- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Kisebb változás áll be hamarosan a configomban. HD4850 helyett érkezik a HD7770 Ghz Oc. Következő lépcső a lapcsere + ramcsere lenne, mert a mostaniban 4x1 Gb DDR2 van, és szeretnék 8 Gbra bővíteni. Ehhez kérném a tanácsotokat:
Két alaplapon töprengek:
ASRock 870 Extreme3 R2.0 vs ASRock 970 Extreme3. Esetleg ASRock 970 Extreme4. Bár ez utóbbit már kicsit drágának tartom, nem tudom, hogy van-e bármi előnye számomra. Jelenlen nem tervezek CFes rendszert építeni, bár lehet idővel bekerülne - jóval később - még egy 7770es a gépbe. SSD még nincs, de tervben van, HDDk Sata-sok.
A ram DDR3 8 GB - szeretnék 1 darabot, nem kitet, bár lehet, hogy rosszul gondolom - 1600 Mhz-esek.
Jelenlegi procim: X6 1055t, alapszintű tuning tervben van/elképzelhető.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
bluyoo
nagyúr
válasz Core2duo6600 #35850 üzenetére
Talán a passzív AT4NM10T-I 23K körül 2gb RAM-mal hálókártyával 30K alatt +60gb-os SSD 16K elég energiatakarékosnak mondható ...... Annyira nem vagyok jártas az ilyen kis mütyürök terén talán ITT jártasabbak ez ügyben.
(#35849) trickyy
Szerintem ha nem lesz tuning LGA1155-ben gondolkozz.
Olcsón akár játékra Asrock B75M-GL + i3-2100 ösz 46K iPon-on vagy lapból +3K-ért B75 Pro3 .Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz CactuS #35851 üzenetére
A 870 Extreme3 R2.0 kicsit jobban felszerelt Clear CMOS gomb a hátlapon IEEE 1394 Port ..
A 970 Extreme4 javára írható + hogy már Asmedia chipes USB3 vezérlőt kapott és van előlapi USB3 kivezetés is ...
Erősebb CPU tápellátással Asus M5A97 PRO már ha nem fontos az SLI/CF ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
CactuS
Arcképgyáros
Kösznöm a válaszokat. És amit írnak a gyártó honlapján, hogy "ASRock DuraCap (2.5 x longer life time), 100% Japan-made high-quality Conductive Polymer Capacitors" ez ér valamit, vagy csak parasztvakítás? 870nél ezt még nem láttam kiírva.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
bluyoo
nagyúr
válasz CactuS #35855 üzenetére
Azt nem tudom hogy a 870-es lapokat mivel szerelték de a Polimer kondik tartósabbak és nagyobb hőterhelést képesek elviselni ez tény.
De van parasztvakítás része is hiszen a tizenéves (lassan húsz) első alaplapom még mindig működik amit nem polimer kondikkal szereltek mégis működik.
Az meg hogy Japán lassan a minőség szinonimája nem lepődnék meg ha Kínába gyártaná egy Japcsi cég
Az egyik gyártó elkezdte a többi meg ment utána[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz bluyoo #35856 üzenetére
Igen, mondjuk eddig nekem is talán ha 2 lapom ment tönkre idő előtt - ~90es évek eleje óta és azok se kondi problémák miatt -.
Japán meg jól hangzik, úgyse keresed fel a gyárat személyesen.
Köszönöm a segítséget, szerintem a spórolás miatt a 870es lesz a befutó, amint megjön a kövi fizum.
-
Core2duo6600
veterán
válasz bluyoo #35852 üzenetére
Elég egy 8 gb os ssd is bele.
csak persze majd valami hozzá való kicsi tápot lesz nehéz keríteni !A vicc az, hogy minimáls erőforrás kell ennek a linuxnak, és mégis 30 ! al gyorsabb rajta a net mint a routeren volt, és az sem a legalja volt !
ost 14 ért lehetne venni egy olyan routert ami épp, hogy megfelel ezért gondolkodtam el ezen a dolgon !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
KJB
csendes tag
válasz csucsbicep #35834 üzenetére
Millió köszönet!
„Ha nem lennék javíthatalan, már rég elrontottak volna.” (Osváth Ernő)
-
xaxx
csendes tag
Sziasztok!
Régóta töprengem, hogy H67-es vagy Z68-as alaplapot vegyek szüleimnek, ha egy energiatakarékos gépet akarok építeni.
Magamnak vettem múltkor egy Asus P8H67-V lapot, de a G620-as procit csak 16-26-os szorzóval tudja működtetni, azaz a minimum 16*100=1.6GHz. Holott szinte mindig 5% alatt pörög a proci.
A ventillátornál is csak 1000rpm a minimum, habár csak 37 fokos a proci.Van bárkinek ilyen tapasztalata? Esetleg egy Z68-as jobban le tudná skálázni a gépet üresjáratban? Vagy van jobb H67-es proci, ami tudja ezt?
Tudom, fura a kérdés, mert általában felfele szeretik tuningolni a gépet, de mégis...Köszi,
Attila -
Whysperer
addikt
válasz bluyoo #35846 üzenetére
Hallgatok rád és az Asrock Z77 Extreme4 lesz sz.tem ,de elmondanád akkor már csak azt ,hogy miért az ASUS-t vennéd inkább? /Asus P8Z77-V LE/
ui.:
2 krédés ami félig ide vágó csak:
- Intel Core i5 3570K Ez a legkisebb ivy amit lehet húzni amúgy?
- FX-es AMD alapalpto cpuval nem érdemes venni igaz?[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Core2duo6600
veterán
Ha lefelé butítod akkor nem fog a fogyasztás csökkenni !
Ha nem kell a tempó esetleg egy 3 gen I3 egy z77 es lappal ?
A z77 igen energia takarékos, az alárírásban szereplő gép, ha nem csinálok semmit, tehát idle akkor akár 60 W körül van a fogyasztás úgy, hogy benne van a radeon is, a cpu beépítettjével még kevesebb is lenne !(#35862) csucsbicep
Hát nekem a P55 Extreme 4 el a világon semmi bajom nincs !
Tehát stabil.
Azért mostmár az Asrock is nagy gyártónak számítható szvsz semmivel nem roszabb mint a többi, persze rosz elgondolás itt is van ugyanúgy mint máshol is ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni tőletek!
1156 -ról tervezek váltani 1155 -re.
Egyenlőre non"K" procit szeretnék venni, de lapból tuningosat tervezek a későbbi prociváltás miatt, amely lehet, hogy K -s lesz.Tehát a kérdésem.
Érdemes IGP -s lapban gondolkodni? Vagy jobb, elegendő egy P67 lap is?
Szerintetek?
Apróból szemezgetek olyan 18-22k magasságában.Előre is köszönöm a segítséget!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Core2duo6600 #35863 üzenetére
Azért tettem zárójelben a szerintimet, de gondolom már milliószor leírták, hogy mindenhol vannak jó és rossz példányok. Én a 7-es szériából Asus-t vagy Gigabyte-ot vennék a topikokat olvasva.
-
Core2duo6600
veterán
válasz windlord #35864 üzenetére
Ha váltasz akkor a Ivy bridge re válts, nem igazán drágább a Sandy hoz képest !
De elönyösebb !
Z77 es "chipset" re.
ebből is van belépőszíntű is !
Az én cpu-m 8 000 el volt olcsobb mint ennek a szorzózár nélküli változata !(#35865) csucsbicep
Ez így igaz, nekem Giga van, csak a firewire portot sajnálom.
Akkor amikor ezt vettem még nem volt olyan,amin lett volna ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Johnny1982
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Az alaplappal vagyok kicsit gondba, mert nem tudom hogy i5 2320 poci 3GHz mellé melyik lenne a jobb választás:Nem tudom hogy melyik chipsetes alaplapot válasszam (p67, H67 stb.), amit tudok az az hogy legyen benne USB 3, SATA III csatlakozó és 4 db DDR foglalat Az árnál max 25E.
Gigabyte, MSI, ASUS, INTEL alaplapban gondolkodom.
Előre is kösz a segítséget -
xaxx
csendes tag
válasz Core2duo6600 #35863 üzenetére
Nekem most monitor nélkül 50W körül fogyaszt üresjáratban integrált videókártyával. Akkor ezen lehet, nem is lehet már nagyon javítani(?)
Most nézem, hogy az Ivy Bridge lapokba is jók a Sandy Bridge procik... na akkor kezdhetem előlről a bogarászást, azt hittem a P67/H67/Z68-as chipset-ekkel mindent megértettemTehát akkor elmondható, hogy az Ivy Bride-es lapok, mint pl a Z77, kevesebbet fogyasztanak?
Tényleg, amúgy miért mondtad, hogy ha alacsonyabb órajelen megy a proci akkor nem fogyaszt kevesebbet? Azt hittem, pont ezzel operál az energiatakarékossági szolgáltatása az alaplapnak.At6tila
-
Core2duo6600
veterán
Amikor magától lejjebb veszi, akkor csökkenti a feszültséget is, viszont amint meg kell mozdulnia a vasnak emeli is meg.
Ilyen keveset nem tudsz neki beállítani, vagy ha igen, akkor nem indul el, vagy bizonytalan, hiszen ekkor nincs hova feljebb vinni, ha kell.
És még a magokat is képes lekapcsolni, bizonyos körülmények közöttHa a szorzód lejjebb veszed, attól még a cpu forog tovább.
Erre akkor dönnentem rá, és mások is írták, amikor a core2duo -on minden áron szinkronban akartam hajtani a ramokkal !
Igen a Z77 es elég energiatakarékosra sikeredett, de leginkább a 3ik generációs cpu val hozza ki magából a maximumot, tehát mindenképpen ilyet kellene bele tenni !
Hát azon az 50 w on nem igen.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Core2duo6600 #35858 üzenetére
Igaz egy oprendszer pár giga .......
"csak persze majd valami hozzá való kicsi tápot lesz nehéz keríteni !" Talán használtan .....
Ezért kérdeztem hogy nem lenne egyszeribb egy normális rouruter?
Ez nem vicc amit akarsz rendszert azon egy oprendszer fut a legtöbb felhasználónak épp elég lenne netezésre stb. Az egy dolog hogy te egy olyan (számomra) extrém dologra akarod használni amire egy 10éves CPU is sok (túlzással) .
(#35861) Whysperer
Ilyet sem írtam ...... lehet félreérthető vagyok ....
De valóban jobban bízok az Asus márkában és (egyelőre) jobbnak hiszem a vele járó segédprogramokat is ... de csucsbicep is teljes mértékben igazat adok hogy az Asus márka évek óta folyamatos minőséget szolgáltat .... nem hiába preferálom a márkát (nem azért mert a legdrágább) viszont az Asrock a legtöbbet nyújtja a pénzedért (és nem azért mert a legolcsóbb) .....
(#35864) windlord
"Érdemes IGP -s lapban gondolkodni?" Ilyen már nincs ... Olyan lap van amin van a monitorodhoz kimenet mivel mindegyik 1155-ös CPU-ban van int. VGA ....
Nem írtad milyen CPU de 17K körül már a legújabb chipsetes lapokat megkapod (már ha nem akarsz tuningolni) aSROCK B75M-GL.
(#35867) Johnny1982
mATX méretben Asus P8H77-M 23K , ATX méretben Asus P8H77-V LE 25K
(#35868) xaxx
"Tehát akkor elmondható, hogy az Ivy Bride-es lapok, mint pl a Z77, kevesebbet fogyasztanak?" Végül is igen nem azért mert a CPU-d kisebb órajelen járatja hanem maga a lap fogyaszt kevesebbet ......
"Tényleg, amúgy miért mondtad, hogy ha alacsonyabb órajelen megy a proci akkor nem fogyaszt kevesebbet?"
Azért fogyaszt kevesebbet mert a feszültséget is csökkenti az órajellel együtt ....
(#35869) Core2duo6600
"És még a magokat is képes lekapcsolni, bizonyos körülmények között"
Vagy akár bios-ban manuálisan magad is (már ha nem kell a teljesítmény vagy az órajel magassága a fontos) ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
3570K + 8giga Vengance ramhoz keresek egy jó lapot amiben lehet húzni és megbízható!
-MSI Z77A-G43 26-27K
-ASUS P8Z77 V-LX 29K
-ASRock Z77 Pro4 30K
ASRock Z75 Pro3 25KEzekre szűkítettem le a kört,a csatlakozók és nagyjából az ár 25-30 környéke de inkább a 25 felé hajlanék!
Mit ajánlotok? 30 fölött nem akarok lapra költeni..
[ Szerkesztve ]
-
KaakukK16
aktív tag
Esetleg még : ASUS P8Z77-M de a sima ATX es lapok a csábítóbbak számomra!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KaakukK16 #35872 üzenetére
Pedig vele járnál a legjobban ................ stb.
Amúgy az előbb felsorolt lapok közül is egyedül az MSI Z77A-G43 szabványos ATX méretű
Ha netán tényleg a méret a lényeg MSI Z77A-G43 reviewBazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Szerintem inkább a "T"-s CPU-kat nézegesd pl. a Pentium G630T.
Ezek a CPU-k a fogyasztásra vannak kiélezve fele annyit esznek terhelve mint a sima változatok egy kis órajelcsökkenéssel egybekötve .. a G630T és a G630 esetében ez 0.4GHz.
Terhelve:35W ha jól emlékszem 14W alapjáraton míg a sima változat 65W-ot kér .. és azért nem is gyenge [link]
Ha szükségesnek érzed alá dobsz egy olcsóbb ivy lapot ....
Legolcsóbban Asrock B75M-GL ha Asus-nál maradsz P8B75-M LE vagy kicsit jobban felszerelt mint az előzőek P8H77-M.
A P8H67-V -nél az EPU-t belőtted?Valamennyit az is segít a dolgon .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KaakukK16 #35875 üzenetére
Asus P8Z77-M PRO mindent tud mint a nagyok sőt jobb CPU tápellátást kapott (6+2 ebben az árkategóriában a legjobb) mint az előbb említett lapok,SLI/CF (8X8X4X) egyedül a PCI sín hiányzik róla.A PCX-en 32K-s ára azért nem veszélyes.
"Amúgy sincs akkora eget verő méretbeli különbség a két lap között az Asus P8Z77-M PRO szélesebb (4,3cm-el) 24.4 cm x 24.4 cm míg pl. az Asrock Z77 Pro4 pedig hosszabb (6,6cm-el) 30.5 cm x 20.1 cm ..."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz KaakukK16 #35877 üzenetére
Szerintem igen .... ezzel nem azt mondom hogy a rossz de ennyiért talán ez a legjobb választás.
Hasonlítsd össze mondjuk a vele egy árkategóriában levő mATX-es lapokkal Asrock Z77 Extreme4-M , MSI Z77MA-G45 , GIGABYTE GA-Z77MX-D3H .
"A PCI sín az mit szolgálna? vagy milyen bővítőhely az?" Nagyjából meg is válaszoltad a saját kérdésed
I/O kártyákat tudsz az alaplapra csatlakoztatni (hangkártya,hálókártya,+USB,stb).
De ugyan úgy meg tudod oldani PCI-E -es kártyákkal is.Akkor gond a hiánya ha van már PCI-os kártyád amit nem akarsz lecserélni...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
anonimus25
tag
sziasztok alaplapot szeretnék vásárolni.sajnos a keretem elég csekély.szeretnék töletek tanácsot kérni illetve javaslatot.tizezer körüli árra gondoltam a lapban.engem az amd jobban vonz valamiért.nem akarok tuningot sem igazán.inkább net meg néha játékra kellene.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
bluyoo
nagyúr
válasz anonimus25 #35879 üzenetére
Komplett géppel kapcsolatban a Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hsz-t ! topicban segítenek ..... megírod van e meglévő alkatrészed,mennyid van a gépre és mire használnád .....
De szerintem ne ragaszkodj az AMD-hez annyira ....Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz anonimus25 #35881 üzenetére
Értelek de te komplett gépet szeretnél!Ott összeválogatják neked az optimális Pc-t a pénzedért RAM-ot,VGA-t,HDD-t,TÁP-ot,Alaplapot ...........
Újonnan az LGA1155-ös foglalatú Intelt javaslom legalább ASROCK H61M-GS (12K körüli áron) alaplappal ..... a többi hardver megint csak a kereteden múlik ..... CPU 10K-tól 90K-ig stb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
anonimus25
tag
válasz bluyoo #35882 üzenetére
értem hogy ott összeválogatják de egyszerre ugy sem tudom megvenni sajna.egyesével tudom csak megvenni a cuccokat.elöször a lappal kell kezdenem.és ezért irtam ide hogy ár érték arányban mit javasoltok.utána ha ugy van jön a többi cucc bele.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
bluyoo
nagyúr
válasz anonimus25 #35883 üzenetére
Nem muszáj azonnal megvenned.
Szerintem ne darabold .... Gyűjtsd ki a rászánt pénzt és egyszerre vásárolj.Semmi értelme darabonként összeszedni.Csak a házhoz szállítással spórolsz így vagy 4-5K-t.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
veterán
válasz anonimus25 #35883 üzenetére
Inkább másra költs kevesebbet de az alaplapnál nemjó dolog spórolni.
Ittvan pl a ASROCK H61M/U3S3 ez olyan 14-15 környéke, de ezis eléggé belépőszintű alaplap. De legalább van rajta usb 3.0 port meg sata 3.0 port 2-2db. Viszont mATX-es. Amibe ha esetleg beleszeretnél rakni 1 normálisabb VGA-t akkor bajba leszel.
Ezt onnan tudom hogy amíg a régi lapom garizás alatt volt, kölcsönbe kaptam egy mATX-es lapot, és a 560ti-t ha beleraktam eltakarta a sata csatik nagy részét. Szóval ezt is mérlegeld, ezért is mondtam hogy inkább a lapra költs többet. Amit ajánlottam azis mATX-es amúgy. Ha mindenképp olcsóbbat szeretnél venni akkor jó kis Asrock lap.
iPhone 13 Pro Max
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Tudna-e nekem valaki ajánlani egy socket FM1-es, megbízható, jó minőségű alaplapot max 15e forintig? -
anonimus25
tag
válasz jozsi252 #35885 üzenetére
én is valami jo lapot szeretnék de anyagilag nem vagyok eleresztve.de amit irtál azért még valahogy beleférne 14-15e. meg hát azért szeretnék viszonylag jo lapot ár érték arányban mert az az alapja a dolgoknak a többit tudom cserélgetni már,és ha a lap engedi nem vagyok korlátok közé szoritva.asrock vagy asus lapon gondolkodtam mielöbb márkában.
-
bluyoo
nagyúr
válasz matepalfi #35887 üzenetére
Ha a mATX megfelel Asrock A75M-HVS USB3,SATA3,HDMI ..
Vagy ATX méretben Asrock A55DEL nincs SATA3,USB3 de több PCI-e és PCI foglalat van rajta.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz anonimus25 #35888 üzenetére
Ha Asus P8H61-M LE/USB3 16K körül USB3,SATA3.Sajnos a márka kicsivel drágább mint a konkurencia.Annyiért már megkapnád az Asrock B75M-GL-t ivy chipsetes lap natív USB3,SATA3-al ...
Az ATX méret már 20K-s keretet igényel pl. a B75 Pro3.
(#35890) matepalfi
Szívesen!
Amúgy miért költesz egy kifutóban lévő szériára?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
KaakukK16
aktív tag
válasz bluyoo #35878 üzenetére
Nekem csak a vidikari helye kell,abból is csak egy.. egyéb ilyen dolgok(hangkártya) stb..nem kellenek..ugyhogy az nem is baj..
Értem,tehát akkor ha már az ASUS mellett döntök akkor ennek az M-Pro-nak lenne értelme..
viszont az a 6-7K is pénz.
Mivel lassabbak vagy tudnak kevesebbet mondjuk az ASRock Z75 vagy Z77 Pro 3,ami ügye aprón 20K..ujonnan 24-25..Mert eredetileg ezek voltak a kiszemeltek,hogy ne költsek rá 25-nél többet.. Tehát a kérdésem lényege végülis az,hogy sok a különbség? Mert értem,hogy nyilván azt a + 6-7-et megéri hiszen jobb,de mennyivel? -
ViZion
félisten
Sziasztok! Linuxos Sandy Bridge konfigba (főleg netezés, skype, Libre Office, semmi game) nézegetek alaplapot, vmi belépő szintűt, igazán extra dolgok nem kellenek. Annyi, hogy VIA nem lehet benne, tehát az ASRock ócók kiestek Megbízható legyen és stabil, semmi tuning, csak napi 2-5 óra netezés szinte.
MSI vagy Gigabyte
Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz KaakukK16 #35896 üzenetére
"Értem,tehát akkor ha már az ASUS mellett döntök akkor ennek az M-Pro-nak lenne értelme.."
Lenne másnak is csak azok még drágábbak .....A többi linkelt lap sem rossz de szerintem a M-PRO a legjobb közülük .. ASUS P8Z77-M Pro Review hátha találsz benne érdekeset.
"sok a különbség?" "de mennyivel?" Nem tudom mit vársz tőlem ... 5-el jobb
Azok a lapok az ivy chipset-es tuninglapok alját képviselik személy szerint szorzózáras CPU-hoz ajánlanám a +4-es szorzó kihasználásához .....
Ha csak ezekre van pénzed akkor vedd azokat ez egyértelmű.
De ha 1 sörözést kell kihagyni azért hogy legyen egy komolyabb lap az amúgy nem olcsó legújabb ivy-s CPU-d alá legalább x évre akkor szerintem egyértelmű a dolog.
De nem értelek az elején 40K-s lapokat nézegettél majd nekem 25-30K írsz max. most meg sokallod és használtan 20K-ért .....
/nem piszkálódásból írtam /[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest