Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • #98593280

    törölt tag

    válasz DjDanee87 #31959 üzenetére

    A P67-es Gigákon úgy tudom csak a cpu PWM fan-t lehet szabályozni. Ezt az Easy Tune Pro progival megteheted. Amennyiben erre párhuzamosítasz össz. 3 db ventit, akkor működhet.

    A Nochtua ventikkel nincs gyakorlati tapasztalatom, úgy tudom drágák. Amennyiben Neked leszabályzás nélkül halk marad, akkor jó választás szabályzás nélkül is. Azt hogy ehhez a márkához adnak-e elosztót, szintén nem tudom. Az AC PWM-hez és a Coolink PWM-hez adnak. Ezek a ventik 1500-2000 Ft-ba kerülnek, az AC PWM magasabb fordulaton is halk marad, a PWM Coolink-ről ezt nem mondanám már el.

    A szabályzás azért lehet ajánlott, mert ha alapjáraton megy a géped, akkor alacsonyabb RPM-en is elegendő járatni a ventiket, pl. éjszakai gépezés esetén halk is marad. Ha pedig terheled, játszol, konvertálsz, videót vágsz, akkor már indokolt magasabb RPM-en forgatni az összes ventit, hogy emelkedjen a hűtés hatásfoka.

    Egyébként lehet külön is venni 3 és 4 pines venti elosztókat is, elvileg 500 Ft körül beszerezhető. Ezenkívül akár magad is elkészítheted. Sőt, a molex csatiról lehet leszedni 5 és 7 voltot is, mellyel fixen halkítható bármeliyk venti.

Aktív témák