-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz #91166208 #57953 üzenetére
Ezt mi alapján? Csak mert a 3 munkanap ami oda van írva, az szerintem a beszerzési idő.. + szálíltást, stb. Én ilyet nem mernék állítani, mert mi van ha ő jövőre kapja csak meg?
Amúgy sokan szapuljátok a pcx-et. Én nyáron rendeltem onnan egy komplett gépet ismerősnek, semmi probléma nem volt. Pár hete ssd-t, szintén semmi probléma.
Mivel többnyire jók az áraik, ezért gyanítom,hogy nem 2 db rendelést kapnak óránként..
Valamit valamiért. Ha bemész a helyi pc boltba, akkor azonnal megkapod.. Ha rendelsz, akkor vársz, de olcsóbban.. Ezzel számolni lehetett,hogy karácsony környékén lesz egy kis fennakadás..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
törölt tag
Sziasztok!
5 éves konfigomat szeretném lecserélni, el is kezdtem olvasgatni, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon le vagyok maradva. Segítséget kérnék egy gép összeállításában:
1. Mire fogod használni a gépet?
Általános otthoni gépként, részben munkára is (excelben nagy tömbök leszámolása)
Játékra főleg MMO-khoz. Nem érdekelnek a csúcs FPS-ek, de legyen stabil. Két FullHD monitort bírjon el egyszerre úgy, hogy az egyiken játszom.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Nincs semmi.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Házig bezárólag szeretnék tanácsot kapni, a perifériákat külön intézem.
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 200-240ezer forint, de ez nem szigorú limit.
A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz membrandj #57957 üzenetére
úgy hogy ha van raktáron ma megrendeli akkor azt holnap feladják és 30 án jön meg.. tudom mert futár cégnél dolgozom ! (de csak akkor kapja meg ha van raktáron !!!) most nézem én is hogy 3 munkanap, akkor viszont csak jövőre kapja meg előbb tuti nem !
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz #53047296 #57959 üzenetére
Gigabyte b85m d3h ~17k
i5-4570 ~ 47k
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G~20k
ezex végű wd 1TB hdd ~ 15k
60 GB kingstone v300 ssd ~13k
gtx 650 Ti 1GB ~ 32k
cooler master n300 ~11k
ctg-500 ~12k vagy fsp raider 550 ~15k
~167kErre már ez is elég szerintem.
Max erősebb vga ~ 270x ~ 55k,de ezzel már új játékokkal fps, mindennel simán játszhatsz. A 650 Ti se gyenge, de nem egy 270x szint.
Monitor: Ips panelest csak: Dell u2312Hm vagy LG 23EA63V-P, de az utóbbihoz nem jár dvi kábel.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mi a szűk keresztmetszet a gépemben? Egy játékkal játszom(stalker CoP moddolva), ami gyárilag 1, cpu controll progival max 2 magot használ, de most FHD-ban már nem tehetek rá élsimit, mert azonnal leesik olyan 15re az FPS... Van egy kis pénzem, amit gépre költenék...
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretném kérdezni, hogy gamer géphez milyen 2x4 GB-os memóriát érdemes venni? Van valami sok haszna, ha hűtőbordás a RAM? A későbbiekben be lesz szerezve egy FX-8xxx, meg már nagyon érik egy komolyabb és újabb videokártya is (GTX 760/ R9 270 X, vagy hasonló kaliber), csak elfogyott rá a keret... , alaplapváltás és a gépházra.
Illetve, egy FX-4130 (később 8 magos) procihoz milyen hűtőt érdemes venni? Mindenhol hallom, hogy az Intel hűtők is nem éppen jók, az AMD-k még hangosak is, mint például a mostani. Egy Xigmatek Asgard Pro házikó fog otthont adni az alkatrészeknek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
otto14
őstag
válasz dodopek #57965 üzenetére
A proci. G3220 és alá egy asrock b85m megfelelhet...
@(#57966) Unteroff Kingston 2x4gb PnP 1600mhz cl9 vagy Corsair Vengeance Low Profile 2x4gb 1600mhz cl9/cl10, a magas ram borda csak a hutésért felel, cserébe nem fognak elférni a nagy procihutok.
Procihuto: Scythe Ashura, minimum hyper 212 evo. FX 4130ra elsokorben nem biztos hogy vennék procihutot, ha hangosnak találod, akkor igen, arra is lehet.[ Szerkesztve ]
asd
-
törölt tag
válasz Unteroff #57966 üzenetére
2x4 GB 1600 Mhz és bordás, lehetőleg alacsony profilú, hogy bármilyen CPU borsa elférjen fölötte:
KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9B1BK2/8, 21500 Ft
A bordás a RAM, kevésbé melegszik és jobban is eladható később.Mérsékelt tuninghoz / általános felhasználásra:
- Thermalright True Spirit, Macho Rev.A
- Alpenföhn Brocken, Groß Clock´ner, Himalaya, Matterhorn, Triglav
- be quiet! Dark Rock ADVANCED C1
- Scythe Ninja, Mugen 3, Mugen 4
- Arctic Freezer Xtreme Rev.2, Freezer 13 PRO 120mm
- Cooler Master Hyper 212 EVONekem pl. egy Matterhorn van, ha render megy 8 mag 100%-on (FX8320 húzva) akkor sincs szinte semmi hangja.
-
-
Unteroff
aktív tag
válasz #98593280 #57968 üzenetére
Köszi, akkor lehet, előbb egy memória csere lesz meg proci hűtő, majd valamikor tavasszal meg proci és vga csere. De amit ajánlottál, Matterhorn, nem néz ki rosszul, és nagyon csendes (zajra nagyon érzékeny vagyok), pár tesztben egész jó.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
200 ezer forintért milyen konfigot javasoltok 1080p felbontásra?
Szerk.: játék a fő cél.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Asus GTX760 2GB GDDR5 GTX760-DC2OC-2GD5 71,391
vagy
Asus GTX760 2GB DDR5 GTX760-DC2T-2GD5 79,538
Melyik éri meg jobban? Ugyan az mind a kettő csak egyik gyárilag húzva van kicsit? -
F-ECT$
titán
Ha megveszitek a főbb cuccokat (ház, lap, proci, ram, vga, hdd, stb), akkor kell még hozzájuk bármit venni (pl kábelek), vagy minden van a dobozokban, amikből össze tudod rakni a gépet?
Dive ever, work never.
-
ThodEE
őstag
válasz F-ECT$ #57973 üzenetére
Házhoz kapod a csavarokat, alaplaphoz a kábeleket, monitorhoz állt kell venni DVI/HDMI kábelt mert csak VGA me ga tápkábel jár hozzá, táphoz meg kapod a bedugó kábelt
Jobbfajta ssdhez már adnak külön satakábelt, VGAhoz szokott járni táp átalakító,
Hirtelen ennyi jutott eszembe[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Winnie The P
őstag
válasz dodopek #57965 üzenetére
Veszel bele egy nagyobb procit vmi FX-et, meg egy vga-t pl.: R270X, vagy GTX660-at, esetleg még + 4gb memóriát.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
BenHans
addikt
Merlinnél elvileg 75ezer felett ingyenes a házhoz szállítás. Ha ez így van, tuti tőlük rendelnék, már csak azért is, hogy megnézhessem a futár arcát. Pécs-Ópályi leggyorsabban és legrövidebben ~500km ~5h Szerintem átgondolnák az oldalukon leírtakat: "az ország bármely pontjára"
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Ocaso
tag
válasz BenHans #57976 üzenetére
Nem találtam meg minden alkatrészt náluk.
Ja a futárszolgálat, most elég morcos vagyok rájuk, a múlthéten rendelt telefont nem hozták ki, Budapestről Mátészalkáig lehozták, de amikor Mátészalkára ért csak rám telefonáltak, hogy menjek be a szomszédos városba érte, mert már nincs ideje kiszállítani. Persze a kiszállítási díjat simán elkérte...[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Pár személyes tapasztalatom nekem is van webshop ügyben. Ipon mindig gyors volt, csomagolni is tudnak, korrektül becsomagolták a cuccokat minden alkalommal. Gépösszerakást soha nem kértem tőlük, arról nem tudok nyilatkozni. Szerencsére gariztatnom nem kellett náluk semmit, ezért ezzel kapcsolatban sem tudok mondani semmit. PCX egy olcsó webshop, viszont csomagolni azt nem tudnak. Kb. egy hónapja rendeltem tőlük egy komplett gépre való alkatrészt összeszerelés nélkül. Az alkatrészeket egy kb. háromszor akkora dobozba (mint amit igényelt volna) rakták bele, ja a rakták az durva túlzás, mintha két méterről dobálták volna bele kosaras módszerrel. Volt egy vinyó benne, ami csak sima ESD tasakban volt, ez ugye csak az elektromosság ellen véd, ütéstől nem. Egy súlyos OEM táp is volt mellette, a sarka szét is zúzhatta volna a vinyóelektronikát, szerencsén múlott. Ilyen ahogy esik úgy puffan kaotikus állapot volt a dobozban, természetesen egy grammnyi térkitöltőt sem használtak a tér kitöltésére. El tudom képzelni, hogy a gépösszerakó munkatársak milyen minőségi munkát végezhetnek és ezért még fizetnek is nekik. Januárban lesz egy vinyó gariztatásom náluk, majd írok élménybeszámolót
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
hawrlantb
tag
Ez a konfig szerintetek megfelel? Főleg játékra, de egyéb irodai alkalmazásokra is használnám.
Szóval a gép:Cpu: AMD Athlon X4 750K
Vga: MSI R9 270X Hawk 2Gb GDDR5
Alaplap: Asrock FM2A75m pro4+
Táp: Chieftec CTG-500-80PB OEM
Winchester: Toshiba 500GB 32MB
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Ház: SHARKOON VayaKöszönöm!
-
Ocaso
tag
válasz tranceplanet #57979 üzenetére
Pont ezektől félek... De én ragaszkodnék a PCX-hez, mert viszonylag olcsó és ott egy helyen megkaphatom az összes alkatrészt, viszont kiszállítást és összeszerelést is kérek. Így elég rizikós.
-
privacy99
senior tag
válasz tranceplanet #57979 üzenetére
Akkor ha bemegyek az alkatrészekért, remélhetőleg nem széttört dolgokat kapok 150ért ugye? Tehát a szállítás a gyenge pont, egy nagy dobozba bedobálnak mindent és úgy küldik el a futárszolgálattal.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz privacy99 #57982 üzenetére
Ha bemész érte nem lehet gond. Azért én ott a helyszinen belenéznék mindenbe, hogy ép-e. Nemérdekelne hogyha beszólnak. Ha már ott törötten kapsz valamit, akkor egyből tudod nyújtani, hogy na ezt tessék szépen kicserélni. Szóval ha bemész érte, és ott át is nézel mindent, nem fog otthon kellemetlen meglepetés érni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mate
nagyúr
válasz privacy99 #57982 üzenetére
Én eddig kb. 18 gépre elegendő alkatrészt rendeltem tőlük.
Eddig semmi problémám nem volt a szállítással, bár hozzáteszem, hogy ismerem a futárt. PCX szereti egy egyszerű fekete zsákkal becsomagolni a cuccokat, ami nem véd szinte semmit. Ha olyanja van a futárnak, akkor bukta van.
Nekem is volt, hogy apróságokat egy rohadt nagy dobozba rakták és lötyögtek benne, de mint mondtam a futár vigyázott rá, így nem volt gond.
-
membrandj
nagyúr
válasz #53047296 #57964 üzenetére
Attól függ,hogy milyen házat veszel hozzá. Ha az n300-at , amit írtam vagy fractal design core 3000, akkor az összes el fog férni. Ha módosítasz, akkor utána kell nézned,hogy az általad nézet házba, mekkora vga fér max.
Gigabyte szokott jó áron lenni, de az baromi hosszú ~ 30cm, de mint mondtam, az n300-ba és a core 3000-be elfér. Drágábban msi, vagy asus. Sapphire csak 2 év garit ad, nálam ez kizáró.
-
Jimmy66
senior tag
Már többször rendeltem az iPON-tól, a héten is majdnem egy komplett géphez való alkatrészt és mindíg gyorsan, kitűnő árut kaptam korrekt csomagolásban.
[ Nincs Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
i5-4570 ~47k
gigabyte b85m-d3h~17k
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G ~20k
Gtx 760 ~ 65k
Kingstone v300 60 GB ~ 13k
aakx végű WD 500 GB ~12k vagy ezex végű 1TB WD ~15k
Fractal design core 3000~18k
Fsp raider 550 ~15k
~210k.Ha sok, akkor 270x ~ 55k. Picit gyengébb, de ez is bőven játszható kategória.
-
Ocaso
tag
válasz membrandj #57984 üzenetére
Mivel rengeteg változtatás esett a gépen, ezért megkérdezem, hogy ez:
Intel Core i5-4570 processzor
Gigabyte B85M-D3H alaplap
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Gigabyte GTX660 2GB GV-N660OC-2GD videokártya
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtóbelefog férni a Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép házba?
-
p.lac
tag
Kétszer rendeltem komplett gépnek való alkatrészeket a pcx-től (november 8, december 4, mindkettőt megvéleményeztétek itt, utánakereshető), mindkettő rendben, sérülés mentesen megérkezett, így volt csomagolva: ház külön saját dobozába, memória vastag kartonpapírba csomagolva, a többi alkatrész saját dobozában, méret szerint elhelyezve, egymáshoz fóliázva. Igaz, kommunikálni meg sem próbáltam velük, inkább itt kértem tanácsokat, tőlük csak rendeltem.
-
esrevnoc
tag
válasz jim bcs #57655 üzenetére
A tápra pont ugyan ennyit, azaz 30k-t szánok. Amúgy itt ebben a topicban raktuk össze nemrég a srácokkal ezt a konfigot. A monitorral sincs semmi baj szerintem, nem gagyi az LG. A HDD-ről nem tudok mondani semmit, mivel itt ajánlották. Western Digital meg oké, hogy felsőkateg. de drága. SSD-re nem fogok játékokat rakni, csak programokat és oprendszert, arra szerintem bőven elég lesz. Direkt veszek K-s processzort. ASUS VGA meg kevesebbet tud, mint ez az olcsóbb MSI.
Tapétázdkiamozgólépcsőt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest