Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz horush #32199 üzenetére
Az alaplapos topikban mintha épp jónéhány fokkal alacsonyabb alaplapról beszélnének ennél a takart megoldásnál. És nagyon dícsérik.
Legalábbis úgy emlékszem. Most nem kerestem rá.
Én is furcsáltam, de lehet, hogy egyszerűen jól elosztja a hőt, lehet, az egész egy nagy hűtőbordaként működik.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Őszintén? nem is tudom.
Azért pár kérdés még felmerülhet:
Akarsz-e egyáltalán tuningolni valamelyest? Ha biztosan nem, akkor lehet, nem is kellene a K-s proci, csak egy sima (olcsóbb az is valamivel), s lehet, egy H67-es alaplap is elég lenne.
Ha a használt programjaid biztosan használják a CUDA magokat a VGA-ban (ezt egy kis google-el ki tudod deríteni), akkor lehet, kicsit nagyobb kapacitású VGA-ba lenne érdemes ezt a pénzt betenni, mert többet érhet.
Visziont a H67-esek között nem tudom, van-e egyáltalán Firewire portos kártya. ha nincs, akkor mintha Userxy ajánlatában lett volna egy PCI-os firewire kártya, az jó lehet.
szóval elég sok változós a függvény és egy csomó paramétert nem ismerünk.Mindettől a gyököléstől függetlenül, ha most csak e kettő közül kellene választani, s semmi egyéb nem jönne szóba, akkor az említett jól szellőző házak esetén nem érzem akkora jelentőségét a sabertooth hűvösebb és talán tartósabb alaplapnak, inkább a Z68-ast választanám.
-
SchDerGrosse
tag
válasz userxy #32183 üzenetére
Ne mondd már.
Kb ua a konfigunk (az enyém talán hangyányit jobb is).
Én 1680x1050 be nyomon, csak simán "high" on és ha nagyon besürüsödnek az események akkor beza 25-30 frame/sec körül poroszkál a gamma.És ez van ma.
Minden eltelt nappal csak avul a gép.(én mondjuk már ezerszer megfogadtam hogy következőnek konzolt veszek, de amíg szabadon lehet kalózkodni, addig jobban megéri a pc. Hiába megy évente az aktuális konfig a kukába)
szerk : régen volt a vudukettő, azt azzal az ember évekig elbohóckodott.
[ Szerkesztve ]
-
AYEL
tag
válasz balpis #32203 üzenetére
Biztos, hogy nem fogok tuningolni!
Akkor inkább az MSI P67A-G45 (B3), és hozzá egy erősebb VGA? Utóbbira van javaslat?
(Viszont játszani sem játszok egyáltalán! Olyannyira, hogy nincs játék a gépemen! Ha már szakmám miatt gép előtt ülök, szabadidőmben nem szabad!)
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
AYEL
tag
Jim-Y,
ha a viszonylag halk, minőségi tápot választok, akkor lehet, hogy nem is kell a Fractal Design ház és elég lehet az eredeti ajánlatban szereplő COOLERMASTER Cent. 5 II?
Egyébként a design nem fontos, abszolút a funkcionalitás érdekel. Főleg, h halk legyen! Nem kell feltétlen plexi oldallap, ha ilyesmire vágyom, inkább akváriumot veszek, színes halakkal.
Ha inkább 15-20 K körül kellene házat választani melyiket javasolnád? Vagy azok közt nincs igazán halk?
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
userxy
őstag
válasz SchDerGrosse #32204 üzenetére
Ha már elkezdtük fejezzük is be... Nekem a Witcher 2 addig nem akart értelmes fpssel menni még az NVIDIA 3D Vision drivere fent volt addig volt hogy poroszkált 5 -10 fps-sel azt vhol olvastam fórumjába hogy az a baj. Letöröltem és suhan ezerrel. Ha vhol nagyon szarakodik neked is lehet ez a bajod. Én majd 1 napot elbasztam rá mert egyszerüen nem tudtam mi a baj, hogy full grafon is 10 fps meg 1024 x768 ba is 10 fps volt egyes részeknél. De megoldódott az előbb említett driver törléssel. Azóta mondom 1440 x 900 ba tényleg minden ultra highon 55 -60 fps alá nem láttam esni a frapsot.
-
userxy
őstag
Mivel azt mondod, hogy biztos nincs tuning így akkor én ezt javaslom.
Alaplap: ASROCK H61M/U3S3 16,5 k
Processzor: INTEL Core i7-2600 3.40GHz 62 k
Memória: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 17k x2
Videókártya: ECS NGTX460-1GPI-F 1GB GDDR5 PCIE 31k
SSD: Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ ~36k
Optikai egység: NEC AD-7260S Fekete 4,5k
Tápegység: Chieftec ctg-500 11k
Proci hűtő: Xigmatek Gaia 6k
firewire kártya: BESTCONNECTION FireWire 3+1 portos PCI 3kHázat meg amit Jim-y kolléga ajánl nem vagyok otthon annyira a csendes házak piacán
Nekem a Cm430 is csendesÍgy összesen : 204 ezer + a ház
Tápegység biztos nem lesz hangos mert 50 %-nál nem lesz jobban terhelve.
Ha a prociba lévő igp-t is kitudják használni a a progik amit használsz akkor esetleg megéri a ASUS P8Z68-V 40k-ért.ha vki vmivel nem ért egyet kérem kulturáltan jelezze !!
-
horush
addikt
válasz userxy #32209 üzenetére
Egyébként miért ajánlgatjátok ennyire ezt az ecs vga-t? Azért itt a keretbe bőven beleférne vmi. rendes is.. ez meg kitudja milyen.. mindenesetre nem hinném, hogy a leghalkabb.
ha vki vmivel nem ért egyet kérem kulturáltan jelezze !!
Ez kulturálatlan volt?
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz userxy #32209 üzenetére
Alapból nincs olyan kategória, hogy csendes ház, egy ház annál csendesebb minél kevesebb szellőző nyílás van rajta, és persze van olyan amit csendesre terveztek, ilyenek azok a házak amiket gyárilag hangszigeteléssel láttak el, de természetesen az is jó, ha vesz valaki egy tizenx ezres házat, és vesz bele jó ventiket, illetve a procira egy csendes coolert, ha ezeket megteszi, akkor egy alapból lyuggatott ház is lehet csendes. Nos azt tudni kell, hogy olyan, hogy hang nélküli nincs, aktív hűtésnél, passzív hűtésnél persze elképzelhető.
Azt mondom, ha a delikvens vesz egy CM370-et, hozzá 2-3 AC F12 PWM-et, meg egy olyan lapot amin olyan 3pines, illetve 4 pines csatik vannak amiket lehet vezérelni, valamint a 2600-ra minimum egy AC F13 PRO-t, vagy egy Mugen2-t, vagy egy ezeknél is drágább, de halk coolert, akkor a rendszerben vagy a táp, vagy a VGA lesz a leghangosabb, ennél halkabbra nem nagyon lehet megcsinálni egy konfigot
-
Murloc
tag
válasz horush #32210 üzenetére
Akinek olyan jó a füle, hogy hangszigetelt házban meghallja az idle VGA coolert (mivel PS vagy Premier alatt nemigen fog felpörögni) az hűtsön vízzel.
Amúgy soha nem értettem, hogy a hang miért olyan fontos tényező. Ha a gépnél ül az ember, akkor úgy is zenét hallgat, videót néz, játszik, miegymás. Ha meg alvás közben hagyni akarja a torrentet, akkor 1 perc alatt az alaplap gyártó által biztosított programmal átvált egy olyan profilra, ahol pár százon pörgeti csak a rendszer és a processzor hűtést. Miután be van állítva tényleg kb. ennyi idő ezt megtenni. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy ilyen esetben passzívon eldöcögne a CPU egy normális felületű hűtőbordával (nem a gyárira gondolok persze). -
userxy
őstag
válasz horush #32210 üzenetére
Referencia hűtő van rajta és nem a lebutított gtx460 és jó árba van. PH gtx 460 összehasonlítójába csak a hűtésekbe különböznek a gtx 460 -ok mivel nem lesz játszva a vga-val gyanítom, hogy nem is lesz igazán leterhelve így valószínűséggel nem is lesz hangos.
De akkor ha a keret engedi :
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE 57 k Gigabyte-nak tuti halk a hűtője és az 560 erősebb is a gtx460-nál.
Vagy Gigabyte gtx 460OC ~43k -
Jim-Y
veterán
-
userxy
őstag
válasz Murloc #32216 üzenetére
Nekem is 460OC van
Tudtommal a giga alapbol ocval adta ki az összeset nincs neki ref órjaleken gtx460azt hiszem a gtx 460 ref órajele 675 Mhz Giga OC -je 715 Mhz ezt alap feszen jó estbe lehet huzni vigan 850 Mhz re plussz fesszel meg viszi a 900 Mhz-et is Bár ott már jobban melegszik
33 %-s os tul húzás nem is rossz egy vga-tól[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Ha nem tuningolsz, akkor szerintem is inkább H67-es alaplap.
Van egy szerintem egész jó árban, amin használható USB3.0 is van és firewire port is: MSI H67MA-E45
A H67-es lapon kihasználhatod szükség esetén az alaplapi VGA kimenetet is és a Quick Sync képességet a saját videok kódolásához.Ez alapján valahogy így nézhetne ki a konfig:
Alaplap: MSI H67MA-E45 ~24eFt
(Esetleg olcsóbb megoldás egy MSI H67 alaplap és egy PCI-os firewire kártya)
CPU: i7-2600 ~62eFt
Cooler: CM Hyper 212+ ~8eFt
RAM: Kingmax 1333MHz 2*8GB KIT ~33eFt
(esetleg 2* KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/8G (sum 4*4GB) ~35eFt)
SSD: KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G ~34eFt
HDD: meglévő 2TB
VGA: GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB GDDR5 PCIE ~44eFt
Optikai egység: NEC AD-7260S Fekete ~5eFt
Tápegység: Chieftec CTG500-80PB ~11eFt
Ház: COOLERMASTER RC-502-KKN1-GP Centurion 5 II ~16eFt ????
Ventilátor: - opcionálisan Artic cooling F12 PWM ~1,5eFtSum: ~237eFt (~240eFt)
Az alaplapon, mint fent írtam, firewire, jó USB3.0 és VGA kimenet, használható QuickSync lehetőség.
Bivalyerős, 4 magos, 8 szálon dolgozó CPU, a gyárinál lényegesen halkabb coolerrel, 16GB megbízható RAM, közepesen gyors (a lassú is jó gyors!) 96GB SSD, amire a rendszer mellett az összes lényeges program elfér, így gyors indulást és file-okhoz hozzáférést biztosít.
A referenciánál csendesebb Giga GTX460. Erős VGA - lehetne lényegesen gyengébb is. A GTX560 az kb. 15%-kal több CUDA magot tartalmaz csak, szerintem nem érné meg.
Csendes, bőven elég erős és megbízható táp, hosszú kábelekkel alsó tápos házba is.
A plusz házventi a CPU hűtővel párhuzamosan kötve, felfelé szerelve talán picit tovább hűthető a ház, s a három házventi lassabban foroghat, s picit lassíthatja a CPU ventit is.(#32211) Jim-Y: egy ház nem feltétlen csak akkor lehet csendes, ha nincs rajta nyílás. Ha a megfelelő helyeken elég jó angelnyelő (puha) anyag van, akkor nagyon jól lehet csendesíteni. Ugyanis a hang, amit hallasz nem egyenesen jön a füledhez, egy csomó ponton visszaverődik, a különböső forrásokból származók erősíthetik egymást.
Távoli hasonlat pl. egy motor nyitott kipufogódobja. A dobon átlátsz, mégis attól függően, hogy a belső cső falán milyen és mennyi nyílás van, s méginkább, hogy a két fal között milyen hangelnyelő anyag van, nagyon nagy hangosságbeli különbség lehet. (saját tapasztalat, mikor kiégett a tömő anyag, sokkal hangosabb lett. Újratömve megjavult.)
Itt van egy régi, de alapjaiban szerintem nem rossz cikk.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz balpis #32219 üzenetére
Már nem fértem be a szerkesztésbe: ha van lehetőség, akkor a tápot inkább erre cserélném:
XFX Core Edition PRO - 450 Watt ~14eFt
kb. ugyanolyan erős, és halk, mint a CTG-500, 5 év garanciával, kicsit jobb hatásfokkal (80+ helyett 80+ Bronze). Csak sajnos kevés helyen kapható.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
andree04
aktív tag
Sziasztok
ASUS P8H67-M EVO REV 3.0 24.600 Ft (19.680 Ft)FSP Hexa 400W 8.537 Ft (6.830 Ft)
INTEL 80GB SATA2 2,5" 320 SSDSA2CW080G3K5 42.986 Ft (34.389 Ft)
INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 41.433 Ft (33.147 Ft)
Nem egy 8GB,hanem 2X4GB
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 17.250 Ft (13.800 Ft)2DB-ot,mert RAID-ben használatra
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 18.674 Ft (14.940 Ft)Vélemény???Inkább az alaplapra lennék kiváncsi,ilyen árban megéri e neki.
[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
Öszíntén,egyenlőre nem használnám e csatlakozok mindegyikét,de ez az alaplap most a legjobb áron kapható,eddig 30felett volt.
Ami fotos számomra,USB3,SATA3,RAID,4XRAM
Tudsz ajánlani olyat amin ezek megtalálhatóak?Itt van mindegyik 2db PCIe 2.0 x16,PCIe 2.0 x1, PCI csatlakozó melyre később bármilyen kártyát rátehetek,nem kell a kártyák közül válogatnom hogy nekem ilyen foglalatom van ahhoz ilyen kártya kell.
Amugy H67es lapok közül 6 db lap van árban felette 5 db lap van árban alatta,olyan középkategória.
-
userxy
őstag
CPU Bench és összehasonlítás
GPU Bench és összehasonlítás
SSD Bench és összehasonlításAnadtech szépen összeszedte a lényeget. Így ez lényegesen leegyszerűsíti a bizonygatást
-
törölt tag
válasz andree04 #32227 üzenetére
"Ami fotos számomra,USB3,SATA3,RAID,4XRAM
Itt van mindegyik 2db PCIe 2.0 x16,PCIe 2.0 x1, PCI csatlakozó melyre később bármilyen kártyát rátehetek..."Az ASUS P8H67-M EVO REV 3.0-as alaplapon hiába van 2db PCIe csati, a második 2 db VGA kari esetén csak 4x-es sebességgel fog menni, tehát CFX/SLI-t építeni azzal nem ajánlott.
Én, amennyiben alaplapi videó kimenet nem kell, P67-et javasolnék, 2500K procival, amit ebben a deszkában lehet 4Ghz fölé húzni. USB3, sata3, RAID és 4 db DDR3 slot pedig ezen a deszkán is van:
MSI P67A-C45 (B3) usb3 sata3 raid, 4xddr3, ~27k
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX, ~46kEgyébként milyen házba lesz a HEXA táp? Ugyanis a 4 pines kábele nem túl hosszú. A proci mihez lesz, milyen VGA-hoz, milyen felhasználásra?
Bár amennyiben már megvetted, akkor nem tudom mire fel a kérdés? link Az aláírásodban már az összes cucc szerepel...
[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
válasz #98593280 #32230 üzenetére
Igen már megvannak de nekem Pro alaplapom van.Amin ugyanezek rajta vannak.
Alaplapi vidikimenet kell mert egyenlőre nem szeretnék külön kártyát bele venni,és késöbb is jo lesz az alaplapi kimenete.
Most csak a kiváncsiság foglalkoztam,mert elsönek az EVO lap volt a kiszemeltem,csak árban 30felett volt,most meg 25K lehet kapni(eszméletlenül olcsó,szerintem)és kicsit bánt a dolog.
Mivel tesómnak is kell majd idővel gép,lehet hogy amíg ilyen jó árban van EVO előbbre hozatattom a vásárlását,azt övé lesz a PRO enyém az EVO.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy korábbi ajánlásotok alapján összedobtam megint egy nagyban hasonló konfigot. A gép általános felhasználásra(net, zene, filmek, néha játék) lesz. Árban felfele már nem nagyon mozdulnék(lehet ez is sok, majd a leendő tulaj megmondja), de várom az építő jellegű hozzászólásokat. Nyitott vagyok mindenre.
Ez lenne:
MSI H67MA-E35 (B3)
INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
SAPPHIRE 11180-00-20R HD6850 1GB GDDR5 PCIE
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ
NEC AD-5260S Fekete
COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
HP s2331a(monitor)Tudom, hogy általános felhasználásra, és a néha kis játékra talán kicsit sok is a konfig, de ismerve a leendő vásárlót a további kellemetlenségek elkerülése érdekében jobbnak gondolom, ha minden adott az esetleges extrémebb felhasználáshoz, és az sem árt, ha jövőre nem kell helyette másikat venni..
Előre is köszönöm a kiigazításokat, és tippeket
Everybody lies.
-
userxy
őstag
válasz Barthezz2 #32233 üzenetére
Tökéletes a gép része ha keret így engedi akkor nem lesz vele semmi féle probléma.
Monitort annyira nem ismerem. Bár az is jónak tűnik.
Ha a tulajnak sok lenne ez az ár akkor javasolj egy i3-2100 -át azzal lényegesen olcsóbb és még az is kielégíti az igényeit.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Nyár végén veszek egy új konfigot, már nagyjából összeállta kép, de lenne azért egy-két kérdésem. Kérlek véleményezzétek!
Alap: MSI P67A-C43 (B3), USB3, SATA 3, 3x PCI, 3 év gar.
Proci: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz LGA 1155 BOX Sandy Bridge
Procihűtő: Noctua NH-U12P SE2
RAM: 2x4 GB A-DATA XPG Gaming DDR3 1600MHz CL9 KIT
DVD-író: NEC AD-72619S Lightscribe
VGA: AMD HD 6970 2GB GDDR5
Táp: Corsair HX 650
Ház: Corsair 600T white
HDD: van (WD 250 GB+ Samu 160GB) + vennék egy 80GB-os Intel SSD-t rendszervinyónak
Monitor: van (NEC EA231WMi)A gép az átlagos felhasználás mellet némi játékra lenne használva (Starcraft 2, Mafia 2, majd Diablo 3), az lenne a kérdésen, hogy jól jön/jöhet majd a 2x4GB RAM , vagy elég lenne 2x2GB ebből az A-DATA RAM-ból.
Illetve, ha 8GB-ot veszek, akkor, hogy előnyösebb (gyorsabb), 2x4GB-ot venni vagy 4x2GB-ot venni?
Még annyi lenne, hogy ezek a RAM-ok ugyebár DDR3 1600MHz-esek, és az Intel honlapján ennél a core i5-ösnél a "Memory types"-nál csak DDR3-1066/1333 írnak. Szóval a kérdésem az lenne, hogy támogatja-e az alaplap és a processzor az 1600MHz-es DDR3-as kinézett RAM-okat?Előre is köszönöm!
Üdv![ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
horush
addikt
Szia, ha csak nyár végén vennéd a gépet, akkor inkább gyere vissza akkor, amikor aktuális lesz.. Sokra nem mész azzal, ha megtudod mi jó most Sok minden változhat még addig.
OFF: Computex szépségverseny. Én az nvidiára szavazok, és ti?
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Barthezz2 #32233 üzenetére
Szia, jó ez a konfig, korrekt
Ha valamit mégis mondanom kéne, akkor lehet kapni jó áron HD5850-et ami picivel erősebb a 6850-nél, árakat ugyan nem írtál, de szerintem az általad írt 6850-es olyan 37-40 között lehet, nos Gianni-nál van 32.5-ért 5850-en ami még mindig best-buy^^ Mondjuk ha nem magadnak veszed akkor csak ezért az egy tételért nem rohangálnék a városban, úgyhogy lehet ezt a bejegyzést off-ba is teszem Ugyanez igaz a tápra is, ha magadnak vennéd javasolnám, hogy fontold meg az XFX CE PRO 450W-ot, ami 1-2 ezerrel drágább, de 5 év garis fekete harisnyázott kábelekkel rendelkezik, viszont mivel nem neked lesz, és a ház sem plexis, ezért a legjobb tényleg ez a Chieftec
A monitornál meggondolnám egy Dell-re való lecserélését, Dell U2311H . Mostanában úton-útfélen ezt ajánlják, hozzáteszem abszolút jogosan, ez is most best-buy
-
0564
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Thermaltake Tt Matrix ház, Pioneer satás dvd író, és egy LG W2053 (1600*900) as monitor.
Szeretnék ebbe vásárolni egy Nvidiás konfigot játékra, ezekből, vagy az általatok ajánlott
alkatrészekből ha lehet hosszabb távra az ipont-tól.
Legyetek szívesek véleményezni, ha kell kijavítani!, véglegesíteni az összeállítást.
Természetesen bármilyen változtatás is érdekel (ár/érték arány,minőség).intel_core_i5_2500k_3.30ghz_1155_box
gigabyte_ga_p67a_ud3_b3
gigabyte_ga_z68a_d3h_b3 (a drivere tökéletes ?)a_data_4096mb_xpg_gaming_v2.0_ddr3_1600mhz_cl9_kit
kingston_4096mb_hyperx_xmp_grey_ddr3_1600mhz_cl9_kitmsi_n560gtx_ti_twin_frozr_ii_oc_1gb_gddr5_pcie
wd_1000gb_caviar_blue_7200rpm_32mb_sata3
samsung_1000gb_f3_7200rpm_32mb_sata2_hd103sj
samsung_500gb_f3_7200rpm_16mb_sata2_hd502hjchieftec_ctg_500_80p_500w_box
Válaszotokat előre is köszönöm pol
-
Jim-Y
veterán
Szia, én egyedül az alaplapba kötnék bele, ha P67-et vennél akkor az legyen MSI, ebből a legolcsóbb MSI P67A-C43 (B3) ~26K is jó lesz, vagy ha Z68-asat szeretnél működő usb3.0-val, akkor ASUS P8Z68-V ~40K-ért. A giga lapok szegényesen vannak felszerelve, illetve személyes -friss- rossz tapasztalat miatt én senkinek sem ajánlom, persze ez a legkevesebb ramból mindegy, hogy melyiket veszed, ha nem tervezel masszívan tuningolni, akkor 1333mhz-es Kingmax ramok is elégségesek lennének, és olcsóbban megúsznád. Merevlemezből pedig a Samuk közül vedd az egyiket. Egyébként a konfig rendben van, üdv
megj: egyébként ugye azt tudod, hogy ez a VGA a te monitorodhoz túl erős? Bőven nem kéne ilyen erős/drága, ha ezen a monitoron kívánsz majd sokáig játszani.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Szia!
Jim-Y megjegyzése mellé még annyit tennék hozzá, hogy ha húzni akarod a procit, akkor egy Xigmatek Gaia, Hiper 212+ vagy hasonló kategóriájú coolerrel is számolj.
Ha nem akarod húzni, akkor felesleges a K-s proci és a P-s alaplap...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
horush
addikt
-
MODERÁTOR
Közben beszéltem a leendő vevővel. Kicsit túlfutottam a keretén, így prociból is úgy néz ki a kisebb lesz, amit userxy ajánlott.
A monitort vágom, de az is drágább, mint amit most választottam. Erről is volt teszt ipon-on, és bár nem a legjobb, de elfogadhatóAz összes cucc ipon-ról lesz, ott meg nemigazán olcsóbb az 5850, mint a 6850, úgyhogy szerintem maradnánk ennél a sapphire-nál.
Magamnak megfontolnám, dehát nem én állom a számlátMajd azért még egyeztetek vele, aztán elválik. Minden esetre köszönöm a tippeket
(#32234) userxy: Neked is
Everybody lies.
-
teglus
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olcsó és halk házhűtő ventit?
-
Isual
veterán
Üdv!
Ha most venném, akkor mit szólnátok hozzá?
Alap: MSI P67A-C43 (B3), USB3, SATA 3, 3x PCI, 3 év gar.
Proci: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz LGA 1155 BOX Sandy Bridge
Procihűtő: Noctua NH-U12P SE2
RAM: 2x4 GB A-DATA XPG Gaming DDR3 1600MHz CL9 KIT
DVD-író: NEC AD-72619S Lightscribe
VGA: AMD HD 6970 2GB GDDR5
Táp: Corsair HX 650
Ház: Corsair 600T white
HDD: van (WD 250 GB+ Samu 160GB) + vennék egy 96GB-os Kingston SSD-t rendszervinyónak
Monitor: van (NEC EA231WMi)A gép az átlagos felhasználás mellet némi játékra lenne használva (Starcraft 2, Mafia 2, majd Diablo 3), az lenne a kérdésen, hogy jól jön/jöhet majd a 2x4GB RAM , vagy elég lenne 2x2GB ebből az A-DATA RAM-ból.
Illetve, ha 8GB-ot veszek, akkor, hogy előnyösebb (gyorsabb), 2x4GB-ot venni vagy 4x2GB-ot venni?
Még annyi lenne, hogy ezek a RAM-ok ugyebár DDR3 1600MHz-esek, és az Intel honlapján ennél a core i5-ösnél a "Memory types"-nál csak DDR3-1066/1333 írnak. Szóval a kérdésem az lenne, hogy támogatja-e az alaplap és a processzor az 1600MHz-es DDR3-as kinézett RAM-okat?Köszönöm!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
DjDanee87
addikt
Ide is beköszönök Urak! Hátha van szakértő
Tehát a gondom az, hogy CoolerMaster 370 házban Chieftec CFT600-14CS tápom túlmelegszik Battlefield alatt, és a tegnapi hőségben egyszer WoW alatt is. Kipróbáltam, hogy két szék "közé" tettem, hogy legyen alatta elég hely ahonnan szív a táp magának levegőt, úgy semmi gondja nem volt.
Létezik erre valami megoldás, ami megemeli a házat, gondolok itt valami tartozékra, vagy lehet-e valamit buherálni a táp körül, hogy jobban hűtve legyen. Alsótápos ház, fa asztalon van, alatta kb 1 cm - úgy tűnik terhelés alatt kevés.
Vagy van-e olyan táp, ami nem melegedne. Nemtudom, minden megoldásra nyitott vagyok.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- HP OMEN X Gamer mini PC , i7 7820HK , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest