- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PCnorbi92
csendes tag
Boldog Karit mindenkinek,sok-sok játékkal megfűszerezve
-
szatyi1
tag
Sziasztok!
(lehet megis jobb lenne uj technologiara valtani , meg eleg jo aron ellehet adni a regebbi dolgokat)
Egy msi h61mu e35 b3 alaplaphoz mien processzor lenne jo ami valamivel erosebb egy core2duo e7500 - nal? 15-20000 forintig .
Köszönöm a válaszokat.
-
bluyoo
nagyúr
válasz szatyi1 #55152 üzenetére
Hi!
Először is , kicsit eltévedtél. Ez a " Milyen alaplapot vegyek?" topic nem a "Milyen processzort vegyek?".
De hogy válaszoljak is boltból újonnan pl. a Pentium G2030 ~15K-ért. Ha ezt a variációt választod lap terén inkább B75-ös chipset-el válassz lapot. Vagy használtan egy I3 pl. i3-2130 -at láttam 20K-ért.(#55151) PCnorbi92
Viszont neked is!(#55150) TaylorPro
Mindig jó hallani az elégedett kérdezőt![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
afrojack1
senior tag
Hali
Fx-8320-hoz jó az asrock 970 pro 3 r2.0 alaplap?SC: Herczku_Death
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tomko78 #55160 üzenetére
Kár hogy a boltok már nem látnak benne fantáziát (és nem árulják)!
De helyette jön a ASRock Fatal1ty 990FX Killer neked is ideje lenne váltani!Bazinga!
-
Tomko78
őstag
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
I5 4440 alá milyen lapot ajánlanátok? Legyen megbízható, ennyi elég is lenne
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Megköszönve az egész éves segítségeteket, ezúton kívánok Mindenkinek Boldog Karácsony!
Gondoltam, hogy bemásolom a fenti sort minden egyes topic-ba, de a végén még letolnak hsz-gyűjtő, partizán tevékenységért , így az alaplapos alap topic-ba tettem, hisz ahogy Mahrenburg kolléga szokta volt mondani, mégiscsak a gép alapja az alaplap.
Üdv:
A -
Rita Ora
csendes tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-8VM800PMD-775 alaplappal kompatibilis a Dual Channel Kingston 8GB (2 x 4096MB), DDR3, 1600MHz RAM? Illetve ugyanezzel az alaplappal egy Intel Dual-Core E2160 1.8GHz LGA775 proci kompatibilis?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Rita Ora #55167 üzenetére
Hi!
Hú , nagyon nem! Nem elég hogy csak DD2-őt kezel de ráadásul abból is csak 2Gb-ot!
A lap ezeket a CPU-kat kezeli: [link]
De viszont a LAP és a CPU ma már enyhén szólva is gyenge eresztés! Melléjük a 8Gb RAM meg inkább vicces.(#55164) Tomko78
Belőle kettő? Isten ments! Nem is tudtam hogy ikrek!(#55165) Vincsó
"1. Mennyit szánsz az alaplapra?"(#55166) anytime
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
Egy 1150 foglalatú alaplapra lenne szükségem, a következő paraméterekkel:
- min. 2 db SATA 3
- alaplapi USB 3.0
- 1 db PCIe 3.0
- 2 db RAM slot
- HDMIVagy egy G3420 vagy egy i3 kerülne bele, később i5.
Amiket kinéztem:
Asrock H81M-HDS
Asrock B85M-HDSMás gyártó, hasonló árkategóriában? (15k)
Köszönöm a válaszokat!
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Batmanforeve
csendes tag
Sziasztok!
Ajánljatok légyszives alaplapot ezekhez a hardverekhez és igényekhez:
20 és 30 ezer forint körűl szánok rá
2 darab - Corsair Vengeance 4GB ddr3 1600Mhz Ram modul
INTEL Core i5-4670 3.40GHz Processzor
Asus Gtx 660 2Gb DDR5 Videokártya
Chieftec GPA500S8 Táp
OCZ Vertex Plus R2 6 Gb SSD
2TB Toshiba 3.5" SATAIII 64 MB cache HDDHa lehet legyen ATX méret.
Tuningolni nem szeretném.
Pci express-ből 2 darab, tudjon usb 3-at.Nagyjából ennyi, tudom hogy még nem jelent meg PC-re,
de GTA 5 van megcélozva.Előre is Köszönöm a válaszokat.
Tisztelettel:
Batman4ever -
bluyoo
nagyúr
válasz Batmanforeve #55173 üzenetére
Szia!
30K-ba a legdrágább tuningmentes lap is belefér szóval van miből válogatni.
pl.: Asrock Fatal1ty H87 Performance , Asus H87-PRO , ...(#55172) Vincsó
Ha jó a mATX méret pl. a Gigabyte GA-B85M-D3H.(#55170) Tomko78
Talán egyszer kipróbálsz egy ROG vasat utána majd visszatérünk a témára!(#55169) Kristof9094
Hát 15K-ért a legpuritánabb H81-es chipset elérhető ..... legalábbis a legtöbb üzletben.
Pl. az Asus H81M-A[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Batmanforeve #55175 üzenetére
Szívesen!
Nem igazán panaszkodtak rá. De ha nem bízol benne ne azt vedd! Van elég gyártó a piacon.Bazinga!
-
Kristof9094
senior tag
válasz bluyoo #55174 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, de az általam linkelt Asrock is 15k, és B85. Arról nem írtál semmit. Az Asus tudja a PCIe 3.0-át? Miért ajánlottál gyengébb chipsetes lapot, mint az Asrock?
Azért nem néztem drágább lapokat, mert nem szeretnék azért felárat fizetni, hogy üres csatlakozók legyenek rajt.
[ Szerkesztve ]
-
Batmanforeve
csendes tag
válasz bluyoo #55176 üzenetére
Nézegettem az Asus-nak a ROG lapjait, szépek nagyon, lehet hogy érdemes gyüjteni rá .
Van különbség egy olcso 15k és egy 50k lap között teljesítményben szerinteted?
Az egyértelmű hogy több mindent kezel egy drágább, több a csatlakozó, több funkció, stb.
Vagy csak minőségileg jobb, időtállóbb egy drágább? -
bluyoo
nagyúr
válasz Kristof9094 #55177 üzenetére
Hi!
"Asrock is 15k, és B85. " Hát ahol néztem az a lap 15K felett van míg az említett lap 14Kalatt is elérhető.
De te magad írod "nem szeretnék azért felárat fizetni, hogy üres csatlakozók legyenek rajta" na ennek egy H81-es is meglel. A PCIe 3.0 kivételével mivel az nem tudja a H81-es chipset (bar szerintem ennek nem éreznéd hátrányát gondolom nem 100K környéki VGA lesz a gépben). Viszont ha megnézed az ár növekedésével nem csak a csatlakozók száma nő , sőt ....
Hozzáteszem pár ezressel drágábban már a GA-B85M-D3H -t is megkapnád normális audio codec-el és a vágyott PCI-E 3.0-val , ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Batmanforeve #55178 üzenetére
Hát kicsit elrugaszkodtál az eredeti tervedtől!
Egy tuning nélküli vasba , teljesen felesleges egy komoly tuninglap!
Az alaplap nem ad komoly teljesítménytöbbletet (persze a tuningot leszámítva) ezért is spórol rajta a felhasználók java mint ahogy a házon vagy rosszabb esetben a tápon (ami szerintem hiba).Viszont minőségi , kezelhetőségi , felszereltségbeli eltérések ugyancsak vannak!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vincsó #55182 üzenetére
Hát a RAM-ok többségét nem is fogod megtalálni benne , mivel oda csak azok a RAM-ok kerülnek amit a gyártó maga is letesztelt. De jó eséllyel gond nélkül működni fog bár nem ismerem azt a kit-et.
(#55181) Batmanforeve
Kis kedvenc. Viszont az a lap mATX. Akkor mégis jó az a méret is?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kristof9094
senior tag
válasz bluyoo #55179 üzenetére
Akkor egy kicsit ködösen fogalmaztam Elnézést
Tehát, azoknak az elvárásoknak amit felsoroltam, megfelel a az Asrock B85M-HDS (15,2k a pcx-en).
Kérdésem, milyen ez az alaplap? Van más gyártótól hasonló felszereltségű alaplap?
Néztem az általad ajánlott Gigabyteot is, tetszik a hűtött tápkör. Azonban nincs szükségem a többlet csatlakozókra, valamint a szuper hangra sem, hiszen egy 2.0-ás hangfalszett kerül csak csatlakoztatásra.
Így is megéri a plusz ~3k-t?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kristof9094 #55185 üzenetére
Ja akcióóó!
A Gigán nem szuper a hang de az ASRock-on lévő viszont elég fapadosnak minősül. Mindenesetre szerintem megéri a felárat. Hogy neked is megéri vagy nem azt csak te tudod.(#55184) Batmanforeve
Hát én nem ragaszkodnék a Cooler Master-hez szerintem csak a neve hangzatos!
Ajánlom a Milyen házat vegyek? topic-ot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék Intel 1150-es platformra váltani.
1: 25k körül szánnék rá max, nincs extrém igényem, de lehetőleg integrált szinten jó Audio és Lan chip legyen rajta, ha olcsóbb az se gond.
2: Intel i5 4570 vagy 4670 lesz benne valószínűleg, ha olcsón tudnék szerezni akkor 4770, de ez nem valószínű. Egy AMD R9 270X VGA, valamint 2x4 GB G-Skill 2400-as memóriám már megvan.
3: nem szeretnék tuningolni.
4: főleg videót vágok, képet szerkesztek, letöltök és mostanában előtérbe kerülne a játék is, emiatt jó a sok USB csati, előlapi USB 3.0 gondolom már alap
Nincsenek az alaplapot tekintve extrém igényeim, csak megbízható legyen, legyen rajta USB 3.0 bőven, valamint tudom ez hülyeségnek hangzik, de energia takarékos legyen, tesztekben láttam 20w különbséget is azonos hardver esetén eltérő lappal.
Amit kinéztem Asroc Fatal1ty H87 Performance, MSI B85 G43 GAMING (nem a gamer jelző miatt, csak a jobb Audio és Lan chip miatt gondoltam ezekre, de ha azt mondjátok, hogy egy 15 ezres lap sem rosszabb az én szempontomból, annak én csak örülök!
ui: Alpenföhn Brocken felszerelhető 1150-es lapra?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Brug
csendes tag
Üdv!
Van egy Sapphire HD 7870 vidikártyám és azt szeretném tudni milyen alaplap tudja normálisan kiszolgálni. Proci is kéne hozzá. Intel vagy AMD az mindegy. Mindkettőt meghallgatom. Alaplap procival együtt kb 60-100e Ft körüli kategóriában gondolkodom.
Előre is köszi!
-
szatyi1
tag
Sziasztok!
Kineztem egy ASRock H67M B3 alaplapot. Mi a velemenyetek az Asrock lapokrol? Ebay-rol vennem hasznaltan.
Köszönöm a válaszokat!
-
bluyoo
nagyúr
válasz HeavyToys #55189 üzenetére
Szia!
Hát nem hiszem hogy ezek a játékosoknak szánt lapok az alacsony fogyasztásukról lennének híresek.
Bár a 20W eltérés az talán a csúcskategória és a belépőszint között lehet.
Hát a Realtek ALC1150 -et olcsóbb lapon nem nagyon fogod megtalálni szóval ....
Igen a Brocken kompatibilis az LGA1150-el is.(#55190) Brug
Jó kis árréssel dolgozol!
Tuningképes AMD:
Asus M5A97 EVO R2.0 + FX-8320
összesen: ~63K Viszont egy jó kis hűtő elkél hozzá ha már tuningképes CPU.
Intel:
Asus H87-PRO + Intel Core i5-4570
összesen:~77K
Tuningképes Intel:
Asus Z87-A + Intel Core i5-4670K
összesen:~93K Viszont egy jó kis hűtő elkél hozzá ha már tuningképes CPU.Természetesen más márkával ás árkategóriájú lappal is dolgozhatsz csak az árkülönbségek miatt .....
(#55191) szatyi1
Hát gondolom anyagi oka van hogy viszonylag elavult chipset-el nézel lapot.
Milyen CPU alá lenne? És mekkora kerettel?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz szatyi1 #55196 üzenetére
13K-ért itt azt apón akár tuningképes lapot is kaphatsz (bár az I3 alá teljesen felesleges).
A 17K-s kereteddel meg nem egy modern lapot kaphatsz újonnan.
pl. 15K környékén az AsusB75M-A vagy valamivel drágábban több bővítési lehetőséggel az ASRock B75 Pro3-M (vigyázz a garival egyes üzletek csak 2évet adnak sőt van üzlet ahol 1év miközben 3a gyártói garanciaidő).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest