- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz ravap #143048 üzenetére
550 watt is elég lenne, sőt, még OC-zett 2700x&2070 alá is.
Elsősorban ezeket ajánlanám:
Bitfenix Whisper M 550W - 5 év garancia
Corsair RM550X (10 év gyártói gari)
SeaSonic Focus Plus Gold 550w (10 év gyártói gari)
BeQuiet! Straight Power 11 550W 5 év garancia
BeQuiet! Pure Power 11 600W CM
SuperFlower Leadex Gold 550w
EVGA supernova G3 550wCPU hűtőből a freezer 33-tól kicsit jobb, hűvösebb, csendesebb
Alpenföhn Brocken Eco Advanced
Alpenföhn Ben Nevis AdvancedNagyon olcso, de teljesen megfelelo akar OC-re is:
Deepcool Gammaxx 400amennyire nekem rémlik, ezek mind picit jobban hűtenek az arctic 33-tól. Utóbbi is ajánlott vétel amúgy, jó teljesítmény, nem túl elrugaszkodott áron.
HDD:
Ilyen árkategóriában inkább western digi blue EZEXHáz: nem tudom, mennyire szellőzik-lehet könnyen kábelezni-szerelni. Érdemi kommentet nem tudok tenni, de óriási választék van nálatok, érdemes benézni a házas topikba!
A VGA Gainward Phoenix GS vagy sima Phoenix, esetleg más Gainward típus?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz ravap #143052 üzenetére
A Phoenix és Phoenix GS hűtése jobb, órajeleik magasabbak, a GS meg "válogatott", jobban húzható.
De gondolom, olyan 500eur körül néznéd. Oda ez a Zotac AMP Core sem rossz.
MSI Armor is van 510euro korul (ezek mar elvileg jobb hutesu armorok, mint a regi gtx 10-radeon RX kartyak!)
Jetstream PalitDe van kulon RTX2070 topik, ahol szivesen segitenek ajanlott&kerulendo tipusokkal.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Testvéremnek segítek összeállítani új asztali gépet. Nagyjából megvan az elképzelés, de anélkül nem állunk neki, hogy itt nem bólintanátok rá.
Érdemes egyébként most várni 1-2 hónapot? (árak, vagy bármilyen megjelenés miatt?)1. Mire fogod használni a gépet? - Játék (főleg multiplayer), programozás, általános dolgok, netezés.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - Perifériák, illetve SSD van.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? - Alaplapra, processzorra, RAM-ra, videokártyára, HDD-re, tápegységre, gépházra.
4. Mennyi a kereted rá? ~250k.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? - 1080p 60HZ, se G-sync-et, se Freesync-et nem tud.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nincs márkahűség, viszont a gépháznál vannak extra igények (emiatt lehet, hogy a gépháztopikban fogunk kikötni ):jó lenne RGB-s ventikkel szerelve gyárilag, valamint vagy TG, vagy rácsos előlappal. Ezen felül szerintem tartaléknak nem árt, ha az alaplap tud kezelni címezhető RGB-s cuccokat.Íme az elképzelés:
Alaplap + processzor: GIGABYTE B450 AORUS ELITE + CPU AMD RYZEN 5 2600 + ajándék játékok Gianni27-nél - 78.500 Ft
RAM: G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT - 23.500 Ft
VGA:: Használt MSI GTX 1660 6 GB - 67.990 Ft
HDD: Toshiba P300 1TB - 11.000 Ft
Tápegység: Na ez passz. Jó lenne legalább egy félmoduláris ha beleférne. (Seasonic Focus 650 Gold Semi-modular - 30.000 Ft, mondjuk ez kicsit OP.)
Gépház: Cooler Master MasterCase H500 - 32.000 FtEz eddig ~213k + szállítási költségek. A maradék összegből jó lenne még egy moduláris tápegység, esetleg procihűtő, színes táptoldó kábelek.
Ha az alaplap-proci kombóhoz járó játékokat is el tudjuk esetleg adni akkor az még egy plusz. -
Ármester
válasz balpis #143046 üzenetére
(#143046) balpis
Alapjába véve nem olyan rossz, ha normális minőségű táp is van mellé, kb. rendben van.
Esetleg 1. gen Ryzeneket lehetne még megnézni ennyiért, de szerintem azok drágábban mennek.Vagy ez így egy komplett gép, amit aprón találtatok?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
balpis
őstag
válasz SyMbioTe #143059 üzenetére
ja, komplett gép apróról. Delta táppal, ha jól emlékszem. Azzal nem lehet baj.
De van lehetőség Xenonra cserélni a procit...
(Láttam mér használhatónak tűnő gépeket, de inkább hanyagoltam, mert teljesen elcsodálkozok, mikor pl. egy i7 mellé tesznek egy életveszélyes tápot....)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Paxker315
addikt
válasz ravap #143048 üzenetére
Utólagos kiegészítes, ahogy beszéltük.. Tegnap este nagyon nem figyeltem oda, hogy ITX lapot valasztanal atx házhoz. Ha a wifi miatt lenne ez a döntés, szerintem jobb elengedni, és inkább b450 tomahawk, gaming plus v mortar mellé vásárolni pci wifi kártyát akár.
Nem tudom hogy siklottam át fölötte, de a lényeg hogy észre lett véve.
Sajnos amennyire rémlik, wifis b450, ami nem ITX, kb kettő létezik. GB aorus pro wifi illetőleg msi b450 gaming Pro carbon, amiket kissé borsos áron mérnek. Így inkább valami más alaplap plusz wifi kártya kombi lehet az optimalisabb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz palfitom #143016 üzenetére
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 9600k-s processzor bottleneck-eli a 1080 Ti-t ugye?
Csak mert most elgondolkodtam használt kártya vásárlásán, hiszen majdnem azonos árban van az új 2060-al.
Mondjuk még sosem vettem használt kártyát, lehet, hogy hülyeség, de ez elgondolkodtatott, hiszen a 27"-os monitorhoz is sokkal jobb lenne a jobb kártya. De így viszont lehet, hogy az egész rendszer többe kerülne, hogy elbírja a 1080 Ti-t igaz?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Paxker315
addikt
válasz freelanced #143062 üzenetére
Nyugi. A 9600k NEM fog vissza egy 1080ti kártyát. Nem lesz gond vele.
Bár szerintem jobban megéri a frisebb architektúra, rtx2070 pl.
A 2060 nincs 1080ti szinten, bár már 110k körül kapsz egész jókat belőle.
De nincs "bottleneck" 9600k mellett 1080ti-al..
-
palfitom
félisten
válasz freelanced #143062 üzenetére
Nem lesz bottleneck. A 9600K csak ott lehet kevés, ahol kevés a 6 fizikai mag.
Tápból inkább 600-650W-ost vennék, ha 1080 Ti lesz.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz bajaki #143055 üzenetére
Szia,
Igen, érdemes lenne várni 1-2 hónapot, és a Zen 2 megjelenése után vagy azt venni, vagy az is lehet, hogy olcsóbb lesz a Zen+.
Az elképzelésetekhez:
Lap: ha lesz tuning, akkorinkább MSI-t vennék, pl. B450M Gaming Plus / Bazooka V2 / Bazooka Plus / Mortar / B450 Tomahawk
Táp: 450W-os is bőven elég lenne ehhez a konfighoz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
freelanced
addikt
válasz palfitom #143065 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod!
"Én a HDD-t kihagynám, SSD-t tennék a helyére."
Ezt te is úgy csinálnád ahogy a kolléga ajánlotta?
Egy M2 és egy Sata ( akár 500-as) SSD?
Illetve manapság mennyi idő alatt kell ezt lecserélni, mennyi írást bír majd el? Mert úgy tudtam régen azért nem használtak SSD-t adat célra önmagában, hogy ne menjen tönkre idő előtt.
Igazából nem biztos egyébként, hogy 1080 Ti lesz belőle, csak a 144Hz / 1440p miatt gondoltam, hogy kevés lenne a 2060. A 2070 még egészen megfizethető lenne ha spórolok valamin, ( a 2080 szinte elérhetetlen az egész konfig árához képest), viszont ahogy te is mondtad nem sokkal erősebb és árban azért jóval több. Persze kérdés, hogy a +2GB ram később mennyire lesz hasznos, de jelenleg olyan 10 fps-el hoz többet és ez is erősen játékfüggő.
Ezért jött be az, hogy nem lenne rossz egy 1080 Ti használtan, de még sosem vettem használt kártyát és most ezzel a bányászmizériával meg mindennel együtt kissé tartok is a dologtól, nem lenne jó ha pár hónap után megadná magát.
Viszont 2070 árban van, de teljesítményben jóval combosabb lenne a 1080 Ti, viszont ott a kockázat, hogy tönkremegy. Ezt persze mérlegelni kell.
Nagyon más, és elég elméleti a kérdés egyelőre:
Te is jó ötletnek találod ha végül úgy alakul, hogy le kell faragnom az árból akkor egy 9400F-et vásárlok? Vagy van jobb ajánlat?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
hobizoli
nagyúr
válasz freelanced #143067 üzenetére
sokat elbir az SSD
nekem kb 6 eve megy egy 120GB-s Samsung 830-s egyseg C:-kent a gepben
semmi baja a SMART szerintregen azert nem hasznaltak SSD-t sokan, mert amikor ezt en anno vettem meg ez a 120GB-s is 26-28k volt es akkor ennyiert egy 2TB-s HDD-t lehetett venni
több drón kell ;P
-
MODERÁTOR
Sziasztok,
Édesanyámnak állítanék össze egy konfigot, mert meguntam az ősöreg innen-onnan beszerzett laptopjait heggeszteni, amik annyira mobilisak, hogy akku sincs már bennük, tápról mennek, és el sem hagyták a szobája asztalát két éve.
Erre felesleges laptopot tartani.
Az új konfigból egy elég patent Dell Monitor van (talán egy Dell SE2419H-t kapott, de most ha agyonvertek sem tudom megmondani - de HDMI tuti van rajta), és egy vezetékmentes egér
A kérés szörnyen bonyolult, egy pici gépet szeretnék neki építeni (Mini-ITX vagy hasonló előny), ami egy kis méregzsák, szóval két év múlva nem kell kukázni, de viszonylag csendes is. A dolgot nehezíti hogy Wifin tud csak csatlakozni, mert voltunk annyira kis genyók, hogy nem húztunk le az Ő szobájába is egy drótot amikor a ház épült (felesleges is lett volna).
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Kizárólag filmnézés, böngészés, YouTube ezerrel, meg némi levelezés, és irodai szoftverek.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ezt korábban megírtam, semmivel. Egy monitor van.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett szett, alaplap, SSD (500GB), memória (legalább 8GB), proci, ház+táp. Integrált GPU-s történet tökéletesen megfelel.
4. Mennyi a kereted rá?
Na ez bajos, mert olyan 100k-t szánna rá.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont).1080/60Hz, HDMI.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?Nem, afelé lesz elkötelezett amit összerakok neki. Az ízléstelen dolgokat nem viseli el (én sem). Szóval ilyen bazári-csillivilli-halálfejes-villogó házak szóba sem jöhetnek.
Az egészen Win10 64 futna, azt mellécsapom neki ajándékba. Ha ne adj isten túlszaladunk a 100k-n akkor azt is.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
bajaki
őstag
válasz palfitom #143066 üzenetére
Rendben.
Ezt a döntést a testvéremre bízom, hogy végül mikor veszi meg, de ésszerű lenne várni július elejéig.
Lapból nézek akkor MSI-t (nekem Tomahawk van, meg vagyok elégedve vele, de címezhető RGB-t nem tud kezelni).
Tápból tudom, hogy OP amit írtam, nézek kisebbet. De a moduláris igény marad, egyszerűbb szerelni. -
palfitom
félisten
válasz freelanced #143067 üzenetére
Szívesen.
Igen, kihasználnám az m.2-es foglalatot is.
Természetesen hosszabb élettartamot ad a HDD, de én is már évek óta csak SSD-ket használok, és (szerencsére) semmi bajuk. Ami fontosabb, azt külső vinyóra teszem, amit csak tárolásra használok, de ez is csak amolyan "biztos, ami biztos" jelleggel.VGA: Értem.
Átlagosan erősebb a 1080Ti a 2060-tól, de az eredmény játék-függő, van ahol alig van különbség a két kártya között FPS-ben. Nézz teszteket az általad használt játékokról!
Én sokszor vásárolok használt cuccot, nem tartok tőlük, de természetesen van kockázata.A 9400F jó lehetőség, és Intel oldalon nincs alternatívája.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Szia!
Az ITX mindig jóval drágább, sajnos.
Mit szólnál egy ITX-hez hasonló kisebb dobozhoz, pl. Chieftec Cube CI-01B-OP? Kicsi, pofás, mATX-et fogad, semmi csicsa-micsa, és nem is drága.Lap: Asrock A320M-DVS R4.0 / Gigabyte B450M DS3H / MSI B450M PRO-VDH
Proci: Athlon 200GE (2 mag, 4 szál, Vega3 IGP) / Ryzen 2200G (4 mag, 4 szál, Vega8 IGP)
RAM: 2x4GB DDR4 2666-3200 MHz (páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt, pl. 3000CL16, 3200 CL16, G.Skill Aegis, Ripjaws, Patriot Viper 2666, Viper 3000).
SSD: ~250-500-1000GB Kingston UV500 / Patriot Burst / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
HDD, ha kell: 1-2-3TB Toshiba P300 (7200rpm) / WD Purple (5400rpm)
Táp: BQ Pure Power 10 300W / 350W / Pure Power 11 300W / 350W / FSP Hexa 85+ 350W / Chieftec ECO 400W (GPE-400S)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Adobe CC 2019 csomag és az Adobe CS6 Master Collection Csomag használatához mi lenne az ajánlott gép szerintetek, amivel azért tempósan pörögnek az alkalmazások? Nézegettem egyenként a csomagot képező alkalmazások követelményeit, de eléggé változó, úgyhogy a gyakorlati véleményeteket kérném. Az érintettnek jelenleg egy Pentium g2030-as gépe van 4 gigával, az prociban és memóriában is nyilván már kevés lesz.
Ha számításba jöhet egy i53570k procit vagy egy ryzen 1600-as, az költséghatékony megoldás lenne, de ha szerintetek ezek sem elegek, akkor mi legyen a kiindulás, amivel értelmesen használható lenne?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Számítógépet szeretnék összerakni UHD-s filmek lejátszásához.
Jelenleg semmilyen alkatrészem sincs, HDD és SSD-n kívül.Erre gondoltam:
Gigabyte B450M-DS3H -> (elvileg képes 4k 60Hz-re ?!)
Ryzen 3 2200G
1x 8gb RAM 3200Mhz
NZXT H500
FSP Hexa 500Megfelelő lenne így?
Előre is köszi a válaszokat
-
Feriboy2
aktív tag
én egy asrock deskmini a300-at vennék a helyedben. [link]
ehhez már csak proci+ram+ssd kell és kész is szóval:
deskmini a300 49e
ryzen 3 2200g 27e (esetleg a gyári hűtőről le kell venni a venti tetjén lévő "karikát" hogy könyebben beférjen)
notebook ram!! 2x4gb 13e
ssd 500gb amiket palfitom írt kb 20eez egy kicsit több (109 ezer) de pici (15,5x15,5x8 centi, nincs 2 liter!), cuki és majdnem passzív
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Üdv
Kérlek segítsetek és állítsatok össze nekem egy tuti kis gépet. Valamennyire értek hozzá de már nem követem egy ideje a számtech fejlődést.
Jelenlegi gépem az adataimnál.
Őszintén szólva ez a konfig van egy ideje csak a GTX 660 VGA lett újabb GTX 1060.
Ez a konfig is kiszolgál, nem sokat játszok de ha igen akkor azoknak azért kell az erő + akkor ha játszok már legyen is "brutál".Ez a gépem kompletten megy majd tesómnak az év végén, talán csak a GTX 1060 marad belőle, bár a 660 után nem vagyok elájulva tőle.
Szóval a jelenlegi konfigom helyett szeretnék egy újabb modernebbet, lehetőleg úgy "felül méretezve" hogy pár évig ne kelljen vagy csak minimálisan hozzá nyúlni. Nem várok hardcore 4K fix 60FPS-t azért.
Max 2K amit a monitorom is tud.
Tuningolni nem akarok semmit.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? - Is , is (GTA V - Online, Forza Horizon 3-4 , Car mechanic simulator stb)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - semmi
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Ház és minden bele.
4. Mennyi a kereted rá? nincs fix keret de mint írtam nem kell hardcore gamer gép
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) DELL ULTRASHARP U2719D
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? csak Intel és csak Nvidia!
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Letisztult sima ház elől elhelyezett gombokkal
A ház választás nehéz lesz egyik se tettszik.. most is valami olcso Modecom-van mert az tetszett XDköszönöm
Szabolcs| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
veterán
válasz HRicky #143076 üzenetére
Lapon van HDMI 2, szóval elvileg megy a 2160p@60Hz.
Onboard Graphics
Integrated Graphics Processor:
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60 Hz
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.
1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@60 Hz(Note)
* Support for HDMI 2.0 version and HDCP 2.2.(Note)
Maximum shared memory of 2 GB
(Note) Actual support may vary by CPU.RAM-ot lehet inkább KIT-ben venném dual channel miatt, gyorsabb lesz tőle valamivel a rendszer, ha lenne némi játék, az IGP is megköszönné. (3000-3200 Mhz, cl14-cl16, a lényeg, hogy páros legyen, G.Skill Aegis, Ripjaws, visszaolvasva sok ajánlás van 2200G-hez)
Tápból miért ilyen nagy? Akarsz mellé rakni később valami durva VGA-t? Be Quiet Pure Power 11 szériában gondolkodnék, 300W is elég akár, későbbi bővíthetőségre tekintettel mehet a 400W-os is.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Kiskokó #143078 üzenetére
Hát ha a 1060-at használod WQHD-ra nem is csodálom, hogy nem vagy elájulva tőle, mert oda kevés.
A felbontás miatt mindenképpen 2060, vagy ha időtállóbb kell 2070 magasságában gondolkodnék.
Én most a 2600K-t lecseréltem 6 magra, ég és föld a különbség GTA online-ban.
Ha nem sürgős várd meg az új Rizses procikat, bár látom inkább Intelt szeretnél, azért ehhez ne ragaszkodj.https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz Kiskokó #143078 üzenetére
Szia!
1440p-hez a 1060 már kevés, így érthető, hogy "nem vagy elájulva tőle".
Lap: Asrock B365M Pro4 / B365M Phantom Gaming 4 / Gigabyte Z390 UD
Proci: i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózáras) / i7-8700 (6 mag, 12 szál, szorzózáras), i5-9400F (6 mag, 6 szál, szorzózár-mentes)
Proci hűtő, pl.: be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Pure Rock / Dark Rock Pro 3 / Dark Rock 4 Pro / MasterLiquid 240 (RGB) / Deepcool Captain 240 EX
RAM: DDR4 2x8GB 2666 (+) MHz (akár 3000 MHz körül, ha az van jó áron pl. Corsair, Crucial, G.Skill, HyperX, Patriot)
SSD: ~250-500-1000GB Kingston UV500 / PAtriot Burst / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
Ház, pl.: mATX: Thermaltake Versa H17 Window / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 Window / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21 / Bitfenix Aegis Core / Fractal Design Define Mini C / NZXT H400
ATX: / Zalman Z3 Plus / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Zalman Z9 Neo / Corsair 270R / Thermaltake Core G21 / Thermaltake View 27 / Phanteks Eclipse P300 / Aerocool Aero-1000 / Sharkoon TG5 / NZXT S340 Elite / Fractal Design Meshify C TG / NZXT H500 / Cooler Master Masterbox Pro5 / Fractal D. Define C / Corsair 275R / Phanteks Eclipse P400S / BQ Pure Base 600 stb.
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 450W / 550W / Hyper M85+ 550W / Cooler Master G450M / G550M / Corsair CX450M / CX550M / be quiet! Pure Power 10 (CM) 500W / be quiet! Pure Power 11 (CM) 500W / Bitfenix Formula 450W / 550W / Whisper M 450W / 550W / Seasonic Focus Plus 450W / 550WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kiskokó
veterán
Kösz srácok! Mindjárt jobban átelemzem.
ŐŐ a wqhd nemrég van csak meg pár hónapja, a VGA meg már 1 éve. Eddig FHD-ben használva, és úgy se voltam elájulva tőle. Alig tudott többet látszatra mint a 660 de még FPSben
Én is 2060 vag 2070 ben gondolkoznék. Bár VGA lélektani határ 150Ezer ft max.| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
veterán
válasz Kiskokó #143084 üzenetére
Én most VGA-ban downgradeltem 1060-ról(53e Ft) RX470-re (30e), mert nekem nem éri meg a 75% felárat a 1060.
Prociban meg palfitom ajánlása alapján R5-2600-at akartam, de úgy sikerült, hogy lett egy LGA2011 alaplap ingyen, i7-3930K-t vettem (ami gyakorlatilag másfél i7-2600K), 4x4 ramom megvolt, megy quad chanelben (ami elvileg ugyanaz a sebesség, mintha ddr4 lenne). Ha a ram egykori vételárát is számolom a félgép megállt 45-ben. A Ryzen 2600 pedig 100 körül lett volna.
A művelet eredményeképp a minimum fps-ek 60 magasságában stabilizálódtak, a maximumok csökkentek ugyan, de olyan apró, számomra nem látható grafikus beállítás visszábbvételekkel kordába tettem, mint pl hogy egy fokozattal kellett visszavenni a füvet a gta-ban, ilyen apróságok.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #143073 üzenetére
Szép kis kuckó, tetszetős. Főleg, hogy ventiket nem adnak hozzá, így abból kapásból jobb-csendesebb tehető bele. Tényleg tetszetős, ha doboz forma bejön
Pár egyéb lehetőség, hogy több alkatrészből lehessen válogatni...
Esetleg alaplapból a B450M HDV is jó választás, meg olcsóramból a Viper Elite 2800as változata is (az ára miatt)Tápegységből meg olcsón a system Power 9 sem rossz, bár, itt csak a 400-as és felette levők DC-DC-sek, de igazából árban nem sokkal több a 300-350wattostól.
-
palfitom
félisten
válasz rasotamas #143085 üzenetére
2011-gyel 2 nagy baj van, az alaplapok horrorisztikus ára, és a fogyasztás. Procit néha ki lehet fogni normálisabb áron, de sokszor azok is irreális áron mennek.
Ha ingyen kaptál lapot, és az egész megállt 50k alatt, akkor jól jártál.
Egyszer építettem egy 2011 v3 rendszert 6800K köré, az egész normális áron kijött, de nem az a jellemző...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bluefire55
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra kellene, főleg multiplayer játékok érdekelnek
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi jelenleg laptopot használok.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és annak tartalmára (SSD nem szükséges) + monitor
egér és billentyűzet van
4. Mennyi a kereted rá?
150k gép és 25k a monitor
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel és Nvidia
ablakos ház egyéb ledes világítások díszek nem kellenek. -
veterán
válasz palfitom #143088 üzenetére
Ez így van, drágák az alaplapok, Z77 felett vannak árban, 30-60 közt, nagy a szórás. Vannak kínaiak de sz*rok.
Procikból a 6 magos 12 szálas 3930K és 4930K ami jó ár-érték arányú, tuningolva hozzák a Ryzen5 2600 - i5-8400 körüli szintet, 20-30 közt lehet őket megvenni.
8 vagy több mag esetén általában gyenge egyszálas teljesítménnyel kell számolni, amelyiknél nem, az drága.
A non-plus-ultra a gyakorlatilag fellelhetetlen és horror árú E5-1680 v2-t ami kb Ryzen 2700 teljesítményt hoz.
A 2011 v3 az egy más tészta, ugyanúgy mint a 1051v1 és 1051v2 is
A lap úgy került hozzám, hogy visszavágytam a CM690 II házba, ezért keresgettem aprón. Egyszer csak felbukkant egy 5 ezerért, gyönyörű állapotban, csupán 2 darab 5.25 takarólemez hiányzik, de szebb mint az előző volt, ráadásul a szomszéd városban. Felhívtam, mondta hogy én vagyok az első jelentkező, mehetek is érte, de van még benne egy rossz alaplap. Mondtam neki hogy maradhat, majd én kiszedem, ne fáradjon vele.
Hazahoztam és felcsillant a szemem, volt egy jó megérzésem. Szereztem egy 4930-at de nem indult. Először bekapcs-kikapcsot játszott végtelen loopban. Clear CMOS után azonban egészen mást produkált, mégpedig a cpu ellenörző ledje maradt égve. Megkérdeztem mi baja volt, mit produkált, azt mondta nem indult el aztán megint utána már vett másikat.
Kicseréltem a procit egy 3930K-ra, mert azt már az első Bios is támogatta, a 4930K-t viszont csak az újak. Elsőre elindult Nem csoda, hogy nem ment a srácnak, 147MHz-re volt a BCLK állítva. És még a ramom is megy benne quad channelben pedig az egyik ECC-s a négyből.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Paxker315
addikt
válasz bluefire55 #143089 üzenetére
Az invidiat nem kell erőltetni, ha kereten belül akarsz maradni. Ssd van, vagy csak egyelőre nem tervezel?
Alaplap
Asrock b365m, phantom gaming - 27 ezer
Érdemes az mATX verziokat választani, általában olcsóbbak.
Proci : intel core 3 9100f (4mag és szál, igp nélkül) kb 33ezer forint
Ram : 2*4 GB dual channel kit 2666MHz -től ( a lap maximum 2666ot támogat, de alig drágább a magasabb orajel) pl patriot viper 4 3000 mhz, viper elite series 2666-2800MHz, ezek kb 13-16 ezer ft körül alakulnakVGA : ha új, akkor csak rx570 jöhet szóba ezen az arszinten, pl sapphire pulse, sapphire pulse - 50-55ezer ft .
Vagy használtan aprorol 50k körül gtx1060 6 GB invidia.HDD - Toshiba p300 vagy még inkább wd blue ezex 1-2 tb ~ 13 ezer forinttól
Tapegyseg, fsp hexa85+ 450 watt, be quiet System power 9 400-450 watt (mindketto bronz hatásfokú, dc-dc konverteres, arukert teljesen jó minőséget kepviselnek.) kb 15 ezer forint
Ház, passz, ami tetszik. Olcsó de jól szellőző és kabelezheto pl a deepcool tesseract, fractal focus g, aerocool aero500 ~ 13-16 ezer
Tudom, tulleptem a keretet, de egyelőre ez a legolcsóbb ilyen célra alkalmas konfig kb. Alaplapbol esetleg lehet b360, sőt, 4 magos CPU esetén h320 is, de úgy tudom, azokhoz kelleni fog bios/uefi frissítés, hogy kezeljék a kilencedik generációs procikat.
Ha használt alkatrészek is szóba jöhetnek, azért nagyobb a mozgástér, plusz ott van még az am4 platform és ryzen vonal, ami ugyan nem intel, de komoly ellenjavallata nincs...
Osszeszerelni te szeretnéd v megbizod a boltot vele?Bármi kérdés lenne, nyugodtan tedd föl.
Bármilyen javaslatot v észrevételt szintén meltanyolok.[ Szerkesztve ]
-
-
Paxker315
addikt
válasz bluefire55 #143092 üzenetére
Új, bolti 1060 nem éri meg. Újonnan 1650 férhet bele invidiától, de az durván 10%-al elmarad teljesítményben az rx-570-től.
Itt ugyan az RX570-et a jóval szerényebb 1050Ti-vel vetik össze, DE, ha megnézed a radeon által produkált fps-számokat, látod: nagyon potens kis cucc, korrekt áron. Körülbelül hozza a 1060 3gb szintjét, jóval olcsóbban és 4gb VRAM-al.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz palfitom #143073 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek, végül majdnem maradtam az Mini TX vonalon (össze raktam egy hasonló konfigurációt), de a beszerzés sürgőssé vált (és ezek az alkatrészek mindenhol 3-4 nap alatt érhetők el) - szóval palfitom köszönöm az akonfigot, végül ezt rendeltem le (Ryzen alapút).
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
palfitom
félisten
válasz bluefire55 #143092 üzenetére
Szia!
SSD-t ne hagyd ki, hisz ma már "filléres" tétel!
Lap: Asrock B365M Pro4
Proci: i3-9100F (4 mag, 4 szál, szorzózáras)
RAM: DDR4 2x4GB 2666 (+) MHz (akár 3000 MHz körül, ha az van jó áron. Pl. Patriot 2666
VGA: használt GTX1060 / RX570 az apróról.
SSD: ~120-250-500GB Kingston UV500 / Patriot Burst / HyperX Fury / HyperX Savage / Crucial MX300 / MX500 / Samsung 860 EVO / WD Blue 3D
HDD: WD10EZEX / Toshiba P300 (UZSVA)
Ház, pl.: Cooler Master N200 / Chieftec CI-01B-OP / Thermaltake Versa H17 / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L / Thermaltake Versa H15 / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Core V21
olcsóbbak: Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4 / Zalman S2 / S3
Táp: pl. FSP Hexa+ 400W / 500W / Hexa 85+ 450W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M / be quiet! System Power 400W / 500W / Pure Power 10 (CM) 400W / 500W / Pure Power 11 (CM) 400W / 500W(#143090) rasotamas
Jól jártál, gratula!(#143094) crey
Szívesen![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz palfitom #143095 üzenetére
Sziasztok!
Adok el egy használt gépet (Dell i5-2400), elég szűkös a keret, és amit eladok azt pótolnom kell.
Tehát ha eladom az SSD-met és 4 vagy 8 gigát a ramomból akkor ahelyett vennem kell majd, ami nem feltétlen baj.
Szóval jelenleg egy Crucial MX500 250-es SSD van, nem tudom, ez milyen minőséget-sebességet képvisel? Érdemes-e ezt eladni és lecserélni újra? Az ssd-k típusait (a régebbiek tartósabbak és az újabb technológiák egyre hitványabbak vagy mi) nem ismerem, azt sem, hogy ez melyik technológia (talán TLC, de hogy ez tartós vagy gyors vagy milyen azt nem tudom). Garija nincs (ez az eladás mellett szól) kb egy évet volt használva. Annyit nem kapok érte amennyiért újat vennék, de léphetek méretben vagya sebességben egyel feljebb.
Viszont így a keretbe nem fér bele csak 4 giga ram, ami nem feltétlen baj, facebook-youtube gép lesz.
Na de a 250 giga sem feltétlen indokolt, meg is tarthatom a 250-es ssd-t és vehetek neki egy 120-ast.Ram esetén mehet egy vagy 2 darab 4 gigás modul amit pótolnom kell magamnak apróról, itt is fennáll, hogy a ddr3 1600 cl11 helyett vehetek magamnak akár 1866-2400 körüli ramot, aztán idővel a másik 2-t is cserélem jobbra (4x4gb quad channelt használok).
Ja, azt még nem tudom milyen OS-t tegyek föl, eddig XP-t használt, azt is Win95 szürke módban, szóval win10-re lehet nehéz lenne az átállás, bár nem biztos, hogy nehezebb mint win7-re.
Szerk:
Ja, nem tudom hogy sikerült, az SSD tápcsatijának a pici derékszögét sikerült letörnöm, ami a vevőnél, mivel egyszer berakom "oszt kész" nemigen okoz gondot, én viszont gyakran pakolászom ide-oda.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz rasotamas #143096 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy pontosan mit tervezel.
SSD: az MX500 ajánlott, nem muszáj cserélni.
Ram: én inkább maradnék 8 gigánál.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz palfitom #143097 üzenetére
Van az én gépem (i7-3930K, 4x4 ddr3 1600 quad channel, mx500 250gb ssd, rx470) és adok el egy dell brand gépet (i5-2400, jelenleg se memória, se háttértár), de ebbe ugye kell tenni memóriát és háttértárat.
Ez lehet az enyémből vagy vehetek is bele.a, megy bele az MX500 meg 8 giga ramom, veszek magamnak másik ssd-t meg 8 giga ramot (ez már túllépi a keretet)
b, megy bele az MX500 meg 4 giga ramom, veszek magamnak másik ssd-t meg 4 giga ramot
c, marad az MX500, veszek neki egy 120-ast, meg megy bele 8 giga ramom, veszek magamnak másik 8 giga ramot
d, marad az MX500, veszek neki egy 120-ast, meg megy bele 4 giga ramom, veszek magamnak másik 4 giga ramot
A ramcsere esetén egyrészt meg tudok szabadulni az ecc-s ramomtól, ami bár a Dellben és a mostani gépemben is hibátlanul megy, de korábban egy Z68 lap el sem indult vele.
Emellett upgradelhetek mondjuk 1866-2400MHz-re amin hűtőborda is van. Ennek nyilván akkor van értelme, ha 8 megy iletve ha később a másik 8-at is lecserélem ugyan olyanra.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
Kiskokó
veterán
válasz palfitom #143083 üzenetére
Helló
Véleményedet hagy kérjem már légy szíves
Ezek az alaplapok közt mit a különbségek?
[link]
[link] (ez csak hogy mATX ? )
[link]Melyik a jobb vétel?
Prociból I5- 9600-ra gondoltam vagy a i7-8700 bár nem tudom erre van e szükségem.
Illetve egy utolsó kérdés.
RTX 2060 meg a fenti procik mellé elegendő egy 450-550W körüli táp ?
Jelenleg 550w Chieftecem a mostani konfigomhoz is.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest