Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BReal

    addikt

    válasz Corvin0716 #29902 üzenetére

    Leírom az eddigi tapasztalaimat a Logitech g502 Proteus Core-ról.

    Amit előzetesen elmondanék: mivel MMO-kal és FPS-ekkel is játszom, így a klasszikus oldalt 12 gombos MMO egereket alapból kizártam, egyszerűen nem lehet normálisan megfogni őket FPS-ekhez.

    kinézet: Formája nem a megszokott Logi gamer egerek formája, kicsit transformersesre vették a figurát, bár nem viszi olyan túlzásba, mint a Mad Catz egerek. Fekete színével nagyon elegáns hatást kelt, a teljesen fém görgő ezt csak erősíti. Bedugva a G logó világít, bár nem a gamer cuccokra jellemző sötétkék (vagy piros) színnel, hanem igencsak világosan. Egy mínusz pont (... :D), a Zalman Z11 házhoz jól menne a sötétkék... :D
    fogás: Nekem eddigi kedvenceim az mx518 és társainak fogása volt, azok álltak kézre leginkább. Eddig. Gyakorlatilag az én max közepes méretű kezemhez ez a legjobb formájú egér. A g400s-g500s-hez képest a hüvelykujj támasza szélesebb.
    súly: Talán ez a legvitásabb része az egérnek. Az átlagsúlynál mindenképp nehezebb alapjáraton, plusz ugye még 5 súlyt lehet belerakni. Amit már korábban írt valaki, aki szintén beszerzett egy ilyet, hogy az egér picit orrnehéz, ezt szokni kell mindenképp, de úgy gondolom, a szombati első randevú óta teljesen rendben van ez a része is. Mivel a súlytartó rész úgy van kialakítva, hogy lehet a hátsó része felé is a súlyokat rakni, így ez kiegyensúlyozható, viszont úgy már nekem tényleg nehéz lett az egér, így inkább súly nélkül szoktam hozzá. Egyébként a súlytartó fedél mágneses (ilyen megoldást sem láttam még), ha valakit nem zavar a -1 talpacska, akár könnyítés céljából ezt is leveheti.
    gombok: A bal-jobb klikk jó nyomáspontú. A bal gomb szélén lévő 2 DPI állító gomb a szokásoktól eltérően jó nagy, és teljesen elérhetőek, könnyen kitapinthatóak (szemben pl a g500s-ével). A görgő 3 gombnak felel meg (klikk és balra-jobbra döntés). Görgő alatt a szakaszos-folyamatos görgetés váltója, azalatt a profilgomb. Oldalt 3, jól elkülönülő gomb, jó nyomáspontokkal, és nagyon jó helyen vannak (WoW miatt nekem fontos volt, hogy ne egy kupacban legyenek), ebből a két szokásos oldalgomb jó nagy, ami szintén fontos volt nekem.
    görgő: Gondoltam írok külön erről is, részletesebben. Az oldalra döntő funkcióját nyilván játékban nem nagyon használja majd senki, biztos lehet hasznos funkciókat rá rakni, én nem tudok hirtelen semmit. Viszont, mivel az egér felülete jobbra lejt, a görgő jobbra döntése számomra iszonyatosan nehéz (biztos van rá jó módszer, én nem találtam meg), szóval jelenleg nekem az kb használhatatlan is. Viszont a görgőklikk tetszik, teljesen más érzés, mint a műanyag görgőknél megszokott klikkhang. Ha jól emlékszem, az egyik nagy youtube-os teszter ezt negatívumként emelte ki, nekem viszont nagyon tetszik. A görgetésről is szólnék: a kétállású görgő természetesen nem volt létszükséglet, de szerencsére sokkal jobb, mint a g500s-nél (ott ha még szakaszosra van állítva a görgetés, akkor sem lehet érezni a fokozatokat, pl ha fegyverváltás azon van, rohadt nehéz pontosan kivitelezni). Nyilván a súlyának is köszönhető, hogy jól lehet érezni a fokozatokat, és a klikkhez hasonlóan a görgetést is szokni kell, teljesen más érzés, mint a műanyag görgőknél, érezni a súlyt. Nekem ez is nagyon tetszik. :)
    szenzor: Nem vagyok szakértő, így csak a 3 nap alatt játékokban szerzett tapasztalataimat tudom elmondani. Nyilván csodás marketing szöveg a 12000 dpi, nem tudom akár 4k-s felbontásnál is van-e értelme, de még nekünk átlagembereknek az is jópár év, mire elérhető árban lesz. 17"-os 1280*1024 LCD-t használok jelenleg, 1600 dpi-nél nem vettem feljebb pár mp-es kíváncsiságteszten kívül, de inkább 800 vagy 1200 volt a beállítás. Egyébként 5 értéket lehet megadni, ebből egy beállítható az oldalsó sniper gombra. A lényeg, hogy nagyon szépen, pontosan teszi a dolgát.
    anyagminőség: Erről szeretnék utoljára beszélni, ugyanis ez a legjobb pontja az egérnek. Belülről nem tudom, milyen az egér, bízom benne, hogy a 24900 Ft-os árért belül is minőséget kínálnak, viszont a külső anyaghasználat igazi luxus. A szövetkábel remélhetőleg még tartósabbá teszi azt, mondjuk nekem kábellel egyszer nem volt problémám egereknél, pedig megfordult nálam pár. A gombok finoman járnak A fő gombok érzésre valami csúszásgátló bevonatot is kaptak, illetve a felületük matt, remélem így nem lesz egyhamar gond a kopással. Ami rendkívül tetszik még, az az oldalsó felület, ami nem a szokásos sima gumírozott, ami sok használat után, izzadás közben egy idő után biztos elkopik. Őszintén szólva nem tudnám megmondani, biztos valami gumiszerű, de mintha valami puha műanyag hatást keltene. A lényeg, hogy rendkívül jó fogást biztosít az egérnek.

    Összességében 3 nap alatt amit címszavakban el tudok mondani: ez egy rendkívül minőségi benyomást keltő (borítás, görgő, gombok), pontos, átlagosnál nehezebb, kissé orrnehéz, remek fogású, és extrém de egyben visszafogott kinézetű egér. Amit negatívumként tudok felhozni, az a hozzászokást igénylő orrnehézség, az átlagosnál nagyobb súly, és az említett görgő jobbra döntési nehézsége (már-már lehetetlensége). Aki gondolkozik egérvásárláson, különösen ha egy jó vegyes felhasználású (munka, böngészés, játék), és játékoknál is mindenféle típusra (MMO, FPS) jól használható rágcsálóra van szüksége, és nem kikötés az extrém könnyűség, mindenképp merem ajánlani az egeret! Remélem tudtam azoknak segíteni, akik egy ilyen beszerzésén gondolkoznak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák