- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz TechN7ne #34750 üzenetére
Ahogy említettem a kisker árak gyakorta benyelik a nagyker árak pozitív változásait. A kereskedő elhozza akciós áron a cuccot, de kisker áron változatlan adja vagy esetleg kicsit alá megy a legolcsóbb boltnak. 500 Ft eltérés is már odacsalogatja a vevőket. Következésképpen, ha vmi huzamosabb ideig van jobb áron, a kisker árak idő késéssel fognak utána menni csak. Viszont ha egy árcsökkenés csak rövid ideig tart, akkor a kisker árakban a végfelhasználó azt észre sem veszi.
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
140k körül szeretnék összerakni egy gépet. Főleg játékra, filmnézésre full HD-ra. Játékok: Tera Online, LoL, Diablo 3, Starcraft II HotS.
Ha belefér, legyen benne SSD, 8GB ram és jobban preferálom az i3-t, mint az AMD procikat.
Köszi előre is! -
-
membrandj
nagyúr
válasz RaGi91 #34753 üzenetére
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
ASROCK B75M-GL R2.0
ADATA 60GB SATA3 2,5" S510 AS510S3-60GM-C
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
KINGSTON 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G
MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE
SHARKOON Vaya
FSP FSP400 60APN 85~150k, ha kiveszed az SSD-t akkor 130k.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
trufa12
addikt
Sziasztok, minthogy nekem ez az AMD valahogy nem bejövős.
így kérnék 1 ajánlatot
intel lap- cpu ügyben.
mindenképpen itt pron venném az intelt ismilyen márka és típus jönnek ki lapból olyan 25 körül itt aprón
és i5 procit tudnék e venni 35 körül v 40
és abból melyik típust (bár ez meredek) de lehetséges .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Attila xy
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.Beruháznék egy gamer pc-re (witcher 2 jól fusson az a lényeg).
A minimum összeg 50 ezertől 150 ezerig,ez a keret.
A régi gépem ezzel az alaplappal rendelkezik :http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2611 MHz
A tápegység 300 wattos.
Videókártya: NVIDIA GeForce 9500 GT
A monitorom egy régi LG 775 FTEsetleg jó volna ha az új alaplap amit ajánlotok elférne a régi házban vagy maradhatna a régi lap.
Ha egyéb adat szükséges Everestből ki tudom írni. -
sketchifun
senior tag
válasz TechN7ne #34750 üzenetére
Tessék: http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_n660_tf_2gd5_oc_gtx660_2gb_gddr5_pcie________33.000ft_ertekben_kredit___assasins_creed_3/264602
Ez legalább van olyan jó, mint az Asus, ha nem jobb. Ennél olcsóbban van még PNY, Gainward, Palit, másik hűtéssel MSI, és Giga. A Giga nem egész 52k, bár elég bazári hűtése van. De az MSI Twin Frozr hűtés az egyik legjobb a piacon, a másik MSI hűtés sem rosz.
HD7870-ből, ami ugye elvileg kb olyan teljesítményű, mint a GTX660, Sapphire-al kezdődik, amit ugye nem veszünk, mert BlackScreen hiba. Powercolor meg már 60K-t súrolja.Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
iSplasher
csendes tag
Üdvözlet számítógép guruk !! Kellene egy kis segítség
Gépvásárlásra adnám a fejem 2 max 3 hónap múlva és az lenne a kérdésem, hogy ez az általam összeállított konfiguráció mennyire illik össze, 1-2 dologban vannak kételyek ?? Brutális játékra lenne a gép elsősorban, FULL HD maximum grafikai beállítások stb.
A végösszeg maximum 190 ezer forint körül mozogna. Ugyebár az árak folymatosan esnek-nőnek !
Processzorhűtőt is kérnék mellékelni ugyanis arra is beruháznék 1-2 hónapon belül a vásárlást követően.Alaplap : ASROCK 990FX Extreme3
avagy GIGABYTE GA-970A-UD3 // Kérlek jelezzétek melyik passzolna jobban a konfighoz, itt van a legnagyobb tudatlanság részemről.PROCESSZOR : AMD FX-8320
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT // Ha esetleg másik RAM jobban passzol várom a javaslatokat.
HDD : SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3
ODD : SAMSUNG SH-224BB
HÁZIKÓ : THERMALTAKE VL80001W2Z V3
TÁPEGYSÉG : FSP Raider 550 avagy LCPOWER Super Silent Series 600W
VIDEÓKÁRTYA : SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION
Tudom, hogy minimális az árkülönbség az FX-8320 és 8350 procik között de a minimális teljesítménykülönbséget figyelembe véve az FX-8320 is bőven megtenné nekem még JÓdarabig.
A HDD-ről pozitív dolgokat olvasgattam, úgyszint a többi hardwerről. -
Rypejakten
addikt
válasz iSplasher #34765 üzenetére
Szia,
Ha a két lap közül választanál, akkor az UD3, ha szóba jöhet más lehetőség, akkor az ASUS M5A97 EVO R2.0-ra is vess egy pillantást.
Nem sokkal drágább, de nem hardcore tuningra bőven elég (én is ilyet vennék egy FX6300 mellé, ha sikerülne túladnom az i3-on)Tápnak mindenképpen az FSP, az LC-Power általában bóvli béllel szereli a tápjait, azt hiszem csak a felsőbb, 800-1000W körül kategóriában vannak CWT-s, azaz viszonylag jobb minőségű gyártmányok.
VGA: a GTX660 ár/teljesítmény arányban ez az egyik legjobban eltalált kártya a 50k-s kategóriában, sok helyen egy szinten van a 7870-nel.
Ha maradnál az utóbbi mellett, gyári boost-osat nem érdemes venni, ha húznád, akkor az MSI Afterburnerrel kb. két kattintás az egész. Ha nem, az a 2-3 többlet FPS nekem nem érne meg plusz pénzt.
Procihűtő: minél hamarabb szerezz be akár egy 3k-s Arcticot is, ki fogsz futni a világból az AMD gyári hűtőjének a zajától.A többi rendben van. Később kaphat egy 120-as SSD-t, az is jelentőset dob a felhasználói élményen.
Szerk.: Nézd meg, van-e Xigmatek Asgard Pro az iponnál. USB3-as, és van lehetőséged normálisan elvezetni a kábeleket, ha már nem moduláris tápot választottál.
[ Szerkesztve ]
-
zsapali
csendes tag
Hali!
Milyen gépet lehetne kihozni 100-110k-ból? 1360x768-as felbontásra, újabb játékokra kéne, főleg bf3 multira. Kéne alaplap, proci, videókártya és ram.
Köszi! -
gwuix2
csendes tag
Sziasztok szeretném a segítségetek kérni!
Van egy komplett gépem de két radeon 6950-es lesz belerakva, szóval kell vennem új:
- Alaplapot ( Asrock-ra gondoltam FM2-esre, de bármilyen FM2 jó lenne ( AMD olcsó és jó szerintem))
- CPU-t ( AMD FM2-esre gondoltam, egy erősebbre, integrált vga-val)
- Táp-ot (legalább 650W-osat, de a lényeg, hogy max 20 ezerből a legmegbízhatóbb tápot megvegyem.)
- DDR3-as RAM-ot (Itt gőzöm nincs melyik jó, legalább 4 giga elég lenne (linuxot használok programozásra csak, 1,5 giga fölé még nem ment))olyan 70-80 ezerből jó lenne kijönni. persze az ár/érték a legfontosabb.
Javaslat?
-
sketchifun
senior tag
válasz zsapali #34771 üzenetére
Éppenséggel elég, csak nem maximum-ra. Ahhoz kicsit karcsú.
De ha megelégszel csak magas, esetleg közép-magas grafikai beállításokkal, akkor simán jó lesz.
A tápod okés.
gwuix2
A két 6950-hez karcsú lesz a keret, mert alapból onnan indulna, hogy i5. Vagy FX8350, mindkettő 50k körül van. Erre még rájön a lap, 20k, és 10-ből ram és táp?Köss kompromisszumot, én azt ajánlom, viszont FM2-t felejtsd el, nincs bele újdonság, az APU-k meg nem érnek szerintem annyit, mint az áruk.
LAP: Asrock B75-GL ~16k
CPU: Intel Core i3-3220 ~30kEbből indulj ki, valamiféle ramot keresel hozzá, ami lehetőleg 1600Mhz-es, meg még egy Corsair tápot mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Nikopol84
csendes tag
Sziasztok!
Már többször kaptam segítséget ezen az oldalon, és most ismét rátok van szükségem.
A nevemre kattintva láthatjátok a mostani konfigomat. A helyzet a kövi: A cégem hardware támogatásra kifizetne nekem 50K forintot most, és meg 30 ezret a következő hónapban.
Ezt semmi másra nem költhetem el, viszont, az otthoni gépemen nem igazan dolgozok, ha igen akkor is inkább irodai alkalmazásokat futtatok, tervezo (Eagle) programot itthon szökő-évente használok.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek mibe invesztáljak bele? Cseréljem a sandy procit ivy-ra 3570K? Vegyek még egy 7870-et crossfire-be? Vagy adjam el a mostanit is és vegyek inkább egy 7970-et? Esetleg cseréljek i7-re? Eszembe jutott egy ház csere is, nem tudom van-e értelme (ShellKretor kollega?). Szóval mit javasoltok, hogyan fektessem be legjobban ezt a 80 ezer forintot úgy, hogy az itthoni gépemen szinte csak játszok 1920X1080-ban és, filmeket nézek.
Esetleg ez az összeg kevés egy komolyabb upgrade-hez, és inkább vegyek multimédia lejátszót vagy hasonló csecsebecset?Köszönöm a segítségeteket, annyira nem vagyok vastagon eleresztve hogy hülyeségre szórjam a pénzt és később megbánjam. Valószínűleg 1-2 évig nem nagyon fogok már a gépre költeni.
-
Rypejakten
addikt
válasz Nikopol84 #34775 üzenetére
Processzorcserét fölöslegesnek tartom, egy 3. generációs i5 legfeljebb 5-10%-os teljesítménytöbbletet hozna, abszolút nem térülne meg az ára.
VGA kérdés rajtad múlik:nem tudom, játszol-e, ha igen, mennyit, de a 7870 teljesítménye már elég FullHD-ra. Ha nem érzed kevésnek, akkor abba sem invesztálnék.
Esetleg egy RAM-bővítést eszközölhetsz, ha költhetnéked van, de az sem létszükséglet, főleg ha csak keveset dolgozol a gépen, játékokhoz elég a 8GB.
Én egy házimozirendszerben gondolkoznék a helyedben, illetve a médialejátszó sem egy elvetett ötlet.
Végszóul, a konfigra nem költenék.
-
Nikopol84
csendes tag
válasz Rypejakten #34777 üzenetére
Viszonylag sokat (napi 2-3 óra) játszok a gépen. Szeretem az mmo-kat mikor kijön valami új, álltálában belecsapok pár hónapra. SWTOR, GW2, varom az elder scrolls mmo-t. Egyébként ha megtetszik valami stílustól függetlenül végigviszem, hitman, star craft, diablo, far cry, nem vagyok válogatós. Azt viszont szeretem, hogy ha kifizetek több ezer forintot egy játékért, akkor minél kevesebb kompromisszumot kell kötnöm a teljesítmény és a grafika között.
Lehet elkezdem a feleségemet puhítani házimozi ügyben
[ Szerkesztve ]
-
Attila xy
tag
-
Dani3457
tag
Hello
le irna nekem valaki h errol mit kell tudni?!
pl tolto nélkül megy és gta 4 cry 3 menne rajta?! persze nem full grafin ...
-
Dani3457
tag
válasz sketchifun #34785 üzenetére
használtan venne y570 g580 pedig uj.. és csak laptop érdekli esetleg valami laptopot tudtok ajánlani ?
-
Nikopol84
csendes tag
-
Rypejakten
addikt
válasz Dani3457 #34786 üzenetére
Ha a játékteljesítmény a lényeg, akkor ne vegyen laptopot.
Ennyi pénzből, ha nem fontos a mobilitás, inkább desktop pc, és a teljesítmény is duplázódik.Szerk.: Milyen notebookot vegyek?
[ Szerkesztve ]
-
Dani3457
tag
válasz Rypejakten #34790 üzenetére
köszi csak laptop sajna
-
Dani3457
tag
válasz Rypejakten #34792 üzenetére
esetleg valami mini pc letezik? amit lehet hordozni?
-
membrandj
nagyúr
válasz Attila xy #34780 üzenetére
ASROCK B75M-GL R2.0
INTEL Pentium G2020 2.90GHz 3MB 1155 BOX
MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
KINGSTON 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G
FSP FSP400 60APN 85
LG IPS224V-PN
~147kJó IPS monitorral együtt ennyi. Ezzel újabb játékokat is nyugodtan kipróbálhatsz.
A régi géped meg add el egybe ház nélkül, vagy akár ehhez nézz házat: Sharkoon vaya ~8k és akkor a régit egybe el tudod adni.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
gwuix2
csendes tag
**
Sziasztok szeretném a segítségetek kérni!Van egy komplett gépem de két radeon 6950-es lesz belerakva, szóval kell vennem új:
- Alaplapot ( Asrock-ra gondoltam FM2-esre, de bármilyen FM2 jó lenne ( AMD olcsó és jó szerintem))
- CPU-t ( AMD FM2-esre gondoltam, egy erősebbre, integrált vga-val)
- Táp-ot (legalább 650W-osat, de a lényeg, hogy max 20 ezerből a legmegbízhatóbb tápot megvegyem.)
- DDR3-as RAM-ot (Itt gőzöm nincs melyik jó, legalább 4 giga elég lenne (linuxot használok programozásra csak, 1,5 giga fölé még nem ment))olyan 70-80 ezerből jó lenne kijönni. persze az ár/érték a legfontosabb.
Javaslat?
**Kedves sketchifun és tikshow.
Azért akarok integrált vga-s FM2-t mert, olcsó és a videókártyákat nem játékra fogom használni, hanem bitcoin bányászásra kellenek. De azt nem értem miért kéne egy i5 vagy 8 magos AMD, mert Manjaro Linuxom Openbox-al, 1 giga ramot eszik jelenleg egy 6950-el, és egy Phenom II-es procival. Igaz a procit 35-50%-on megy, de úgy gondoltam egy FM2 a10 5800K jó lesz bele, talán lehet ott gyenge.
De még mindíg ott vagyok hogy megbízható táp és 4 giga ram is kéne
-
andree04
aktív tag
ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition 11.963 Ft
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX 27.178 Ft
ASROCK FM2A75 Pro4 20.338 Ft
ASUS DRW-24B5ST Fekete Dobozos 5.664 Ft
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT 20.993 Ft
CORSAIR Carbide Series 200R Fekete CC9011023-WW 15.639 Ft
CORSAIR CX Series Modular CX430M 15.663 Ft
SAPPHIRE 11192-14-20G HD6670 1GB GDDR5 PCIE 20.472 Ft
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 14.173 Ft
XILENCE COO-XPF120.R Piros 1.295 FtHázhozszállítás 2.540 Ft
Össz:170.091
-
gwuix2
csendes tag
Köszönöm a segítséget, bár nem tudom kik írnak ide, de úgy látom a saját tudásom, habár az utóbbi években egyáltalán nem követtem a piacot, messze megelőzi az itteni színvonalat, akinek nem inge...
Óva intek mindenkit attól, hogy itt kérjen tanácsot, valószínűleg 15 éves gyerekek dobálóznak itt nagy számokkal.
-
törölt tag
válasz gwuix2 #34798 üzenetére
Mi ez a bitcoin? Ez egy tőzsdei szoftver? Sok monitor kimenet kell, azért a 2 db HD6950? Bár nem értem, ezek izom kártyák, önmagában monitor kimenetek miatt nem kellene ilyen drága VGA, olcsóbb is elég lenne.
Az itt tevékenykedőket azért nem kellene 3 db szakmai hozzászólásoddal kritizálni. Lehet hogy nem rendelkezünk adjunktusi értékekkel, de próbálunk segíteni mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz gwuix2 #34798 üzenetére
Nekem jó alapul szolgált a tanácsuk, csiszolgattam rajta ugyan de ők nem tudhatják hogy hogy változik a keret, illetve a személyes szimpátiámat sem kötelező ismerniük.
Amúgy látszik hogy mennyire nem ismered azokat az embereket akik itt (is) segíteni próbálnak... Nagyon is segítőkészek, és nem hasra ütésből írnak, elhiheted...
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest