- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
rien
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni az összeállításról jó lesz-e így vagy esetleg jobb lenne valamin változtatni?
Gigabyte M56S-S3 nVidia nForce 560, AM2 13e
AMD Athlon64 AM2x2 BE-2400+ BOX 16e
Gigabyte HD2600XT 256Mb DDR3 13e
2db Kingston DDR2 800MHz CL5 8e
Trust 400 W Silent 7,5eKöszönöm!
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Ge0rgio
csendes tag
Oké, köszi a segítséget!
"Én is látom, amit mások, de máshogy nézem.
-
rien
senior tag
válasz mave13 #17254 üzenetére
Köszi!
Nem játékra lesz, de a mostani ami van (Asus K8N, Sempron 2800+, 2x512 DDR) belehal a videószerkesztésbe és nagyon idegesítő.
Nem szoktam évente gépet cserélni, normálisabbat szeretnék, amin akár játék is elfut, nem baj ha drágább, csak jó legyen egy darabig.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
TomBoy1986
veterán
Ha videót szerkesztesz, akkor ne ezt a CPU-t válaszd, hanem inkább a legkisebb hárommagos Phenomot, ami 20K. Amit megspórolsz a mave13 által ajánlott tápon költsd erre, jobban jársz egy 2.1GHz-es 3-magos Phenommal, mint egy 2.3GHz-es 2 magos X2-vel.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
válasz TomBoy1986 #17257 üzenetére
Itt van rá bizonyíték: [link]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
rien
senior tag
válasz TomBoy1986 #17257 üzenetére
Köszi!
Akkor alaplap, táp amit mave13 ajánlott cpu Phenom és a videokártya?
Jó ez így amúgy együtt? Vagy így akkor minden változik? Egyáltalán nem értek hozzá----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
TomBoy1986
veterán
A VGA megfelel. mave13 viszont RAM-ot is másikat mondott, bár mivel úgysem fogsz tuningolni, ezért baromira mindegy szerintem, szóval azt a 800-ast vedd, amelyik olcsóbb, KingMax, CSX, Kingston... ezek mind megfelelnek majd.
Tehát a gép így fog kinézni:
AMD Phenom 8450
Gigabyte GA-MA770-DS3
2GB valamilyen 800-as vagy 1066-os RAM (mert a Phenom azt is ki tudja használni, s elég olcsó)
FSP 350-PNF
Gigabyte 2600XT, de arra figyelj, hogy GDDR3-as legyen, mert különben drága 13K-ért vidéken is. És term. PCI-E-s.Ha nem vidéki vagy, akkor érdemes megnézni az ipon.hu-t és a pcx.hu-t, mert ezek elég olcsók.
De ha full nem lesz játék, akkor olcsóbban jössz ki egy integrált-VGA-s alaplappal.
Példának okáért... Gigabyte DS2H vagy akár az ASUS 780G-s lapjai is szóba jöhetnek, de ugyanúgy az MSI. ABIT-ot kerüld, mert már nem gyártanak lapokat.Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz TomBoy1986 #17260 üzenetére
Hát nem fogok tuningolni az biztos azt sem tudom, hogy kell
Egy ismerős állította össze mit akarjak, azt adtam oda egy boltos havernak, ő mondta változtat rajta mert szerinte nem jó. Őszintén meg se néztem mit változtatott, mert én tényleg nem értek hozzá. De mondom ha már ph-s vagyok megkérdem jó-e amit mondott?Vidéki vagyok. A vga PCIE és DDR3-as 13.337 Ft-ért pontosan.
És akkor ezen így amit írtál játék is fut normálisan ugye jól értem?És nagyon szépen köszönöm
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz mave13 #17262 üzenetére
Oké. Akkor esetleg egy ajánlat jobb vga-ra?
Ahogy írtam nem az érdekel, hogy a durván 60 ezerből kijöjjön, eddig ahogy nézem az eredetileg tervezetthez képest "szinte" nullán vagyok, táp olcsóbb, cpu picit drágább, a ram amit ajánlottál 400 Ft-tal több a pár Nem ilyeneken fog múlni. Én tényleg nagyon nem értek hozzá, amit leírtok azt fogom megvenni én hiszek nektek
És nagyon hálás vagyok a segítségért----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
őstag
Akkor mondjuk:
Gigabyte GA-MA770-DS3 15k
Phenom X3 8450 19k
2*1 GB Kingmax 1066 8,5k
PALIT HD3850 256MB DDR3 PCIE 18k
FSP 350pnf 5k65k. De ennyit érdemes rákölteni. Ezzel már egész jó kompromisszumok mellett lehet játszani.
Tomate: Minden kívánságod így teljesüljön.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Bukta7
tag
helosziasztok!
2 lehetőség:
GIGABYTE GA-EP35-DS3
GIGABYTE GA-EP45-DS3E8500-hoz lenne, HD4870-nel, késöbb mégegy ilyen kártya. ajánlott inkább a p45, vagy elég a p35?
még vmi: vx450 elég lesz neki a 2 kártyára késöbb, vagy vx550 ?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bukta7 #17269 üzenetére
Üdv!
Mennyire tudsz, és akarsz tuningolni? Ha értesz a feszültség beállításhoz, és szereted a sok lehetőséget, vagy ha egyáltalán meg sem fordul a fejedben a tuning, akkor P45-DS3.
Ha tuning szóbakerül, de csak hobbi szinten, akkor inkább P35-DS3, esetleg a CF miatt X48.CF érné meg a P45, más előnye annyira brutális nincs.
Táp inkább Corsair 520HX, az már elég 4870 CF-re is.
Icewolf || kósza ||
-
Üdv megint.
Szerintetek melyik procit érdemesebb venni?
Intel Dual Core E5200 vs. Intel Core 2 Duo E6750ill.
Tudtok jánlani királyos NB és SB-coolereket Asus P5N-E SLI-hoz?
Esetleg 8800 GT-hez jó hűtést?Előre is köszi.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
szasanyi
félisten
-
Davcy
tag
Sziasztok,
új gépet szeretnék vásárolni 150k körül. Játékokra is használnám, olyan mértékig amíg a pénztárcám engedi - ha szaggat a legújabb 3d shooter, akkor ez van... Tulajdonképpen ilyen árkategóriában keresném a legjobb ár/érték arányt.
Tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszi.Davcy
-
szasanyi
félisten
Gigabyte EP35-DS3
Intel C2D E8200
2x1GB Kingmax DDR2-1066
Sapphire HD4850 512 Lite
320GB Samsung
Pioneer 215D - fekete
Coolermaster Elite 331 ház
Gigabyte SuperB 460WEz így kb. 130k és játékra tökéletesen megfelel, a táp bőséges teljesítménytöbblettel rendelkezik ami hosszú távra alkalmassá teszi. Ha nem tetszik nézz másik, esetleg drégább házat, vagy nagyobb vinyót, billentyűt és egeret. 150k-ba valszeg úgy is beleférsz.
-
válasz szasanyi #17277 üzenetére
Nem rossz, bár én a Samu vinyó helyére WD-t raknék, tápból meg mondjuk egy 400-as FSP Bluestorm-ot.
Egyébként mé' nem jó az a P5N-E SLI?
ill.
Az E5200 és az E6750 egy árban lenne.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
szasanyi
félisten
válasz Synthwave #17278 üzenetére
A WD vinyók jók (voltak), de az utóbbi időben hallottam velük kapcsolatos problémáról, igaz nem tudom az mennyire jellemző. Samsungra ráadásul 3 év gar van, ami meg nem hátrány... de ahogy gondolod.
Nem tudom, hogyan lehet egy árban ez a 2 CPU de akkor én az E6750-et választanám. Nem azt mondtam, hogy rossz a P5N-E SLI lap, de amennyire tudom nem bajnok tuningban, és az E5200 kihajtásához komoly FSB kell. Többek között ezért is jobb választás az E6750, mert ha tuning lesz is, az FSB400@3.2Ghz tuti menni fog mind CPU mind mobo részről, és az pillanatnyilag kellő számítási kapacitást nyújt mindenhez anélkül, hogy extra költségen brutál hűtés kelljen rá. -
válasz szasanyi #17279 üzenetére
Na jóvan', az zsír.
P5N-E SLI, nem olyan rossz az tuningba sem, csak a gyári hűtései ótvarok és emiatt melegszik. Idle-be is 35-37 fok.
Nem tudsz rá ajánlani valami faszántos NB- és SB-hűtést?WD vinyók bajairól még nem hallottam, én eddig csak az ExcelStor-ral és a Samsunggal szívtam.
Sokan fikázzák még a Maxtort, pedig nem is olyan rossz az. Én úgy vagyok vele, hogy inkább Maxtort veszek, mint Samut.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!
Egyik haverom gépet szeretne vásárolni, szerintem olyan 1 honap mulva kb!
Monitor nélkül, mindennel kell! 160k (lehetőleg az iponbol)
1 honap mulva kb hasonlo konfig volna, vagy majd ha aktuális a vétel, azelött 1 héttel nézzünk körül?THX
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz mave13 #17282 üzenetére
Játékra, és minnél jobb legyen teljesitményben!
Elsöre ezt néztem!ASUS P5K
E8400 3.00GHz
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5
SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
PIONEER DVR-215DBK Fekete
AEROCOOL AeroEngine II-BBP Jr Fekete
FSP BlueStorm II. 500Wszerintetek? alaplap terén esetleg valami változás? Ez 159.087 Ft.
-
őstag
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok
Gigabyte ep45-ds3
C2D E8400+CM hyper 212
kingston hyperx 1066 2x1gb
ati hd 4850 512-es
gigabyte 460-as táp
Ez van a gépemben és a ram nem megy csak 800mhz-en.
1066mhz-en csomo hibát csinál kb 1perc után ramtesztelöben.Windows alalt állandoan kékhalált kapok.A ram 2.2v-on megy és semmi sincs felthuzva.
Szerintetek érdemes lenne egy másik ramra váltani? Vagy mi lehet a megoldás?
Elöre is köszönöm válaszotokat
by zoleee -
greatchaos
addikt
válasz dangerzone #17244 üzenetére
nekem egy sratégiai játéknál egy minimum beállítás már elég...
abban nem adok igazat, hogy a laptopok drágák, hiszen 100k-ért már vehetsz kétmagos laptopot 15,4"-s kijelzővel...
ez alig drágább, mint egy full alap konfiguráció és hozzá a perifériák és egy 17" lcd monitor.
továbbá a laptop javára írható, hogy könnyű, mobilis
-
rumkola
veterán
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok én az alábbi saját konfigba gondolkodom, de a PIII-nál leakadtam és érdekelne a nálam aktívabbak véleménye... Szempontok: kis fogyasztás az is halkan, folyamatos megterhelt üzemmód (napi 12-15óra munka), nagy memória igény lekezelése...
A konfig:
Processzor:
AMD Athlon 64 X2 6000+, 2 x 3000 MHz dobozos (AM2)Alaplap:
Asus M3A sAM2 alaplap vs Gigabyte GA-M56S-S3Memória:
2 x Kingmax 2GB DDR2 (800MHz)Merevlemez:
320 GB Seagate 7200 16MB SATA2Optikai meghajtó:
Samsung 22x SATA DVD író SH-S223F/BEBE Fekete SuperMulti OEMVideokártya:
Sapphire Radeon HD 2600PRO 512MB DDR2 PCI-EHáz:
MERCURY KM86 FEKETE 450 W LCDVéleményeket előre is köszönöm!
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
hardcase
csendes tag
válasz bpmcwap #17293 üzenetére
erre kérdeztem én is rá, de nem kaptam választ akkor, szóval most megint engem is érdekelne.
illetve, mint leírtam, én azt hallottam, hogy minél több memória van, annál többet zabál a vista.
szóval kaptam egy olyat, hogy "bőven elég szinte bármire, ha 2 GB-t raksz bele". -
ProdyGee
csendes tag
válasz szasanyi #17288 üzenetére
Én nem tudom mi az általános, az általad megadott linkre kattintva néztem meg a processzorokat és ott volt 400 Ft a különbség. Gondoltam valamiért jobb az a processzor és azért ajánlod azt.
--------------------------------------------------
E8500 hasonló áron van mint a Q6600, melyik éri meg jobban?
Szerintem a Q6600 jobban megéri hiszen 4 magos és tudtommal jól tuningolható. -
ProdyGee
csendes tag
válasz bpmcwap #17293 üzenetére
A 32 bites XP/Vista elméletileg maximum 4GB memóriát kezel. Gyakorlatilag ebből lejönnek a különböző hardverek által lefoglalt címtartományok. Szóval, ha a videókártyádban 512 RAM van, akkor a VISTA max. 3,5 GB-ot fog használni a memóriádból, mert a több a vidókártyád címzéséhez kell. (Persze gyakorlatilag még kevesebb lesz, mert egyéb hardverek is lefoglalnak címtartományt.)
Ha 64 bites oprendszert használsz, ott a 4 GB (többnyire) kihasználható, viszont ott meg szoftver kompatibilitási problémáid lehetenek.
-
szasanyi
félisten
válasz ProdyGee #17295 üzenetére
Ember mit nem értesz? Az ipon ára azok a nem általánosak. Olyan áraik vannak, amit többször csak egy nagyker tud hozni, és a legtöbb kiskerben szemeddel sem látsz olyan. Erre mondtam, hogy nem általános. És egyébként is írtam, HA vki olyan helyen vásárolna... te egyébként kötözködni jársz ide?
Egyáltalán nem biztos, hogy a Q6600 "éri meg jobban". Egyrészt sokat fogyaszt és nagyon melegszik. Másrészt ha az user által használt programok legalább fele nem használ ki 2 magnál többet, akkor a magasabb órajelű 2 magos gyorsabb lesz. Ezt a felhasználáti terület alapján lehet megmondani, melyiket érdemes választani. Játékra még mindíg az E8500 a jobb, mert jóval kevesebb game használ 4 magot, mint 2-t. Van amelyik 2 sem.
[ Szerkesztve ]
-
Reorx
tag
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS összeállt
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
35.131 Ft (ipon)GIGABYTE S775 Alaplap P35-DS3P INTEL P35
25.402 ft (argep...)Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-1066 HyperX Kit (x2)
23.000 HUF (argep...)Ati Radeon HD4870 512Mb GDDR5, PCI-e Gigabyte
52.000 Ft (argep...)Seagate 500GB (ST3500630AS)x2 28.000 iponon
Samsung 2243NW 41.254 Ft (argep...)
már csak 1 dolgot nemtok...ház és táp...Megéri durva tápot venni 15ért?(CORSAIR VX450W (ipon) 15.528Ft) Vagy elég egy GIGABYTE SUPERB 460W 7.996 Ft?? Esetleg valami ház amiben alapból van táp (mittom én kb 8.000)? Befolyásolja ez a teljesítményt? Vagy csak egy biztonságérzet hogy a táp nem barmolja szét az éppen nem olcsó hardware-eimet? Előre is köszi a válaszokat srácok ha ezt letisztáztuk elkezdem megrendelgetni a cuccokat
-
Reorx
tag
válasz szasanyi #17297 üzenetére
Szerintem egyébként nem feltétlenül igaz hogy jobban megéri 2 mag. A 4 mag azért ma már nem ujdonság, ezt a játékfejlesztők is tudják és már ma vannak játékok amik kihasználják a 4 magot. Fél év mulva mégtöbb lessz, 1 év múlva pedig már az összes új játéknak illene. Én pedig ha most veszek egy gépet amiben azon filózom hogy lehet 4 magot teszek bele akkor azér az nem egy ótvar konfig azaz valószinüleg még 1 év mulva is használni fogom. Szerintem mindenképpen jó befektetés egy 4 magos proci, oké hogy többet fogyaszt de valamit valamiért.
-
szasanyi
félisten
Nem tudom, neked említettem-e, vagy másnak: saját tapasztalat alapján én nem vennék Kingston memóriákat, még fél áron sem, mert sz@rok. Többet is kipróbáltam, NEM mentek a névleges 1066Mhz-en. GeIL Black Dragon, OCZ Platinum, Corsair XMS2 KIT-tel nem nyúlsz mellé. Sőt, a CSX is jobb szerintem...
MOD: hol olvastál tőlem olyat, hogy feltétlenül jobb? Leírtam, hogy felhasználás függő, melyik a hasznosabb: gyorsabb 2 mag kisebb hőtermelés mellet, vagy a forró négy mag. Mindenki döntse el, neki melyik kell neki és azt vegye. Aztán majd kiderül, jól döntött-e. DE ismerve az árak csökkenését, nemsokára ugyanilyen árban lesz a utód 4 magos, ami kevésbé melegszik, és picit nagyobb az órajele, és nem kell 1 kilós rézhűtő a tuninghoz sem.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest