- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigemperor
senior tag
válasz jim bcs #34397 üzenetére
Azért maradjunk annyiban, hogy sokan, sokféle VGA tesztet készítettek már, átfogóbbat is, mint amit linkeltél. A "VGA hierarchia" nem egészen az általad hivatkozottakat mutatja, ld. "Milyen videókártyát vegyek?" topic.Graphics Card Hierarchy
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Bigemperor #34401 üzenetére
Szia! Te most cseszegetni jöttél vagy írsz valami okosat? Azért maradjunk annyiban, hogy ahány teszt annyi eredmény hol egyik vga hol másik vga húz el szerinted ezt nem tudom, ha belinkelem az összes tesztet az nem 7 oldal lesz.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
Az Elite 350-ben nincs kábel menedzsment. Kissé alul méretezettnek találom egy i5 + 60 ezre skari kombóhoz.
Az ASUS GTX 660-on igen halkak és minőségi termékek.
Ugyanezt elmondhatom az MSI Twin Frozre III-ről is, játék alatt 58 fokig melegszik csak, a hűtője terhelve játék alatt is hangtalan. A techpower tesztje is ezt írja, de alá is támaszthatom. Ezenkívül nagyon masszív a kártya, nehéz, van benne anyag.
A Giga GTX660-ról ez nem mondható el, vannak venti problémák vele, állítólag.Amennyiben később mégis lesz videószerkesztés, a CUDA magos nVidia-nak hasznát veszed. Emiatt szerintem keresettebb is.
-
membrandj
nagyúr
válasz Darth Raven #34388 üzenetére
Új alkatrészekből lehetetlen.
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
ASUS DRW-24B5ST Fekete BULK
FSP FSP400 60APN 85
INTEL Pentium G2020 2.90GHz 3MB 1155 BOX
ASROCK B75M-GL R2.0
~61k. ODD-t ha kiveszed, akkor 56k. Használt HDD-vel esetleg kijönne 50k-ból.( persze ODD nélkül)Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
bluyoo
nagyúr
+1 a GTX660-nak lehetőleg Asus GTX660 TI-DC2-2GD5 a DirectCU II hűtés elég jól sikerült.
Durván a 7850 és a 7870 között helyezkedik el átlagban [link].
Ha gondolod lap terén +5K-ért tudnál tuninglapot alátenni amivel tudnál 3-400MHz-et nyerni.Bazinga!
-
törölt tag
válasz bluyoo #34405 üzenetére
Terhelésen a DC2 TOP 7 fokkal melegebb mint az MSI Twin III, bár ebből nem tudom mi az igaz, ez "csak" a techpower tesztje. Az MSI az nálam valóban ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
válasz jim bcs #34402 üzenetére
A személyeskedést fejezd be, nem gondolom, hogy amit írtam, arra így kell reagálni. A problémám csak az, hogy egy kiragadott táblázat messze nem tekinthető ekletáns példának és itt az lenne a cél, hogy minél átfogóbb segítséget nyújtsanak az arra fogékonyaknak. Akkor, ha elismered, hogy tesztenként eltérő az eredmény, mond már meg, miért éppen ezt emelted ki? Nem minősítettelek, ezért Te is tartózkodj ettől. Ezzel a magam részéről a trollkodást lezártnak tekintem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz #98593280 #34406 üzenetére
Még szép hogy melegebb hiszen nagyobb órajelen jár.
Asus 1137 MHz MSI 1033MHz.
A táblázat alján is írják:
"Fontos: GPU hőmérséklete függ az órajel, feszültség beállítások
hűvösebb tervezés és gyártás eltérések. Ez a táblázat csak arra szolgál, hogy
a lista a tipikus hőmérséklet hasonló kártya során meghatározott TPU felülvizsgálatát."Bazinga!
-
n00n
őstag
Köszi mindenkinek a tanácsokat, segítséget. Akkor jelenleg így nézz ki az irodai konfigunk:
Alaplap: ASROCK B75M-DGS (15.615 Huf)
Processzor: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX (30.175 Huf)
Memória: KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz CL11 KTL-TC316S/4G (10.965 Huf)
HDD: SEAGATE 250GB Barracuda 7200RPM 16MB SATA3 ST250DM000 (13.907 Huf)
Optikai Egység: SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM (4530 Huf)
HázRACTAL DESIGN Core 1000 (9.703 Huf)
Táp: FSP Hexa 400W (10.401 Huf)Összesen: 95.296 Ft Huf
Ez így egybe milyen? Valószínű Windows 7 Professional 64bit fog rajtuk futni.
-
bluyoo
nagyúr
Nem akarom feleslegesen a keretedet emelni de ha van még 3K-d a dolgra az ASRock B75 Pro3-M nagyon jó vétel.
De főleg a RAM terén CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9 +200Ft-ért
Így a Dual-Channel is meglenne és ha bővítenél esetleg 8Gb-ra a B75 Pro3-M -el nyugodtan mellédobhatsz még egy kit-et.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
"Viszont irodai használatra hol kellhet 8 GB?" Több mint valószínű sehova, de ki tudja . Írtam is ha esetleg .... Az alaplap a 4 RAM slot nélkül is ajánlottabb lenne modernebb kevésbé melegedő tápellátás, több SATA3 és SATA2 port , .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
StLui
veterán
-
-
bluyoo
nagyúr
A Milyen SSD-t vegyek? topic-ban a szakik majd megmondják jelenleg mi a legjobb vétel. De árban 20K-tól a 60Gb-os a 120-as 25K-tól ....
"RAMhoz: +200Ft-mellett azt hiszem, nem oszt, nem szoroz." Hát szerintem is ...
Az eredeti elgondolásod: CL11 1600MHz ?V
Az ajánlott : CL9 1600MHz és ezt garantáltan 1,5V-on is tudja gyártó által garantálva tesztelve [link] (Ivy Bridge CPU esetében nem árt az alacsony feszültségű RAM) ráadásul kit kiszerelés Dual-Channel. + XMP profilos szóval ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
StLui
veterán
válasz bluyoo #34414 üzenetére
hogy őszinte legyek fogalmam sem volt kit-et írt-e ő vagy te, csak írtam, hogy azt szerintem ne, én úgy tudom intelnél még játékban sincs érzékelhető előnye, és egy db 4GB-os olcsóbb mint 2 db 4GB-os (gondolom, bár most épp nem néztem)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Samu 840 120GB 23750Ft
Iszonyt rossz az ár-érték aránya egy olyan kis hdd-nek, eladhatatlan is lesz szerintem, akkor inkább vennék egy nagyobbat minimum 1TB néhány ezressel drágábban (16-17eFT), az legalább eladható lesz, ha tudsz majd cserélni ssd-re[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
bluyoo
nagyúr
Hát ha az eredeti elképzelést a jóval szerényebb B75M-DGS -t és egy olcsóbb "gagyibb" házat veszel akkor .....
De én nem szívesen javaslom ezeken a hardvereken a spórolást. Még ha az SSD tényleg fel is pörgeti a rendszert (mert tényleg látványos).
"Kösz ránézek a topikra." Szívesen. Rem sikerül összehozni valamit. Használtan kapnál olcsóbban 120-ast de nem tudom mennyire kockázatos a dolog.(#34418) StLui
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
n00n
őstag
Eladni biztos, hogy nem fogjuk, nagyon kényes információkat tárolnánk rajta. A másik, hogy direkt választottam "ilyen kicsi" HDD a töredezettségmentesítés miatt. Azt mondod, hogy Win 7 alatt ezzel nem nagyon kell foglalkozni?
bluyoo: Én se szívesen spórolnék azokon. Ha az a nyavalyás Windows 7 ne kerülne ennyibe (37k), akkor simán jók lennénk. Azt néztem, hogy Windows 8 egy tízessel olcsóbb. Szerintetek érdemes lenni arra benevezni? A csempéket ki lehet kapcsolni és visszaállni a klasszikus felületre?
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Semmit már, 4 gépünkből 3-ban már ssd van, két samu 840, elsőre pedig OCz vertex 4 lett véve, akkor még drágább volt a samu 830 jóval. A negyedikben még az 1TB-os hdd, de azt nem ilyen tudatosan vettem,mint ahogy neked leírtam
Win8 : Van rá app, hogy a csempés felület ne is jelenjen meg[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
" A csempéket ki lehet kapcsolni és visszaállni a klasszikus felületre?"Én úgy tudom ki lehet .... Windows 8
" Szerintetek érdemes lenni arra benevezni?" Én nem rajongok érte de pár ismerősöm használja és meg vannak elégedve vele.
De a MICROSOFT Windows 7 Home Premium 64bit SP1 Magyar OEM 25K körül kapható mint a
MICROSOFT Windows 8 64bit Magyar OEM is 25k körül.
Windows 7 verziók összehasonlítása[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Draken
őstag
Korábban írtam már és segítettek is az összeállítással kapcsolatban. Olyan fajta kérdésem lenne, hogy vaj' mennyit változhat a 7970 ára a későbbiekben? Annyira nem lenne sürgős a gépcsere, de ha legalább ezen pár ezrest tudok spórolni úgy, hogy 2 hónap múlva váltok még jobb lenne. 92-95k környékén már itt is be lehet szerezni mondjuk. Illetve, ha játék IS a fő cél (pl. a majd megjelenő BF4) már mind1, hogy i5 vagy i7?
szerk: Ilyen összeállítást kaptam, annak fényében, hogy ha a jelenlegitől meg tudok válni, kérdéses még, hogy kell-e tápcsere (ha elmegy egyben a jelenlegi, nyilván abból is lesz új) :
Lap: Asrock H77Pro4-MVP ~20k
CPU: Intel i5 3570 ~50k
VGA: SAPPHIRE Radeon HD7970 3GB ~100k
SSD: Samsung 840 Basic 120GB ~23k
~193k apróról, garanciálisan, bontatlanul, 2 embertől összeszedve[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Max. 150 ezerig kellene egy új gép, amivel azért játszani is lehet. AMD, Intel, mindegy. Komplett gép kellene, de perifériák nem. Nem tudom, hogy ennyi pénzbe belefér-e 8 giga RAM és SSD + HDD is? Ha nem fér bele értelmesen, akkor SSD ne legyen inkább.
Köszi!
The Amiga, Born a Champion
-
membrandj
nagyúr
válasz Intelligencs #34426 üzenetére
Szia!
ASROCK B75M-GL R2.0
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX
ADATA 60GB SATA3 2,5" S510 AS510S3-60GM-C
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
SHARKOON Vaya~155k.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
andree04
aktív tag
válasz Intelligencs #34426 üzenetére
Szia.
AMD:
ASROCK FM2A75 PRO4-M 18K
AMD Athlon II X4 750K dobozos 20K
Sapphire HD7770 1024MB DDR5 GHz Edition Lite 34K
Corsair Vengeance Low Profile 1600MHz 8GB Kit2 19K
Kingston V300 SATA-III 2,5" 7mm 60GB 18K
WD 500GB 7200RPM 16MB SATA3 Blue (WD5000AAKX) 14K
SHARKOON Vaya 9K
Corsair CX430 V2 14K
Az elöbb nem kaptál tápegységet,arra nincs szükséged?
Igy:146K
Ha mégsem kell táp,akkor akár a VGA is lecserélheted egy ilyenre: [Sapphire HD7850 1GB DDR5] 52K
Igy 150K -
andree04
aktív tag
válasz #98593280 #34429 üzenetére
Ez igaz,lehet fejleszteni,de ezt AMD Athlon II X4 750K már nem is kell,és mivel adott egy keretet,és kitudja mikor tud majd fejleszteni,ha akarja egyáltalán,igy előnyösebb az AMD.De ez az én véleményem.
amivel azért játszani is lehet Mivel ezt irta én azt gondolom,hogy jobb egy nagyobb processzor,ami mellett játszani is tud.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Erre az alaplapra (ASROCK B75M-DGS) integrált videochip elég ahhoz, hogy FullHD felbontásban dolgozzunk? Mert ekkora monitoraink vannak.
-
StLui
veterán
már a processzorokban van a video, nem az alaplapon, ott csak a kivezetés. kettőt is ráköthetsz nyugodtan, ha lehet, 2d-ben szerintem ellenne 3-mal is, csak ha jól gondolom nincs annyi kimenet
szerk: az egyik analóg kimenet a kettőből, én olyanokat szoktam választani amin legalább két digitális kimenet van, általában egy dvi és egy hdmi[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudom nem jó helyre írom, de a topikjában nem jött rá válasz, segítenétek esetleg?
Az egyik gyári házventim megállt sajnos. Ő:[link], házam CM Haf Mini 922.
Ha esetleg tudnátok ekkora méretben halkabbat ajánlani, az lenne az igazi. -
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
A következő konfigurációról kérném ki a véleményetek!
Alaplap: Asrock B75 Pro-3 M
Processzor: Intel Pentium G2020
Memória: Kingston 4 GB, 1600 Mhz, CL9 KIT
VGA: VTX3D HD 7750 1 GB GDDR5
SSD: Samsung 840 120 GB
Ház: Fractal Design Core 1000
Táp: Chieftec CTG45080P 450W ATX2Otthoni felhasználás, régi játékok futtatása a feladat!
Köszönöm!
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
arcsi84
aktív tag
válasz Kristof9094 #34446 üzenetére
Szépen összerakott konfiguráció, egy tanácsom lenne. VTX helyett inkább Sapphire 7750 1GB DDR5-ös ramokkal.
Nekem volt ilyenem, halk és gyors az árkategóriájában.
-
Kristof9094
senior tag
válasz arcsi84 #34447 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A VTX azért került bele, mert körülbelül 5k-val olcsóbban láttam itt aprón mint a többi márkát.
A G2020-hoz elég processzorhűtőnek egy CM Hyper TX3 EVO? Igen baráti áron adják....
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Draken
őstag
Kérnék erre egy választ, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest