár vele még lesz majd egy kis mókolás. Aláírom, hogy az Antec prémium, de nekem külsőre annyira nem tetszett meg. Ez persze egyéni fogyatékosság. Jelenleg úgy fest, hogy megvárom őt
D1rect pontosan mit csinál most a gépeddel?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #14679 üzenetére
Hát ez egy egy ilyen műszak és is így voltam nyáron. Bár nekem először a P180 mini ugrott be, azután ezernyi kitérő után mégis megvettem, bár ott leginkább a magas ára volt a taszító érv. Ezek a Fractal házak nekem is bejönnek, csak nagyon drágák, mondhatni hogy Antec árban mennek, pedig sajnos nem tudnak annyit. Nah, válogass nyugodtan, ne siesd el, bár úgy is azt veszed amelyik legjobban tetszik majd. Ez az ARC midi nem rossz, bár nekem a mini jönne be, de ha megnézed jer1cho gépét a Pc-syle-on, hát szerintem az még mindig nagyon szép (főleg a ház miatt), úgy ahogy van.
D1rect harisnyázza a kábeleit, ha a harisnyák eljutnak hozzá valamikor...
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #14680 üzenetére
Jólvan, meglesem gyorsan Én megnéztem az összes Antec házat az oldalon, miután mondtad, és bár lerí róluk a prémium minőség, külsőre valahogy egyik se fogott meg, úgy mint az Arc. (Vicces, hogy a SonyEricsson is csinált egy telefont pár hete, Arc néven, és brutál szép ) Amúgy ha a F.D. nem is Antec minőség, azért nem fogok panaszkodni asszem, azok alapján amit eddig olvastam, és a review-k alapján láttam vidin.
Nekem is van ám csoda a tarsolyomban, a gányos topicban már linkeltem. Azért ez se gyenge gyerek Tessék lefele görgetni.
-
Tothgera30
Ármester
válasz hoffman_ #14681 üzenetére
A linken látható konfigot régebben láttam, tényleg jó. Nézegesd csak, bár ahogy írod ha nem fogott meg akkor ne vedd meg, ebbe bele kell szeretni és azután nem tudsz nélküle élni, de ha nincs meg a szerelem, akkor nincs értelme.
...Ezt így visszaolvasva elég érdekles lett...
Telefonból pedig mióta megvan az E52-m, azóta csak ez kell és semmi más, persze nemsokára kap egy fekete házat a gagyi T-mobile-s helyett és egy 8Gb-os kártyát a gyári helyett!
...Nah, most megyek..."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tothgera30 #14682 üzenetére
Én is leakartam cserélni rá a Dézit, de végül maradt. Pedig szerelem volt első látásra További kellemest
-
Qmi
tag
válasz dokee78 #14677 üzenetére
(#14677) dokee78:
EZ menne bele:
Alaplap: Asrock 890GX Extreme 3
CPU: AMD Phenom II X3 720 BE AM3
CPUHűtő : Cooler Master Hyper TX 3
VGA : Sapphire Radeon HD6850
RAM : Kingston DDR-3 4Gb /1600 HyperX Kit CL9
HDD : Seagate Barracuda 7200.12 500 GB SATA-2 (ST3500418AS)
ODD : DVD író 20x Dual Layer LightScribeMegnéztem a Cooler Master Elite 335-öt és találtam 10k alatt.
Egész jónak tűnik. +Néztem bele akkor már Normálisabb tápot is: Gigabyte Superb 460. Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Egy Thermaltake V3 házba elférne egy Scythe Mugen 2 CPU hűtő? Láttam egy tesztet amiben egy Noctua NH-U12P coolert tettek bele, de számomra nem derült ki h elfért-e az oldalával együtt: [link]
Szerintetek?Matthew 24:42
-
hajtömeg
aktív tag
Lehet ámátőr kérdés,de érdekelne hozzáértő válasza.
Ti leveszitek a gép oldalát avagy sem?
Tudom úgy jobban szellőzik viszont zajosabb és porosodik
Illetve az érdekelne még,hogy hol látom,hogy mi mennyire melegszik a gépemben és mit kéne esetleg jobban hűteni?[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz hajtömeg #14690 üzenetére
A hőmérsékleteket egy Hardware Monitor nevű programmal tudod ellenőrizni, a gúgliba beírod + free download és leszeded.
A ház oldalát pedig nem érdemes leszedni, mert úgy kevésbé szellőzik, olyan szempontból h a levegő össze-vissza áramlik, a legjobb ha elöl és hátul van egy egy 12cm-s vagy 8 cm-s 800rpm-es venti és azok elég szelet csinálnak, de a ház oldala jobb ha rajta vanMatthew 24:42
-
hajtömeg
aktív tag
válasz @matthew@ #14691 üzenetére
Köszi.
Mondjuk nekem egy olyan régebbi házam van,ahová asszem előre nem lehet ventit rakni csak hátra. Ebbe kerül pár új cucc.
Az egyes alkatrészek megfelelő hőmérsékletét valami tartalmazni fogja?
Pl használati ,ami jár hozzájuk?
Proci gyári hűtője megfelelő lesz ha nem tuningolom? [link] -
gergo0328
senior tag
vkinek van ilyen házikója? Sztetek milyen kuckó? Megy bele 4 venti (12cm-es) Milyen világító ventit vegyek bele ( max 2000Ft/db) Válaszokat előre is kösz
-
@matthew@
őstag
válasz hajtömeg #14694 üzenetére
Hát azok a házak sem nagyon szellősek, ha nem akarsz sokat költeni akkor egy Cooler Master Elite 335, vagy Thermaltake V3 --> ezek jól szellőznek, bár az első felső tápos, ami kicsit rosszabb mert a meleg levegőt szívja be, de a Thermaltake V3 jobb, mivel az alsó tápos, itt viszont figyelni kell h az összes táp kábel elérjen a helyére, bár ezekhez lehet toldást venni.
Ja és amit linkeltél procit, az jó játékra is de tuningolni az alap hűtővel esélytelen nekem egy AMD Phenom II X4 955 BE-m van és az alap hűtő játék alatt az alap feszen kegyetlen, mint egy helikopter Na jó azért az nem , de eléggé rossz. Oda is érdemes egy proci hűtőt venni, pl: Cooler Master 212 Plus, ez kb. 7-8 e-ért már megkapható, és az előbb leírt házakba is belefér, bár nem kis darab. Bár lehet h ennél komolyabb hűtő kéne, ez a tuningtól függ, hogy mennyit húzol rajta.Matthew 24:42
-
hajtömeg
aktív tag
válasz @matthew@ #14698 üzenetére
Ez a Thermaltake tényleg jó ház elfogadható áron,köszi az ötletet!
Most totál kinulláztam a keretem és a régi házamba fogok bepakolni,de sztem egy hónap és lecserélem,
Igazából nem vagyok szgép őrült,játszani sosem játszom,tuningolni sem fogom a procit.
Remélem így a gyári hűtő elég lesz[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz hajtömeg #14699 üzenetére
Örülök h segíthettem ha van még egyéb kérdés csak tedd föl bátran! Sztem én is egy olyan házat veszek csak egy Mugen 2 rev. B hűtővel csak az a kérdéses h elérek-e? De még kinyomozom
Ja a gyári hűtő elég lesz az tuti csak sztem kissé hangos lesz, bár mihez képest, nekem az előző gépemhez képest hangosMatthew 24:42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest