Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    nekem 3 funkció van, amit egy egérnek tudnia kell:
    1. az aktív ablak fölött görgessen
    2. a görgő lenyomására váltson át vízszintes görgetésbe (pl. photoshopban nagyon jól lehet vele egy felotthagyatott részletet pozicionálni, amikor a bal kezedben kávé van, vagy csak nem akarod elengedni az egeret, de xls-ben is nagyon hasznos) erre a kettőre va alkalmazás, ami win10 alatt ismét működik (win7 nem tudta rendesen xp környezetben futtatni)
    3. a web böngésző megnyitott ablaki közt váltson a görgető. de ez is programfüggő. (operában, amíg létezett, a jobb klikk+görgető alapból tudta ezt. az avant browser is tudja, de az amúgy elég instabil. a firefoxhoz egy kiegészítő tudja, nem egész ezt, az egeret a tabok fölé kell vinni, akkor görget bennük. de ahhoz előbb oda kell vinni, szóval +1 mozdulat)

    ezen felül 3 tulajdonsága legyen:
    1. kényelmes,
    2. gyors (ne kelljen megmozdítani a csuklómat)
    3. és pontos (semmi remegés, elkúszás, stb.)

    és persze sikoljon (tényleg, hogy van a siklik ige felszólító módja? :F :DDD ) jól (de ez inkább egérpad)

    ezek az igények jönnek belülről. a marketing által generált "igényekkel", például a 15 gombbal nem hinném, hogy tudnék mit kezdeni, hogy ki tudnám használni, de legalább megint lenne egy kütyü, ami leköti a figyelmemet :(((
    szóval egyelőre nem hiányzik, csak eljátszottam a gondolattal, ha lenne, tudnám-e használni valamire.

    a rival500-ban ami megfogott, az tényleg a brutál szélessége... így kép alapján úgy látom, hogy az mx518-am egyetlen gyenge pontját, hogy lelóg róla a kisujjam, ez durván kompenzálná. (de még a G500 is, de azt nem vehetem meg, mert annyira nem ajánlott, hogy az már szinte perverzió lenne.) bár német oldalakon a szenzorral nincs bajuk, ott a görgő silány racsnizását szidják. meg hogy kissé instabil a billegése miatt) a szabadonfutó görgő néha hasznos, a laptopomon egyszer egyszer használtam már, de úgyis mindig van az asztalon egy ilyen egér, ha nagyon kell, átfogok arra.

    szóval. az mx 518-at biztosan felújítom (japán gombok, tartalék görgő, kábel az aliról), de veszek mellé/helyette egy új, állandó egeret. és lehet, hogy megpróbálkozok valami más formával is. adm tette a fülembe a bogarat, a szempontjaival, köszönet érte. :R meg a többieknek is :)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák