Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
aktív tag
Sziasztok, új alaplap, processzor, memória, és videókártya és táp vásárlásán gondolkozom, az egészre van 35k forint de max. 40.
Ti mit ajánlanátok? Én egy ASRock N68-S3 UCC Alaplapra gondoltam de elég kezdő vagyok még a témában. -
Tarill
őstag
sziasztok! kérdésem lenne hogy mi a véleményetek erről az alaplapról? [link]
jó minőség? főként játékra kell nekem a gép és egy i3 3120-at tervezek még venni hozzá. vagy ha ajánlanátok nekem alaplapot ami tuti nagyon jó és nem olyan kopsz mint ez olyan 20-22e a maximum ami beférne de legjobb lenne ha a 17-18e-s kategóriából meglehetne oldani de ha jó ez a lap akkor 13e ért megfelel nekem. előre is köszi!szerk: vagy inkább ez?[link]
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz 3.Aragorn #30400 üzenetére
Full új rendszernek már 1 éve is az volt, csak ha nincs nagyobbra igény és használtan nagyon olcsón meg tudod venni, akkor kisgépnek jó. Pont most néztem ismerősnek a legkissebb 1155-ös pentium procit, G620, még az is alapon hajszállal lenyomta winrar tömörítésbe az enyémet tuningolva 3,6-on.
+ mégiscsak kicsit hosszabb távra lehet tervezni vele, ddr3 olcsóbb, meg usb3, sata3.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tarill #30403 üzenetére
Ha nem kell az usb3,sata3 akkor jó az előbbi is.Értelem szerűen ha kell akkor az utóbbit válaszd.Alsó kategóriában a két ajánlott vételt szúrtad ki.Én szerény véleményem szerint az utóbbit választanám,mert olcsó árához képest jól fel van szerelve,de én használok ssd-t(ehhez nem rossz a sata 3-bár nem életbevágó) és usb3-as külső winyót is.
-
Tarill
őstag
válasz Milka 78 #30405 üzenetére
rendben akkor maradok az elsőnél mert utánaszámolva még sincs akkora keretem a vinyóm stat2-es, usb3 nemlényeg és ha azt mondod hogy jó minőség és elegendő játékhoz akkor inkább az lesz köszi!
ja és az a standy bridge dolog hogy van meg h van integrált videokari az alaplapon az attól még a mostani 8800GT met tudom majd rendesen használni igaz?
ugye ha nem kellene +5e ért dvd írót is vennem hanem a mostani ide portos rámenne erre akkor pont kijönne a "jobbik" ...
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
Hi.tudom egy kicsit eltevedtem,de lehet ti is tudjatok ra a a valaszt.melyik az a program amivel csak pusztan magaban tudnam terhelni a procit.winrar kihasznalja mind a negy magot?
-
-
Jack@l
veterán
válasz potyi23 #30408 üzenetére
Ha intel akkor intel burn test, amd -t azt annyira sajnos nem mozgatja meg, oda talán a prime 95 a jó.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
for3l
senior tag
Hello sracok!
Milyen lapot ajanlanatok egy amd x4 960t procihoz?
A megkoteseim a kovetkezok:
- micro-atx
- 4db ram slot
- tuningot birja ugy 3,6-3,8ghz-ig (a cpu tudja ezt)
- usb 3.0Nagyjabol ennyi.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Milyen 1155-ös tokozású i3-2120 (3,3Ghz) procihoz való lapot ajánlotok, illetve milyen chipset-el 20k alatt?
4GB DDR3 RAM és egy 6850 AMD VGA menne még mellé...Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Hunork
veterán
válasz volvoguy #30412 üzenetére
Üdv!
Asrock H61M/U3S3 (Sata3, Usb3, megbízható, ha nem zavar a mATX méret, és nem tervezel 2 vga-s rendszert) [link]"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Milka 78
nagyúr
válasz volvoguy #30415 üzenetére
Semennyire,de egy i3 alá ahol úgysem tudsz tuningolni bőven megfelel az említett deszka.Csúcslap inkább a k-s procikhoz kell ahol megy az ész nélküli feszelés,tuning.
for3l:Szeva.3.6-3.8ghz-hoz általában nem kell agyonfeszelni a procit(1.4v körül elméletileg tudnia kell sacc/kb),így szerintem neked bőven megfelelne az ASUS M5A78L-M/USB3-es lapja.én most újítottam be ennek a legbutább verzióját(M LX)verzióját és eddig nagyon pozitívan tudok róla nyilatkozni.Stabil,nincs hiány tuning opciókban és a te verziód esetében rendesen fel is van szerelve,ráadásul elég versenyképes az ára is.
[ Szerkesztve ]
-
kmarcell
csendes tag
SZIASZTOK!
Kinéztem magamnak egy asus p8z68 deluxe/gen3. deszkát érdemes ezt a deszkát vennem ha veszem majd vagy inkább ezért a pénzért kapok jobbat?
Vagy valami olcsóbb ami ugyan ilyen jó vagy talán még többet is tud és jobb is?Segítségeteket előre is köszönöm!
Becsületen nyugszik a pusztai békesség.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
1156-os konfighoz keresek alaplapot, és az lenne a kérdésem, hogy a H55 mennyire tuningbarát? Egy Asus P7H55-M-ez nézek.
-
Hunork
veterán
válasz lama_lamm #30421 üzenetére
Szia!
Nem tuningbarát... P67 vagy Z68, ha komolyan gondolod.
Elnéztem, 1155-re gondoltam, bocs![ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
hoax
senior tag
válasz lama_lamm #30426 üzenetére
Ugyanilyen lapom volt, csak az USB3 verzió! Az égvilágon semmi gondod nem lesz vele!
A beépítés sem fog problémát okozni, ugyanis szabvány a furatok helye az alaplapon!
A biztonság kedvéért ellenőrizd kétszer is, nehogy valahol bent maradjon a távtartó a lap alatt(természetesen ahova kell, ott hagyd benne!), mert az aztán tud galibát csinálni...![ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! 50K értékben Lap+proci+Ram Intel Vs. Amd? Melyik éri meg jobban? 4Mag már jól esne a játékoknak.
-
hoax
senior tag
válasz banánocska #30433 üzenetére
A RAM momentán olyan árban van, hogy ha kellőképpen felidegesíted a boltost, méregből hozzád vágja. 10-12K között már kapsz 8 gigát. Lapra, procira marad ~40K, ebből kijön egy X2 Phenom, és egy lap amivel ki tudod nyitni a másik 2 magot. Persze ehhez némi szerencse sem árt, de ami eddig nálam járt és megpróbáltam(kb. 4-5db), az ment...
Don't panic!
-
hoax
senior tag
-
hoax
senior tag
válasz banánocska #30437 üzenetére
Ezek közül bátran válogathatsz...! Mindegyik UCC-s, tehát képes újra aktiválni a magokat.
Procim sajnos nincs eladó, de itt annyi van, hogy el is adják!Don't panic!
-
hoax
senior tag
válasz banánocska #30439 üzenetére
Korrektnek tűnik! Mellé pakolsz 4-8GB RAM-ot, és megy mint a rakéta...!
Én is pont tegnap vettem Kingston HyperX 1600 8GB kit-et 11600,-ért. Best buy!
Nincs mit...[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
JohnnyX
őstag
Lenne ket alaplap, ami kozul kellene valasztanom egy
E5500 procihoz (ha szukseges, huznam egy kicsit)
3Gb ddr2 800-as ramhoz,
HD4770-es videokarihoz.
pci tv tunerhez
pci wifi kartyahozfw portra neha szuksegem lesz, veszek pci karit.
optikai kimenetre nincs szuksegem, sem e-satara.1. GA-P43-ES3G (1.0)
2. Asus P5B-EMelyik mellett dontsek?
Esetleg melyik stabilabb a huzhatosag, beallithatosag szempontjabol?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
tranceplanet
addikt
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Játékokban, benchmarkokban, és napi munkában lehet valami különbséget kimérni e két alaplap között, ha mindkét lapban "csak" egy I3 2100 proci van?
Asrock H61DE/S3 ATX
Asrock Z68 extreme3 Gen3A különbségeket tudom a lapok között, csak ha egy ilyen tuningmentesített proci megy mindkettőben, akkor gyorsabb a Z68 valamiben netán?
Köszönöm
És Boldog Karit minden PH-s kollégának!
A Jézuska hozzon nektek Extreme és Fatality lapokat a fa alá!Üdv
ÁDám[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
potyi23
senior tag
Hi.Gyors segitseg kellene ! Van egy 775 os lapom,most rktam ossze,tegnap feltettem ra a xp rendszert.Egy usb s eger volt rakotve,install kozbe nemismerte fel,de amint meglett,bejelentkezeskor minden jolment,egeretis felismerte!1 orajara ra beszurtam elolre egy usb kulcsot,azota egyik usb t sem ismeri fel.Mar 5X tettem fel xp,1 X win 7 de semmi.Eszkozkezelobe felvan rendesen ismerve,de akarmit szurok ele,hatulra semmmit sem ismer fel.Usb kulcs is csak kivilagit,de nemtortenik semmi.Biosreszetis volt mar soxor !
-
potyi23
senior tag
letezhet h az elso usb elvitte az osszes USB met az alaplapon ? olyat meglehet csinalni ?
-
bajnokpityu
félisten
mostanában megbizhatóság terén lehet-e márkák közötti sorrendet felállítani?
nagyon hosszú időre vennék most is lapot. Eddig a mostani gigabyte volt a legtutibb,előtte nekem nem volt ennyire jó tapasztalatom az asusaimmal. Asrock is bevált cégnél,ECS is.eladó topping dac
-
Milka 78
nagyúr
válasz bajnokpityu #30448 üzenetére
Nem nagyon.A gyártón belül is vannak sikeres és kevésbé sikeres,vagy akár kerülendő típusok is.Pl Asrock 870 Extreme3 igen csak jól sikerült lap.970 Extreme4 egész jó lap,de több probléma volt vele mint a 870-es szériával(ettől függetlenül bőven stabil,megbízható lap),legalább is az első eresztéssel.Fatal1ty 990FX Professional.Ahhoz képest,hogy prémium lap igen rossz a kihozatal belőle.Nagykerbe 1 hét alatt 3 jött vissza,de iett aPH-n is sok panasz volt rájuk(igaz van akinek gond nélkül megy).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASUS Z690-Prime Wifi DDR5 Alaplap (LGA1700) Friss BIOS 13./14. Gen ready
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz (KF560C36BBEK2-32) - 2 év mysoft gari
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime A320M-K AM4 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest