Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PaulMP

    csendes tag

    Sziasztok!

    Logitech G100s-ről írnék néhány szót, így megvétel és "upgrade"-elés után.
    Tudom, hogy elég sok szó esett már erről a rágcsálóról, de megosztanám veletek tapasztalataimat így 1 hét intenzív használat után. (Ne gondoljatok semmi komolyra, csak egy kis élménybeszámoló, személyre szabás, saját vélemény).

    Viszonylag jó áron beszerezhető edigital-ról, vettem 2 őt is (biztos ami biztos alapon), ingyen szállítás, és már két napon belül a kezemben is voltak.

    Első benyomás alapján az anyaghasználat kellően jó. Nem csúszik, nem izzad rá a kezed, kellemes a fogása, nem recseg/ropog. Használat közben is hasonlóan jókat tapasztaltam.

    Súlya "nehéz" volt elsőre, nem mértem meg, de azonnal ki is szedtem a benne található súlyt, az azt tartó csavarral együtt. Ezek után kábel nélkül 65 grammot nyomott, ami számomra tökéletes súly fingertip fogáshoz.

    És ha már szét volt szedve, át is ültettem a "falcoon" kollegától rendelt japán omron mikrokapcsolókat a kínai hangos vackok helyére. 4 gombos az egér, én a kettő fő kapcsolót cseréltem le (jobb/ball), a másik kettő nincs nagy igénybevételnek kitéve, így azokat nem piszkáltam.Olvastam hogy volt akinek gondot okozott a japán kapcsolók magassága, hisz egy leheletnyit valóban magasabb, de nálam nem jelentkezett semmi probléma, szépen csendben teszi a dolgát.

    Ezek után következett a kábel lecserélése. Az eredetileg hozzá adott kábel nagyon merev, gyenge minőségű, ezért gyorsan le is cseréltem a jó öreg Logitech RX300 (manapság B100 néven árulják) féle kábelre ami szerény véleményem szerint a mai napig az egyik legjobb, és szerencsére 100%-ban kompatibilis minden logitech egérrel így a G100s-el is. Anno sikerült összekukázni pár MX300-at, azóta is azoknak a kábeleit használom. Manapság nem könnyű beszerezni, de tudtommal a B100-as egér is ugyan ezt használja (lehet hogy több olcsóbb logitech is).

    Összeszerelés után megkapta "jaffa 2843" féle hyperglide teflon talpakat (ezúton is köszönöm, mert valóban kiválóak)

    Mindez egy SteelSeries Qck Heavy egérpadon.

    Maga az egér 1000dpi-n 500hz en üzemel nálam, alap (6-os) windows érzékenység mellett, rámutatás javítás nélkül. A monitorom 1080p-s Full HD és ezen a felbontáson szerintem ez a sebesség kellően megfelelő, persze feljebb lehet tornászni a dpi-t egészen 2600-ig.

    A szenzor teljesítménye szerintem kimagasló főleg, hogy egy olcsó egérről beszélünk. Jó érzés használni, nem tapasztaltam semmi féle "anomáliát". Azt mondják 1000 dpi felett van egy enyhe jitter, nem teszteltem, de kétlem hogy hardcore játékosokon vagy komolyabb grafikus munkát végzőkön kívül bárkit is zavarna.

    A az egér szoftvere a megszokott LGS, nálam nem volt indokolt a használata, de akár 5 dpi léptetést is beállíthatsz, átprogramozhatod a gombokat, stb. Nincs fedélzeti memória az egérben, így a beállításokat nem tudod az egéren tárolni, de ez legyen a legnagyobb negatívum. Egy belépő szintű egérnél szerintem ez nem lehet elvárás.

    Szumma szummárum,
    Ez egy jó egér: Olcsó, mutatós, jó minőségű műanyagból, rossz minőségű kábellel, jó teljesítménnyel.
    Bárkinek könnyű szívvel ajánlom, aki nem akar semmi csicsát csak egy könnyű, jól használható egeret, mind irodai/otthoni használatra vagy akár játékra egyaránt.

Új hozzászólás Aktív témák