- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Grave_444 #70644 üzenetére
Épp azért mert nem próbáltál SSD-t nem tudod miről beszélsz Ég és föld HDD-hez képest...
menledge: Ez nem is rossz hely, de szállítással már ott van hogy kb mind1. Vagy van már iponon kívül máshol is garfutár? Annak persze nem érdekes aki mellettük lakik
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bluyoo
nagyúr
válasz tranceplanet #70649 üzenetére
Jól emlékszem amikor 775-ről váltottam és csak később fektettem be egy SSD-be.
Jobban megéreztem mint az E8400-ról az I5-re váltást.
A barátnőm is csak addig szajkózta hogy minek kiadni megint ennyi pénzt, amíg be nem üzemeltem.
Azóta csak annyi a gond hogy megszoktam és az ismerősök régebbi vasain kínszenvedés akármit is csinálni.Bazinga!
-
membrandj
nagyúr
válasz Macsjoz #70651 üzenetére
Erre pedig felesleges k-s procit venni+ drága 35k-s z97-es lapot.
Csak a lap + proci felára ~ 30k. Ennyi pénzből 3 év múlva, ha eladod a procid cserélheted, egy i7-re akár.Mire eljutsz oda,hogy kevés pl egy i5-4590, addigra már a 4670k is max átmeneti megoldás lesz.
Grave444
Bár páran már leírták,de leírom én is.
Amíg nem tapasztalod, addig nyilván nem is zavar a hátránya.
ÉG és föld.Sokkal fürgébb egy ssd-s gép és most már elég baráti áron is van.
Egy full alap g3220+ ssd lényegesen fürgébb,mint akár egy hdd + 4770k netezés,alapvető progik alatt.bluyoo
+1[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Macsjoz
tag
köszönöm a segítséget mindenkinek !
-
lanikai
aktív tag
Sziasztok
Egy játékra alkalmas gépet szeretnék összeállítani, nagyjából 240-50ezer forint értékben (egér, billentyűzet, optika egység, monitor nélkül, egyelőre gyári processzor hűtővel)
Némi elképzelésem már nekem is van, mint pl i5-4570/90 Intel processzor (ASRock H87/97 Performance alaplap?), R9 280X VGA (ebből talán az ASUS DC2T), 1TB-os HDD, egy 120-128GB-os SSD
Az imént leírtak mellé mit ajánlanátok, esetleg mit cserélnétek azok közül?Előre is köszönöm!
-
membrandj
nagyúr
válasz lanikai #70659 üzenetére
i5-4590 + h97 lap. legolcsóbban pl asrock h97m pro4
8GB ddr3 ram
280x ok
EZEX 1TB wd blue
SSD: Kinstone hyperx 3k vagy samsung pl.Normális házak: Fractal design core 3000 pl, de itt találsz teszteket: Shellkretor.hu
Táp: xfx pro 550, fsp raider 550.
Egy cm hyper 212 evo hűtő szerintem bele is férhet,de a gyári se hangos egy jól szellőző házba intel esetén.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Srácok, azért egy netezős konfigba én sem tennék feltétlenül ssd-t. Egy gyors sata3-as vinyóval tökéletesen gyors a rendszer. Ha win8-at használ a user, akkor indításnál (ha nincs előtte teljesen áramtalanítva a rendszer) gyakorlatilag alvó állapotból "ébred" a gép.. Ugye ez a win8 "ál" gyorsasága bootolásnál...Ezért egy hdd-vel is gyorsan feláll a rendszer.. Áramtalanítás után ssd-vel érezni, hogy gyorsabb, mint hdd-vel... .
-
membrandj
nagyúr
Sata 2-t se használja ki a hdd..
Hova tennél akkor ssd-t? Játszós gépbe? Semmivel nem lesz gyorsabb. Gyorsabban tölt be a pálya ennyi. Ez ugye kb 10 mp max egy 3 órás játék alatt.
Munka? Itt érthető, főleg rendernél,de kevés ember dolgozik vele.Szóval akkor hova tennél te ssd-t? Csak mert szerinted netezős gépbe is felesleges.
Szerintem meg pont,hogy egy netezős gépbe van a legnagyobb értelme.Alvó állapotot stb ne keverjük ide.
Morphyka
[link][ Szerkesztve ]
-
Morphyka
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi házak közül Ti melyiket vennétek és miért? Ne az ára legyen a szempont.Coolermaster 690 III
Zalman ms800 plus
Zalman z11 plus
Zalman z12 plusKöszi!
-
=HG=
addikt
válasz membrandj #70662 üzenetére
Bizony hogy játszós gépbe! Aki multizik, az tudja, hogy egyből bent van a pályán, és ülhet be pl. a járművekbe..A többiek még a töltő képernyőt nézik...
Egyébként nem azt mondom, hogy felesleges, de böngészés közben túl nagy hasznát nem veszi..Csak a rendszer töltésnél... De miért ne említsük meg, hogy win8-as rendszernél sokkal gyorsabban használható állapotba lesz a gép még egy hdd-vel is ?
Azért nem minden az ssd![ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Morphyka #70663 üzenetére
Semmiképp sem a coolermastert, mert annak a nevében nincs plusz, így csak átlagos lehet.
Az ms800 sok betű, nehéz elolvasni, így maradt a z11 és a z12.
A 12 nagyobb szám, mint a 11, tehát a z12 a nyerő nálam.Ha tényleg csak a ház a kérdés, akkor itt is érdemes érdeklődnöd: [link].
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
membrandj
nagyúr
Ezt magyarázom,hogy játék alatt nyersz kb 3 mp-t egy betöltésnél.. Max 10 és ennyi volt. Netezésnél stb rengeteget, mert nem 1 oldalt nyitsz meg stb.
Szerintem netezés alatt nagyobb haszna van. Játéknál nyersz max 3-10 másodpercet, netezés alatt akár perceket.
Nem a win8-ra mondat,hogy hagyjuk, hanem az alvó állapotra.
SSD-nek pont ez is a nagy előnye,hogy nem kell úgy hagyni a gépet, alvó állapot, hibernálás stb-vel szórakozni, mert kb 8 mp alatt teljesen betölt a rendszer pl egy win7 esetén is.Nekem van viszonyítási alapom, mert az én gépem ssd-s a házban lévő másik nem. Amikor az elé kell ülnöm, akár csak 10 percre egyből feltűnik..
-
Chaser
legenda
Huh jó az játék alá is persze, sőt van olyan játék ami FPS-bn is ugrik, azért nem sok van ilyen. De net alatt állandóan érzed, bármit lehet nyitni, egyszerre több progit is és nyílnak. Látszik nem vagy képben, a leggyorsabb hdd-nek egy kicsit szűkös a sata1, de sata2-be max épp belenyal. Sata3 hdd meg parasztvakitás. W8 meg fenéket gyorsabb, csak úgy néz ki, látszatra feláll de ugyanannyi idő míg elindul vele a chrome mint W7-en...Majd talán a W9
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tranceplanet
addikt
válasz FehérHolló #70665 üzenetére
Nem-nem! Z12 nem sikerült jól, csak gyengén hűtő kategória, rosszul hűt. Z9/Z11 jó, mindkettő agyanarra a vázra épül! Amúgy srácok Core 3000 házikót már nem igazán kapni sehol, kifutó modell, hiánycikk. Core 3300/3500 jön helyette. 3300 -iponnál már kaphatóak!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
lanikai
aktív tag
válasz membrandj #70660 üzenetére
köszi a választ!
én is a Raider tápot néztem, + ~2ezer forintot nem ér meg a 650W-os verzió?
valamint ha későbbiekben (vagy akár most) egy jobb processzorhűtőt szeretnék, akkor mindenképp legyen 'low profile' a memória, vagy békében elférnek egymás mellett a simával is? -
=HG=
addikt
válasz membrandj #70666 üzenetére
Azért tűnik fel, mert nyilván a nem ssd-s gépeden nem win8 fut, és esetleg nem annyira modernek a hardverek.
Nekem is van viszonyítási alapom, hidd el. Játékoknál ne a single player-t vedd alapul, hanem egy BF3/4-et..Egy lassúbb géppel mire betölt, addigra már több zászlót elfoglaltak, vagy esetleg az egész körben nem tudsz beülni pl a jet-be, mert az elején nem te ültél bele elsőnek.. Tehát nagyon nem mindegy, hogy mennyire gyors a rendszered.
Netezésnél inkább számít a több memória, és akkor jóval kevesebbet ír lemezre (ideiglenes fájlok)..W8-nál nem kell beállítgatnod alvó állapotot, mert speciálísan ahhoz hasonló állapotra kapcsol ki leállításnál.
Így ha nem áramtalanítod a gépet, sokkal gyorsabban használatra kész indításnál. ( Ha nekem nem hiszed, olvass utána)
Ssd-vel, illetve ssd nélkül van max 5-10 sec különbség bootolásnál..Azt csak ki tudod várni...Ettől függetlenül, akinek van rá pénze, vegyen ssd-t én nem beszélem le róla...Viszont van élet nélküle is.. Azért valljuk be ez "divat" kérdése is egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz membrandj #70666 üzenetére
Nem érzem én sem az ssd hiányát,pedig próbáltam már laptopon is. Az öreg F3 Spinpoint-on Win 8.1 pörög mint az állat,néha be is ijeszt hirtelen,lehet 100 ablak is megnyitva,meg sem rezzen.
bluyoo
"Azóta csak annyi a gond hogy megszoktam és az ismerősök régebbi vasain kínszenvedés akármit is csinálni."Hasonlóan érzem,mikor leülök egy Win7 elé,minden ablak 2x lassabban ugrik be mint a szokásos Win 8 alatt,amit már lassan 2 éve használok intenzíven. Egyszer majd te is felrakod a saját gépedre az új rendszert,akkor már te sem fogod annyira észre venni a különbséget böngészés közben egy hhd-hez képest.
-
bluyoo
nagyúr
válasz TechN7ne #70672 üzenetére
Most nem tudom mire akarsz rábeszélni? Adjam el az SSD-t, pótoljam ki, és fektessek be egy okos telefon operációs rendszerre?
Van egy viszonylag modern vasam SSD-vel Win7-el ami ba..ott gyors.
Ha kicsi esélyt is látnék arra hogy amit használok 2X olyan gyorsan töltődik be, SSD+-Win8 alatt, mint SSD+Win7 alatt, akkor talán. De ez esélytelen! Kipróbáltam kösz majd legközelebb. Szóval biztos nem fogom megvenni! Kötve hiszem hogy a vasadtól átülve, nálam akármi is 2X olyan lassan működne!
De had ne legyen már bűn, ha számítástechnikában ha a legmodernebb, legjobb havert ajánlja, veti fel az ember! Hiszen ezért van ez a topic ....
Aki meg maradni akar HDD-n (ilyen vagy olyan ok miatt) akár Win8-al, hát tegye! De nem állítsuk már be úgy hogy a HDD-é a jövő/jelen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz bluyoo #70673 üzenetére
Tervezem az ssd-t,szóval venni fogok a közeljövőben,illene a kis vasamba.
Ezek mellett nincs okom panaszra,pik-pak a gép minden szempontból,helyén van minden hardver és szoftver megfelelően,ultrastabill egy sata 2-es "régebbi" hdd-el,ami mai napig hangtalan.Érdemes váltani az újabb rendszerre,aki még nem tette meg annak csak ajánlani tudom.
Gyors és stabil reakció minden parancsra,HDD-s Win 7 hozzá képest a "szenvedés"! -
sayCet
aktív tag
Sziasztok! Ajánljatok nekem egy olyan asztalit, amin játszani tudok. Jelenleg csak WoW, illetve LoL(League of Legends) játszom. Felbontásom 1440x900.. Semmilyen alkatrészem nincs csak egy monitorom. Kérlek azt is vegyétek figyelembe, hogy később tudjam fejleszteni pl. Egy BF3 elmenjen a fejlesztéssel. Köszönöm!!
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
gyvince
senior tag
sziasztok szakik!
PC-t szeretnék venni tulajdon képen ez lenne az első komoly asztali gépem most egy öreg Asus F5SR laptopom van és játékra szeretnék egy erős tartós asztali gépet
Keret: 300ezer FT
Igény: nincs mindegy milyen Proci vagy videó kártya stb....rátok hallgatok!
Monitor már van FullHD
várom a ajánlatokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
menledge
senior tag
válasz gyvince #70677 üzenetére
Helo!
proci: i5-4690 ~55K
lap: ASUS H97M-PLUS ~24K
ram: CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile White DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9W ~25K
hdd: WD 1 Tb FZEX ~19K
ssd: Adata SX900 ~19K
táp: XFX TS 550 ~19K
ház: Corsair Carbide 300R ~21K
vga: MSI R9 280X GAMING 3G 3GB DDR5 ~86KÖsszesen: ~268K
Ennél többet fölösleges a véleményem szerint ráköltened! Az összes jó minőségű cucc, VGA-t is 2 év múlva eladod, hozzácsapod a most megspórolt pénzt, és erősebbet tudsz venni, mint amit most tudnál!
(#70676) sayCet
Adj meg egy keretet! -
sayCet
aktív tag
-
gyvince
senior tag
válasz F-ECT$ #70679 üzenetére
köszönöm! ház......Zalman Z11 vélemény??
na igen a videó kártya ami abszolút nem értek csak a vélemények alapján tudok viszonyítani....sokan mondjak hogy a Nvidia jobb játékra...pl GTX770 erről vélemény??
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
válasz F-ECT$ #70679 üzenetére
Valóban elég volna a 4590 is, de mivel nagyon bőven benne vagyunk a keretbe így mertem ajánlani azt! Szívesen ajánlanám az FDCore3000-et, de már nem nagyon lehet kapni mivel jön az új széria, sapphire vga-ra meg csak 2 év gari van, nekem az nem szimpatikus!
(#70680) sayCet
proci: G3220 ~13K
lap: Asrock H97M PRO4 ~16K
ram: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury ~10K
hdd: WD 500Gb AAKX ~12K
táp: FSP Raider 550 ~15K
ház: Corsair Carbide 200R ~16K
vga: MSI R7 260X OC 2GB DDR5 R7 260X 2GD5 OC ~35KÖsszesen: ~123K
Ez egy jó alap, nagyon simán elfutnak rajta az a 2 játék. Lehet fejleszteni jobb procival (i5-4590), jobb VGA.val, +4Gb rammal.
[ Szerkesztve ]
-
gyvince
senior tag
Köszönöm Srácok!!
-
FehérHolló
veterán
-
sayCet
aktív tag
válasz FehérHolló #70686 üzenetére
De, nekem is! Egy kérdésem azért lenne. Valami olcsóbb házat tudnál ajánlani? Nem fő szempont az, hogy betyárul nézzen ki. Persze szép, szép, de jelenleg nem adnék ki ennyit egy házért.
Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?
-
menledge
senior tag
válasz sayCet #70687 üzenetére
Bitfenix Merc Beta 11K, CM N500 13K
Egyébként lehet még faragni azon az összegen. De mivel nem írtál keretet, így összeválogattam egy olyan konfigot, amin a mai játékok elmennek. Plusz jól fejleszthető gép, simán lehet belőle egy közép-felső kategóriát összerakni. Kb. olyan 105K-ig simán le lehet szorítani, ha kell!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz lanikai #70670 üzenetére
Hátrányod nincs belőle,de elég egy raider 550 is.
LP ramot nézz mindenképpen.=HG=
Azért ne túlozzunk. Bf3-at pont játszom haverommal. Neki i5-4440+ ssd-n fut , nekem i3-2120+ hdd-n fut. Kb 3 mp-vel tölt be neki előbb.
ÉN szimplán azt mondom,hogy netezésnél több értelmét látom.[ Szerkesztve ]
-
-
phoenix1989
őstag
Üdv! Egy uj asztali gepet szeretnek venni. 150K lenne a keret rá. Jatekra hasznalnam leginkabb abbol is főként wot-ra illetve smite de azert ha lehet azert mozgasson meg komolyabb jatekokat is. Only jatekok ezek szoval folyamatos frissitesek miat nem szeretnek havonta ujitani. Minden lehetoseg erdekelne pl a prociba integralt vga megoldas is ha megeri.proci 4magos legyen ram 4g. .varom a javaslatokat. ja es mindez egy 19" monitorhoz lene. Elore is koszonom
-
Helmoras
őstag
válasz Dani_kp #70692 üzenetére
Bocsi ez nem neked akart menni.... :S. Pedig pont a Sapphire vaporx a legstabilabb 280x el egyike. Nekem IS tulmelegszik a vram az msu kártyán csak annyira durván nem hibázik sokat hogy nyár közepén tohanjak gariztatni... Majd ősszel... Ha tehetem majd tuti hogy vaporxre cserélek, hiaba a 2ev gari...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
(#70628) menledge, (#70632) tranceplanet: Köszönöm szépen!
-
menledge
senior tag
válasz phoenix1989 #70693 üzenetére
Helo!
proci: i5 4440 ~42K
lap: Asrock B85M Pro 4 ~16K
ram: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 ~10K
hdd: WD 500Gb AAKX ~12K
táp: Chieftec CTG 500 ~12k
ház: Zalman Z5 ~16K
vga: Msi R7 265 2GD5 OC ~44KÖsszesen: ~151K
(#70695) B-L-A-C-K
Szívesen -
cenzor
tag
Irodai gépeket szeretnék felújítani, ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
ASROCK H81M-HDS - 12.704 Ft
INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX - 13.437 Ft
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz - 11.595 Ft
FSP FSP350-60APN 85+ 350W - 8.788 Ft
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G - 12.941 Ft
~60kKét kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
1.) Win7 vagy Win8 futna a gépeken, még az nem tisztázott, hogy lesz-e frissítés. Szerintetek elég manapság 2GB ram egy irodai gépbe, vagy azon az 5-6e Ft-on nem érdemes spórolni, inkább legyen 4GB és akkor mindenki nyugodtan alszik? (Irodai felhasználás alatt böngésző + office programok + számlázó + egyéb adminisztrációs programokra gondolok.)
2.) A kinézett 60GB-os SSD árban nagyon jó. Minőségét tekintve megfelel az irodai felhasználásra, vagy érdemes itt valami upgrade-et keresni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs