- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Whitealert #82900 üzenetére
Pentium G3220 ~ 14k
ASRock H81M-HDS ~ 12k
4GB 1600MHz RAM, pl HyperX Fury, Crucial Ballastix ~ 11k
WD Blue 500GB AAKX/1TB EZEX ~ 12-14k
Adata 64GB, HyperX 3K 120GB ~ 12-21k
FSP Hexa+ 400 ~ 11k
CM N200 ~ 11k
Összesen: 71-94kVeheti SSD-vel, vagy HDD-vel, esetleg mindlettővel.
-
pappkarcsi
senior tag
-
norby91
tag
Üdv.
Ismerős nevében kérdezek HDD ügyben.
Western Digital 1TB 128MB SATA3 WD1002F9YZ 20k
vagy
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD1003FZEX 22k
a nagyobb cache ugye jobb, de h-h olcsóbb?
-
CheeseDave
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek mennyire célszerű ilyen összeállítást vásárolni:
Alapvetőek játék gép lenne, minimális net+média+office használhat mellet. Cél, hogy fussanak rajta a mai jobb játékok, és ne legyenek problémák a jövőben (itt már nem cél hogy minden maxon menjen).Kiindulásként a GTA V ajánlott követelményeket vettem:
AMD Phenom II X4 975 3.6GHz AM3 Processzor 44eFt
EVGA e-GeForce GTX480 1.5GB 384bit DDR5 PCI-E 015-P3-1480-AR Videokártya 61eFt
Samsung SSD 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) + HDD (régiből) 20eFt
Crucial Ballistix 8Gb/1600MHz CL9 K2 2x4GB DDR3 memória 22eFtTehát elsősorban véleményt szeretnék kérni, hogy mennyire lenne szerencsés egy ilyen konfig, illetve tippet, hogy ezek alá milyen alaplapra és tápra lehet szükség.
1. Mire fogod használni a gépet? Kifejtve
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most? Új gépről lenne szó
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Mindenre, ami a dobozba kell.
4. Mennyi a kereted rá? 150-200 között, cél persze minél jobban kijönni
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? 720pKöszi a válaszokat!
-
raczger
őstag
Január-február környékén szeretnék új gépet venni, mostanit újítani, játék miatt (játék, film, net, munka, szinte mindenre használom a gépet). Jelenleg az Assetto Corsa ami már csak minimumon fut el 1080p-ben multiban (szimhez azért nem árt a stabil 100fps), illetve a január végén megjelenő GTA V-el is szeretnék játszani, ahhoz ha minden igaz jövő héten már lesz hivatalos gépigény, de gyanítom a mostani gépemmel esetleg minimumon tudnék csak játszani.
Jelenlegi gépemből ezeket tartanám meg:
Cooler Master: Elite 335U
Corsair Vengeance LP 1600Mhz 2x4gb kit low profile blue
Cooler Master Hyper 212 EVO
Audigy SB0090
(HDD, dvd író, de ez most lényegtelen)Eddig ezeket a cuccokat néztem ki:
Proci: i7-4770 használtan ~60k
VGA: R9 290 használtan ~70k (itt pluszba az is kérdés, hogy ebből melyik fajtát szabad venni, én 3 ventiset szeretnék, hogy munka közben ne kelljen egy felszálló repülő hangját hallgatnom)
Táp: XFX TS 550W vagy Fsp Raider 550W, újonnan ~18k
SSD: SAMSUNG 120GB 840 újonnan ~18-19k
Alaplap: na ez az, amiből nincs nagyon elképzelésem, ötletem, de használtan kb 20k-ért szeretnék. Nem hinném, hogy tuningolnám a gépet, inkább egy stabil megbízható lap kéne, esetleg egy kis tuningot bírjon (bár a mostani gépemet se tuningoltam cirka 2 év alatt)
+1, a házhoz szeretnék hátulra egy 12cm-es ventit venni, a mostani kicsit hangosVélemény, ötlet?
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz CheeseDave #82905 üzenetére
MI EZ A RÉGI TÚLÁRAZOTT SZENNYVÍZ?!!
Hol nézted ezeket az árakat? Nagyon drága.
Gigabyte B85M-D3H, ASRock H97M Pro4, ASRock H97 Fatal1ty Performance ~ 18-26k
i5 4570/4590 ~ 50k
2×4GB RAM, pl Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 ~ 22k
HyperX 3K 120GB ~ 21k
Asus DCuII/MSI TF(Gaming) R9 280 ~ 57k
FSP Raider 550 ~ 17k
Corsair Carbide 200R ~ 16k
Összesen: 202-209k -
Balathruin
veterán
válasz CheeseDave #82905 üzenetére
GTA V-nek még nincs is hivatalos gépigénye.
-
janos1988
addikt
Erről a gépről mi a véleményetek?
ASUS B75M-A alaplap 16k
Intel G2030 proci 16k
8 GB Kingston HyperX (1600 Mhz) DDR3 25k
Amd R7240 1 GB GDDR3 (Sapphire) 16kA lényeg az olcsóság és az egyszerű jövőbeni fejlesztés lehetősége (I5-ös proci és jobb vga). A játék annyira nem számít. Ellenben az ára, az számít.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
DR|FTK|NG
veterán
-
Biluxzsolt
aktív tag
Üdv!
Megjöttek az alkatrészek!
90%-ig össze is raktam életem első komplett gépét,de a bekötéseknél megakadtam.
Melyik topikban lehetne segítséget kérni?"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
DragoNow
csendes tag
Kedves hozzáértők!
PC vásárlás előtt állok, milyen konfigurációt ajánlotok? A koncepció az, hogy 100k körül veszek most egy gépet, amin elvárás, hogy a CS: Source menjen, de olyan gépnek kell lennie ami a későbbiekben felturbózható akár BF4-el való játszásra is. Monitorom fullHD-s, szeretnék ezen a felbontáson játszani.
Válaszaitokat köszönöm! -
ggbuffon1897
őstag
válasz Biluxzsolt #82913 üzenetére
youtubeon van jópár összerakós,összekötős videó
-
LógaGéza
veterán
válasz raczger #82906 üzenetére
Nekem R9-270X Windforce3-am van (ez is 3 ventis), és minimális a hangja. Mondjuk ha felhúzom kézzel 100%-ra, akkor van hangja, de még nem sűrűn ment 50% felé.
Procim ugyanez, igaz, munkára vettem, de nem volt még bajom vele. Tápom XFX 550W, ezzel se volt baj, bírja, amit kell.
Alaplapból igaz kicsit többért, de ASUS Vanguard B85-öt nézném meg, atomstabil, gond nem lesz vele. Arra figyelj, hogy elég korlátozottak a tuninglehetőségeid, ha nem K-s procit veszel.DR|FTK|NG
Nem értem miért kéne cserélnie a házát, ha ez neki tetszik, megelégszik vele, és kiszolgálja azt, amire szüksége van. Oké, hogy egy Z5/Z9 jobb konstrukció, de ha nincs rá szüksége?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz DR|FTK|NG #82918 üzenetére
Nem találtam meg a listában ( ), de az enyém is 86. a Delta-T listában, mégsincs semmi bajom vele (Define R4) - szeretem, imádom, semmire nem cserélném le. Na jó, talán egy NZXT H440-re lehet
Öcsémnek vettem ~2 hónapja egy Deep Silence 3-at, látszott rajta, hogy minőségre/súlyra/szerelhetőségre jóval gyengébb mint a R4, mégis az előbbi az ajánlott...[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #82915 üzenetére
Köszi.
Néztem már egy párat,csak 1-2 dologban nem vagyok biztos."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
RaiDan
csendes tag
Sziasztok!
Egy meglévő konfigba szeretnék videokártyát cserélni, de félek, hogy a tápegység és a processzor nem lesz elég erős a kártyához.
A kártya: EVGA GTX 970 4GB ACX
A konfig:
LAP: ASROCK s1155 H61M/U3S3 B3 USB3 SATA3 DVI HDMI
CPU: Intel s1155 Core i5-2320 3,0GHz/6MB BOX
RAM: 2x HyperX Blu Series 4 GB 1333 MHz DDR3 CL9 DIMM
HDD: Samsung HD322GJ
SSD: Crucial 2.5" SATA3 128GB - m4
VGA: Asus GTX560 Ti
TÁP: CORSAIR 500W - CMPSU-500CXV2EU
HÁZ: BITFENIX Shinobi Window - black + Arctic Cooling F12 házventiElőre is köszönöm a válaszokat!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy irodai munkás/netezős gép. Lehessen normálisan böngészni videókat nézni, más teljesítménybeli elvárás nincs. Ezeknek megfelelően a lehető legolcsóbban kellene összehozni.
Ami kell:
-HDD 250-500GB (2.5 es jólenne) esetleg egy 60GB SSD ha megbízható van 10k környékén
-Alaplap(mini/micro)
-Processzor
-Ram
-Táp
-Kicsi gépház, egyszerű kinézet semmi sallang.(fekete/fehér)
-Monitor(21-22" LCD, szemkímélő)Üdv!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
raczger
őstag
válasz DR|FTK|NG #82909 üzenetére
Köszönöm.
Házat miért cserélnél? 2 éve van meg, semmi bajom nem volt még vele, melegedéssel sosem volt problémám, játék közben is ritkán megy fel 50 fok föle bármi, pedig ha látnád milyen rossz helyre van bepakolva a ház (sírnál), oldalra alig tud szellőzni, radiátorcső mellett közvetlen, radiátor 20 centire.(#82917) LógaGéza: Proci az munkára nekem is kell néha, de összességében játékok miatt akarok fejleszteni. Szerintem elegendő lesz a sima, tuningolni nem hiszem, hogy fogok, a mostanit is csak akkor néztem meg mit tud, amikor megvettem, aztán visszatettem alapra.
3 ventis kártyából ilyenek szoktak lenni jó áron, ezek közül mindkettő ajánlott?
Sapphire R9 290 TRI-X
Gigabyte R9 290 Windforce OC
Igazából akkor legyen halk a hűtése, amikor dolgozom, tehát amikor gyakorlatilag nem terhelődik a VGA. Játéknál nem annyira lényeg, akkor a mostani is eléggé felpörög, de akkor a játék zaja/hangja el is nyomja.Az írt Asus lap beleférne simán, újonnan HA-n találtam újonnan 22k-ért. Ha egy kis tuning lehetőség van benne, bőven elég, lehet még azt se használnám ki.
Még egy kérdés, az írt proci hűtő elég lesz? (Cooler Master Hyper 212 EVO, i7-4770)
Visszaolvasva erősebb procikhoz is volt ajánlva ez a hűtő.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
LógaGéza
veterán
válasz raczger #82926 üzenetére
Én Thermalright HR-02 Macho-t vettem rá több mint egy éve, halk, jól hűt. Mondjuk nem tudom mekkora hűtő fér be a házadba...
Szvsz a Gigabytenak jobb a hűtéskidolgozása, és ebbe biztos bele fog kötni valaki
-
membrandj
nagyúr
válasz atomanti19 #82925 üzenetére
Asrock h81m-hds ~ 12k
g3220 ~14k
1x4GB ddr3 ram ~11k
aakx wd blue 500GB ~12k
60-as adata ssd ~13k
cm n200 ~11k
fsp hexa+ 400W ~11k
LG 22MP55HQ-P ~ 33k
hdmi kábel ~ 2kraczger
Eléggé fapad ház egy töb szász k-s konfighoz...
Főleg egy melegedős 290 -hez.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
raczger
őstag
válasz DR|FTK|NG #82928 üzenetére
Akkor egyelőre maradok ennél a háznál, aztán legfeljebb ha valami miatt nem lesz jó, akkor nézek másikat, de mondom nem szívesen cserélném le, nekem nem volt eddig problémám vele.
Bizonyíték: [link] (nem fikázni )
(#82929) membrandj: nem feltétlen látom be miért is kellene drága házat vennem, lehet majd egyszer találkozok olyan problémával, amikor látni fogom, de eddig is megfelelt nekem. Ha láttad volna, hogy a jelenlegi konfig milyen házban jött mikor vettem Ahhoz képest ez már igen drága ház
Köszönöm a segítséget.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
membrandj
nagyúr
válasz RaiDan #82931 üzenetére
560 Ti után már a 960 is hatalmas ugrás lesz. i5-2500-at min azért raknék alá. Ha ragaszkodsz a 970-hez, akkor mehet tőlem, max nem lesz 100%-on kipörgetve. i5-2500-ra nem éri meg cserélned.
AKkor már lap+ proci csere.
i5-4590+ asrock h97m pro4.CX 500 jó kérdés,hogy elég lenne e.. Papíron lehet, kérdés,hogy csatlakozók is megvannak e.. EVGA-t nem vennék. MSI gamin, asus.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz membrandj #82862 üzenetére
Kezd formát ölteni a terv. ez volt a tegnapi: [link]
Nem kell i7, i5 elég.
A gtx750 elég lesz.
Kell egy 24"es full hd monitor, amire 40 pénz van.i5ből mi javasolt ilyen felhasználásra? 4670-es? az belefér még a keretbe. ahhoz is kell a fenti alaplap?
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
membrandj
nagyúr
válasz pappkarcsi #82933 üzenetére
Nem voltál eléggé figyelmes.
i5-4590 proci.
Asrock h97m pro4 is elég ide, ha fogni akarsz.Ram:
CORSAIR 16GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL10 KIT CML16GX3M2A1600C10
Amit néztél, az fölé el se fér a hűtő..n300-at írtam háznak, ha nincs, zalman z9, z9 plus, fractal design core 3500, corsair 200R, 300R.
Jézusom,ezt a monnitort tuti nem ajánlotta neked senki.
Borzasztó.Lapon,procin fogtál annyit,hogy ha értelemes 24-es monitort akarsz munkára:
DELL P2414H
DELL P2314HOlcsóbban, vlamivel gyengébb:
LG 23MP65VQ-P + hdmi kábel kell ide.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
-
Pete55555
addikt
válasz pappkarcsi #82937 üzenetére
Szvsz jó az N200, csak mATX. Jelenleg én is azt használok, nincs gondom vele, bár nem egy erőgép ami benne van, viszont én allergiás vagyok a zajra. Szerintem nincs rossz hűtése.
...Szeretem leracsniztatni...
-
membrandj
nagyúr
válasz pappkarcsi #82937 üzenetére
n200 kis m-atx ház alap netezős gépnek, közepes gamer konfig esetleg. Munkára, stb már nem szórakoznék. z9 nem kerül duplájába.
janos1988
Ha játék nincs, akkor nem kell vga. Integrált full hd filmekhez elég.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Pete55555
addikt
válasz Kristof9094 #82942 üzenetére
Nekem a GTX 460 67 fokra melegszik 100%-on, de a venti 60%-ra van ilyenkor állítva, a házventik meg 60-80%-on. Szerintem 70 fok nem sok, pláne, hogy nálam legalábbis elég halk így a gép.
...Szeretem leracsniztatni...
-
descence
tag
Hy újfent!
A korábbi hozzászólások alapján (amit nekem tanácsoltatok), összeírtam a következő gépem hardvereit.
Tápegység: XFX Pro 650W
Alaplap: ASROCK H97
Memória: Kingston Hyperx Fury 2x4GB
Videókártya: ASUS POSEIDON-GTX770-P-2GD5
Processzor: Intel Core i5 4690 3.50Ghz BOXA kérdésem már csak annyi, hogy jól párosítottam össze az alkatrészeket? Megfelelőek lesznek együtt arra, hogy egy sokáig erősnek számító gamer pc alkatrészei legyenek?
-
membrandj
nagyúr
válasz descence #82945 üzenetére
Nem.
i5-4590 éri meg.
Gtx 770-et már nem vennék, helyére jön a 960, csak erősebb lesz valamivel, kevesebbet fogyaszt.
Asrock h97 lap ilyen nincs. Asrock h97 m pro4, asrock h97 performance fatality van.xfx 550 is elég.
Ház? HDD ? SSD? Ha van, akkor írd le pontosan.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
norby91
tag
Megrendelve, köszi mindenkinek a segítséget.
Corsair Carbide 300R CC-9011014-WW
Asrock H97M PRO4
Intel Core i5-4590
DeepCool GAMMAXX 400
Gigabyte R9 280 OC 3GB DDR5 GV-R928WF3OC-3GD
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX
Samsung 840 Evo Basic 120gb SATA3
Coolink SWIF21201
Coolink SWIF2120P
FSP 550W Aurum CM 550 GoldPár évig kiszolgál majd.
-
membrandj
nagyúr
válasz descence #82947 üzenetére
Ház nagyon fapad, főleg ilyen 80-100 ezres kártyákhoz.
SSD nem túlárazott, ennyi az ára. Életedbe nem használtál még ssd-s gépet valószínűleg, ezért mondod.
95 ezerért nehogy megvedd ezt a 770-et, akkor 110-ért már 970 van....Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
descence
tag
válasz membrandj #82949 üzenetére
Figyelj, lehet, hogy hajam leraknám olyan fasza egy ssd-vel szerelt gép, de amíg ilyen borsos áron futnak, addig nem fogok venni. Persze, HDD-ből is van SSD árú példány, de a kettő nálam ugyan az abban a kategóriában van. Amint normalizálódik az SSd-k ára (számomra), azonnal beruházok 1-2 példányra a gépembe.
Videókártyával meg ezek szerint jobb lesz várni, amíg 100K alá megy az említett széria ára.
Házat tudnál ajánlani? Nézegettem őket, de nem tudom eldönteni, melyik lenne jó. (árkategória olyan 25K maximum).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Autodesk - Revit
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest