Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schaeffer

    újonc

    Alaphelyzet: Egy új saját gépet szeretnék otthonra, mert a jövőben várhatóan távmunkázni fogok, a gyerekeim meg nőnek, és a jelenlegi családi gépet már így is túl sokan használjuk. A laptopot elvetettem, mert egy komolyabb laptop konfiguráció még jelentősebb kompromisszumokkal is valami horribilis összeg és annyira nem kell, hogy mobil legyen, tehát asztali.
    Minimális szinten értek hozzá, de ez nagyon kevés ahhoz, hogy hiba nélkül össze tudjak rakni egy konfigurációt. Inkább csak arra elég, hogy lássam, mennyi mindenhez nem értek még eléggé. :)

    1. Elsődlegesen munkára tervezem használni, de igazából univerzális. Az alap, hogy minden irodai alkalmazásnak menni kell rajta (ez nyilván nem nagy kunszt), de emellett nagyobb méretű adatbázisokkal is szoktam dolgozni és ez a jövőben még inkább így lesz, mert a munkahelyem profilja az adatbányászat, MI stb. irányába mozdul.
    Emellett szoktam rajta rendszeresen játszani (főleg single player és stratégiai játék vonalon, multi nem annyira jellemző - szóval általában általában nem őrülten VGA igényes dolgokkal, de azért az mégis igény, hogy egy aktuális AAA cím - mondjuk egy FIFA - is valami értelmes módon elműködjön rajta), hobbiszinten programozni, használom TV-nek, streamelek, torrentezek, nagy felbontású filmet nézek, böngészek sok tab-on, ezek a leggyakoribbak. Minél több megy ebből párhuzamosan gond nélkül, annál jobb.
    Szeretem, ha a file-ok gyorsan tudnak mozogni az SSD-vinyó-külső vinyó-pendrive-internet ötösben bárhonnan bárhová, ez viszonylag erős prioritás, mert sok dolgot tárolok.
    Legalább 5 évet ki kéne bírnia nagyobb hozzányúlás nélkül, nem vagyok az a buherálós alkat és nem szeretek kétévente új konfigot venni, mert a régi elavult.
    2. Nulláról építek, azt a pár régi alkatrészt amim van, nem tervezem beletenni. Relatíve sok USB 3.0-ás és 3.1-es kiegészítő van (pendrive-ok, külső vinyók). Emellett elég gyors (1 Gbps-es) nethez kellene WiFi-n csatlakoznia úgy, hogy minél többet ki tudjak használni belőle. Emellett van egy Sony fejhallgatóm, azt nem kell venni.
    3. Ami kell: Ház, alaplap, proci, SSD (prioritás!), HDD, VGA, memória, DVD meghajtó, táp, hűtés (prioritás!), monitor, egér, billentyűzet – tehát egy komplett gép tokkal-vonóval, remélem nem hagytam ki semmit
    4. Keret: kb. 300-400 ezer HUF (ha kijön 300 környékén is örülök, de a 400-at reálisabbnak érzem)
    5. Monitor nincs, ahogy fentebb írtam, azt is venni kell

    +1:
    Az Intel procikkal nagyobb barátságban voltam/vagyok, mint az AMD-vel
    Samsung SSD-it nagyon szeretem, beváltak
    WD HDD-k szintúgy
    A Nvidia videokártyát jobban szerettem, mint az AMD-t.
    Az alaplapokhoz nagyon nem értek, de minél többféle csatolójuk / kivezetésük van, nekem annál jobb
    A tápokkal – léghűtéssel eddig mindig ráfaragtam (pedig igyekeztem normálisat venni), hangosak voltak, a legutolsó procim melegedett is folyton, ami azért nem jó, mert nem vagyok egy barkács alkat, tehát idegesít, de nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Apropó, még egyszer nem akarok túlhúzható procit, úgysem fogok ezzel szórakozni és melegszik mint atom...
    Monitorból az utolsó kettő LG volt, beváltak, szeretem.
    Billentyűzetből és egérből nálam Logitech a preferált márka, értékelném a háttérvilágításos billentyűzetet, mert este is használom.
    A szuperdesign meg a villódzás meg a csicsa nem érdekel, ahhoz már öreg vagyok és különben is, odaszoknak miatta a gyerekek. :)

    Kb. ennyi, előre is nagy köszi mindenkinek, aki segít!

Új hozzászólás Aktív témák