- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz Kristof9094 #55400 üzenetére
Milyen proci menne bele?
-
bluyoo
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
válasz nobela #55391 üzenetére
én is h81-es lap vásárlását tervezerm, ezt: [link] van belőle még 6 féle variáns, hol a dvi hol a hdmi hiányzik, vagy csövibb a hangkari. de mind 3+1 fázisos csoda.
ha már h81, ez olcsóbb és mindene megvan ami a gigának, de sajna asrokk.. [link] ez ugyan b85, 3 ropival több mint a h81 es giga, de 4 ram foglalat, 2 sata porttal több és hűtve vagyon a cpu powwa, ami 3+1 fázis... [link].a jóég tudja, melyik a jó.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Kristof9094 #55404 üzenetére
Ha nem K-s procit tervezel majd az i3 után akkor részemről is +1 az Asus B75M-A-ra.
-
NFree
addikt
Sziasztok, lassan le szeretném cserélni elöregedett, kis gépemet. A lényeg rettentően tanácstalan vagyok. Ugye itt a haswell , de amit szivem szerint megvennék az kb 140-150k-ba álna meg.
Szerintetek , érdemes megvenni használtba az 1366-os cuccokat lap proci stb. mert végül is sokkal kevesebbe fájna , csak azt nem tudom mennyire lenne lasabb a fent említett új cuccoknál.
Szóval vároma véleményeteket.Nem találtam a mien gépet vegyek topikot
vga
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Asrock z87 Fatal1ty Killer alaplap vásárlása mennyire ajánlott? Asrock H87 performance lenne a másik lap amit kinéztem. Egy i5 4570 alá lesz, és ez a kettő lap között vacilálok.Üdv,
Balázs
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55398 üzenetére
"Sziasztok, az miért van, hogy a H81-es chipsetről senki sem beszél?"
>Mert fapados lapok.
Ha nem haragszol, pontosan ezzel kapcsolatban tettem fel a kérdésemet.
Merthogy mitől "fapados" ???1 CPU 1 VGA 1 HDD 1 ODD 1 hangkártya 2x4 giga DDR3@1600 belemegy.
Másra NEKEM speciel nincs szükségem, OC jelenleg nem érdekel.
Továbbra is érdekelne hogy a "fapados" jelző nálad mit jelent?
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
g@bo
nagyúr
válasz nobela #55413 üzenetére
tényleg fura a fapad jelző, ugyanis non K procival nem világos, mitől nemesebbb v teljesít jobban egy 30-40 ropis lap, mint a 10k körüli h81.
belerakod a procid (g3220, i3), ramod, vga, bekapcs megy. játszol akármi, de hol a plussz???
pirelli gumi alufelnivel meg légterelő a trabantra...
-
Pete55555
addikt
Ilyen használatnál szvsz jó az is. Ugye HDD nem lesz sok, olcsóbb lapokon kevesebb a SATA, de 4 azokon is van legalább. A Hangkártya szokott még "fapad" lenni, de ha úgyis pci-set használsz, akkor édesmindegy.
Illetve tápellátásuk gyengébb, de i3-ra elég azis.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
nobela
senior tag
válasz Pete55555 #55416 üzenetére
"Illetve tápellátásuk gyengébb, de i3-ra elég azis."
Én sehol sem olvastam hogy i5 nem mehet bele...
Nekem ezek csak találgatásoknak tűnnek, továbbra sem látom hogy miért vegyek akár i5-ös játék/munka géphez H87-et.
(Elsősorban azért lovagolok ezen a témán, mert úgy érzem eddig már egy rakat pénzt kifizettem feleslegesen különböző Pro/Deluxe alaplapokra)
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
soultrapp
senior tag
hello!
asrock 990fx ext3 és gigabyte 990fxa ud3 milyen tápellátásúak?
jobb lapok mint az asus m5a97 evo r2.0?
fx 8320 menne bele. asrock 970 ext
3ból. -
Kowi84
aktív tag
Hali!
Milyen lapot ajánlanátok egy i5 4570 alá??? Videókari van mellé és 2x4gb memória. Ezzel a procival jelenleg nem kell az OC (nyilván...), de az nem lenne hátrány, ha később beleteszek egy olyan procit amit lehet hajtani, akkor tudjak kezdeni vele valamit.
-
bluyoo
nagyúr
Most tényleg nem látod a különbséget a többi laphoz képest?
Alapból PCI-E 2.0 -át támogat (ok tudom hogy még nincs igazán kihasználva de de akkor is visszalépés az előző generációhoz képest), csatornánként csak egy RAM kezelés szóval max. 2 slot .... De nem is ez a lényeg. A legtöbb H81-es lap (mivel belépő szintű) úgy összességében gyengébb felszereltségű/felépítésű. Gondolok itt a régebbi fejlesztésű integrált hangra, gyengébb minőségű, szolidabb tápkörre, kisebb méretre, ... Persze ez is általánosítás hiszen az irodai felhasználásra szánt B85-ös chipset-el is készülnek játékosok számára lapok. Bár ez H81-el nem várható.
"Továbbra is érdekelne hogy a "fapados" jelző nálad mit jelent?" Nem ültetek még fapados repülőgépjáraton? Mindenesetre alaplap terén mindenből csak a legszükségesebb bővítőhelyek és minőség, mindezt az ár érdekében. Ha jobban tetszik minimalista, puritán, megnyirbált. Ezért is készült ez az erősen megnyirbált chipset (pont az ilyen minimalista elvárásokat támasztóknak).
De nem értem hogy ez most nektek miért is fáj ennyire? Számodra megfelel a Trabi de attól még léteznek Porsche-k is. És nem is annyival drágábban. A legdrágább B85-ös lap is megáll bőven 30K alatt. Egy gazdagon felszerelt darab is 20K alatt. És ezek nem az általad említett PRO és Deluxe lapok. Hanem inkább az arany középút. Szóval szerintem ha nem érzed szükségét az extra minőségnek, programoknak, reklámnak lehet hogy nem azonnal a legszolidabb lapokban kellene gondolkodni hanem mondjuk úgy középtájon körülnézni.(#55415) g@bo
Ennyire ne vegyétek már a szívetekre! Tőled is megkérdezem. Nem ültetek még fapados repülőgépjáraton? Ugyan úgy ülésen ülsz, repülsz és mégis fapados járat .....
Viszont a legdrágább H87-es lap is megáll 30K környékén. Durván 20K-s árrés amiben ~100-120 lap lehet a piacon. Ha a te nézőpontod szerint néznénk a dolgokat elég lenne 1db is. Attól még hogy számodra nem kell a Trabira Pirelli gumi ....
Egyértelmű hogy egy jobb alaplap nem fog a Crysis-ban plusz FPS-t hozni mint ahogy egy jó táp vagy éppen egy jó ház sem. Ezt nem is állította senki.(#55411) blizzrd
Az ASRock z87 Fatal1ty Killer tuninglap, teljesen felesleges egy szorzózáras alá. Hacsak nem tervezel több VGA-s rendszert, de ahhoz már a "K"-s CPU sem ártana. Miért nem feleltek meg az ajánlott lapok?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz soultrapp #55420 üzenetére
Az ASRock 990FX Extreme3 ugyan úgy 4+1-es tápkört kapott mint a 970 Extreme3, szóval azzal nem lennél előrébb ezen a téren. Nem potyára olcsóbb ~13K-vala Gigabyte GA-990FXA-UD3-nál. Ami már 8+2 -es tápkörrel rendelkezik.
Chipset szinten mindkét lap jobb ugye az AMD 990FX chipset-el szerelt.
Ha a Gigabyte és az Asus lapok árcímkéket megnézed kb. meg is van a sorrend. Viszont a Gigából lehetőleg a rev. 4.0-ás változatot nézd, már hőcsöves hűtéssel és FX-9000 CPU-k támogatásával.
A Gigával egy árban ugyancsak hőcsöves hűtéssel és FX-9000 CPU támogatással az Asus M5A99FX PRO R2.0 is alternatíva.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #55431 üzenetére
+1 A nagyobb teljesítménynek már nem kritériuma hogy szénné húzza az ember a meglévő CPU-ját. A legtöbb VGA-t is gond nélkül kiszolgálja egy szorzózáras is.
Nekem az SSD beszerzésekor esett az állam a padlóig (ahogy Bodor ígérte). Mindennapi használatban sokkal pörgősebb lett a rendszer. Jobban megéreztem mint az E8400-ról váltást I5-re (persze nem játékok terén).Bazinga!
-
g@bo
nagyúr
válasz bluyoo #55427 üzenetére
na, most elmagyaráztad a nagy semmit. a minőség olyan fizikai megnyilvánulása, hogy fapados repülőgépen utazni, nem vágom miként jön ide. elvisz a cucc a ból b be, ez a dolga. mig a másikon kifizetsz olyan szolgáltatásokért felárat, amire nincs is szükséged. trabant v porche kérdése megint más kérdés, mert ott a minőség beli difi, már megmutatkozik a vezetés magasabb fokú élményében.
a lapokkal kapcsolatos észrevétel.
pcie 2.0 és? nincs érzékelhető hátránya, mire lesz, elavul a lap.
2 ram slot? elég 2 x 4 v 8 gb ramnak? elég, azt hiszem, 2 üres slot nem kell.
tápellátás. tuningmentes prociknál, nem fog addig menni ezzel is a lap, amig szét nem hullik? de.
hang. akinek jobb kell, vegyen egy creative cuccot, nekem pl. jó a 2.0, szóljon.
minőség.... giga lapoknál a h81 is ugyanaz a nyák, slotok, műanyagok, bár nincs rajtuk fekete ultra cupákos szöszimöszi nichikon kondi, amivel lehúznak még +5 ropira, mert minőséget akarnak hangsúlyozni.
felszereltség. igenm, a 10 13k és tréfa közötti lapoknál itt ott ártól függően hiányzik a dvi display hdmi port.tehát, ha egy i3 4130 at belepréselsz egy olcsó h81 lapba, 2x4 gb ram és egy gtx650 ti baráti társaságában, pontosan milyen élménytől fosztot meg magad pl. a bf4 alatt, ami egy 30 ezres lap alatt meglenne????
tehát látványos, és/vagy valós haszon nélkül embereket arra késztetni, hogy vedd a drágábbat, mert az trendi, felesleges. az a márketingesek dolga.
h81 lapoknak igenis van létjogosultsága, az irodán kívül is, irodába nem kell i3 i5 de még pentium se, vannak arra remek atomos lapok.
egyébként ha már h81, kkor nekem ez lenne [link] asrock ue van olcsóbban, de mivel minimális (4k) az árdifi, ez logikusabb döntés lenne [link]. vagy 2 ramslot... (3k) de a b85 és több sata port miatt [link] tán ez.
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #55395 üzenetére
na én is kb., a tegnapot átaludtam volt egy enyhe alkoholmérgezésem, ma már jobban vagyok este meló
(#55433) g@bo
ha nem játszol akkor elég a H81-es lap, ha igen akkor ajánlott a H87 és i5, az i3 kevés és nem játékok alá készült, a kategória dióhéjban:
-celeron, pentium: irodába
-i3: otthonra általános felhasználásra, játékos gépbe nem tesszük nem erre a feladatra készült
-i5: játékos gép alapja
-i7: munkára szánt gépekbe[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
Ok! Megértettem hogy neked ezekre nincs igényed!
Viszont számomra fontos a "fekete ultra cupákos szöszimöszi nichikon kondi".
"a minőség olyan fizikai megnyilvánulása, hogy fapados repülőgépen utazni, nem vágom miként jön ide. " Nem értem mit nem értesz ezen!? Fennakadtál a "fapados" szón ugyan azt jelenti mint egy repülőjárat esetében, a célod eléred csak éppen más minőségi szinten.
"pontosan milyen élménytől fosztot meg magad pl. a bf4 alatt, ami egy 30 ezres lap alatt meglenne?"
"Egyértelmű hogy egy jobb alaplap nem fog a Crysis-ban plusz FPS-t hozni mint ahogy egy jó táp vagy éppen egy jó ház sem. Ezt nem is állította senki." Viszont hang terén nem kis különbségek lehetnek. Van akinek pl. az ALC662 is megfelel valakinek meg egy 15K-s hangkártya is gagyi.
"h81 lapoknak igenis van létjogosultsága, az irodán kívül is, irodába nem kell i3 i5 de még pentium se, vannak arra remek atomos lapok." Senki nem írta hogy nincs létjogosultsága a H81-nek. Viszont atommal dolgozzon aki rászorul. Egy fórumtársunk pl. rendszeresen alázza az I3-at mert neki az irodában annyira gyengének bizonyul. Mit szólna egy atomhoz.
Szóval szerintem egy 90K-s vasba egyértelmű hogy nem egy játékosoknak szánt csillivilli H87-es lapot ajánl az ember, de egy 200-300K-s gépbe se tegyünk már egy 12K-s H81-est.
"tehát látványos, és/vagy valós haszon nélkül embereket arra késztetni, hogy vedd a drágábbat, mert az trendi, felesleges." Jelenleg blizzrd-et is épp a drágább lapra akarom rábeszélni? Nem! De a gépre magasabb keretet szánó kérdezőnek én úgy sem fogom a H81-es lapokat ajánlani. Ha úgy érzed hogy feleslegesen költöm a kérdezők pénzét gyere segíts, mutasd az érem másik oldalát. De éppen ezért lett az a pár kérdés beletéve a téma összefoglalóba (is) hogy az igényeknek megfelelő lapot ajánlhassunk.
Szerintem egyértelmű a GA-B85M-D3H. Az ára sem kifejezetten magas (pont ere a lapra gondoltam amikor a középmezőnyt említettem ). Hacsak nincs szükséged a DisplayPort-ra vagy éppen a optikai S/PDIF kimenetre (az utóbbit nem értem miért érte meg lespórolni a lapról).
Viszont érdekes hogy pont egy olyan H81-es lapot néztél aminek a gyengébb chipset hátrányait kicsit befoltozták. Gondolok itt a + VIA chip-es USB3 portokra. És ugye audio terén sem éppen a legszolidabb megoldást kapta ....(#55434) jim bcs
Én is megyek esete megint! Nincs is ennél jobb![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55435 üzenetére
"egy 200-300K-s gépbe se tegyünk már egy 12K-s H81-est."
Oké. De a kérdésem továbbra is: miért nem?
Konkrétumokat, tényeket, valós felhasználásbeli különbségeket kérek, a marketing bullshit itt most nem játszik.
Ja, és nem hülye vagyok, többet költöttem már alaplapra mint más teljes gépre. Pontosan ezért érdekel ez a kérdés. Mert 10-15 éve a kitudjamilyen chipsetes, NB-s és SB-s Acorp-féle alaplapok idején még jó hogy én is a minőségi lapokat vettem. De ma már szinte minden a prociban van, az alaplap dolga meg lényegében annyi hogy legyen mibe dugni a procit.
Egyedül a tápellátás témaköre lehet necces, de ha nincs OC, lehet hogy ez sem annyira fontos.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz nobela #55436 üzenetére
A legfontosabb tény az a felhasznált alkatrészek minősége, a H81-es lapoknál a legsilányabb a minőség bár nem is kell hogy prémium legyen nincs értelme mert egy celeron-pentium vagy max i3-ig doszt elég. i5-nél már igenis nagyon nem mindegy milyen pl. az említett tápellátás, ezen felül nem mindegy mennyire melegszik. Ha annyira spórolni akarsz akkor legalább egy B85-ös chipset kellene, azon már találsz pl.:2-nél több venticsatlakozót ami nem ártana ha csak nem kézzel akarod forgatni a ház ventijeit.
-
g@bo
nagyúr
válasz jim bcs #55437 üzenetére
melyik alkatrész minősége silány? a kondi, a tekercsek? olcsóbb ón? konkrétan, melyik ic nél bökted ki, hogy 0.03 dollárral olcsóbb, mint a drágább lapokon, és azzal hatalmas haszonra tesz szert a gyártó?
a silány, 3 év garanciát jelent? jellemzően ennyi a gari minden lapra.
ha egy non k i5 öt veszel a legolcsóbb h81 lapba, elég? nem fog legalább 3 évig menni?
-
jim bcs
nagyúr
ahogy írod kondik-mosfetek stb. nem fogok mindent felsorolni, mi leírtuk hogy általánosságban mi a helyzet, ha megérted akkor meg ha nem akkor nem, ennek függvényében azt veszel amit akarsz, hidd el éngem az se érdekel ha egy P67-es gépet raksz össze ugyanúgy ahogy az sem érdekel ha egy H81-es lapba i7-et raksz mert a te géped lesz te fogod használni és te ülsz mellette nem én, próbálunk segíteni de hajthatatlan vagy én kiszáltam semmi kedvem feleslegesen magyarázkodni ha úgy gondolod neked elég a H81 akkor vedd meg
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Épp ezt "kutatom" én is. Pl. van egy adott VRM amit többféle kondival is szerelnek,más-más lapokra,de a VRM teljesen megegyezik. Jelen esetben H,Z,és B-s lapokról van szó.
H:
Z:
B:
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz jim bcs #55439 üzenetére
elfogyott az érv. engem nem kell meggyőznöd, kiváncsi voltam mi indokolja, hogy vedd a vélten jobbat.
szerintem senki nem üldögél itt egy alaplapon 3 évnél tovább, mint ahogy amúgy a garija szól. aki meg 5 évig hajtja a masinát, az alapból az olcsóbbra gyúr...
tehát a jobb fet, kondi, akármi -élettartama- ami igy is úgy is kibirja legalább a garanciális időt, nem indokolja a drágább lapok vételét. ami a minőséget illeti, szintén fagyás és gond nélkül müködnie kell az olcsóbb és drágább alkatrésznek is, legalább a garancia idejéig.
-
bluyoo
nagyúr
válasz nobela #55436 üzenetére
Mert számomra nem nyújtja azt a felszereltséget, minőséget egy 12K-s lap amit elvárok. Ennyi! Muszáj mindenkinek az olcsó, éppen megfelel cuccokat előnyben részesíteni?
Gépházban sem egy 5K-s modellt választottam pedig ugyan úgy működne abban is a vasam.
Szeretem ha a házventilátorokat tudom az alaplapról normálisan szabályozni szóval nem csak 1-2 kimenet van.
Jól jött hogy 4 RAM slot van a lapomon. Jól jönnek a lapomhoz járó programok alkalmazások mert én használom őket. És igen nyugodtabb vagyok ha alacsony hőmérsékleten üzemel a lapom mindenféle stabilitási gond nélkül. Olyan teljesítménybeli különbségeket meg úgy sem lehet felhozni mint amit pl. a VGA-k esetében. És olyan negatív példát sem tudok hogy lángolt volna egy H81-es lap. Bár a felhozott GA-B85M-D3H azért nem akkora kiadás hogy ettől hanyatt kellene esni.
Ez a "a marketing bullshit"-ezésnek meg semmi értelme. Egyáltalán mit gondolsz annak? De mindegy is nem szeretnélek semmiről meggyőzni. Szóval inkább alszok egyet. Sok sikert az építéshez![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
-van még érv de felesleges regélni egy jobb lap biztosan kibírja a garanciaidőt egy olcsóbb már nem biztos, de mint írtam te tudod és nem akarlak meggyőzni semmiről
-minden lapnál-procinál megvan az a szektor ahová a gyártó szánta-tervezte mivel mindennek megvan a saját területe, ezt vagy figyelembe veszed vagy nem ez már a te dolgod
-a mostani lapoknál kicsit felborult a rendszer hiszen vannak olyan gyártók mint pl.: az MSI akinél már a B85 is gamer kategóriába került így nehéz is eligazodni ha az adott szektor jellegét felborítják
-
nobela
senior tag
Nem tudom, ez éppen nem tűnik gagyi alkatrészekből összerakott silányan megtervezett szemétnek:
GIGABYTE GA-H81-D3
És csak hogy tisztázzuk végre: lényegében bármennyit hajlandó vagyok kifizetni egy alkatrészre, ha az valós előnnyel jár számomra.
Vettem én már hangkártyát is 150 ezerért, tehát nem az alaplapon akarok filléreskedni.
Pusztán idős koromra eljutottam oda, hogy feleslegesen viszont egy fillért sem akarok már gépre költeni.EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
g@bo
nagyúr
válasz bluyoo #55442 üzenetére
GA-B85M-D3H lapnál maradtam én is, de azért a csepűrágás befigyelt....
a g3420 helyett jó lesz a g3220 is (3 ghz vs 3.2, ddr3 1333 vs 1600) igy 1700 forintos plusz költség mellett gyengébb proci, de jobb lap lett a befutó.hát kérem, igy működik a szűkös költségvetés. a lap valszeg tovább marad, mint a pentium.
észrevétel?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Olyan alaplapot keresek, amibe belemegy egy ilyen proci, és esetlegesen később fejleszthetek 4magosra is.
Létezik egyáltalán ilyen?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
jocomen
aktív tag
válasz nobela #55444 üzenetére
Ezen a lapon a legfájóbb, h nincs alaplapi dvi vagy hdmi kimenet, így jó minőségű képnek igp-ről búcsút mondhatsz.
Csak 2 dimm slot, így ha kevesebb mint 2x4GB RAMot veszel, később lehet cserélned kell, nem lehet bővíteni, ami + macera.
Csak 4 sata van, ami akár elég lehet. Nekem speciel jól jönne egy 5-ik is, vagy +1 IDE.
Hűtése kb a minimumot hozza. Vannak ennél jobbak is, igaz olyan is, amin szinte semmi sincs.Ami tetszik rajta, a 2db ps2 csati és a színe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest