Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    Tegnap megérkezett a rival 100 és a qck vector egérpad :)

    A Steelseries hivatalos webshopjával 2 negatívum gyorsan: rendelés és fizetés után 2 napot ültek a rendelésemen, addig nem adták fel. A másik, hogy ups-el küldték, bár most egy szavam nem lehet rájuk, tényleg a nap végén hozták a cuccost és meg is találták a címemet :D .
    Pozitív a magyarhoz képest barátságos ár (annyiért, amennyiért a sima rival 100-at lehet kapni itthon a legolcsóbb helyeken, ők küldtek még egy 4k értékű padot is). Bár garancia nem tudom hogyan lesz, mert se garipapírt, se számlát(!) nem kaptam az egérhez. Érdekes ez egy ilyen komolyságú cégtől...

    Az egér: kicsi, könnyű, az áráért képest minőségi (de nem tökéletes) anyagokból összerakott egér. A gombok elég érdekesen és hangosan kattannak, bár gondolom ha japán omronra cserélném, ez sokat javulna. De ezzel nincs baj, a hangján kívül tökéletes. Az oldalsó 2 gombról ez már nem mondható el, ott lehet a legjobban érezni a spórolást: picik, "élesek", tehát elég kényelmetlen nyomkodni őket, és a kattintás sem az igazi velük. De legalább abszolút jó helyen vannak, kényelmesen el lehet őket érni, véletlen kattintás szóba sem jöhet.
    Az egér komolyabb nyomogatásra sem ad ki nyikorgó hangokat, az összeszerelési minőség csillagos ötös.
    Van rgb led is, steelseries logó és a görgő a szívárvány minden színében tud villogni. Inkább parasztvakítás, de legalább nem spórolták ki, hiába belépő kategóriás egér.

    A szenzor: érezhetően az 500 cpi a natív felbontás. Játékok közben ezzel nincs baj, ott olyan sensit állítasz be, amit akarsz, de 1080p-s felbontás alá windowsban ez azért kicsit kevés, általános felhasználásnál nem mindig akarja az ember emelgetni az egeret. Az igazi probléma az, hogy 1000-es polling rate-nél már kicsit jitterel az 1000 cpi a paint szerint, 500-as polling rate-nél is látható valamelyest, de sokat javul. A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy milyen hátrányom származik abból a mindennnapokban, ha 500-ra állítom a polling rate-et?

    500 cpi-n viszont tényleg nagyon pöpec a szenzor, igazi megváltás az előző egerem után.
    Negatívumként megemlítendő, hogy az engine-ben nem állíthatsz be be akármilyen felbontást, tehát csak 250, 500, és 1000 cpi-s értékek között válogathatsz (lehet fentebb is menni de az engem már nem érdekel). Tehát kiesik a nagyon népszerű 400 cpi, ha low sens gémer vagy, illetve a 800 is, ami ésszerű kompromisszum lenne azok számára, akik nem annyira high sensesek, hogy 1000 cpi-n játszanak. Ez egészen érthetetlen spórolás, bár valamivel nyomni kell az embereket a drágább rival 300 felé. Bár én ennek tudatában voltam a rendelésnél, de sokak meglepődhetnek, mikor feltelepítik a drivert.

    Lod nagyon alacsony, szinte semmi (500 cpi-n persze, 1000 cpi-n is ugyanannyi a magasság, de nyilván nagyobbat ugrik a kurzor), ez is hatalmas pluszpont.

    A pad: nagyon nagy pluszpont: Qck Vector a típusa, csak a steelseries webshopból rendelve elérhető, ajándékként adják. A sima Qck-val totálisan megegyezik, mérete, vastagsága, anyaga ugyanaz, csak van rajta egy csak felülről látható visszafogott vektorminta. Emelem a kalapom a Steelseries előtt, hogy egy budget egérke mellé adnak egy 4000 forintot érő padot, aminek a mérete a legtöbb ember számára tökéletes :R

    Az egér claw és fingertip fogásra alkalmas, a palm sem kizárt, ha kisebb a kezed (barátnőm vígan tudja úgy is használni), de azért ha palm gripet akarsz, ebben az ársávban inkább a CM Storm Alcor lesz a te egered.

    Kicsit felemásak az érzéseim, mert egyrészt egy budget kategóriás egérről beszélgetünk, ahol még ennyi kompromisszum elnézhető lenne (és tényleg nagyon kevés negatívum van), de másrészt, basszus, ez így is 12ezer jó magyar forint :U

    Egyébként nyugodt szívvel ajánlom az egeret, ha a fent említett kevés negatívummal (igazából csak a nem szabadon állítható cpi-vel) együtt tudsz élni, és közepes méretű, könnyű egér kell.

    Ha egy hozzáértő Miskolc közelében lakik, szívesen átadom az egeret tesztre, kéne erről is már egy szösszenet :)

Új hozzászólás Aktív témák