Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz Rambovits #2597 üzenetére
És akkor az E6550 elég lesz 2 év múlva? Pont az a lényeg, hogy 2 év múlva vesz egy olcsó 4 magos procit. A mostanin pedig keveset bukik, mert most is bagóért veszi!
Amúgy te olvastad az általam linkelt tesztet? 1MB L2 vs. 4MB L2 ügyben átlag 14%-kal gyorsabb azonos órajelen a 2x annyiba kerülő proci!
Részemről a vita lezárva, nincs nyomósabb érvem.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Skyer
senior tag
válasz djtoomi #2585 üzenetére
Értem. Akkor megcsavarintom a választ. Érzékeny szemű vagyok ezé kérdeztem a 17 colost. Mi lenne az opcionális vétel? amin mondjuk játszani is lehet valamit, de fontos hogy a grafikus dolgok is elférjenek rajta pl photoshop és társai.
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
Skyer
senior tag
Amúgy meg mért van az hogy a WIDE monitorok sokkal olcsobbak a "kockánál"?
Más:
A TFT-LCD-knél a felbontást mi határozza meg? ott nem lehet nagyobbra rakni mint ami opcionális? Pl egy 19esnek 1280x1024. Ennél nagyobb semmiképp nem lehet?Iletve csinálnak ilyen monitorokbol Glare type-osat? bocs a sok hülye kérdésért.[ Szerkesztve ]
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
Rambovits
senior tag
válasz elfelejtette #2601 üzenetére
Igen olvastam! És az a lényeg hogy 2 év múlva nem kell 4 magosat vennie mert még elég lessz a 6550! Ha húza is de elég! És mondjuk kihúz vele még1 évet akkor sztem elég rendesen kiszolgálta az éveket!
De ezek csak javaslatok mindenki el tudja dönteni hogy neki mire kell a gépe ennek megfelelően állítja majd össze!
Én is gépvásárlás előtt állok, és egy ideig szemeztem is a 21xx szériákkal! Azt be kellett látnom hogyha hosszabb távra tervezek akkor nem a legjobb választás![ Szerkesztve ]
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
diegho
nagyúr
nálam már kb 50-70 közé tehető az eldurrant codegenek száma, pedig én csak egy vidéki kiskerben melózok... de ha nekem nem kell túlmelegedés, túlfesz, túláram védelem, magyarul orosz rulettezel akkor hajrá, majd amikor elviszi magával a lapot, procit, ramot és kiröhögnek a kiskerben, hogy bocsi de a szar táp miatti eldurranásra nincs gari, akkor majd vered a fejed a falba hogy jobb lett volna 5k-t kiadni egy fsp-re mint 3.5k-t a codegenre. amúgy ne hasonlítsad a 4-5 évvel ezelőtti codegeneket a mostaniakhoz, akkoriban a codegen még fsp belsővel hozta a tápjait, most meg szarral, olyan szarral hogy a 480-as tápjuk 220W-nál felrobban... nem csak egy produkálta, tehát nem egyedi eset volt.
-
diegho
nagyúr
válasz //Crouch// #2576 üzenetére
chieftec GPS szériához csak drága szünetmentest tudsz kötni, a kvázi szinuszosak nem mennek velük. kb ennyit.
-
diegho
nagyúr
válasz Rambovits #2597 üzenetére
gondolkozz már el könyörgöm mielőtt terjeszted a butaságokat. ugyanaz az architektúra, csak az l2 cache méretben van különbség, azonos órajelen ~10% különbség hol számít már? ez 60fps-nél +6fps ember! vga-nál meg x1950pro vs. 3870/8800gt mennyit ugrik? ~70%? édes istenem és még ilyeneket mersz ajánlani hogy játékra vegyen gyenge kártyát meg erős procit és játszon 640*480-ban low-on 1280 high helyett? no comment. szerintem feleslegesen koptatod a billentyűzeted... nem is beszélve itt arról hogy ahogy kijönnek a penryn olcsó kategóriás procijai az e6550 nem fog 15k-t érni kapásból felét bukja majd, a 2180 meg lemegy 10k-ra, bukik 8k-t.
-
Rambovits
senior tag
Te meg olvass figyelmesen! Nem játékra lessz a konfig!
Erről vitázunk az elejétől fogva hogy ha nem játékra lessz akkor szerintem érdemesebb erősebb procit-kicsit gyengébb vga-t vennie mert annak több hasznát láthatja az alkalmazásoknál! Ha játékra kellene neki konfig eleve egy erős vga köré kéne felépíteni a konfigot ne nézzél már hülyének könyörgöm!
És különben is ki beszélt itt x1950pro-ról? én végig azon koptattam a pofámat hogy ha nem játékra lessz akkor elég bele egy 38xx is!!!A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
Kobe
veterán
válasz kicsitomi88 #2577 üzenetére
de, ez még emgérné, cska akkor kell nézem egy beszerzési forrást neten emrt itt nem nagyon lehet kapni helybe
amugy ezekből a 350 es is elég a nagyobb teljesítményű alkatrészekhez mondjuk ? -
djtoomi
addikt
Basszus olvass tundi kell!
Ha valaki videót vág,konvertál,tömörít,renderel stb,akkor mi a fvszomé kell neki 8800gt?Ha játékra kell ok,de nem midnenki játszik a gépén,és nekem az e6750 ilyesmi dolgokban(renderelés,vieószerkesztés,tömörités,stb) sokkal jobban teljesít mint a kis sz@ros e21xx sorozat.Ezt fogd már fel,hogy enm játékra kell.Játéknál más a helyzet.És ha a csillagos égig húzod az e21xx-ad akkor sem lessz olyan gyor mint azonos órajelen pl a 6550... Te oktatsz itt mindenkit,ahelyett hogy visszaolvasnál![ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
gumisxxx
tag
Hali! Tudna valaki vmi elfogadhatót ajánlani nekem alaplap+procit 30ezerig! Ha van olyat amin van integrállt vga-is mert azt csak később tudok venni,majd játékra is kell! Dual core-os kellene!
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
diegho
nagyúr
tök jó hogy a srác azt mondta ha már gépet vesz játszani is akar, akkor tehát vegyen E6550-et egy gyenge kártyával és játszon alacsony felbontásban szar grafikán és tömörítsen meg kódoljon ~15%-al gyorsabban, minthogy megvegye az olcsó procit és drága vga-t amin akár 70%-al gyorsabbak a játékok és 10%-al lassabbak a kódolások. értem igazatok van, inkább ~15% különbség tömörítésben, mint 70% játékban ha mindkettőre lesz használva... csak egy valamin gondolkozzatok el kicsit, ha mindkettőre van használva (mert ezt írta) hogy miben is történik évente nagyobb változás? ergó egy 2 éves 3800+ X2-vel ugyanúgy lehet renderelni, tömöríteni, de egy 2 éves 7800gt-vel már nem, vagy alig tudsz játszani. ha ő két évre tervez akkor a kis húzott core2-vel is tud tömöríteni, renderelni, de az olcsóbb kártyával tuti nem fog játszani, sőt 8800gt-vel is 1 év múlva már nagy eséllyel csak megszorításokkal, olcsó kártyával már most is csak megszorításokkal. tehát szerintetek jobb választás az erősebb proci. jó ok legyen. hétfőn visszaadom a diplomáimat komolyan mondom
-
diegho
nagyúr
-
Atlantis
veterán
Szermélyeskedést abbahagyni!
Skyer: Múltkor is miattad kellett takarítanom. Próbáld meg tényleg használni a keresőt, olvasgatni a topicot beírás helyett, mert sokmindenről volt már szó, amiket itt kérdezel. Továbbá: ha mégis kérdésed van, valahogy próbáld összegyűjteni, mert ezzel, hogy minden második kérdés a tiéd, csak felidegesíted a tapasztaltabb tagokat, így egyik-másik hajlamos lesz személyeskedni, ami szintén nem helyes és nem vezet jóra. Most adok neked 1 nap pihenőt, ami kérdésed ezalatt összegyűlik, írd le valahová és próbáld megy egyszerre megkérdezni! Olvasgatni, keresgélni ezalatt az idő alatt is tudsz.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
diegho
nagyúr
jah és srácok azon is gondolkozzunk el, hogy most megvesz egy kis core2-őt, felhúzza ~3300-ra, vesz mellé egy 3850-et, giga ds3-al, majd ha sokat akar tömöríteni és kódolni, akkor mikor kijön a penryn vesz egy olcsót amiben sse4 van, ezzel jokkal többet nyer kódolásban mint bármi mással. a kis core2-vel bukik 8k-t max, a naggyal 10 felett bukna és így a vga-ja elég lesz neki 2 évig, csak procit kell cserélnie ha nincs megelégedve a teljesítménnyel. ennyi az egész, ha már a jövőben gondolkodtok gondoljátok át ténylegesen hogy tömörítésben és kódolásban mi is hozza a nagy áttörést, nem az e6550 az biztos, hanem az sse4.
-
gumisxxx
tag
Én nem szoktam tömöríteni+kódolni, netezni szoktam,és ritkán játszani,azéert nem is akarok most videokarit venni,majd csak ha lessz annyi pénzem!
Csak azért kell jobb gép,mert a netezek,letöltök.és irok akkor ez a gép már elég lassú hozzá!
(abit nf7-es alaplap,amd athlon xp 3200+,ati9250video,768ddr ram) szerimntetek ezért mennyit kapnék?Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
diegho
nagyúr
válasz gumisxxx #2629 üzenetére
ezért a gépért nem sokat kapnál, ha csak lapot procit vgat ramot nézzük akkor mondok olyan ~22k körüli összeget amiért el is tudod adni. ha tényleg csak netezés meg ilyenekre kell a gép akkor azt mondom egy kis core2-őt vegyél, ha nem játszol és integrált vga is kell akkor ezt nézd meg:
E2180 18-19k
ABIT Fatal1ty F-I90HD 19k
2*1 giga kingmax 11kezen az integrált vga kb ugyanazt tudja mint ami neked van most, fogyasztásban idle állapotban jó 10W-al kevesebbet fogyaszt ez a proci mint egy 3800+ X2 cnq-val, terhelve kb 15W-al és neked tökéletesen elegendő teljesítményt nyújtana, ha tuningolni szeretnél arra is jó alap, persze szerintem akár egy e2140 is elég lenne, de ha később tervezel jobb vga-t akkor e2180 jobb választás. lapról tesztet találsz itt ph-n, annyit kell róla tudni, hogy 1333fsb-s procikat nem támogatja, tehát nem penryn supportos, viszont cserébe kapsz egy "erős" integrált vga-t.
-
Atomgeszi
veterán
Heló!
Régebben írtam, hogy szeretnék venni új gépet, karácsony után, de ami itt folytatódik az most kicsit elbizonytalanított.(Igen, olvastam az egész fórumot, és ez zavart meg, valahogy nem tudok dönteni.)
Ez volt eredetileg a kiszemelt:
- Gigabyte GA-P35C-DS3R 1333 FSB DDR3/DDR2 dobozos 3 év gar: 24.500,-
- Intel Core2 Duo E6750/4M/1333 dobozos gyári hűtővel 3 év gar AKCIÓ: 38.900,-
- 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 16.900,-/KIT
- Nvidia 8800GT 512MB DDR3 5X .XXXFt
vagy:
- XXXX Raden HD 3870 512 DDR4: 4X.XXX,FT
- Tápegység: Chieftec 450W GPS-450AA 12cm fan, PFC 3 év garancia: 10.900,-A gép játékra kéne, és 2 évig jó lenne, ha nem kéne hozzányulni.Talán ez jobban megérné:
- Gigabyte GA-P35C-DS3R 1333 FSB DDR3/DDR2 dobozos 3 év gar: 24.500,-(a DDR3 miatt)
- Intel Core Duo E21x0 Ebből nem tom melyiket..kérnék kis segítséget.
ramra erre gondoltam: - 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 16.900,-/KIT
Na akkor meg mégegy 8800GT
meg egy minőségi táp, ami elbírja ezt, illetve későbbi gép fejlesztést...
Köszönöm segítséget.
Mod: Gondolom a procit, felkéne húzni 3 GHz-ra, ezzel a lappal fel lehet cibálni addig?
Jah meg valami cpu hűtő is kéne akkor rá igaz? Abból milyet?[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
diegho
nagyúr
válasz Atomgeszi #2631 üzenetére
kis procit mondom most e2180 jól meghúzva, 8800gt, ram jó, lap jó, tápból ha a csendet szereted akkor egy corsair vx450, hűtőnek egy hypertx vagy tx2 ha kapsz, ha nem akkor asus triton70 pl. procit meg majd cserélsz ha kijönnek az újak tavasszal és ténylegesen szükséged lesz rá.
-
scream24
senior tag
Csumi. Tanácsot kérnék az alábbi leendö konfiggal kapcsolatban:
Alaplap: asus p5k
Proci: INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz 775 BOX
vga.GALAXY GF8600GT 256Mb HDTV DVI PCIE
Na szoval, milyen memokat ajánlanátok, ill a procit meddig lehet, érdemes ferlrántani alap feszen.Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
djtoomi
addikt
válasz Atomgeszi #2631 üzenetére
Hello!
SLI felejtős,szal a második variációt lődd is ki.2db 2x1gb geil ultra kit,vagyis 4gb,és a többi nagyjából jó,de a vga 65-700k között lessz,nem 50k.Én inkább E6550-et ajánlom,az is elég,nem kell 6750,meg különben is drágább a vga,mint amire számitottál.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Atomgeszi
veterán
Szal akkor ebbe a giga lapba, jól lehet húzni a prockót? Mit kell majd figyeljek a procinál?Stepping vagy mit?
Táp 18 ért nekem sok, annyiért nem kell feltétlen csöndbe lennie.A gépbe van egy csomó venti hangosságot megszoktam, persze majd tervezek egy venti szabályzót
Ehhez mit szólsz? -Tápegység: Chieftec 400W GPS-450AA 12cm fan, PFC 3 év garancia: 9900,- Vagy egy FSP lehet halkabb?
Proci hűtő: Néztem, ezt az Asus Silent Knight-ot, ehhez mit szolsz? Vagy mind1, hogy 70 vagy 60 fokos a proci?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
djtoomi
addikt
válasz Atomgeszi #2635 üzenetére
Annyire nem fol felmenni egy core 2 sem,kivéve ha nem 4ghz felett járatod,szvrrá húzva.Amit írsz tápból tökéletes,de jó lehet esetleg egy 400-as,vagy 500-as FSP bluestorm 2,be vannak gyárilag harisnáyzva a kábelek kéken,az egész táp kék,és még csendes is.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Atomgeszi
veterán
válasz djtoomi #2634 üzenetére
Az alaplap nem SLI-s, nem tom hol láttad ezt. 4 giga ram, egyelőre szerintem teljesen felesleges, bőven kihúzom egy ideig 2 giga rammal, később úgyis veszek még. A vga sztem karácsony után januárba, simán lesz 55 k addigra bőven lemegy sztem, de majd meglátjuk.
#2636: Egy árat tudsz mondani a BlueStorm2-ról? Meg egy helyet ahol vannak képek, árral? Köszi![ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
djtoomi
addikt
válasz Atomgeszi #2637 üzenetére
Abból gondoltam az sli-t,hogy a második verzióban semmit enm változtattál csak oda irtad hogy mégegy 8800gt és e2xx-re gondoltál.Én biztos enm vennék ilyen gépbe e21xx sorozatú procit,inkább spórolnék még h2 hétig,és akkor vennék min. egy e6550-et,de vga-ból mindenképpen 8800gt.BS2-ből pedig ipon.hu-n találsz áratkat,leírást.
-
Atomgeszi
veterán
válasz djtoomi #2638 üzenetére
Természetesen egy 8800 GT-re gondoltam. SLInek nem látom értelmét egyelőre.
A proci helyzet majd karácsony után úgyis kialakul, szeretném minnél olcsóbban megúszni az egész dolgot. Viszont lenne egy más kérdésem, van nekem egy Pioneer DVR 110 meg egy LG cd Író, meg 160giga maxtor meg egy rack, mind IDE-s. Ennyi IDE hely van a Giga lapon? Vagy hogy tudnám megoldani ezeket? Ezekből egyiket se vennék újat szívesen...Mod: Ahogy nézem ezt az FSP BS2-t elég terebélyes táp, nemtom befér-e a házamba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz #96302336 #2641 üzenetére
Szia!
Ez kár...nem szívesen vennék új vinyót meg pio dvd írót. Ezeket régen nagyon drágán vettem.
CD író csak azért van, mert elég sokat másolok cd -ről cd-re, így gyorsabb mint fel gépre, aztán ujra kiírni...sztem. De lehet az lesz, veszek egy Pioneer 212D SATA 18X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év gar: 6900,- ért, és eladom a régi dvr 112-t, eladom a rackből a 80-as vinyót is. meg a 160st is, és veszek egy WD 320ast...így még talán jobban is járnék.
wdből erre gondoltam: - WD 320/SATA2/16M (WD3200AAKS) vadiúj bontatlan 3 év gar: 16.900,-[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz Atomgeszi #2642 üzenetére
Nagyon jó döntés sztem,bár ha a 2 vinyót megoldod hogy 1 legyen,és az is sata-s,akkor cd író meg dvd író maradhat is.
Amúgy a táp ugyanakkora mint minden másik táp,talán az enermax galaxyjai emg az ilyen 800w-os 1kw-os szrönyek nagyobbak,de ugyanakkora midnen kisebb ormál atx-es táp.
-
vadani
tag
sziasztok
a következő kérdésem volnálnának konfiggal kapcsban
Asus p5k deluxe azért gondolnám ezt mivel hosszú időre alapoznék rá és igaz hogy nem ddr 3 as de ha a funkcióit jól érzékelem és valósak sokkal többet kihoz egy ddr 2 esből mint áltban egy másik lap
cpu E 6550 nem a leggyorsabb de biztos alap gondolom én legalább is
vga msi nx 8600 GT t2d256E-oc/3d erről jókat olvastam olcsó és mivel hogy a direct x-ből jönnek majd nagyobbacskák meg 10.1es vagy még nagyobbak jó választásnak gondolom egyébként gyárilag tunningolt és ezért gondolom hogy 23 k-t bőven megér evvel nem számolok tartósan
2x1 gb kingmax 800 mhz jó ára miatt
samsung s 166 hd161hj csendes és biztos igaz 160 gb s de mivel mindent mindig kiírok elég
mit gondoltok az érveim megfelelőek egyébként energiatakarékosnak is szánom a dolgot erre is figyeltem
és még egy van egy fix házam a külseje miatt már meg is vettem 1db 92 mm-s ventillátort vagy 2db 80mm-est fogad be elegendő lehet ez jó hűtéshez?
és még egy ha dobozosan veszed a procit adnak hozzá proci hűtőt ha jól tudom legalább is és az gondolom elég a procihoz csupán pár kérdés előre is köszijanissary
-
Atomgeszi
veterán
válasz djtoomi #2643 üzenetére
Igaz. Hát nemtom, sztem azért jóval többet tud a dvr 212D mint a mostanim, annyit megér! Majd kiderül. Ha a táp beférne a gépházamba, akkor annak örülnék, csak nemtom elfér-e majd az Asus Silent Knight mellett!
Mod: Az E2180-nál mire figyeljek majd? M0 stepping? Ha gianninál veszem, ő megtudja nézni nekem szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz Atomgeszi #2645 üzenetére
Mondom,minden táp egyforma,és biztos befér.Milyen házad van? Procikból az E21xx szériát nem vágom.
-
djtoomi
addikt
p5k deluxe-ot felejtsd el.Ezek közül valamelyiket válaszd:
giga p35 s3
giga p35 ds3
giga p35 ds3r
giga p35 ds3p
giga p35c ds3
giga p35c ds3r
giga p35c ds3pprociból emelett a vga mellett érdemes venni egy E2160-at,és a különbözetet ami lap meg proci emlett emgmarad(plussz 30-40k) a vga-ra költeni,és venni egy 8800gt-ami kb 60-80%-al erősebb mint a 8600gt.8600gt dx10-ből semmire nem lessz majd jó a 8600gt,dx9-hez is kevés,nem hogy dx10-hez,és olyan nicsen hogy dx10 és akkor az tudja a 10.1-et meg 10.2-őt meg midnen szir-sz@rt,csak dx10-et tudja,de azt sem jól.Pl.: 8800gt-n egy játék dx9-ben mondjuk 100fps,ezen dx9-ben 30fps
ugyanaz a játék dx10-ben 8800gt-n mondjuk 70 fps
dx10ben 8600gt-n 5-10fpsMinden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
-
djtoomi
addikt
Ha dobozosan veszed,kapsz hozzá hűtőt,az a legtöbb dologra bőven elég.Vegyél 2db 92mm-es ventit,és egy 120-asat előre a házba,és akkro a ház szellőzése is jó lessz,tápból valami jó fsp-t.De vga-ból ha ennyi pénzt költesz gépre,8800GT alá ne add,8600GT-t meg úgy felejtsd el ahogy van!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest