- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Nyx89
aktív tag
válasz littlelion21 #18451 üzenetére
Én azt aláírom h tényleg nagyon gyors. De vajon az élettartam tényező mit mutat ? Ez az amit még nem tudunk , de ha hiszitek ha nem szeretném már ha a Samsungot is megbízható márkaként emlegetnék ebben a szegmensben is.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz littlelion21 #18449 üzenetére
Lehet, hogy én olvastam félre, de mintha azt írta volna, hogy ház+dvd+vinyó már van Tehát amit itt leírtatok, azt már bele lehetne ölni egy 4850-es vga-ba is, ami azért jobb, mint a 8800GT A többivel én is egyetértek.
-
Mappa
addikt
Sziasztok
egy 100-120 közötti gépet kellene összedobni ismerősömnek....és leszögezte hogy AMD,ASUS,ATi, cuccokbol álljon össze...probáltam neki Intel konfigot írni de ragaszkodik ezekhez ...ezért kérem a ti segítségetek...mert AMD fronton nem vagyok ottan...játszásra szeretné használni a gépet
mod.: monitor,ház,bill,ezek nem kellenek
Üdv.: Mappa
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
megvettem és összeraktam a teljes gépet.
CPU:intel c2d 8500 3.16(8400 -es nem volt raktáron várni nem akartam )
Alaplap:Gigabyte P45 ds3l
Vga:Gainward 4850 512mb (mindenképpen nvidiát akartam,de mivel mindenki szinte ezt ajábnlotta így bevállaltam)
ram :2X1G corsair 800mhz
táp:fsp 400 w
dvd-rw:pioneer
merevlemez : Wd 160 G
ház:cm eliteA vga nekem speciál nagyon fura (eddig nvidiás karijaim voltak) sokkal lágyabbak a vonalak nem olyan kontrasztos éles mint pl.7600GT-el.(cod1 cod2)Valamit állítanom kellene?Vagy majd megszokom?
Egyébként ütős a gépezet
A 4850-es topicban kérdeztem pár dolgot a karival kapcsolatban,de most nagy ott a veszekedés és választ nem nagyon kaptam semmireNagyon szépen köszönöm mindenkinek a gép összeállításában a segítséget!
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Tibord
senior tag
helló
CPU:
Megnevezés: AMD Phenom 9750 X4 AM2+ BOX
Egységár: 32.822 Ft (27.352 Ft)
CPU Hűtő:
Megnevezés: ARCTIC COOLING Freezer XTREME
Egységár: 6.588 Ft (5.490 Ft)
Alaplap:
Megnevezés: ASUS M3A
Egységár: 16.908 Ft (14.090 Ft)
RAM:
Megnevezés: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
Egységár: 19.188 Ft (15.990 Ft)
HDD:
Megnevezés: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Egységár: 11.160 Ft (9.300 Ft)
VGA:
Megnevezés: SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE
Egységár: 39.101 Ft (32.584 Ft)FIZETENDŐ ÖSSZESEN: 125.767 Ft
Bár kicsit tulléptem a keretet de én ezt tudnám javasolni egy általános felhasználásu gépnek.
Viszont ha csak játszani kell akkor pár mod:
CPU: 6000+ -os legyen -10e Ft
CPU hűtő: AC freezer 64 pro -3e Ft
Igy jógycsák bent vagy a keretbe, sőt egy akkor már belemegy 4GB CSX 1066-os RAM is. (bár ez nem kimondottan észrevehető)Ja igen. A phenom tuningja kötelező. Legalább egy 2600MHz-re és akkor nem lesz tól nagy gond 1280x1024-es felbontás felett.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
-
LamaCube
addikt
válasz Tibord #18457 üzenetére
Nincs gond a kártyával csak a képe cod1-ben nem olyan éles sokkal finomabb lágyabb,magyarul szép képe van csak én az éles képet szoktam megÉles képen kivehetőbb a távolabbi ellenfél.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Promethosz
csendes tag
hello
Már jó pár éve nem újítottam gépet, de most arra gondoltam hogy néhány dolgot ki kellene cserélni benne, mert már elég régi. Kb 50 ezret szánok rá, úgy gondoltam.
Proci: Intel Celeron D 335 2,8 GHz
Alaplap: ASRock P4V88
RAM: 512 Mb
VGA: ATI Radeon 9550Szerintetek hogyan érdemes elkezdeni?
http://huszadikszazad.hu/index.php?lp=2097
-
littlelion21
addikt
válasz Promethosz #18465 üzenetére
Hát, 50k-ból kb. sehogy...
talán mégis:
lap: p31 használtan 10körül
proci: E2xxx szintén használtan 10körül
ram: 2x1gb 800-as Kingmax - láttam már 5körül is
vga: 3850 szintén használtan 14-15körül
táp: FSP 350W újonnan 5kEz nagyjából kijön 50-ből.
-
MMuzli
csendes tag
Sziasztok!
Mivel én egyáltalán nem értek ahhoz, hogyan is kéne összarakni egy számítógépet, megkértem két programozó haveromat is, hogy segítsenek. Mindkét variáció kb. 100 ezerbe kerülne. Mindketten azt mondják, hogy ennyi pénzért ennél jobbat nem lehet összeállítani. De melyik összetételű gép érné meg jobban? Ehhez kérném a segítségeteket, mert nekem fogalmam sincs. Annyit még hozzátennék, hogy nekem ez elsősorban játékra kellene (Elsősorban Cod, aztán Fifa, Pes, NBA).
1. Alaplap Asus M2N (AM2)
CPU AMD64 4850E X2 (AM2) BOX
DVD író LG H20NS15 (oem) SATA
Ház ATX midi 400 (márkás)
HDD 250 Gb Maxtor SATA
Kábel SATA
Kábel SATA tápátalakító
Ram 2048 Mb DDR II 800
Video GeF 8800GT 512 Mb PCIE2. Alaplap GIBABYTE MA74GM-S2H
CPU AMD 5200 Athlon 64 X2 S-AM2 BOX
DVD író PIONEER 215D OEM SATA fehér
Ház Mercury KM81 400 W fehér
HDD 250 Gb WD 7200 RPM SATA II 8 Mb
Táp: FSP 350 PNF
Ram DDR II Kingmax 1 Gb 800 MHz (2x)
ATI Radeon HD 4830 512Mb (Azt hiszem, ez csak a héten jelenik meg.)Ha esetleg kiegészítenétek valamivel, vagy kicserélnétek valamit valamelyikben, azokat a véleményeket is szívesen fogadom. Kb. 120 ezerig elmegyek árban, ha kell. Előre is köszönöm mindenkinek, aki válaszol.
Szerbusztok -
littlelion21
addikt
válasz MMuzli #18467 üzenetére
Az tisztán kiviláglik hogy haverjaid amd-buzik, amit talán ha relatíve kis pénzért akarsz komoly teljesítményt, nem annyira kellene erőltetni.
Tehát:
lap: Gigap31 - 15k
proci: E5200 - 16k
memo: 2x1giga 1066-os gyak. mindegy milyen 10k
táp: FSP BlueStorm II - 13k
vga: 4850 (normális hűtős) - 35k
odd: NEC - 5k
hdd: Samsung F1-es egytányéros 320-as -12k
ház: gyak. mindegy milyen - 8k-ért már szépet adnakez össz. cca. 110k az itteni ph-s árakkal számolva.
Itt-ott lehet faragni: Giga460-as táppal - 3k, 800-as Kingmax rammal - 3-4k.A haverjaid meg tehetnek egy szívességet.
-
Tibord
senior tag
válasz MMuzli #18467 üzenetére
CPU:
Megnevezés: AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 BOX
Egységár: 21.120 Ft (17.600 Ft)
Ház:
Megnevezés: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite
Egységár: 9.264 Ft (7.720 Ft)
RAM:
Megnevezés: CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
Egységár: 9.144 Ft (7.620 Ft)
Táp:
Megnevezés: FSP ATX-400PNF
Egységár: 7.320 Ft (6.100 Ft)
Alaplap:
Megnevezés: GIGABYTE GA-MA770-DS3
Egységár: 17.520 Ft (14.600 Ft)
ODD:
Megnevezés: NEC AD-7200S Fekete
Egységár: 4.920 Ft (4.100 Ft)
HDD:
Megnevezés: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Egységár: 11.160 Ft (9.300 Ft)
VGA:
Megnevezés: SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE
Egységár: 39.101 Ft (32.584 Ft)FIZETENDŐ ÖSSZESEN: 119.548 Ft
Hát a haverjaid érdekes gépet raktak össze.
littlelion21: Ime mégegy AMD-buzi megoldásEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Nyx89
aktív tag
válasz littlelion21 #18468 üzenetére
"A haverjaid meg tehetnek egy szívességet."
Azért ezt a hangnemet nem várná az ember egy senior tagtól.Másérszt mivel nem ért hozzá , érdemes mondani márkákat és pontos típust mindenhez.
Gigabyte p31-ds3l
Intel e5200
2*1 giga 1066 Ajánlott márkák: CSX , OCZ , Corsair ,(stb. ,) Kingmaxot nem ajánlanám kivételesen mivel ilyen paraméterű ramjai gyengébbek az előbb felsoroltaknál.
Táp: Már leírtam , de leírom még egyszer ua. belső van a Gigabyte SuperB 460as tápjában is , csak az nem olyan drága. Másrészről ehhez a konfighoz elég lehet egy FSP 400PNF táp is.
Ház: nagyon jó vétel egy Cooler Master Elite ház , amihez jár 2 db 12cm-es ventilátor is.Ez a ház teljesen "csavarmentes" , inkább úgy mondanám hogy szerszám nélkül szerelhető.
HDD: jó az előbb leírt is , de bizonyosodj meg róla hogy F1-es! Vagy más alternatíva lehet még: Western Digital(WD) , és a Seagate(nem Seamax)
MOD: AMD oldalról nézve Tibord összeállítása a helytálló.
[ Szerkesztve ]
-
Fecy
tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni!
Egy komplet pc-t kinálnak nekem megvételre, szerintetek mennyit érhet.
Ez egy moddingolt gép.Asus P5Wd2 premium lga775 alaplap dual lan, 7.1, sata, stb
Pentium D 920 2.8Ghz processzor
Schyte Ninja Plus processzorhütö
2x512 Kingston value kit 533Mhz
2x512 Geil value kit 667Mhz hütöbordás
Gigabyte 8600GTS 256MB silentpipe3 directx10
80GB és 160GB Samsung sata2 winchester
Lg 16x DVD-RW
Fsp Bluestorm 500w táp
Foxcoon midi ház fekete
uv csövek., ventrik és kábelek + plexi oldallapElöre is köszi a segítséget!
-
syC
addikt
Szia!
CSak a véleményemet írom, le, hogy sztem mennyit érnek ezek az alkatrészek. Feltételezem minden garis még:
Asus P5Wd2 premium lga775 alaplap dual lan, 7.1, sata, stb 10
Pentium D 920 2.8Ghz processzor 10
Schyte Ninja Plus processzorhütö 5
2x512 Kingston value kit 533Mhz 5
2x512 Geil value kit 667Mhz hütöbordás 5
Gigabyte 8600GTS 256MB silentpipe3 directx10 10
80GB és 160GB Samsung sata2 winchester 3+5
Lg 16x DVD-RW 3
Fsp Bluestorm 500w táp 8
Foxcoon midi ház fekete 5
uv csövek., ventrik és kábelek + plexi oldallap 5elvileg 74k.. lehet hogy valamit elszámoltam.
•
-
Fecy
tag
Hát nem minden garis, csak egy két dolog. Kb. olyan jó 2 éves lehet.
Amugy 70ezret kérnek érte.
Szerinted vagy szerintetek meddig lehetne még vele kihuzni (játékok-programok terén)?
Tudom nem egy gammer gép, de én leginkább cod2 cod4 és majd cod waw-zni akarnék rajta!
A régi gépemhez nagy ugrás lenne (P4 2,4ghz)szerintem -
Dark KillerX
addikt
Sztem próbálj lealkudni belőle mondjuk kb 6-8000Ft-ot a garira hívatkozva.Sztem úgy olyan 62000Ft körül meg tudtok egyezni,meg azért egy két éves alkatrészért,nem lehet mostani új árat kérni.A Cod sorozatokkal pedig sztem ezzel a géppel 1024-es felbontáson maxon simán menni fog,persze elsimitás nélkül.
-
T-unit
őstag
Még 70k-t is sokallok picit érte.Lehet külön-külön annyiba még elmennének ezek az alkatrészek neki,de te 70k-ból ha mást nem, használtan simán tudnál szerezni vmi jócskán maibb konfigot is(kb. bolti árak): Gigabyte p31-ds3l(13k),e2180(13k) hd3850 ,2x1gb 800mhz akármilyen ram(8k).FSP,Chieftec 400w táp,vinyó,ház, stb meg egyéni,és használtan olcsón megvan apróból is.Főleg manapság egy hd3850 sztem már elkell akár cod4-hez is, újonnan 14k-ért ezerszer jobb vétel mint egy 8600gts 10k körül.
üdv.
-
Fecy
tag
Majd akkor megprobálok alkudni belőle! Én is max 65ezere gondoltam.
Azért is lenne jó mert ideadná részletre, meg tudom hogy jó helyről van (unokatesómé), hogy nem volt agyon hajtva meg tuningolva se volt!Köszönöm a segítséget!
-
Dark KillerX
addikt
válasz T-unit #18475 üzenetére
Nemtom mikor nézted mostanában az árakat,de amit írtál sztem mostanában nem érvényes.Jelenleg a hardverek az útobbi pár hétben a gazdasági nehézségek miatt,és a forint gyengülése miatt folyamatossan drágultak.Ezt én onnan tudom,hogy én is a válság előtt,szeptember végén cseréltem néhány cuccost le.és azóta jóval drágább lett.
-
T-unit
őstag
válasz Dark KillerX #18478 üzenetére
Mindíg argep.hu-t nézem.Ott láthatod te is annyit írnak ki árnak amennyit írtam,az más kérdés h lehet is kapni igazából annyiba,arról már csak a bolt tehet h nem frissíti.
üdv.
-
EmperorDraco
csendes tag
Hali!
Én mostanság szeretnék gépet cserélni.
Ami van:
Torony Asus Vento 3600 (Blue, Green, Red, White)
Táp ChiefTec 420W APFC
Alaplap Chaintech 7JNL6 - NForce2 400 Ultra
Processzor AMD AthlonXP 2600+ Barton
CPU Cooler GlacialTech Igloo 2470 Light
DDR RAM Geil 2-3-3-6, 400 MHz, 1 GB, Dual Channel
Video Card MSI NVIDIA 6600 GT
Sound Card Creative Audigy 2 OEM
Network Card On Motherboard 100 Mbit/s LAN
HDD SATA 500 GB - Samsung - SATA2
DVDRW 1 LG GSA-4120B Dual Layer 12x
DVDRW 2 NEC 3540A
Monitor/TV Samsung SyncMaster 710T
Keypad/Mouse Set Logitech® Cordless Desktop MX3200 Laser
Hangszóró CREATIVE INSPIRE 6.1 6600
Joystick Saitek Cyborg Gold
Webcamera Genius VideoCam LookEbből kéne új cumót varázsolnom. Megmarad belőle pár cucc, hiszen, mint az látható, van ott ez+az, ami még kielégíti a kor követelményeit.
Tervezek egy tápcserét: ChifTec A135 APS-850C
Egy esetleges DVD-író cserét (LG már csak hibásan ír): Plextor PX-820SA
Egyébként összesen 143x írt CD-re, és 95x írt DVD-re, mielőtt elromlott volna.
Ebbe beleszámít az RW-k törlése is. Azóta viszont már nem írok vele, mert sajnos elkezdte azt a rossz szokását, hogy visszaellenőrzéskor szerinte hibás a cucc. Amúgy, ha Total Commanderrel nézegetem, jónak tűnik, meg olvasható, de azért mégiscsak zavar, hogy szerinte nem azt írta fel, amit szeretett volna...
A NEC egyelőre még rendben visszaigazolja az írásokat... szóval 1 íróm még van, így nem biztos, hogy erre rögtön áldozok is...Egy új videokártya is kell.:
Egy NVidia GTX260. Valószínűleg Asus ENGTX 260 TOP, vagy ilyesmi lenne.
Bár gondolkodok azon, hogy esetleg megint megpróbáljam az AMD kártyáját. De akkor melyiket? Kicsit félek ettől, mert még Ati korszakban elég sok szívás volt...
A 9000, és 9200 egy idő után elromlott haveromnál... (gari után)
Működött továbbra is, csak fagytak olyan gamék, amik korábban nem...
Nekem HIS 9600 XT Turbo jutott. Gond nem lett volna vele, csakhát az egyik játékom a C&C Generals fagyott vele. Ugyanakkor egy Abit 9600 XT (asszem szintén valami turbo) volt haverom gépében, és azzal persze ment...
Gariba nem tudtam vele csinálni semmit, eladtam, és vettem ezt az MSI 6600GT-t, amivel minden fasza volt...
Szóval ezért félek azoktól az Ati kártyáktól... Most, hogy AMD, kell még félni?És van még 3 dologgal azonban nem jutottam előrébb. Lövésem sincs mi tévő legyek:
A proci mi legyen?:
Phenom X4 9500
Core 2 Quad Q9300
Core 2 Quad Q9450És melyik mellett milyen érv szól?
Vagy várjam meg azt a Nehalem izét? Amellett mi szól? Mikor lehet kapni?
És persze ettől függ a 3-ból további 2 kérdés sorsa, az alaplapé, és a RAM-é...
Draco
-
Peethy
őstag
válasz EmperorDraco #18486 üzenetére
Szia!
Én a helyedben gtx260 helyett Ati 4870-et vennék, abból is az 1 gb-osat, az majdnem annyi, mint a gtx260 és szerintem sokkal jobb, mint a gtx260. Itt olvashatsz róla egy tesztet, bár a kétmagos verziót mutatja be, de a gtx260 és az egymagos 4870 teszteredményei is benne vannak: http://prohardver.hu/teszt/amd_csucskartya_hd_4870_x2/nagyagyu.html
Igaz, hogy jobban melegedik, de ilyen árkategóriában gondolom nem számít, ha még néhányezret költesz egy hűtőre.Lapkából én a P5Q-t, vagy a P5Q Deluxe-ot ajánlom, bár árat nem írtál, így nem tudom, hogy mennyire "ingadozhatom el". A sima P5Q 27k, a másik pedig 43k, tehát azért van különbség.
(megj: procikhoz árat nemtudok mondani, mert ipon nem töot be -.-')
Én megrögzött inteles vagyok, így számomra az AMD proci nincs látókörben, ebben kérd ki mások véleményét is Ha neked megéri többet fizetni azért a +6mb L2-cache-ért és 160mhz-ért, akkor vedd a 9450-est, biztosan jobb, de mivel drágább is, ezért gondolom elvárható. Nehalemet ne várj ilyen árkategóriában, mert a hírek alapján az magasabbról fog indulniRAM-ból XP-n elég 2gb 1066mhz-s Geil Ultra, ha Vistát használsz, akkor ugyanez, egy 4gb-os kitben.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Egyetértek, inkább a 4870, viszont ha csak 1280*1024be játszol mondjuk, akkor elég lehet a 4850 is.
Ahogy látom nem sajnálod a pénzt 75k-s procira, szerintem ennyit nem ér meg, inkább egy jó gyors kétmagost(E8400/8500 + pl.: CM 212 hűtő).
Marad lapra bőven abból amit elvettünk a prociból Pl.: Gigabyte EP45-DQ6.
Ram: A Geil helyett, amit a kollega ajánlott én inkább a CSX-t, az OCZ-t, és a Corsairt mondanám, de lehet, hogy az is megfelelő lenne, viszont 200k vagy 202k, szvsz mindegy.Az 1066os RAM-ban egyetértek.Ooops.. mégegy, ha a 4870/GTX260 at veszed nem biztos hogy elég lesz a 420as csifi.
Alaplap : Gigabyte EP45-DQ6 ~55k
Processzor + hűtő : Intel Core2Duo E8400/E8500 ~35k
+ CoolerMaster 212 vagy Xigmatek S1283 ~10k
RAM : CSX 2*2 GB CEC KIT 1066 MHz ~30
VGA : 4870, szvsz mindegy melyik, azért ezeken már egy fokkal jobb van, mint a 4850eken.Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
EmperorDraco
csendes tag
Miért éppen a 9550-est? Miben jobb a 9450-nél az órajelen kívül?
A tápom amúgy egy 850-es Chieftec lesz az új gépben.
Prociból mindenképp 4 magot szeretnék.
Csak nem tudom, hogy Intel, vagy AMD.
Az AMD annyiban biztosan jobb, hogy Full Duplex-es, és több nyelven beszél. (Mármint beszéli a 3DNow, meg egyéb baromságokat is, míg az intel csak a különféle SSE izéket...)
És olcsóbb, mint az Intel.Az Intel viszont nem 65, hanem 45 nm-es technik, asszem tán árnyalatnyival kevesebbet is eszik, talán...
És persze több cache van neki.Szóval akkor most melyik legyen?
Igazából a teljesítménye érdekelne jobban..., meg a melegedése...
Azokról meg keveset tudok.Ami a videokártyát illeti többen az AMD-t javasolják, mint az NVidia-t.
Ugyanakkor találtam egy érdekességet is.
Állítólag a NVidia 9600 GT, ami egy tök olcsó cucc, azon is elfut minden szépen, és nem is eszik annyi áramot. Akkor nem érdemesebb akkor venni brutál kártyát, amikor kinőttem a 9600 GT-t, és most inkább azt megvenni pici pénzért?[ Szerkesztve ]
Draco
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz EmperorDraco #18490 üzenetére
minek akkora táp?
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
T-unit
őstag
Na akkor mindenkinek: Aki teheti ne most vegyen új gépet,vagy max. az vegyen aki egy jót tud röhögni azon h félév múlva már csak a felét éri a gépe.2ok miatt is:1:Nagyon úgy néz ki h még jóideig tartani fog eza válság,amiből átlagember azt érzi h kevesebbet kap ugyanazért a pénzért.2:Jövő év elején már kinnt kéne h legyenek az új foglalatos alaplapok ,procik(nehalem,majd amd-nél deneb) ami hatására am2+775 értéke jócskán eshet.
Aki tud várni az mindenképp tegye meg.üdv.
-
EmperorDraco
csendes tag
válasz T-unit #18492 üzenetére
Amúgy is jövő év elejére tervezem a dolgot...
Szóval akkor várjak a Nehalem és a Deneb cuccokra?
És mi van akkor, ha teszem azt beszarik a mostani, és muszáj venni. Akkor mit vegyek?
Amugy azért kell akkora táp, mert az elbírja ezeket a nyamvadék új videokártyákat, amiket ha bekapcsol az ember, akkor elmegy az országban az áram...
Draco
-
őstag
válasz EmperorDraco #18493 üzenetére
Üdv!
Corsair 450vx, Corsair 520HX, nagyon max esetben 620HX, de az már 4870X2-höz is simán. Több nem nagyon kell.
Icewolf || kósza ||
-
Peethy
őstag
820W tényleg teljesen felesleges, hallgass inkább mave13 kollégára A négy magban viszont egyetértek.
MmDorian: szerintem aki hosszútávra tervez, az vegyen négymagost, bár ebben megoszlanak a vélemények, mert ez (még) puszta spekuláció. Ilyen árkategóriába pedig bőven belefér egy 4870-es, szóval akinek van pénze, vegyen azt CSX RAM-okról én is hallottam jókat, de én a Geil Ultrával tökéletesen meg vagyok elégedve, így talán arra húz a szívem
Nonono, tehát nem Nehalem cuccokat akarsz venni, csak megvárni, amíg megjelenik?
-
MMuzli
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!!! Szembesítem a haverokat is ezekkel, kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak. Még egyszer köszi!
-
T-unit
őstag
Igen,lényegében én fix h ezt tenném,mivel nem szívesen fektetnék be én se, pláne drágán, egy lassan elavuló rendszerbe.
Mi szarna be?Vga,vinyó?Használtan 1-2k-ért biztos kapsz vmit helyette,és addigis mehet a net legalább.üdv.
-
EmperorDraco
csendes tag
A Nehalemet mindenképp megvárnám, meg talán az AMD-nek is az új izéjét.
Nem tudom, melyik lesz a jobb, és melyik mikor jön ki, és melyik mennyiért fog fájni.
De a jelenleg kapható cuccokból egyelőre úgy tűnik, hogy hiába örülnék egy nForce 780-as Phenom X4-esnek, az X48-as chipsetre alapozott Core2 Quad mintha jobb választás lenne...
Ramokkal még nem foglalkoznék, hiszen amíg nem lefutott a rendszer alapja, addig még azt sem tudom, hogy DDR2, vagy DDR3 slotok lesznek a lapon.
Ami a 850-es tápot illeti...
Minden elektromos szar bekapcsoláskor veszi fel a lehető legnagyobb mennyiségű áramot...
Tehát kb akkor van a legnagyobb fogyasztás a gépben, amikor megnyomom a bekapcs gombot...Namármost van egy nyomorult videokártya, ami eszik durván 150 wattot. Aztán egy CPU, ami szintén majdnem ennyit eszik.
Máris közel 300 wattnál vagyok, és csa 1! videokártyám van. Mi van, ha egyszer véletlenül kettőt vennék (remélem sosem jön el az az idő... de legalább a tápot ne kelljen akkor cserélnem...) Szóval a mostani 420-as tápom kb ki is merülne a procival és a két videokártyával.Utána jön még a 2-8 GB RAM. Lövésem sincs, mennyi, saccr legyen 50 watt.
Tegyük fel, hogy van két winyóm. Szerintem 25 watt per darab biztosan van. Talán több is.Így már 500 Wattnál járok. És akkor még jön a két DVD buzeráns...
Szóval egy olyan 500-600 vattos tápot máris jól kihasználtam...
És akkor ne akarjak venni bele több videokártyát, vagy winyót...Ja igen, csak pár watt lehet, de van videokártyám is...
webcamom is, joyom is, pendriveom is, meg egyéb lócitromok... és sok kicsi sokra megy...Szóval azt mondanám, hogy 650 wattban meg lehetne egyezni. Akkor a 850 watt azzal a plussz 200 wattal végülis nem sok tartalék. Nem tűnik olyan horribilisen nagy túlzásnak.
Másrészt meg a táp inkább legyen nagyobb, mint kisebb, nem igaz?Draco
-
Peethy
őstag
válasz EmperorDraco #18498 üzenetére
Ez azért nem egészen így van. Tegyükfel nekem a Q6600 + 4850 + vinyó, +RAM + mindenegyéb nagyon ritkán éri el a 400W-ot. Még sosem sült le a 420W-os tápom, pedig nem fogyaszt csak feleannyit, mint esetleg a tiéd fog. A Pendrive meg mióta fogyaszt jelentősebben?
A Nehalem szerintem 150k felett fog kezdődni, legalábbis híradások nagyon azt sugallják, de nagyon nem lehet tudni. DDR3 pedig teljességgel felesleges. Ez itt mind csak spekuláció, én a helyedben a valós tényekre alapoznám a gépemet, tekintve, hogy csak pénzkidobás.[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz EmperorDraco #18498 üzenetére
Szerintem most ne vegyél, mert az egekben az euro, de a nehalemet se várd meg. p45 ds3-ds4, egy 3+ghzes wolfdale, 2x1gb ram, és egy 4850 bőven elég lesz még évekig.
•
Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- HP DL380 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP DL360 G9 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, P440 2GB RAID, ÁFÁs
- HP EliteDesk 800 G6 mini - Core i5 10500T - 16GB ram 256Gb NVMe SSD
- Ryzen 5 Phoenix 8000 PC (Ryzen 5 8600G,16GB RAM, A620M)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest