Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz hoffman_ #11855 üzenetére

    X-Y tengely beállítása nagyon jól jöhet, mert az félig-meddig független a Master Windows Control-tól.
    Mondjuk (értelmesebb) játékban lehet pluszba állítani \m_pitch és \m_yaw változókkal (a default a 0.022, \m_pitch a vertikális tengely, \m_yaw a horizontális), mindenesetre hasznos opció a driver-ben.

    A gombok programozhatóságát illetően: mi van akkor, ha olyan elvetmült, mint én, és az összes pluszgombot kikapcsolja? :) (Ami DB (3G) esetében amúgy is jó lehet, mert viszonylag könnyű véletlenül megnyomni az oldalsó gombokat a fogás miatt.)

    A Windows-os egérgyorsítás kikapcsolása megint csak fontos tényező; a driver miatt nem kell szöszmötölni usbfix-vel - tekintve, hogy ha a Control Panel-ben a "rámutatás pontosságának javítását" kikapcsoljuk, akkor csak 1-re vesszük le a Windows-os egérgyorsítást, nem 0-ra.
    Ha játékban akarunk accel-t (pl. CoD 4 Promod-ban meg Quake Live-ban én is használok - sajnos CS 1.6 nem támogatja), akkor konzolból egyszerűen be tudjuk állítani (általában \cl_mouseaccel cvar-val; tetszőleges változóval).

    "Az, hogy nem tud dpi-t váltani, már nagyobb gombóc, amit le kell nyelni"

    Én nem tudnám lenyelni, hogy nem tudok 800 dpi-n létezni. :)
    A pro-k nagy része sem véletlenül nem nagyon használja az egerét 1000 dpi fölött (mondjuk nem mintha ez lenne az ok az általam favorizált beállításokhoz; egyszerűen én is csak így szeretem); nagy általánosságban jobb a szenzor perfect control-ja. A Diamondback 3G esetében pedig valamivel kisebb a LOD - ami igaz, hogy személyi preferencia kérdése, de szerintem jobb, ha ez minél alacsonyabb - elvégre nem feltétlenül akarjuk, hogy az egér emelésekor még pluszba mozdulhasson a pointer).

    "A Control Panel-ben található Win-senshez nem nyúlunk

    Ó, dehogynem Nekem az a "dpi állító csúszka "

    Nem célszerű. Maximum olyan egér esetén, amihez fölösleges (vagy egyenesen hátrányos) a driver fennléte. Akkor is csak lefelé (<6).
    6 fölött egyre pontatlanabbá válik a pointer mozgatása és pixeleket téved (egértől függetlenül) - ami adott esetben "életet és halált" jelent (meg különben is idegesítő). :)

    -------------------------------------

    FireKeeper: A jó egérbeállítás az élvezetes játék és a fejlődés egyik alappillére (a fix 60 - 76 - 100 - 120 / 125 fps mellett - játéka válogatja). Amúgy szívesen.
    Ha korrekt az a DB 3G, akkor ugorj bele bátran, mert nem fogsz csalódni.
    Padod nem tudom, hogy van-e, mindenesetre az is egy fontos tényező; egy jó pad mindig SOKKAL jobb, mint egy asztallap, vagy valami párszáz forintos szövetdarab. Precízebb rajta az egér, a glide az alján kevésbé kopik, jobb érzetet ad használat közben, megfelelő vastagság esetén pedig kényelmesebb is. Meg persze esztétikusabb is, de ez már csak plusz pirospont. Árban sem kell az egekig menni, 3-5k között már nagyon is tisztességes darabokat lehet vásárolni, amik tartósak is.
    Szerencsére a DB 3G alján már kiváló minőségű glide is van alapból, ezért jódarabig nem kell költeni hyperglide-ra vagy skatez-re - a megfelelő csúszást elérendő.

    -------------------------------------

    zone: Lecsekkolhatnád talán a SteelSeries Ikari Optical-t. Annyi a lényegbeli különbség az elvárásaidhoz képest, hogy sokkal különb, mint egy G5. :)

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák