Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tails111

    aktív tag

    válasz Tomacko #16344 üzenetére

    Persze én értem a véleményed. És tisztelem hogy saját tapasztalatod írod.

    Én próbáltam magam meggyőzni hogy ma már egy alaplapi is lehet jó, de nem sikerült.
    ALC1150 es van az alaplapomon amit ma szoktak isteníteni. Gépcserekor nem vettem új hangkártyát mert gondoltam talán az alaplapi is megteszi. Nincs extra hangfal szettem egy Logitech 2.1 es és két fejhallgató lapul itthon Sennheiser HD518 ez egy 35K teljesen átlagos füles és van egy HD600 105K ez már nem átlagos. Az alaplapi sajnos képtelen mindkét fejest meghajtani habár tiszta hangot ad hangdinamika elvérzik teljesen. Érthető hisz nincs fejhallgató erősítője az alaplapinak. Sajnos a hangfal szett is hasonló gondokkal küzd az alaplapival tiszta de teljesen dinamikátlan és nincs zenei tér. Sokat fejlődött alaplapi kártyák jó része már kevésbé vagy egyáltalán nem szenvednek elektromos zavaroktól. Tisztultak a hangok is nagyon sokat. Használni viszont csak akkor tudod jól
    ha van külső erősítőd amihez tartozik egy jó digitális vagy analóg hangszín keverő. És elviselik egymás társaságát tudnak jól együtt működni.
    Külön hangkártyában van egy alsó határ hozzávetőlegesen az a 20K ami felett érdemes nézegetni. Innentől már te döntésed melyiket mennyiért. Ez alatti kártyák nagy része inkább pótcselekvés amik arra jók hogy a hibás vagy rosszul működő esetleg régi típusú alaplapi kártyákat helyettesítse.
    A Xonar DS pedig nem jó hangkártya sosem volt az max ár érték arányos volt kompromisszumokkal ezért ver rá pár új alaplapi.

    Az én véleményem hogy egy jó zenehallgatáshoz alaplapi nem jó! Persze ebben lehet vitatkozni de én saját tapasztalatom ez. És ha már vesz valaki hangkártyát akkor minimum 25K szánjon rá. Az hogy kinek mi a szájíze ASUS Creatíve esetleg kicsit többért valami profi kártya az már legyen az ő dolga.

Új hozzászólás Aktív témák