Aktív témák
-
kazmerr
aktív tag
-
bartucc
addikt
-
Haas01
tag
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo, ami talán most a legjobb a 4850 és 4870-es kártyákhoz. Mondjuk 6k-ba fáj, de ami egy gyári hűtővel max terhelésen 70 fok, az ezzel 40 fok.
-
kazmerr
aktív tag
válasz bartucc #22953 üzenetére
Nah akkor a végleges
GIGABYTE GV-R485MC-1GH HD4850 1GB PCIE 47984
Intel CORE 2 DUO 2800/1066 LGA 775 3MB E7400 BOX 33912
P5Q SE 26816
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 6245
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 6245
CORSAIR VX450W 19763
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8669A kártyánál végülis a passzívra tettem le a voksomat, mert nagy házban, jó levegőztetéssel a tapasztalatok alapján szépen dolgozik. Mivel nálam csak 1366x768-as felbontásban fog dolgozni, nem is fog annyira izzadni.
és tényleg ipon lett, mert a vga csak ott van
Nagyon köszönöm mégegyszer a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
jani00
tag
válasz ChildOfChaos #22957 üzenetére
nagyon szívesen remélem tudtam segíteni
ház+táp 14 ért valaki kérdezte..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
na1lraw
csendes tag
nah Bartucc köszi a tippeket, azon gondolkodtam hogy lehet beleadok még egy 50-est is akár szal a keret lehet 250 körül, csak hogy tényleg meglegyen egy "kimaxolt" konfig.
nah amiket én nézegettem:proci Intel Q9400 - 65k
+hűtő Gigabyte Volar Cooler - 10k
lap Gigabyte GA-EP35-DS3 - 25k
ram GEIL BLACK DRAGON DDR2 800MHz 2GB - 8k
ram GEIL BLACK DRAGON DDR2 800MHz 2GB - 8k
merevlemez Western Digital 320GB 16MB SATA2 - 14k
vga Gigabyte 4870 1GB DDR5 - 77k
ház Gigabyte X6 fekete - 12k
táp CORSAIR PSU-450VX - 20kez jött ki úgy 243e-re, szal, ha valami fölösleges vagy valami helyett esetleg tudtok ajánlani jobbat, értem azt ár/teljesítmény arányban akkor azt szívesen fogadom,. Jah és nem tervezek semmiféle tunningot,.
-
AfRoO
csendes tag
Hali!
Vélemény erről? Webdesing,grafika területén munkálkodna.
GIGABYTE EP45-DS3 alaplap (s775)
Intel Core 2 Quad Q6600 (2.40GHz/8MB/1066MHz) (s775)
Kingston HyperX 4GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM (Kit of 4)
Gigabyte Radeon HD4850 OC 1GB GDDR3, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX)
CoolerMaster RC-690-KKN1-GP ATX
FSP Blue Storm II 500WTudom Vga limites.(Egy 22"os HD-t kéne majd kihajtania) A q6600 meg persze a legendás tuningja miatt jönne.
-
bartucc
addikt
válasz na1lraw #22959 üzenetére
Nagyon jó kis konfig, így már nem lesz gond évekig
Egyetlen dolgot cserélnék: a vinyót egy 640-esre, ugyanez a márka, 32mb-osra, sztem megéri az az 5-6 ezret. Tuning nem kell, nagyon jól fog így is menn"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
Az Q6600 tuningja nem rossz, de nagyon enni fog és melegedni, egy 45nm-es talán jobb választás, de azt nem ismerem tuningban. Táp elég, ha nem tervezel nagy tuningot(3Ghz felett)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Mappa
addikt
AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processsor 4600+ 2.39 GHz
MSI K9N Neo-V2adott az alaplap és a proci, e-mellé milyen vga-t ajánlanátok ???
én valami 4670 / 9600GT / vagy hát passz...akinek kell 4870-et akart bele ..de azért nem necces egy ilyen cpu-hoz ???a választ köszi előre is
nem kötelező megadni
-
bartucc
addikt
Ilyen lapom volt már, a procim meg 4200x2.
A lap nem nagyon támogat semmiféle tuningot, egyszerűen nem szereti, a proci sem a tuningos fajta ha minden igaz...
Egy 4670 is kicsit sok hozzá egy 9600Gt bőven, a 4870 meg félgőzőn se menne.....
Fura hogy a vga 3szor annyit ér mint a lap+cpu.
Szval nagyon necces."Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
MmDorian
őstag
válasz kazmerr #22955 üzenetére
Üdv !
Vedd meg ezt a passzív karit, és vegyél hozzá egy 12cm-es ventit iponon, végül is mind1 milyen, AC-t ajánlom meg a Scythe-t de az nincs iPonban
2k körül megkapod, és nem fog 100 fokra melegedni a GPU, mintha passzívan hűtenéd, egy venti 20-25 fokot is jelenthet.(#22960) AfRoO Az a táp, jó tapasztalat, de a Q6600 fogyasztása iszonyatosan megugrik egy tuningnál úgyhogy inkább egy nagyobb tápot vennék, valahol olvastam, hogy a BS II. 500W nem nagyon szereti a húzott Kentsfieldeket.
[ Szerkesztve ]
-
ageri
csendes tag
hello!
olvastam egy cikkben, hogy a vidkártya(ATI) képes a CPU segítségére sietni és a számítási kapacitásának egy részét átengedni. (így egy sima user is elérheti az 1 terfllopos sebességet is). Na most ez mikortól lesz elérhető notebookokban, milyen hardwares és szoftveres követelményei vannak ennek az egésznek?
köszi
ageriBocs lampa vagyok.
-
bartucc
addikt
válasz MmDorian #22965 üzenetére
Egy ilyen esetben a venti és venti nélküli vga között lesz 40 fok is, mert akkor is felmelegszik 100 fokra, nem azért mert hajtva van nagyon, hanem mert egyszerűen a borda a sűrű lamellák miatt egyszerűen nem tudja leadni a hőt, és egy idő után már csak fűt szinte. Mindenképp ajánlott vmilyen venits megoldás, egyébként le fog égni, de tuti hogy nem lesz hosszú élettartalmú....
Szval igazad vanAfRoO: a kollega jól mondja, a több részre osztott 12v-os ágas tápok nem a legjobbak a quad tuninghoz. Egyik logoutos írásban volt hogy kevés volt a teljes kihajtásához egy 500-as BS 2, de ha nem járatod 3Ghz felett elég lehet, de egy VX450-es ami egy 12V-os ággal rendelkezik jobb lenne mellé, vagy talán picit nagyobb, vga későbbi cseréjétől függhet.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
koboldsrac
csendes tag
válasz bartucc #22964 üzenetére
szerintetek ez jó konfi játékra és filmnézésre 22' monitor lesz hozzá remélem belefér ha nem akkor 19'
Alaplap:GIGABYTE GA-EP45-DS4
Proci:INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX
VGA:SAPPHIRE HD4870 TOXIC FULL DDR5 512MB PCIE vagy GIGABYTE GV-N26OC-896H-B GTX260 896MB PCIE
Memória: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT vagy CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz FAN KIT
HDD: WD 640GB SATAII 7200rpm vagy mondjatok valami halkabbatt
Ház+ Táp: Gigabyte GZ-XL 460W
ha kihagytam valamit akkor légyszi írjátok le h miaz ami kell még bele ha megveszem most még nem tuningolom szerintem de később igen
előre s köszi aki válaszol
-
AfRoO
csendes tag
válasz Haas01 #22969 üzenetére
q6600 helyett alternatívát esteleg tudtok mondani? árba kb ez a kategória kellene
nyitott vagyok vmilyen szinten amd felé is ha van rá tippetek (teljesítményben legyen pacsiban a quaddal )Kösz előre is a segítséget! Lassan 3 hete idegelem magam az alkatrészekkel...5 millió fórum 10 millió teszt és megseszámolommemnnyi bolt van mögöttem xD. Szeretnék a végére jutni
-
bartucc
addikt
Egy q8200/8300 jobb, kevesebbet fogyaszt. Amd vonalon nem nagyon tudok olyat mondani, ha nem sürgös picit várnék vele, itt a Phenom II, nagyon jókat olvastam eddig róla
koboldsrac: egy picit jobb tápot ajánlanék, és olcsóbb procit, a tuninggal ingyen meglesz ez a teljesítmény, meg ha 22"-es lesz, és az legyen , akkor 1gb-os 4870-re talán megéri befektetni
Többi rendben[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
Többiekhez: ennyire jól mennek a Phenom II-k alapon? Core i7-hez közelít a teljesítményük az áruk meg annak feléhez, negyedéhez
-
MmDorian
őstag
-
Haas01
tag
Kicsit olcsóbb alternatívák: Intel Q8200, AMD Phenom 9950
Egyárban esetleg: E8500 - de hosszú távra nem ajánlom már a 2 magosat
Kicsit drágább: AMD Phenom II 920, Intel Q9300Ha nem akarsz tuningolni lehet egy AMD jobb választás lenne, kis tuningra még mindkettő megteszi, de ha nagyon meg akarod húzni, akkor inkább Intel.,
AMD proci alá még a lap is olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Haas01
tag
válasz bartucc #22973 üzenetére
Alapon nagyon jól mennek, de léghűtéssel nem valami jó a tuning képességük viszont. De akinek nem kell tuning az jobban jár ár/teljesítményben vele, mint egy Q9xxx-szel.
Nagyon viszik őket nálunk is, ezért már a héten valószínű a nagyobb üzletekben az Intelek árcsökkentése, de legkésőbb jövő hét elején (ez kb. egy Q9xxx-nél 8-15%-ot, Q8xxx-nél 5-8%-ot, E8xxx-nél 8-10%-ot, E7xxx-nél 6-8%-ot, E5xxx-nél 5%-ot fog jelenteni induláskor). Ezekben az árfolyam hatás nincs benne, reméljük az is kedvezően alakul. Valamint később további csökkenés is lesz, mivel ez még csak a kezdet (a beígért fele kb.).[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Haas01 #22979 üzenetére
Hát igaz, igaz...(fene tudja ha kijön a Core i7 32nm-en, azok gondolom alapból magasabb órajelen járnak...). De majd kiderül, pl az ati is mekkorát robbantott a 4xxx sorozattal váratlanul, semmit se lehet előre pontosan kiszámolni Ez az számtech világa
[ Szerkesztve ]
-
mukos
tag
Hi all ! Egy ismerősömnek kéne egy config olyan 120k-ig játékra kéne neki ház táp dvd iro is kell és minden más!. Előre is köszi a segítséget.
-
MZsoltee
veterán
-
bartucc
addikt
Tegnap volt egy hasonló kérés, L3on!d4$ kolléga ajánlott egy gépet, kicsit módosítgattam, de teljesítmény nem változott:
Alaplap: GIGABYTE GA-EP31-DS3L 16k
Proci: INTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX 20k
Ram: 2×2GB DDR2 GEIL BLACK DRAGON 11k
Vga: Radeon 4830/512Mb 30k
Winyó: WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 14k
Optika: Pioneer 215D/216D 6k
Ház táppal: GIGABYTE GZ-X2 + GIGABYTE SUPERB 460W 14k
----------------------------------------------------------------------
Eddig össz: 111k körül, de mivel van még keret vennék:
A vga-ra egy AC accelero s1 rev2-t+egy 12-es ventilátor kb 6k
Meg egy AC Freezer 7 Pro-t a procira 4k-ért
És csöndes és hűvös gép lesz.Így 121k
[ Szerkesztve ]
-
tekk
tag
Sziasztok!
A közeljövőben új konfigot szeretnék venni, a következő kritériumokkal:
- munka (photoshop, némi video szerkesztés) + média gép lesz, játék nagyon kevés, tunning: 0%
- média gép == fullHD content lejátszása + szinte hangtalan működés.
Ami már megvan:
- cooler master psu Silent Pro M500
- cooler master ház elite 335
- régi gépből egy pci audigy
- lesz hozzá hamarosan egy 22" 16/9 fullHD monitor (dvi + hdmi)Ami kell:
- alaplap, preferencia: stabil gigabyte. ha van rajta hagyományos ide kontroller, az előny. (régi hdd-k miatt), max 30k huf.
- opcionálisan integrált vga-val (dvi + hdmi kimenettel, venti nélkül), ha ez ajánlott.
- proci: ár/érték arányban megfelelő intel, mely még néhány évig okés lesz. Előny: kevesebb fogyasztás, tuningolva nem lesz. max 30k huf.
- proci venti: ultra halk legyen, szívem szerint passzív.
- ram: 2 v. 4 gb, amit az alaplap "szeret"
- hdd: halk legyen, látom a wd-t, és samsungot ajánljátok.
- vga: full HD monitort lesz rajta + hdtv, így hdmi is legyen rajta, de nem kell erőgép, játékra nem lesz használva. Venti nélküli kivitel előnyt élvez.keret: amennyi egy ilyen konfighoz kell, a legjobb ár/érték szerint
Előre köszönöm a segítségeteket! -
Haas01
tag
Lap: GIGABYTE P35-DS3 - 23K
Proci: E7400 - 33K
Proci hűtő: valami Scythe ár függvényében
RAM: 2x2 Kingmax 1066
HDD: Hitachi Deskstar P7K 250 vagy 500 Gb-os (7200rpm), Samsung EcoGreen F1 320 vagy 640 Gb-os (5400rpm)
VGA: ASUS EN9600GT Silent HTDI 512MB PCIE - 39K, HDMI miatt elég nehéz a választás, de zaj szempontjából ezt ajánlom, ha nem kell erőgép -
j_szilard
csendes tag
Vki összetudna dobni nekem egy gépet?
Max. 60-70k
Nem kifejezetten játékra kell (ennyiért nem is lehet összehozni) de azért ilyen 3-4éves játéknál ha megállná a helyét az nem lenne rossz.
Monitorom samsung 943nw -
monaliba
csendes tag
[P][/P]TÖRÖLD KÉRLEK
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Helló!
Végre rávettem haveromékat,hogy cseréljék le a régi gépüket egy újra.
Ezt állítottam össze nekik:
ASUS P5KPL
Intel Pentium Dual Core E2200
2Gb Kingmax DDR2 800MHz
Geforce 9400GT 512Mb GDDR3
XDL Happy 13B(plexis)
Chieftec 350W
Ami megmaradec ND4550A,Samsung 320Gb 8Mb SATA2
Mi a vélemény?Ez 60K-ból jönne ki.Netezésre és Sim City 4-re használnák.
Kösz a választ!Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz gooool #22994 üzenetére
Összeálítottam egy AMD-s konfigot is:
Gigabyte MA770-DS3
AMD Athlon 64 X2 5200+
2Gb Kingmax DDR2 800MHz
Geforce 9400GT 512Mb GDDR3
XDL Happy 13B(plexis)
Chieftec 350W
Ez meg 66K.Megéri a plusz 6K-t ez a konfig az Intelessel szemben?
Szerintem meg,de várom a válaszaitokat!UI:Ja és a táp gondolom elég mindkét konfighoz,ugye?
Kösz a segítő válaszokat![ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz L3on!d4$ #22996 üzenetére
Csak az a baj,hogy egy boltból kell megvenni mindent,mivel ismerősöm a tulaj és ha mindent ott veszek akkor kamatmentesen törleszthetné haverom a cuccok árát egy évig.
De ugye,hogy a az AMD-s konfig jobb,mint az Intel-es?UI:Mondjuk a tápot még meg tudnám oldani,hogy 350-es FSP legyen.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz L3on!d4$ #22998 üzenetére
A VGA most egyáltalán nem lényeg,csak az.hogy a jövőben lehessen könnyen és olcsón bővíteni.És én úgy gondolom,hogy az a Gigabyte lap jobb alap a jövőbeli bővítéshez(AM3 is belemegy),ráadásul szerintem mindenképp jobb.
Úgyhogy akkor ez lesz valszeg:
Gigabyte MA770-DS3
AMD Athlon 64 X2 5200+
Kingmax 2Gb DDR2 800MHz CL5
Galaxy 9400GT 256Mb GDDR3
XDL Happy 13B
Chieftec 350W
Szerintem ez így jó,de még nyugodtan meg lehet cáfolni az állításomat!
Innen tok vásárolni nekik.Üdv, Balázs
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest