- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
Erről vélemény?
[ Szerkesztve ]
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
mcll
senior tag
Csak ehhez már sehol sem kapok TMC vevőt... (WayteQ RTA-3000)
-
gipsztigris
addikt
Az egyik (ha nem a) legjobb választás lehet WinCE PND eszközben a hazai piacon! TMC vevőt pedig meg kell próbálni használtban keresni apróhirdetési oldalakon. Amúgy meg, ha nem lesz hozzá, nem veszítesz sokat a hiányával.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
mcll
senior tag
válasz gipsztigris #8403 üzenetére
Köszi, olvastam jópár tesztet erről a kütyüről és mindenhol szinte csak jókat olvasok, ráadásul az ára is megfelelő. Egyedüli fájó pontom a TMC (megszoktam), mivel nem gyártanak hozzá TMC vevőt (de hogy miért??), használtan meg nem találok jelenleg.
Azonban ezzel a DUN funkcióval nem vagyok teljesen képben. Ez azt jelenti hogy BT-n keresztül kapcsolódik a telefonhoz és ot Dial UP módszerrel lát ki a netre, vagy WiFi AP-hez tud kapcsolódni? Mert utóbbi nálam van a kocsiba. Ha ez így van akkor ez már jó is lenne, mert a leírás alapján neten keresztül is tud traffic infókat betölteni (bár nem tudom az iGo tud-e ilyet)."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
OldMike
őstag
A Wayteq-hez Sygic-et lehet venni, ami azért sokban nagyon hasonlít az IGo-ra. Igaz, hogy TeleAtlas térképeket használ, ami alapból nem lenne akkora gond - a Google Térkép is azt használja - csak amennyire én tudom a Sygic - ellentétben a TomTommal (persze ő a térképgazda) - nem teszi elérhetővé a legfrissebb térképeket.
Azért javítson ki, aki jobban képben van.
42LM660S
-
mcll
senior tag
Erről valakinek esetleg tapasztalata véleménye?
-
Zolás
addikt
Üdv.
7 vagy nagyobb colos készüléket keresek, mindennapi folyamatos kamionos használatra. Hárombetűs navit tudjon futtatni. Édesapámnak lesz.
Olyat keresek ami nem haldoklik fél év után, és bírja a strapát.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Prime110
aktív tag
Becker Transit 70, 2 év garancia, élettartam térképfrissítés, pont erre a kamionos funkciókra van kitalálva és iGO alapú is, itt is pipa, ára 119.900.- forinttól indul, de hát ez kamionos navitól nem drága, van Garmin is az ekkora méretben 150.000, de hát az meg nem iGO-s.
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen tabletek, mint pl. Acer Iconia, mennyire használhatók navigációs célra?
-
laszlohu
addikt
válasz Sz4bolcs #8415 üzenetére
Ha veszel hozzá ilyet :
meg egy usb - s szivargyújtós töltőt, ami legalább 5 Volt 2 Amperes,
Acer iconiából többféle típus van, de pl. az alábbinak elöl van a hangszórója , ezért alkalmasabb
navinak, és GPS is van benne :ui.: később kiadnak hozzá Android 4.4 -et is, amit romfrissítéssel lehet feltenni
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz gipsztigris #8395 üzenetére
Óh, hát kamionra, fuvarozni tényleg nem az igazi a waze.
Nekem, úrvezetőnek, viszont pöpec.
Kellemes húsvéti GPS-vételt!
☺ ☺Legyen minden jó!
-
jerry311
nagyúr
Tudtok ajánlani valami jófajta GPS-t, ami működik rendesen repülőgépen is? Nemcsak kvázi az ablakhoz tartva, hanem mondjuk a hálós tartóban is. Samsung Galaxy S2 néha működik, néha nem, de azt is csak akkor ha konkrétan az ablakhoz tartom, aztán vagy van fix vagy nincs.
(in b4 shitstorm: nagyon sok járaton engedélyezett a vevő típusú rádiók használata)
-
jerry311
nagyúr
válasz gipsztigris #8421 üzenetére
Igen, talán.
Ezekkel az autós GPS-ekkel viszont az a probléma, hogy hamar lemerülnek.Garmin GLO-t nézegetem éppen. Meg a Garmin GPSMAP 62/64-et.
-
LámaZ
addikt
válasz jerry311 #8422 üzenetére
Egy ilyen töltővel nagyon ki tudod tolni az üzemidejét. Egy 18650-es elem kb. 2400 mAh-s aksinak felel meg, tehát ki tudod számolni, hogy mennyi órát kapsz pluszba.
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz laszlohu #8425 üzenetére
Tudom, nekem van egy névleg 20.000 mAh-s tartaléktöltőm (power bank). A mindennapokban azért nem használom gyakran, mert nehéz, de egy fél–egész napos kiránduláshoz már magammal viszem. Kérdés, hogy ilyen bazi nagy aksikat felengednek-e a repcsikre, mert a repülőtéri biztonsági szolgálatok, a robbanásveszélyre hivatkozva, nagyon ódzkodnak ezektől.
Legyen minden jó!
-
jerry311
nagyúr
Utastérbe (elméletileg) felvihetők, mert azt szabályozott nyomáson tartják, ellentétben a csomagtérrel, ami viszont géptípustól függően változó. Vannak gépek, ahol a csomagtér nem fűtött és nincs nyomásszabályozás sem, tehát van mondjuk -20 fok meg a 35000 láb magasságban található nem túl sűrű levegő. Ez általában kívül esik az akkumulátorok tárolási előírásain is, nemcsak a működésin.
-
törölt tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. GPS-t keresek, amin olyan JOGTISZTA szoftver fut, ami a navigáció során az utcaneveket is magyar nyelven bemondja, (Pl.: PRIMO 2.4), 5 colos a kijelzője, nem tükrözős, csillogós, valamint legalább olyan stabil a műholdkövetése mint a Wayteq 850-nek. Nézegetem a neten a Navon N675 -öt, kinézetre nagyon tetszik is, de a fórumokon óva intenek tőle, mert - állítólag - a műholdkapcsolatot kb. 15 perc -1 óra alatt építi fel, valamint szinte néhány percenként bontja, azaz percekre leáll a navigáció. Van e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vidéken élek, itt nem lehet megnézni GPS-eket, csak rendelni tudom.
A Wayteq 850 helyett szeretnék egy "komolyabb" vasat, ami legalább olyan jó hardverileg is.
A Navon-on kívül esetleg más gyártmányt mit javasolnátok? (Ár max: 150 EFt.)
Köszi a segítséget. -
Prime110
aktív tag
válasz #63463168 #8428 üzenetére
A 675 nem rossz készülék, ha ki tudod használni a Blutooth funkciót, akkor depláne jó választás, ez az egy óra kicsit sánta, ahány Navon-om volt ebből a Plus sorozatból 2-3 perc nagyon max és onanntól sosem volt vele gond.
Ha ekkora a büdzsé a fordítsd tekinteted a Becker felé nyugodtan, szintén Primo, német minőséggel, 2 év garanciával, TMC itthon is, szintén Bluetooth-os, most a Professional 70 LMU majdnem a csúcs és kettőt is vehetnél ilyen büdzsé mellett![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi a segítséget. Közben utána olvasgattam, úgy néz ki a TOMTOM és a GARMIN közül fogok választani, EU térképekkel, élettartam frissítéssel. A Garmin jobban tetszik a Navteq térkép miatt.
A Teleatlas hazai térképével kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatom. Tetszik viszont, hogy egyes TOMTOM készülékek hanggal vezérelhetőek. Már csak azt lenne jó tudni, hogy ezt milyen nyelven lehet elkövetni, gondolom nem magyarul.....[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz #63463168 #8431 üzenetére
Ennyit találtam, de ebből nem derül ki milyen nyelveket ismer (2009-es hír): "A TomTom GO x50 sorozat tartalmazza a hangvezérlés és hangutasítás funkciókat is, így a felhasználók saját hangjukkal irányíthatják a készüléket. Ennek segítségével több mint 100 feladat, mint például az útvonaltervezés, a beállítások megváltoztatása, a telefonhívások akár hangutasítással is elvégezhetők, miközben a gépjárművezetők figyelmüket az úton tarthatják. Ezen felül, a TomTom GO x50 sorozat modelljeit továbbfejlesztett kihangosítóval látták el, a tisztább hangvezérlés és kihangosítás érdekében." [link]
-
Prime110
aktív tag
válasz #63463168 #8431 üzenetére
Nagyot fordulhatott a világ két nap alatt...
Két szempontot támasztottál egy új navival szemben két napja:
Legyen stabil HW és tudja az utcaneveket magyarul bemondani (ez magyar nyelven dedikáltan Primo ficsőr)!Garmin - HW stabil - magyarul nem beszél utcaneveket
TomTom - HW (némileg) stabil - magyarul nem beszél utcaneveketErre javasoltam a Becker-t - HW stabil (német minőségellenőrzés, mindehez sorozatszám alapján dokumentált jegyzőkönyv van minden Becker dobozában, hogy megfelelően veszi a GPS jelet, stb. + 2 év garancia, mert Németországban ez a belépő egy műszaki cikkhez) - magyarul beszéli az utcaneveket, mert mint Primo-alapú rendszer tökéletesen importálták ezt a funkciót is.
A térképe szintén Navteq, élettartam frissítéssel, a hangvezérlés magyarul viszont nem érhető el, ez igaz.
Biztos, hogy Primo alapú gépet kerestél? Mert ezzel a két gyártóval ettől nagyon messze kerültél.
Üdv, -
törölt tag
Számomra a TOPMAP térkép nem előny, hanem inkább hátrány, mivel tapasztalataim szerint vidéken sok helyen nem valósághű. Vannak olyan kisebb települések, ahol az utcák össze van benne keveredve, 15 évvel ezelőtti állapotú utcanevek vannak, pl. Lenin út, Vöröshadsereg útja stb.,de ennél nagyobb gond, hogy pl. ugyanabból az utcanévből kettő, vagy három is van egy településen belül! Emiatt nálam a TOPMAP abszolut kizárva, Navteq térkép feltétel. A Garmin a Navteq EU térképpel megfelel, mivel a vas is nagyon jó. Sajnos nagyon hiányolom a magyar nyelvű utcabemondást és hangvezérlést, de enélkül meg lehet lenni. Fontosabb, hogy megtaláljam az utcát amit keresek, vidéken is, ne kelljen Mari nénit kérdezgetni az útszélnén, mint ahogy volt is rá precedens.....
[ Szerkesztve ]
-
gabor_01
senior tag
válasz #63463168 #8435 üzenetére
Ez az egyik oldala a dolgoknak
A Navteq (Here) valóban pontos, részletes. A sebességkorlátok is jobban tükrözik a valóságot.
Viszont 1 évvel követi a változásokat. Az M0-ás új szakasza pl. még mindig nincs rajta. Erre van ugye a megoldás, hogy a Naviguide is rakható rá, de akkor megint a TopMap-hoz jutunk...
Ami a Garmint illeti, a legszebb a kijelzője. Viszont engem zavar az, hogy nem tudom beállítani, hogy milyen POI-kat mutasson navigálás közben.[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz #63463168 #8435 üzenetére
Majd amikor bevisz a dzsindzsásba a Navteq(Here) Magyarországon azért, mert minden zergeb@szta dűlőt aszfaltozottnak tekint, akkor majd nem fogod azt mondani, hogy itthon a TopMap nem játszik!
Szóval, inkább megyek a Lenin úton, ami már át van nevezve másra, minthogy elakadjak egy 40 tonnás szerelvénnyel valami vacak földúton."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
trikko
tag
Sziasztok.
Navit szeretnék cserélni és szeretném a segítségeteket kérni.
Elvárásaim a következők lennének:
Minimum 5" kijelző,Igo térkép,TMC.Leginkább külföldön használnám ezért kellenek ezek a paraméterek.
És persze megfizethető legyen!
Előre is köszi!
Üdv
-
törölt tag
válasz gipsztigris #8437 üzenetére
Ma megnéztem különböző készülékeket az egyik vidéki Mediamarkt-ban, de végül is nem vettem meg a Garmint. Tény, hogy az iGo primo tetszik a legjobban! A Top Map térkép esetében reméljük előbb-utóbb kijavítják a hibákat. Köszönöm a segítségedet, ez is sokat segít hogy dönteni tudjak..
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Apamnak keresnek gps-t. Talaltam ezt a WAYTEQ X960BT ami eleg jonak tunik de terkep nelkul van. Ez azt jelenti hogy a navigacios szoftver rajta van csak a terkepek hianyoznak vagy egy teljesen ures gep? Mennyire szamit ez jonak, es hol lehet hozza terkepet venni?
Masik kiszemeltem egy Garmin nuvi 54, ehhez van teljes eu terkep.
A gyors/stabil muholdkapcsolat es pontos navigacio fontos, ezen kivul pedig elony, ha bemondja az utcaneveket magyarul, az egyszeru kezeles, a jol lathato tukrozodesmentes kijelzo.
Melyik a jobb valasztas? Esetleg van jobb az emlitetteknel?[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Üdv
Olyan 20e Ft körül lehet normális GPS-t venni? Nem kell semmi extra, de stabil legyen a gép+rendszer és az sem árt ha mindig friss térkép van hozzá, 5-7" méretnél nem kell nagyobb.. Na meg magyarul tudjon, mert a szüleim használják majd. Elég ha Magyarországon használható, persze nem baj ha esetleg EU térkép is van, de nem mostanában fognak külföldre utazni sajnos. -
gipsztigris
addikt
20 ezer forint körül csak az első paramétert tudod teljesíteni.
-Normális GPS (helyesebben PNA): Wayteq X960Bt
-Ennyi pénzért térképeket ne várj! Vagy fizetsz érte sokat, vagy a warez göröngyös ösvényére lépsz, de 20ezerét térképes navigációs eszközt nem fogsz kapni."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Prime110
aktív tag
válasz laszlohu #8445 üzenetére
Pár száz forint és egy kívánt 5"-os 670-es is belefér a keretbe.
Amúgy mitől nem normális a Navon? Nekem az van, komolyan nem volt vele bajom, pedig ingázásra használom az országban szerte szét, soha ott nem hagyott meg semmi
-
Zolás
addikt
Nemrég valaki ajánlott nekem nagyképernyős kamionos navinak navon platinum explorert igo primoval. Megvettem ezt a készüléket. Hiba volt.
A készüléken egy kiherélt rendszer fut. Kiválasztható a kamion, de paramétereket nem lehet megadni( súly, tengelyek, magasság). Teljesen használhatatlan a célra a készülék.
Írtam a gyártónak. Szerintük ez így jó.
Kérek mindenkit aki navigációt ajánl, hogy ezt a készüléket soha ne ajánlja. Program nélkül se. Rettenetes a kezelhetősége.
Miután kilőttem az ajánlott navit, továbbra is keresek nagyképernyős kamionos navit.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
gipsztigris
addikt
válasz Prime110 #8446 üzenetére
Szerinted egy általad oly nagyrabecsült Navonnak így kell kinézni belülről?
A teljes cikk itt olvasható: Navon N670 szétszedve
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest