- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigabyte alaplap topik
- AMD FX
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz psycroptic #43012 üzenetére
Ez érdekelhet téged is^^ Ezt nézzétek meg.
-
törölt tag
"azt hallani úton-útfélen, hogy intel-nvidia"
Szerintem rossz utakon jársz..., ezt csak a sok idióta kókler gondolja, hogy INTEL-hez muszáj ződet venni, AMD-hez meg pirosat? Marhaság...(#43052) ervinke2: Gainward GeForce GT440 1GB DDR5, ~21k
MIndenképpen nVidia-t vegyél, a Radeon-ok nem támogatják a videó szerkesztő progikat! Jim-Y -nak most valszeg elkerülte a figyelmét.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Igen így gondoltam én is, csak sajnáltam, hogy nincs más Amúgy lehet, hogy tudok szerezni jó áron (10k) silver arrowt, ha így lesz, akkor összedobok egy rögtönzött tesztet a logoutra.. Bár sajnos sok mindennel nem tudom összehasonlítani, csak a freezer 7 pro r2 van, meg a stock. Esetleg egy ninja3-at és egy hyper212-t fogok tudni még kölcsönözni.. Bár sajnos nem egy kategória, de talán jobb a semminél, s legalább jól szemlélteti a kategóriák közti különbségeket
-
aclandiae
senior tag
Üdv!
Lehet kicsit off-topik a kérdés:
Tudtommal már jó ideje a Ft/€ függvényében változnak.
Ha rögzített 250 Ft/1€ árfolyam lesz, hogy alakulnak a hardver árak? Jelenleg kb. 295Ft 1 €, érdemes várni a vásárlással? Ha igen kb. meddig? -
Alg
veterán
válasz aclandiae #43060 üzenetére
250 szerintem évekig nem lesz, pláne nem rögzített...(Ahhoz jóval több euró-tartalék kellene, mint ami az MNB-nek van)
Talán lemehet 280 alá év végére, de nem tartom valószínűnek, főleg ha így folytatják az "okosak" odafenn... (Szeptember elején még 272 volt, október elején már 290)[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Jól látom,hogy az AMD Bulldozer-e nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,vagy valamit tévesen értelmeztem? -
horush
addikt
válasz Kezdő vagyok #43062 üzenetére
Én semmilyen reményt nem fűztem hozzá, kb. erre számítottam, de igen, sokak reménykedtek abban, hogy majd most feltámad az amd, ami valljuk be, nem jött össze.
-
Isual
veterán
Alaplapos topic halott, valaki erre tud nekem mondani valamit?
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
agemate
addikt
-
agemate
addikt
válasz #98593280 #43056 üzenetére
Nagyuram, honnan veszed, hogy Radeonnal nem lehet gyorsítani a Cuda-hoz hasonlóan a videoetitinget? Újgenerációs (HD6800) Radeonnal lehet. Nálam legalábbis a Premiere Pro CS3 rendesen tekerte a GPU-t és kb olyan gyors volt a szerkesztés, mint a GTX460-al. Más programról nem tudok nyilatkozni.
-
-
törölt tag
Kevered a szezont a fazonnal. A rögzített 250 Ft-s EUR a deviza hitelek végtörlesztésével kapcsolatos. Semmi köze az alkatrészek árához. Ugyan volt szó a CHF/EUR arányának fixálásáról, ez végül is nem tudom létrejött-e, de a Ft árfolyamához ennek sem lenne sok köze.
Véleményem szerint mostanában nem fognak mérséklődni az alkatrész árak. Rájátszik erre a végtörlesztés, az üzemanyag árak és a közeledő Karácsony is. De ne legyen igazam... Egyébént nem minden alkatrész "drága". Ha azt veszem, hogy én anno 2 évvel ezelőtt 22eFt-ért vettem 2x2GB DDR3 Kingmax RAM-ot, most pedig negyed annyiért megveheti bárki, ez önmagában csak 15eFt különbség. Ezenkívül a VGA kártyák tudása, teljesítménye, ugyanazért az árért lényegében folyamatosan nő. Az alaplapok árai alig emelkedtek, a tápok kb. ugyanannyiba kerülnek, talán jelentősebben a CPU-k ára emelkedett, szóval a helyzet nem olyan vészes. Akinek most kell a gép, úgyis megveszi. A Bull-ra már úgy sem érdemes várni, mert itt van és nem durrant akkorát, amekkorát egyesek gondolták h fog.
(#43066) agemate: Örülök, h működik vele. Van erről vmi hivatalos oldal is?
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz agemate #43069 üzenetére
De létezik i5-tel fix300 volt állandóan az fps-em, a 955-el sokszor még a fix200 sincs meg..
Igen, a hamarosan megjelenő lga2011 váltja le az 1366-ot. Aszonnyák', hogy a teljesítményük igen durva lesz. Ez várható is, hiszen lesz $1000-os csúcsproci is, pedig a $300 körüli 2600k sem gyenge azért Persze nyilván nem lesz háromszoros teljesítmény, de azért abban reménykedek, hogy igencsak high-end lesz[ Szerkesztve ]
-
dewe00
csendes tag
Hali!
Tudnátok valami, izmos alaplap+vga+cpu kombinációt 120E ftért? játék, solid modellezés, renderelésre lenne használva.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Big M
tag
Nos, egy ismerősnek "hála' engedtem az intelből. Összetettem 3 konfigot, és az érdekelne melyikkel járok jobban. Conter strike source-al játszok, mellette pár gyengébb tervező progi.
Lássuk tehát:1 - ütős i5
2 - AMD+SSD
2 - butított AMD+SSD
Gyári hűtő kerül a procikra, még nem húzom őket, memóriából pedig fölösleges kevesebb. Nem tudom, min lehetne még spórolni.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Szeretnék egy asztali gépet venni újonnan a gari miatt. Netezés letöltés, dvd írás filmezésre használnám.
A lényeg hogy nem játékra kell.
Blu ray sem kell.
A lenyeg hogy gyors legyen. 775 alaplapos az jó, nem kell nagyon újabb.
Van egy 160 as sata vinyóm amit bele akarok rakni fő vinyónak.
Ati vgat es asua lapot szeretnék.
Előre is köszi a segítséget./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy most az apróra küldtök, csak előtte szeretném megkérdezni, hogy szerintetek az alábbi "fél-gép" mennyit ér. A cimborám tulajdona, annyira nem ért a dolgokhoz, ezeket az adatokat tudtam, meg.
ATX ház (noname)
AMD Sempron proci (nem tudja, mekkora) A gép 2007-es, talán ez segít...)
ATI Radeon X-300SE
250 GByte HDD Sata
350W DEER táp
512 MByte DDR2 667MHz Kingmax
Alaplap nincs!Szóval, ezekért mennyit kérhet, úgy, hogy ne nevessék ki az aprón?
Köszönöm az előrejelzéseket, már ha ez alapján be lehet határolni."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Jim-Y
veterán
Szia, én vagy az elsőt, vagy a harmadikat venném, annyi, hogy CS:S-re még a 6770 is elég FHD alá, a phenomokra viszont érdemes a gyári hűtő helyett venni egy diszkrét coolert. Mindent összevetve én a harmadikat venném egy olcsóbb lappal, hd6850/gtx460-al és egy hűtővel a procin. Például az Alpenföhn Brocken az jó lenne rá..
Hunork: ezt inkább itt kérdezd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Mr.Grincs #43073 üzenetére
LAP: ASUS P8H61 REV 3.0 19.650 Ft
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX 16.938 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 6.075 Ft
VGA: ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) PCIE 9.526 Ft
HDD: 0 Ft
SSD: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G 22.262 Ft
ODD: ASUS DRW-24B3ST Fekete OEM 5.800 Ft
HÁZ: BITFENIX Merc Alpha 9.562 Ft
TÁP: CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWB2 OEM 7.412 Ft
Összesen: 65.000 97.226 FtSzia, amiket írtál ahhoz a felhasználáshoz még diszkrét vga sem kell, így a fenti konfigból kihagyhatod a vga-t és az ssd-t is ha szeretnéd.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Ismerősömnek kellene a phenom 2 955.höz egy alaplap ami jól tuningolható viszi a majd későbbiekben a az bulldozeret/ philedriver-t. Ramnak KIT 8 GB/1600 Kingston HyperX -et választottam bele ez jó? Videókártya egy 5850 lenne.
Erre gondoltam: ASROCK 880GMH/U3S3 AM3, FSB2600, ATX( kár hogy nálunk Miskolciába 3-4k nőtt az ára )
Illetve én 6950 és 6970 között vacillálok, megéri a 6970-et venni (i7-hez?)
Előre is köszi szépen !
üdv GáborMark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
vond
MODERÁTOR
válasz Gabe123 #43078 üzenetére
Ez az egyik legjobb ár/érték arányú lap a Phenom II 955 » Bulldozer alá... Az 1600-as RAM-ból meg valószínűleg a Bull fog majd profitálni... A 6950/70 kérdést meg Neked kell eldönteni (megér-e Neked annyival többet, amennyivel jobb)... Sok-sok tesztet találsz a neten, azok majd segítenek...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tarti19
senior tag
Sziasztok.
Ötletbörzére lenen szükségem, hogy milyen gépet érdemes vennem nagyjából 230-240K környékén.
Amiben biztos vagyok, hogy Intel i5 2500K s ezt alapfesz húzás nélkül szeretném 3,8-ig felhúzni, szóval ehhez megfelelő lapot is keresek. Amire szükségem van: új lap, új vga, táp+ház, proci,ram (2x4-es kitre gondoltam).
Proci hűtőt nem kérek, sosem tuningoltam s nem is fogok.
Jelenleg 4-5 éves periódusra tervezek, ez alól a vga lehet kivétel, eshetőség szerint nem szeretnék néhány fps-ért komolyabb felárat fizetni s érdekelne egy Nvidia/Radeon kombináció is. Csak játékra használnám első körben 1080P. Nem vagyok grafikab**i.
Amit még elfelejtettem, lehetőség szerint új garis termékek érdekelnének.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat...PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
tarti19
senior tag
válasz petyus_ #43085 üzenetére
Azt hiszem ez messze nem számít klasszikus tuningnak, hogy szorzólock s fesz. emelés nélkül lehet jobb teljesítményt elérni, de lehet én gondolom rosszul ( ez kicsit olyan, mintha szándékosan fogták vissza az órajeleket, mert a gyári hűtő is bőségesen elég hozzá.)
Vond nem kell, már lassan 4 éve egy Samu 2493hm monitoron tolom...
[ Szerkesztve ]
PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
maestro87
őstag
válasz solfilo #43024 üzenetére
Tehát ha most veszek egy FM1-et akkor pl. 3 év múlva megint az egészet cserélni kell? De akkor az AM3+ nem lenne hosszabb életű?
Beleférne a keretbe ha egyelőre Phenom-ot vagy egy Athlon-t vennék bele.
Meg most még úgy sem nagyon játszanék, de jövőre vennék mondjuk 20 000Ft értékben egy videokártyát.
Így melyik ajánlott mondjuk 55 ezerig? -
vond
MODERÁTOR
válasz tarti19 #43089 üzenetére
OK...
LAP: ASUS P8P67 LE ~26k
CPU: INTEL Core i5-2500K ~49k
CLR: CoolerMaster Hyper 212 Plus ~9k
RAM: DDR3 RAM KIT 8 GB/1333 Kingmax ~11k
VGA: Gainward GTX 560 Ti ~54k
(vagy Asus 6950 2 GB DC2 ~60k)
SSD: Kingston 96GB SATA2 SVP100S2/96G ~30k
HDD: Samsung HD103SJ ~13k
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~4k
TÁP: CoolerMaster GX450 ~16k
+1 SATA adatkábel ~1k
Össz.: ~213k (~219k)Házat meg válassz belátásod szerint:
- Bitfenix Shinobi (nincs USB3 elől) ~14k
- NZXT Source 210 (USB3 elől) ~16k
- Sharkoon T5/T9 Economy (USB3 elől) ~15-18k
- Vagy akár valami még komolyabbat, mint pl. CoolerMaster Storm Enforcer ~27k (a 240-be pont belefér)Jól felszerelt, erős tuninra is képes alaplap... nagyon jól húzható, de amúgy is bivalyerős proci... hozzá nagyon jó teljesítményű cooler... olcsó, de korrekt memória... FullHD játékra magas beállításokon is elegendő videókártyák... nagy, gyors SSD az oprendszernek, plusz jópár proginak, játéknak... gyors, megbízható merevlemez... precíz DVD író... nagyon bika, kitűnő belsővel rendelkező, fekete színű tápegység...
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz maestro87 #43090 üzenetére
2012Q2-ben jön az FM2 és bele a trinity, és nem biztos, hogy lesz kompatibilitás visszafelé. AM3+ élettartamát most meghasszabbították ugyan, de abba csak IGP nélküli procik mennek és a bull sem lett olyan bika (legalábbis a B2 rev biztos nem).
tarti19[\B]: az SSD-t a helyedben nem zárnám ki ilyen gyorsan, egy ilyen gyors konfig már nagyon durván vissza lenne fogva vinyóval.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
tarti19
senior tag
Winyó már van 1 , pont ma jött meg.
SSD most még nem kell...
Cpu hűtőt meg tényleg felejtsük el, ha kérhetem ( persze jó érveket elfogadok, mert nyitott vagyok mindenre.)
Egyébiránt köszönöm a segítséget, mert , mindig több infóm lesz így
Azt még elfelejtettem, hogy alsó tápos ház legyen...[ Szerkesztve ]
PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
FireKeeper
nagyúr
válasz tarti19 #43093 üzenetére
cpu cooler miért nem kell? a halk gép nem jobb, mint a hangos?
egyébként, ha emlékezetem nem csal, a kolléga által mondott összes gépház alsótápos.ha valakinek szúrja a szemét az előző hsz-emben az elcseszett felkövér, nugodtan írjon a modkerbe, én sajna most nem tudok, telefonról nem tudok linkelni
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
nagyúr
gratulálok a kérdéshez!
A rögzített árfolyamok mellett egy 8 MHz-es olivetti XT-t tudok javasolni, kapható már 200 ezer forintért, 640 kB memóriával és 20 MB winchesterrel.
Persze ehhez jelzáloghitelt kell felvenni.
Ha 80 forinton rögítik a dollárt, akkor lehet picit olcsóbb is...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
vond
MODERÁTOR
válasz tarti19 #43093 üzenetére
Hali!
Valami gyárinál komolyabb CPU hűtő nagyon ajánlott, főleg ekkora keretnél... Ha kicsit is megrántod procit, már kellhet nagyon... Nem utolsó sorban alapjáraton is sokkal hatékonyabb, és halkabb lesz, mint a gyári...
SSD-t miért nem akarsz? Tudod, hogy mennyivel gyorsabban fog a géped reagálni mindenre? Ilyen alkatrészek mellett a HDD nagyon csúnyán visszafogná a rendszert... Ezen kívül általában játékokban is segít, gyorsabban tölti be a pályákat, ilyesmi...
A meglévő vinyó árát meg akkor tedd hozzá mondjuk a táphoz, s vegyél egy CM Silent Pro Gold 600-at... Jól fog jönni, ha esetleg erősebb videókártyát veszel valamikor, és/vagy nagyon megcibálod a 2500K-t...
Jjjja igen, az ajánlott házak mind alsótáposak...
-
maestro87
őstag
válasz FireKeeper #43092 üzenetére
Az alaplapra integrált VGA-s megoldások nem ajánlottak?
Vagy vegyek egy i3-2100-at?
Ezek között vacillálok: i3-2100 (~27k), G850 (21k), Phenom 560BE (de még mindig kérdés, hogy az AM3+-os lap támogatja-e a magfeloldást (~21k)), A6-3650 (27k) vagy Phenom 565 (~21,5k). -
őstag
-
maestro87
őstag
válasz bluemirage #43099 üzenetére
Vagyis i3-2100 ?= x4 955BE?
De mondjuk én arra gondoltam, hogy 3 vagy jobb esetben 4 magosítom az x2-es Phenom-t. Meg 25k felett nem nagyon akarok CPU-t venni.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- HP OMEN X Gamer mini PC , i7 7820HK , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest