Aktív témák
-
Toncs
csendes tag
Helló!
A gép játszani kell.
A pénz nem akadály.
Kéne: Processzor
Alaplap
Videókártya
Memória
Winyó
Tápegység
Válaszokat köszönöm!
Ha van valami kérdés írj! -
elfelejtette
veterán
Azért valami keretet írhatnál! 100k? 200k? 300k?
P35-DS3/P45-DS4
E5200/E8400/Q9550
9600GT/GTX285
2X2GB DDR2-1066
STB..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nyx89
aktív tag
válasz MmDorian #24452 üzenetére
Ha már így belekezdtél , én azért változtatnék pár dolgot.
Legyen Inkább Asus P6T Deluxe ,processzor abszolut nyerő , kitnek legyen mondjuk vmilyen 6GB-os 1866/2000Mhz-s , legyen 2db a videó kártyából , vinyó helyett legyen egy 300Gb WD Raptor + valami SSD (mondjuk OCZ) + 4db WD 1TB Raidbe kötve. Táp meg legyen egy HX1000.
Mert ugye a pénz nem akadály... -
gooool
őstag
Sziasztok!
Toncs nevű kolléga személyes ismerősöm és kicsit még tapasztalatlan a "szakmában".Tegnap elfüstölt a gépe,én átmentem hozzá és megbeszéltük mit vegyen,amit le is írtam itt a topic-ban.A pénz neki is akadály persze,csak annyi kivétellel,h bárhonnan tud szerezni.Először egy EP45-DS4-es lapot akart amiről lebeszéltem,mivel abszolút fölös egy E5200 alá.Meg megbeszéltünk egy jó kis tápot is,mert az övé egy siralom.
Na mindegy én javítom azt amit írt.
Úgy kb.60-70K-ból(+-5K) kéne proci,lap,meg táp.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
őstag
válasz gooool #24456 üzenetére
Azért elég jól sikerült elírnotok egymás mellett. Kicsit mások az igények, még alkatrész szintjén is.
Ha a pénz valóban nem akadály, és megy a tuning is, akkor:
GA-MA770-UD3 21k
Phenom II X3 720 BE 40k
Gigabyte superb 460 12kNa ebben már van lehetőség. E7300-at simán földbe döngöli, és jól húzható gép.
Icewolf || kósza ||
-
gooool
őstag
válasz mave13 #24457 üzenetére
Hát igen!Mondtam neki,h én majd elintézem,de ő akar magának kihozni valamit,ami valszeg sz@arul sülne el.
Amúgy ez a konfig nagyon tetszik,nem is sok és tényleg tuningos cucc.A procihoz jár hűtő?Mert már láttam olyan BE procit amihez adnak,mondjuk 7750BE.
Kösz a segítséget!Üdv, Balázs
-
őstag
válasz gooool #24458 üzenetére
Háát... Gyanítom, ehhez nem jár, de biztosat nem tudok mondani sajna. Egy AC Freezer 64 az +4k, az még elviselhető. Ha nem, akkor Phenom II X3 710, ahhoz jár hűtő, csak nem Black Edition, tehát a tuning bonyolultabb, és nem biztos, hogy annyit ki lehet belőle hozni, mint a BE esetében.
Icewolf || kósza ||
-
gooool
őstag
válasz MmDorian #24461 üzenetére
A táp meg van beszélve,ha nem olvastad volna egy Giga Superb 460W.VGA nem kell neki,csak kicsit el van szállva.Most hívtam telón és mondtam neki,h minek ír marhaságokat,amikor nem is kell neki pl VGA meg RAM.Csak nehéz vele beszélni mert nem érti meg,h én jobban tom.Épp emiatt füstölt már el 3 tápja.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
Toncs
csendes tag
Kössz a tippet,de ennél azért olcsóbban.
Ez azért sok egy kicsit.
Ennyi pénzt nehéz összeszedni. -
South Velen
addikt
-
MmDorian
őstag
válasz South Velen #24467 üzenetére
Leírták, hogy occoé kéne, 70 körül, született egy Phenomos, és egy E7300as konfig.
-
őstag
Gooool, és Toncs. Mi lenne, ha ezt lerendeznétek először egymás között, majd utána írna valamelyikőtök, de inkább Gooool, hogy akkor végül is mi legyen. Mert ennek így nincs sok értelme. Van már elég ötlet, gondolkodjatok, számoljatok, aztán utána beszélhetünk.
Icewolf || kósza ||
-
Toncs
csendes tag
válasz South Velen #24467 üzenetére
Kössz!
-
FRENK1988
veterán
GIGABYTE GA-EP45-DS3 31 ezer
INTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz LGA775 Box 61 ezer
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT 10ezer
GIGABYTE ODIN 470W 13 ezer
115 ezer. Jó így? Szerintetek ez jobb mint a fentebbi AMD-s config?Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Egon
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
Semmi kötekedés végett de miért? Nem bírná az alaplap? Most még csak ennyire van keret ha eladom a mostani gépet akkor veszek bele még RAM-ot. A táp meg csak azért mert h legyen má' egyforma az alaplap és a táp (Gigabyte-s)
[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Egon
nagyúr
válasz FRENK1988 #24474 üzenetére
Bocs, elnéztem a lapot: az árral egybeolvastam, így lett belőle P31-es chipset... .
A táp elég kényes kérdés: mondjuk nem ismerem a Giga tápokat (eddig nem is tudtam, hogy árulnak ilyet), de én nem szeretek kockáztatni. Legyen egyforma a lap és a vga, ez jobban hangzik..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz FRENK1988 #24474 üzenetére
Egon: A 470-es Giga táp az FSP beles.
Nem gondolkoztál abban, hogy inkább egy használt Q9300? Az új proci mindig lutri, hogy mit bír, és még drága is. Itt van pl. egy az aprókból, ez nem tűnik rossznak, és 10K-val olcsóbb. Nem egy tuti bajnok cucc, de garis, és legalább tudod mire számíthatsz.
Én vagyok az, aki mindig mindenből újat veszek. De prociból nem szívesen...60K-ért rizikózzon akinek 2 azonos nemű felmenője van.
Annü én is szerettem az ilyen egyforma dolgokat. Aztán az ember rájön, hogyha megveszi a sz@rt drágán, de legelább jól néz ki, az nem a legszerencsésebb pársítás...
-
törölt tag
sziasztok!
lehet, hogy rossz helyre írok, de legfeljebb majd irányba fordíŧ valaki, ha erről lenne szó.
a szüleimnek szeretnék gépet újítani, mivel a régi meglehetősen nagy és hangos. elsőre valami jó kis htpc vagy minipc jutott eszembe, de nem igazán találni ilyesmit neten. a Dell Studio Hybrid sorozata bazidrága, szigrúan 100 ezer alatt jöhetne bármi szóba. a teljesítmény nem igazán lényeges, most egy 2700+ Sempront nyúznak, és ezzel sincsenek sebesség problémák. optikai meghajtó azért jó lenne bele, de a fő szempont, hogy kicsi és halk legyen. op. rendszer nem fontos, úgyis szerintem Ubuntut teszek rá nekik.
egyelőre egy Acer Vertion L460-at néztem ki, nem tudom, hogy ilyen gépek terén mennyire jó ez a márka, illetve milyen alternatívák vannak hasonló árban. (az Asus eee box azért esik ki, mert árban majdnem ennyi, de nincs benne optikai meghajtó).
előre is köszi a véleményeket!
-
törölt tag
köszi! nem feltétlenül náluk akarnék vásárolni, csak ez a konkrét darab ott volt legolcsóbb.
az a baj a barebone-okkal, hogy ahogy elnézem, nagyjából ugyanoda jön ki (vinyó, dvd, cpu, és már mindjárt 70ezernél tartok).
bár lehet, hogy érdemesebb közelebbről megnézni, csak eléggé le vagyok maradva asztali hardverek terén, 2 éve laptopom van... -
őstag
válasz #16820480 #24482 üzenetére
Igazából otthoni felhasználásra, irodai munkára kb. mindegy, hogy milyen gépet veszel. Lakótársam az Atom alapú MSI Winddel is nagyon ki van békülve. Van benne 1 GB RAM, valami integrált VGA, meg egy kisebb HDD. XP-re tökéletesen elég. Gyors, megbízható.
Asztali gépben szintén valami hasonlót kellene találni. Otthonra szüleimnek én egy AMD Athlon 4850e + 2*1 GB Geil BlackDragon + Gigabyte 780G-S2H kombót szereltem össze, kukáztam bele egy 120GB-os HDD-t, meg volt egy elfekvő 400-as FSP tápom. Az eredmény tökéletes. Vista hasít rajta, és még én sem unatkozom, mert CS:S, meg UT szépen fut. Valami hasonló Intel terén az E2200 szint lenne. Csak annyi, hogy az Inteles integrált VGA vezérlők gyengébbek HD videók lejátszása terén, meg a grafikai teljesítményük is messze a 780G mögött van. De még egy E1200, vagy Sempron is megtenné.
A többi meg csak körítés. Valami 300-as FSP, vagy jó minőségű táp, egy DVD író, meg egy neked tetsző ház.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Steve-0
őstag
válasz #16820480 #24479 üzenetére
hi, ez bőven kielégíti az igényeket
LAP: GIGABYTE GA-G31M-S2C ~ 12,5e
CPU: INTEL Celeron Dual Core E1200 775 BOX ~ 12e
RAM: 1db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz ~ 3,5e
VGA: integrált
HDD: igény szerint ~
ODD: ~ 5e
HÁZ+TÁP: FOXCONN DH841 250W ~ 16,5e vagy
GIGABYTE GZ-M1 Fekete 460W ~ 12,5e~45,5e+HDD
vagy
BAREBONE:Shuttle XPC K48 ~ 35e (alaplap+ház+táp)
CPU: INTEL Celeron Dual Core E1200 775 BOX ~ 12e
RAM: 1db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz ~ 3,5e
VGA: integrált
HDD: igény szerint ~
ODD: ~ 5e~ 55,5e +HDD
Én személy szerint a Shuttle XPC-t venném, nagyon kicsi keveset fogyaszt és mutatós
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
köszi az újabb tippeket!
az a Shuttle gép nem rossz. vinyó van itthon, bár IDE-s, de az is belemegy elvileg, csak a kábel lehet, hogy bajos kicsit. viszont árban és méretben jónak tűnik. még majd utánanézek -
FRENK1988
veterán
válasz TazLeacher #24476 üzenetére
Hát eszemben már megfordult hogy vennék 1 Q9300-ast de már inkább tolok rá pár ezrest és kissé megszorítom az egyéb kiadásaimat :]
Amúgy meg nem vagy egyedül. Én is inkább 1 új procit vennék mert azért az új az új. Használtban nem nagyon bízom (mondom én aki prohardveren vettem a VGA-m és a Procim). De ha már beújítok akkor legyen új. De ha rossz is lenne a proci beviszem a bó'tba és kicserélik sztem zokszó nélkül.
Az egyforma dolgokról annyit hogy, majd terveimben van egy Gigabyte-os gépház megvételét és hozzá majd egy ütősebb Gigás VGA beszerzését. (és így összeáll a Gigabyte harmónia ) De lehet h én vagyok hülye és a tehén kékNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz FRENK1988 #24486 üzenetére
Félreértettél. Prociból sose vennék újat. (Na jó, nem sose, de inkább nem) Mert nem tudod mit kapsz a pénzedért. Egy kitesztelt proci az a tuti. Ott tudod mire számíthatsz.
A házadtól nem vagyok elájulva, de te tudod, ez már ízlés dolga...
Ja.: ha nem bírja a tuningot a proci, akkor igazából nem veszik vissza a boltba. Ez nem garanciális tétel...
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
válasz TazLeacher #24487 üzenetére
Egy részről igazad van, de nem nagyon akarom én majd tuningolni (majd olyan 3GHz körül megállnék :] ) De már folyik 1 tárgyalás 1 Q9450 ügyében ami olyan 55K körül válna meg a gazdája. remélem összejönne az üzlet.
-
Süni
tag
Sziasztok!
A kérdés adott, a notebook netezésre, filmnézésre és néha játékra lenne használva
ami fontos, hogy 150 000 forinton belul legyen
Konkretan egy ASUS
Van valakinek ötlete, tapasztalata bármelyikkel is?
köszi, üdv!!
Kicsi a bors, de le van sz*rva
-
bartucc
addikt
válasz TazLeacher #24491 üzenetére
Hát igen, ki kell fogni, 2-3 példány alapján nem lehet azt mondani, hogy rossz széria, de azt sem hogy jó.
FRENK1988: 3 Ghz-ig biztos elmegy, inkább 3,6-3,8nál fog megállni sztem, szval neked bőven jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
tekk
tag
Sziasztok!
A főnökömnek kell összedobni egy új gép lelkét, 2 konfigra.
1. QUAD konfig
2. CORE i7 konfigAmit tudni kell: a gépnek erősnek és HALKnak kell lennie.
Proci: intel core quad q8200 (ár-érték arány nem rossz) illetve intel core i7 2,66 Ghz (de lehet más megoldás is)
Alaplap: Gigabyte, lehet kombinált (vga), de a vga min. 512 MB legyen.
Ram: 4 gbyte kell, milyen javasolt
Proci hűtése: lehetőség szerint PASSZÍV.
Videókártya: ha nem integrált, akkor lehetőség szerint ez is passzív legyen.A többi komponens adott.
Előre köszönöm a visszajelzéseket. A pénz nem számít, de játékra nem lesz,
-
FRENK1988
veterán
Ez lehetetlen: "Proci hűtése: lehetőség szerint PASSZÍV." ezek az erőművek nem a hűvösségükről híresek. Talán egy Q9400s (kisebbet nem merek mondani mert nem tudom, hogy van-e olyan) 65W a TDP-je ami elég jó egy ekkora teljesítményű géphez. Talán egy márkás (Zalman és társai) proci hűtő is tud már olyan halk lenni mintha passzív lenne
-
bartucc
addikt
válasz FRENK1988 #24497 üzenetére
Sajnos a zalman már nem nagyon sorolható a csúcskategóriába, egy nagyobb hőleadó felületű, ritkább bordázatű hűtő kell ide, ahogy MmDorian mondja.
Nem is tudom, a zalman adott-e ki átalakítót Core i7-re a hűtőihez.... (mondjuk még egy 9700-as zalman talán elég lenne egy alapon járatott core i7-re, megfelelő zajszintet nézve.)[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest