- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz membrandj #70949 üzenetére
Ez az egész csak marketing,új nvidia és parasztvakítás,szépen teljesít aránylag egy 750 ti,de azért egy 256bit-es vga-al nem mérném össze,aminek csak a sima gpu procija is erősebb.
Fogyasztás meg semmi ahogyan eddig írtam,350w-al hajtom a gépem és ráadásul egy 7850 még kevesebbet fogyaszt a 660-nál.Végeredményben,ha már egy i5-ös gépet összerakok 170,200k-ért,legyen benne egy normális és aránylag erős gpu,750 ti-t meg nem tartom annak.
Ennyi röviden,de hozzáteszem természetesen ez az én meglátásom és véleményem.[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz TechN7ne #70948 üzenetére
"Az a videokártya egy 60w fogyasztású 128bit-es gyenge foss,Maxwell alapú és a driver tartja életben,nem hardveresen hanem szoftveresen nyeri a teljesítményét.
Tele van az apró vele,30-32k ért alig szabadulnak meg tőlük,40K-ért már kapni 660-at,abban van erő nem parasztvakítás."Egy részlet abból amit írtál...
(#70952) TechN7ne
"Végeredményben,ha már egy i5-ös gépet összerakok 170,200k-ért,legyen benne egy normális és aránylag erős gpu,750 ti-t meg nem tartom annak."Azt ugye nem nehéz felfogni, h egy csak gép 200K konfigba NEM 750 Ti van ajánlva, de ha már monitor és egyéb cuccok kellenek bele, akkor egy 120-150K konfigba az van ajánlva.
"Ennyi rövidem,de hozzáteszem természetesen ez az én meglátásom és véleményem."
Ha meg ez a véleményed, akkor minek kötözködsz? Egyszer elmondtad, értettük, te is a mi véleményünket és slussz. Ha meg nem tetszik, mondtam, írd le te is az általad összeállított konfigot és majd a kérdező eldönti melyik tetszik neki!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz membrandj #70949 üzenetére
Ez a srác nem szokott hülyeséget írni. Ha nincs multi i5 felesleges, ha van akkor jobban számít. Még 1280-nál sem akkora érvágás az i3. És gondolom a végső cél úgyis FHD lesz. Ami azóta változott, hogy a haswell c2c kb 10%-kal erősebb, és a beugró haswell i3 3.4G-s a tesztben levő 3.3-as sandy helyett.
Ez az egyik. A másik meg hogy a monitor árából nem fog kijönni i5+GT750, max ha kivadásszátok az országban elérhető legalacsonyabb árakat, amikre rájön min 2k posta darabonként. Mondjuk a tápon kapásból lehetne spórolni, ha nem is 350-es FSP-re - ami bőven sok ide - a kevés kanóc miatt ha fontosak, de hexa 400 amit ajánlottál még mindig bőven jó, -2k. Átlagban a beugró i5 44-45k, nem 42. És elhiszem hogy lehet venni később is ramot, ami később is plusz pénz, újabb FHD monitor sztem fontosabb, ez egy ördögi kör így Eleget nézegettem a haswell i3-as teszteket, kismillióan használják ilyen és erősebb vga mellett is tőlünk nyugatabbra, biztos mind hülyék azok is..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TechN7ne
nagyúr
-
liszkai_davi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, ismerősömnek kellene összerakni egy gépet.
Elsősorban irodai munkára kellene, semmilyen alkatrész nincsen, ha a keretből esetleg futja (ami kb. 70-80 ezer) akkor lehetne benne pl SSD. Tényleg szinte csak irodai munkára lesz, viszont jó lenne egy masszív gép, ritkán filmnézés-kép vagy hobbi szintű videószerkesztésre még esetleg használva lenne.
előre is köszönöm!
-
membrandj
nagyúr
válasz liszkai_davi #70957 üzenetére
Asrock h81m-hds ~12k
g3220 ~14k
4GB ddr3 ram ~10k
aakx wd blue 500GB ~12k
60-as ssd adata ~15k
cm n200 ~11k
fsp hexa+400 W ~10k
~84k és ssd + hdd. Ha pl elég egy 120-as ssd, akkor mehet az is és akkor nem kell hdd.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Chaser #70954 üzenetére
A monitor ára, az pont a különbözet egy g3220 és egy i5-4440 közt, szóval miért nem fér bele?
i3 szimplán nem éri meg sztem. Akkor már ott a g3220, fele annyiba kerül és nem fele olyan gyenge..
Ezért szoktam mondani,hogy ha szoros a keret g3220 és később i5, ezzel nem bukik max 3-4k-t, mivel a procik szépen tarják az árukat, i5 is. I3-ról ezt már nem lehet elmondani.Nekem nem célom,hogy meggyőzzelek téged. Azt veszel, amit akarsz. Én szimplán elmondom a véleményem,de ne azzal próbáld igazolni magad,hogy másoknak is ezt ajánlod.
Új játékoknál szinte már alap,hogy kihasználja a 4 magot. Előbb utóbb hátrány lesz az i3-nál, mivel az csak 2 magos, hiába fut 4 szálon.
Arról nem is beszélve,hogy egy i5+ gtx 750 ti-nál 2-3 év múlva egy vga cserével még mindig életképes a gép,mivel az i5 akár egy gtx 770, 280x-et is kihajt.Újabb fhd ips monitor tényleg fontos, ezt írtam is. Ezért is ajánlottam neki,hogy kezdje egy g3220-al és később fejlessze i5-re. 8GB ram viszont egyáltalán nem létszükséglet.
Míg a ramot 2 perc alatt bővíted, ha a proci kevés lesz pl 1-2év múlva, azt már csak cserélni tudod.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Chaser
legenda
válasz membrandj #70959 üzenetére
Mert pentiumról indultunk, nem i3-ról.
Előbb-utóbb hátrány lesz a GT750 Ti is, ez egy ilyen szakma, elavul minden.
Napi szinten szerelek notebookot. Cpu csere? Még noteszben sem izgat, nem hogy asztaliban Átlag usernek se valami byonolult dolog megoldani, mert bolond biztos. 2év múlva egy ilyen konfig akkori játékokhoz ha jelentősen nőtt az igény úgyis kevés lesz. Jah, pentiumot meg i3-at is lehet cserélni, nyilván buktával. De két év múlva az a haswell i5 se annyiba fog kerülni mint újan. 4GB ram az nekem épp elég böngészéshez meg megy mellette torrent, pár apróság. Itt a lényeg az, hogy míg pentiumnál a min. FPS-s csúnyán lecsökken, addig i3-nál közel nem olyan mértékben i5-höz képest.
2-3 év múlva meg jó eséllyel a lap még kibírja a gar idő végét, nem hogy még majd abba fejlesszünk. Elég régóta van már tömegtermelés, én már lassan azon lepődök meg ha valami nem DOA üzemmódban érkezik nem hogy 3 év felett terveznék akármilyen konfiggal, ahogy járna le a gari el kell adni aztán jöhet a következő..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
membrandj
nagyúr
válasz liszkai_davi #70960 üzenetére
A képet a g3220 adja, a kivezetést pedig az alaplap: Asrock h81m-hds. Ezekkel full hd filmeket lehet nézni, esetleg pár régebbi játékkal próbálkozni . Irodai felhasználásra bőven elég.
Chaser
Csak míg a g3220 ár ~ 13k és használtan 6-7k-ért 2 év múlva is simán el fog menni, addig a i3 ára ~ 28k és 2 év múlva jó, ha 16-18k-ért el tudod adni.
i5 : Nézd meg, nincs használt első szériás i5 30k alatt. Még eg i5-2300-at se találni.Nem azt mondom,hogy gyenge az az i3, stb. Szimplán szerintem nem éri meg. A te esetedben pedig simán kihozható egy i5,de a 8GB ram-ból valamiért nem akarsz engedni..
Netezéssel 4GB ramot hogy használsz ki? Még ha fél GB-ot le is veszek az integrált vga-nak, akkor is durva.
2,5-3 fölé nem nagyon mehet szerintem alap progikkal.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Chaser
legenda
válasz membrandj #70962 üzenetére
Az oké hogy i3-on nagyon bukta lesz, de lehet vele játszani, mert a min. FPS-ektől nem veri szét a user a gépet ez volt anno a dual celeronommal is, elvolt az cry3 mellett a ddr5 hd5670-nel, de cpu igényesebb résznél csúnyán elvérzett. i3-at pont ide tervezték, sztem árazása is jó. Akárhogy nézed az i5 50%-kal vagy többel is drágább. Első szériás i5 azért bőven szokott lenni 30 alatt, sandy már lehet nem. Lényeg a lényeg, i3+GT750 Ti + 8GB rammal azért elvan az emberke. Persze sok játéknak elég 4GB is, de van ahol épp az lenne a szűk keresztmetszet ha csak 4 lenne benne. Magam részéről én nem is vennék újan ramot, notebookba is 2x2-t 5-ért adok, azok nem döglődősek mint pl egy vga vagy alaplap.
Hosszú távon persze mindenképp jobb egy i5, de mint mondtam akkor egy ördögi kör, mert akkor már hosszabb távon vga csere, 4GB ram tuti kevés lesz, meg hát azért no, lassan már-már alap hogy SSD legyen a gépben és akkor arról még nem is beszéltünk.
Netezéssel én ügyesen kihasználok 3GB-ot, van mikor 20-30 oldal van nyitva + mellette apróbb dolgok. 4GB alatt rendesen rosszul érzem magam és az igp csak egy nagyon kicsít csíp le, 100MB körül._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ohcard
tag
Ezt a konfigot akarom kicsit bővíteni, javítani:
Corsair CX CMPSU-430CXV2EU 430W
Gigabyte 7790 OC 2GB DDR5 GV-R779OC-2GD
Intel Core i5-4570 processzor
Gigabyte B85M-HD3
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Sharkoon Vaya 4044951011728
Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3Veszek 4 GB RAM-ot még...
Milyen hűtőt ajánlotok ehhez a procihoz? A gyári hűtő sajnos elég hangos nekem. Néha nagyon zavarja a fülem... A lényeg, hogy halkabb legyen, de azért ne melegedjen jobban a proci, mint a gyárival.
Illetve, SSD-ét venni érdemes, ha csak a windowst raknám rá? A gépet csak és kizárólag játékra használom, viszont magukat a játékokat nem az SSD-re telepíteném.
-
hardline
senior tag
Gépvásárlás előtt állok. Eddig AMD prociban gondolkodtam fx8320 személyében és hozzá megfelelő alaplap.
Ma viszont belefutottam egy kedvező ajánlatba egy Intel i5 4440 személyében. Néztem is hozzá olcsó H97-es lapot.
Videószerkesztésre és játékra lesz használva.
Nem akartam olyan gépet összerakni, amit nem lehet upgradelni (új fx már nemigen jön)
Jól döntöttem, hogy i5 lett a vége? -
Chaser
legenda
válasz micafighter #70971 üzenetére
A lényeg nem változna, only 2 mag, gondolom akkor drágább lap is kell mellé amiben lehet tuningolni, nem sok értelme van. És mivel nem magamnak állítok össze gépet így tuningosat nem szívesen mondanék, ha a vga-t kicsit meg tudja piszkálni az éppen elég Ha én magamnak raknék össze gépet akkor lapot újan vennék, ramot/vga-t használtan, magamnak is valszeg egy i3-ast vadásznék apróról. Tápból egy 350-es APN-t vennék apróról 5-ért, házikónak meg van egy oldschool NEC mATX..és kész is lennék
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dugesz77
őstag
válasz micafighter #70971 üzenetére
Érdekes jószág ez a szorzózár mentes pentium teszt
Néhol egész jó de sok helyen nagyon le van maradva az i5-től. Inkább i5-öt vennék egy olcsóbb lappal. -
RedBullFan
csendes tag
Mindenkinek köszönöm aki segített a gép összerakásában.. Über ÁÁLLATT Lett.. köszönöm.
-
googoo
csendes tag
Sziasztok!
Egy új gép összerakásán elmélkedem, amit főleg játékra, filmnézésre és egyéb standard irodai programok alkalmazására használnám. Fontos lenne, hogy a mai legdurvább gépigényű játékokat tudja max beállításokon akadozásmentesen futtatni. És persze jó lenne, ha valamilyen szinten future proof is lenne, tehát az elkövetkező 2-3 év játékait is vinné még. Ez nem tudom mennyire reális, főleg a keretemet figyelembe véve, mondjátok majd nyugodtan, ha nem az.
A következő dolgokra lenne szükség:
Ház
Táp
Alaplap
CPU (intelre gondoltam)
GPU (itt pedig nvidia-ra)
MemóriaA monitorom natív felbontása: 1920*1080.
A keret pedig mondjuk, hogy 250k. Mint mondtam, nem tudom ez mennyire reális az igényekhez képest. Ha nem igazán, akkor mennyiből lehetne kihozni a fent kívántakat, illetve mire lenne elég ez a keret?
Köszi előre is!
-
membrandj
nagyúr
válasz googoo #70977 üzenetére
HDD van? Satás? Csak az fog menni.
Ésszerű keretek közt egy elég jó gép kijön már ennyiből.
i5-4590~ 48k
asrock h97m pro4~22k
8GB ddr3 ram ~ 21k
120GB kingston hyperx 3k ~ 21k
fsp raider 550, xfx pro 550 ~ 15k
fractal design core 3000 ~ 18k, zalman z9 plus
gtx 770, 280x ~ 86k
~231k.
Ennél többet nem érdemes költeni rá. Ha mindent ki akarsz maxolni, élsimítás stb, akkor ennek a kétszerese kellene,de ez abszolút nem érné meg. Már ezzel is teljesen jól mennének a játékok high/ultrán.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tranceplanet
addikt
válasz googoo #70977 üzenetére
LAP: GIGABYTE GA-B85M-D3H ~18K
CPU: INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX ~49K
RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W ~22K
VGA: -ASUS R9280X-DC2-3GD5 R9 280X 3GB GDDR5 PCIE ~78K
-GAINWARD 2944-BLISS GTX770 2GB GDDR5 PCIE ~83K
HDD: Van? Csak SATA csatolós fog menni! ~0K
SSD: ADATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 ASP600S3-128GM-C ~18K
TAP: XFX PRO 550W ~18K
HAZ: ZALMAN ZM-Z9 Plus ~20KÖ: ~225K
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
dugesz77
őstag
válasz TechN7ne #70921 üzenetére
Ezt így kijelenteni erős túlzás "Minden szempontból annyiért egy új HD7850 2GB 256bit jobb vétel,addig míg lehet őket kapni!"
Teszt
Azt hogy honnan veszi az erejét nem érdekel. A teszt óta kijött 337.50 driver-el még kapott sok játék alatt 10-20%-ot pluszban. Síri csendben teszi a dolgát a 60w-nak köszönhetően. A 38 körüli ára meg pont annyi mint amennyit ér. A 660 GTX amennyivel jobb annyival drágább. A 7850 meg nem jobb nála ugyanannyiért. Ennyi. -
Archeres
tag
Bocsi, de be tudnátok linkelni azt az fsp hexa 400w-os tápot amit szoktatok ajánlani mert jó belsővel rendelkezik? Én több félét találtam és egyik ismerősömnek kellene, de nem tudom melyiket linkeljem neki.
Köszi!Illetve a segítségeteket szeretném kérni abban, hogy kifejezetten mmorpg játékokhoz (leginkább wildstar) ti milyen gépet raknátok össze?
A felbontás 1080p lenne, Nem kell ultra beállítás vagy maximális élsimítás, de egy High tartományt szeretnék elérni 2X AA és 2-4X AF-el. Mindezt úgy, hogy lehetőség szerint 30 fps felett maradjon tömegben effektek között is a játék. Tudom maga a wildstar még nincs korrektül optimalizálva, de hátha tudtok segíteni.
A keret 250 ezer lenne.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Archeres #70982 üzenetére
Hexa+ 400W Azért érdemes a + jelzésűt venni, mert hosszabb kábelekkel rendelkezik, mint a sima, igazából a sima változat egyik alsó tápos házba sem jó a kábelhossz miatt. Mindegyik FSP táp jó, mert saját maga gyártja a belsőt! Volt egy-két régebbi gyengébb darab, de elmondható, hogy az egyik legmegbízhatóbb gyártó, nagyon jó tápokkal.
Hexa+ széria:
"Improvment :
Compared with HEXA series, HEXA+ series is with longer length of 24 Pin also 4+4 Pin cable,
it’s much convenient for you to assemble. "[ Szerkesztve ]
-
Archeres
tag
válasz tranceplanet #70983 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
jim bcs
nagyúr
válasz tranceplanet #70983 üzenetére
Igen és újabb és haswell kompatibilis, valamint ott van az FSP HYPER 500 ami részemről még ajánlottabb az 5év gari miatt.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
tranceplanet
addikt
válasz Archeres #70982 üzenetére
Ez jól futtatná optimalizálás után is:
LAP: ASROCK B85M ~15K
CPU: INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX ~44K
RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W ~22K
VGA: Gigabyte GTX760 OC 2GB DDR5 GV-N760OC-2GD ~60K
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~14K
SSD: ADATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP600 ASP600S3-128GM-C ~18K
TAP: FSP Hexa+ 500W ~13K
HAZ: Cooler Master K280 RC-K280-KKN1 ~14KÖ: ~200K
Lehet belőle faragni is, de ha ráköltenéd mindenképp a keretedet, akkor még lehet javítani pár komponensen: lap, VGA, táp, ház
-
jim bcs
nagyúr
válasz tranceplanet #70986 üzenetére
non-k cpu és B-H lap alá tökéletesen megfelel, K-s cpu és Z-s lap kombó alá meg nyílván nem egy 15k-s táp fog kerülni
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz jim bcs #70988 üzenetére
Ez így igaz. Igazából a VGA-nak kell a legtöbb kraft. Kb. 770/280 kártyáktól már érdemes egyágas tápot választani. Persze 8350 4,5GHz felett már kér rendesen, mondjuk egy i7 is éhes már ekkora órajeltől.
-
Archeres
tag
válasz tranceplanet #70987 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Pont a 760-at nézegettem
-
jim bcs
nagyúr
válasz tranceplanet #70989 üzenetére
Egyértelmű , mindig az adott konfighoz ajánlom/ajánljuk a legjobbat a ráfordított keretből, vagy az inkább toldd meg pár k-val jobban jársz megjegyzéssel.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Nagynénimnek szeretnénk megvenni élete első gépét. Tehát alap és legolcsóbb kellene. Volt bent és összeállítottak neki 1et 76eft volt csak a ház. Persze volt benne1 17ezres vidókártya is... ami ugye csak az eladónak jó, neki bőven elég lenne 1 integrált.
Szóval szeretném ha segítenétek ill mit ajánlanátok a legolcsóbban kihozható gép címszóval. Nem kell semmi extra.. Én rég vettem gépet nem vágom mi a jó és rossz mostanság..
/[bolt] innen vásárolnánk van komplett gép ami olcsó ez az a 2 1 2
melyik lenne jobb? dvd olvasót nem akarok bele tetetni hanem inkább 4gb ram vagy elég lenne a 2gb?
Vagy ha lenne valaki olyan kedves.. összedobna innen 1 szerinte jót és olcsót. Azt megköszönném.Üdv
szerk.: monitorra erre gondoltam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz tranceplanet #70986 üzenetére
Áruljátok már el nekem, miért vakítjátok az embereket ezzel az egy vagy két ág " beképzelt" problémával ?
Mi baja lesz akárminek is a gépben, ha nem egy darab 12V ággal rendelkezik a tápegység? Minek okoz és milyen problémát ?
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan elérkezik az idő a gépvásárláshoz...
Beszéltem a GPU-s topickal is és szerintük ha ismét hosszú távra tervezek, nem érdemes venni új CPU-t, helyette a 2. generációs i5 2500k-t mondták, ami teljesen megegyezik a tesztek alapján egy i5-4440-sal...Jelenleg erre gondoltam:
- Intel Core i5 2500(k ~ nem tudom)
- Asrock B75M-es lap (ezt viszont itt nem tudom mi játszik)
- WD Blue 1TB 64MB EZEX
- Chieftec CTG-500P táp
- Fractal Design Core 3000 USB 3.0
- 8 GB 1333 MHz RAM (Corsair szerintem)
- GTX 660 2GB / Radeon R9 270 2GB (itt lenne a második kérdés, hogy ti melyiket ajánlanátok?)
- monitor: egyelőre egy 1280x1024-es Acer AL1716 van, viszont megpróbálok aprón vadászni egy 1680*xxxx felbontású monitor után... (FHD nem kell, mert sok FPS játéknál fontosabb a grafikánál az FPS )GPU-s fórumban azt mondták maradhatok a GTX 660-nál, viszont ha hasonló áron kapok használtan r9 270-est nem érné meg jobban?
Illetve ha spórolni kéne valamin, ami nem jelent teljesítménycsökkenést, szívesen meghallgatnám!
Illetve hardveraprón kívül hol lehetne olcsón hozzájutni egy i5 2500-hoz, mivel aprón nem nagyon van tolakodás eladás miattA válaszokat köszönöm előre!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
smiti
veterán
válasz jim bcs #70997 üzenetére
Z87 Extreme 4 lapban ( előtte Asus Gryphon Z87 ), I5 4670K társaságában volt 2 db. GTX 760 sli-ben, mindezt egy Be Quiet 450W-os táp szolgált ki 4 db 18A-es ággal. Szerinted ezek után kellene izgatnia engem, hogy egy vagy két ága van-e valaminek ?
Csak hogy a témához is kapcsolódjak, milyen H97-es lappal ( vagy olcsóbb Z97 ) lenne érdemes konfigot cserélni, 4590, vagy 4690-es proci menne bele, a tuning nem érdekes már számomra. A mostani 4670k sincs húzva.
-
crust
újonc
Sziasztok!
Már két kollégával konzultálok nagyjából hónapok óta a konfról. A keretem megnövekedett és az lenne a kérdésem hogy egy Msi gtx 780 gaming vagy 290x köré miket kéne odarakni?
Alaplap: Asrock h97 killer
Proci: i5 4690? vagy i7? (Esetleg ha 290x akkor hogyan működik együtt az intel procival)+hűtő ha szükséges
Vga: sima 780 vagy 290x?
Ram: Corsair lp 1600mhz 8 giga
Hdd Ssd: Seagete 2 tb és egy samsung evo 120
Házractal design core 3000
Táp:600-650 (xfx, ??)
Monitor: Dellp2314h esetleg 24" ha beférKeret 400k max 420k és csak játék fHd lehetőleg ultra beállítások de ha alatta van az sem nagy baj+film sorozat hd
Köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
qpmex
tag
válasz menledge #70890 üzenetére
Köszi a választ!
Na akkor összeállítottam egy konfigot kb. ezekből amit írtatok:
Proci:
Intel Core i5-4440Alaplap:
Gigabyte B85M-D3HRAM:
2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 memóriaHDD:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXSSD:
Adata 64GB ASP600S3-64GM-COptikai meghajtó:
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD íróVideokártya:
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5Ház:
Cooler Master N500 NSE-500-KWN2Billentyűzet és egér:
Cooler Master CM Storm Devastator ENG billentyűzet + egérTápegység:
Corsair 550W VS550 CP-9020050-EUA kérdésem az hogy ezek így biztosan kompatibilisek egymással?
..és procihűtő biztos hogy nem kell, mennyit számít ha nincs? Csak azért kérdezem mert nem vagyok jártas a gépösszeszerelésben és ha mégis kellene majd, akkor nem biztos hogy én betudom szerelni rendesen ha most nem veszek bele.
operációs rendszert akkor nem veszek, de így hogy tesztelik le egyáltalán a pcx-n? csak összerakják és elküldik, nem lesz vele gond?
amit választottam tápegység szerintetek megfelelő lesz hozzá?
így kb. 216K-ra jött ki nekem gépösszeszereléssel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest