Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz haxiboy #28787 üzenetére

    Egy sima, nem világítós magyar billzet gyártása nem lenne nagy wasistdas, csak másik programot kéne betölteni a gyártósor végén lévő, kupakok feliratozását végző lézerbe.

    Költségben kb. annyit jelentene, hogy egyszer meg kéne szerkeszteni a gravírozandó magyar layoutot, meg másik sajtcetlit nyomni a billzet hasára, plusz magyar nyelvű szórólap/doboz.

    Ekkor kapnánk egy korrekt minőségű billzetet, ami a legtöbb felhasználó igényeit bőven kielégítené, és az ára sem lenne elszállva.

    Magyar doubleshotról kár álmodozni is, tegnap levezettem miért.
    Dyesub már kivitelezhető lenne, de az is sokba kerülne kis szériában. (de csak világos billzet esetén, mert kivonó színkeverést alkalmaz, nyomott felület mindig sötétebb, mint a nyers, nem lehet fehéret nyomtatni sötétre.)

    Világítós billzet viszont nehéz ügy, mivel ott a tartós, nem kopó feliratok doubleshotot igényelnek...
    Viszont annak is vannak limitációi: nem lehet tetszőlegesen vékony vonalakat önteni.

    Festékbe mártott átlátszó/áttetsző kupak, majd lézerrel felirat helye levakarva az ugyan olcsóbban, rugalmasabban gyártható, nem igényel akkora kezdeti beruházást, de annál meg probléma szokott lenni a festék tartóssága, kopásállósága.

    Pluszban a világítós kupakoknál gyártási technológiától függetlenül behatárolja a bevilágított felület méretét az MXekbe tűzött LED helye, ehhez kell igazodnia a feliratok méretének, stb.
    -> nagyon nem triviális jól olvasható méretű, formájú (+doubleshot esetén legyártható) fontot találni hozzá.

    Nem világítósnál ugye a kupak tetejének mérete limitálja a feliratokat, azon belül oda teszed, ahova akarod. (Oldschool módon bal felső sarok? Modern módon középre? Apple módra bal alsó?)

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák