Aktív témák
-
@rglaaf
veterán
hi
A DELL E2208WFP-ben milyen panel van?PSN:BiZzare_0 ️
-
Csöves
őstag
válasz old_artist #952 üzenetére
Szerinted szart vettem?
Komolyan kérdezem mert akkor még holnap belefér a 3 napAquila non captat muscas.
-
Csöves
őstag
válasz old_artist #956 üzenetére
Szerintem nem rosszabb mint a hasonló panellal szerelt monitorok.
Jellegzetes hibáktól ez sem mentes, de ezért a pénzért árában van.
Főleg, hogy van DVI.
Még most ismerkedek vele egyébként.Aquila non captat muscas.
-
bul07
nagyúr
Hát kezdek besokallni kaptam egy két választ
dreamcomp.hu --> Az Ön által kiválaszott termékhez természetesen biztosítjuk a 3 napos pixelgarnciát, melyet bultunkban érvényesíthet. Majd a 3 napot követő 3 évben az LG szervízeiben érvényesíthető a garancia a gyártói garanciajegyel.
A garancia, ugynevezett "szervízgarancia", igy mind a szervízbe szállítás, mind az onnan történő elhozatal az Ön költsége (a 3 napban is). Igény szerint a szállításban tudunk segédkezni.Tehát ha pixelhibás akkor is nekem kell megoldani a szállítást na persze ahogy hiszik ez kieset nálam
a4team.eu-->Minden LG monitorra van 3 napos pixelgarancia, akár 1 pixel hibára is.
Gyártói garancia van a monitorokra, tehát MINDENKÉPPEN az LG
márkaszervívbe kell vinni, ha meghibásodik, nem hozzánk.Itt rákérdeztem a 3napos pixel garanciára hogy hogy tudom érvényesíteni válasz még nincs
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Csöves
őstag
-
titán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a mostani 1280X1024-es felbontásról 1680X1050-re váltok, akkor a vga-nak ugye többet kell számolni, ergo kevesebb lesz az fps?
Kiszoroztam a pixeleket és jó 35%-al több jön ki.Csak azért kérdem, mert most tesztelem egyik ismerős vadiúj 190T-jét és nagyon megtetszett ez a "wide világ". Nekem egyébként egy Samu 710T monitorom van most, ennek a natívja 1280X1024, amit én már régóta nézegetek a Samu T220, annak meg 1680X1050. Most, hogy megláttam, milyen is egy wide monitor használat közben, mégjobban beleszerettem.
Előre is köszi!
-
Mangerd
aktív tag
válasz old_artist #959 üzenetére
itt a gyártó oldala elég szűk szavú, de itt többet találtam róla.
Viszont akárhogy elővettem kopott német tudásom, leírást vagy véleményt nem sikerült találnom róla. Viszont kérdést annál többetSG fórumon van egy Hesston nevű srác, neki az aláírása szerint ilyenje van, talán kérdezd őt!
upsz, amíg gugliztam a kolléga megadta a típus számot, pár percet megspórolt volna az életemből, ha gyakrabban frissítek itt, de így is meglett
[ Szerkesztve ]
-
Furky
őstag
G2200W
E2200HD/HDA
Előnyük:
- Olcsó ár
Hátrányuk:
- BenQ
- Némelyiken nincs DVI.
- Pixelhibagarancia nem tudom hogy működik BenQ-nál..."Esetleg más javaslat is jöhet. Örülnék monnyuk 2ms moncsinak mert ugyhalottam az soakt számít."
Ezt hol hallottad? Csak ma, meg tegnap 10en írták le, hogy nem látni szemmel a különbséget Más javaslatot is szívesen adunk, ha mondasz egy árat. Akkor be tudjuk határolni, hogy azért melyik az a modell, amivel a legjobban járhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Csúzli
csendes tag
Úgy 40k körül lenne ideális, filmre és játékra. Az Ipon monitor tesztek elolvasása után jutottam a fentebb említett 2 versenyzőre és most még egy Samsung 2243NW is szemezek. Mostjut eszembe talán vmi wide monitor jobb lenne, ill ha van ezen példányoknak a wide változatát venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Furky
őstag
Az a Samsung sem jó, mert azon sincs DVI. A DVI márpedig fontos. olvass vissza 1-2 oldalt, hogy miért. Samsungból 42ezertől kapható a 2253LW. De LG-ből is van 42-43ért jófajtább már, amin van DVI.
LG-ből: szürkében, feketében.[ Szerkesztve ]
-
Csúzli
csendes tag
Aham. Most is olvasgatok és szépen lassan kezdek belebonyolódni ebbe a monitor dologba. Szeretném rátok bízni a döntés mert én maúgy sem értek hozzá semmit. Egyetlen amit hallottam h a 2ms érzékelhetően jobb mint az 5 de ezsem igaz szal kérlek 40.000 körül max 45 ért ajánljatok vmi jót, mint írtam játékra és filmre, internetre és egyéb általános dolgoka lesz használva(még tervezem rákötni a tv is ha ez számít vmit), csati legyen rajta mit jónak láttok, dvi-hdmi nemtom melyik jobb miért és miben.
-
NagyVillany
tag
ja voltam te..oba, amugy fullhd 32 colosokat nezegetek, de megskubiztam ezta 39.9 1920as benq e2200hda t, télleg csak vga dugasz van. Nademost, ezta analog DVI dolgot nem értem egészen, mert van hozzá ugye egy kis átalakito, amit pl rádugunk a videokártya DVI re, és arra rálehet dugni a kicsibb vga kábelt. Ebben az átalakitóban csak átvan kötve 1-2 szál ahova kell.. szóval mégis egyforma szabványú a jel?
meg énaztán semmi különbséget nem láttam eddig dvi és analog között sosem, volt részem ilyen vitákban, pl LANpartin aki csavo istenitette a DVIt, összekötöttem analoggal is a monitorát, és váltogattam a bemenetet (akkor neki elkellet fordulni), és nemtudta kitalálni hogy mikor meikkel van összekötve, mert tökegyforma. Max annyi a dvi elönye, hogy nemláttam még vacak vékony dvi kabelt, de analogot igen ami több zavart összeszedhet.
desokatirtam -
Furky
őstag
Igen. Mint minden témával kapcsolatban, itt is igaz, hogy minél többet tudsz valamiről, akkor jössz rá, hogy mennyi mindent nem tudsz, és mégtöbb kérdésed lesz
Szóval monitortémára visszatérve. Szerintem azzal az LG-vel jobban járhatsz. ipon-on 42ezer valamennyi, szóval belefér a keretbe, és mégiscsak LG. -
Alex91
félisten
válasz NagyVillany #974 üzenetére
A DVI csatik megfeleo labaira ki van vezetve az analog jel, ezert lehet egy egyszeru atalakitoval rakotni a d-sub-ot. Tehat digitalison nem ezt kapod.
Van kulonbseg, analogon sokszor "elmaszik" a kep. (Mondjuk egy jobb monitornal, jo VGA-val valoban nem lenyeges az elteres. Monitora is valogatja, van, amelyiknek jo a kepe VGA-n is, de van, amelyiknek eleg ramaty.)Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Furky
őstag
A jel az majdnem ugyanaz. Csak nem mindegy, hogy milyen formában megy át a kábelen.
A videókártya a jelet előállítja négyszögletes jel formájában, azaz 0-ákat, és 1-eseket hoz létre. A DVI-n keresztül, DVI-D kábelen ugyanebben a formában megy, és a monitor is ezt dolgozza fel. Ezzel szemben analóg csatlakozón (D-Sub, vagy ahogy te mondod: "kicsibb") keresztül így megy a jel: a videókártya ugyanúgy létrehozza a négyszögletes jelet, tehát 0-ákat, és 1-eseket. Majd ezt mielőtt ráküldi az analóg kábelre, át kell alakítania szinuszos jellé, tehát a négyszögletes jelből "görbét" csinál. Mivel a négyszögletes jelből nem lehet veszteségmentesen ilyen jelet előállítani, már itt veszteséges lesz az eredeti jel. Az analóg kábel nem tud mit kezdeni a négyszögletes jellel, és a 0-ákkal, vagy 1-esekkel. Szóval most a jel eljutott a monitorhoz ilyen görbeként. A monitor következő feladata, hogy ebből a görbéből ismét négyszögletest csináljon. Vissza kell alakítania, de mivel ez sem tökéletes, itt is lesz egy kis veszteség. Tehát oda-vissza kell alakítania, ami veszteséggel jár. Belátható, hogy nem kapod meg ugyanazt a jelet, mint amit a videókártya előállított. DVI-n viszont pont ugyanazt kapod, ott semmi átalakítás nincs. Ezért lehet, hogy szemmel láthatóan nehéz észrevenni sok esetben azt, hogy most DVI, vagy D-Sub-on van rákötve a kábel, de egy kis odafigyeléssel ki lehet szúrni. Na. ezt most írtam le először, és utoljára ennyire részletesen. -
Riga
csendes tag
válasz old_artist #952 üzenetére
Üdv minden fórumozónak. Én is beruháztam egy ilyen Gericom TFT-be. Első benyomások:
- boot-olásnál már kiderült, hogy pont középen 1 pixel hibádzik. (sötét képernyőnél zölden világít egy pixel)
- alapszínek közül a piros OK, kék kicsit gyengébb, a zöld viszont nagyon túlszaturált. A fehéregyensúly állítgatásával valamelyest korrigálni lehet a zöldes színezetet, de megszűntetni nem lehet.
- betekintési szögek átlagosnak mondhatók oldalról elég hamar sárgulni kezd, alulról sötétedik.
- bevilágítás alul és fölül is látható, de nem vészes, nem foltos.
- a kontrasztja tűrhető, DCR tűrhető,
- válaszidő és inputlag az átlagnál jobb,
- az élesség jó (csak DVI-vel próbáltam)Filmnézésre alkalmas játékra tökéletes és a digitális fotók is gyönyörűek voltak rajta.
40 Khuf árat bőven megérné, ha nem lenne pixel hibás.
Holnap megy vissza ALDI-éknak, ha lesz csere darab kérek egyet, ha nem vissza adják a lét szó nélkül (legalábbis azt igérték). -
old_artist
addikt
Üdv!
Furky - gratula , már nem is tudom, hogy ezt lehet-e ragozni tovább, de én nem merten volna így leírni, csak esetleg annak említeném meg így, aki komolyabban foglalkozik esetleg a jelátalakítások világával!
NagyVillany: aki már ült és tapasztalt ilyen "jel-átalakítási" (nem csak így hirtelen egy lan-partin) "műveleteket" egy kijelző előtt, azonnal észreveszi a különbséget, különösen a már fentebb említettek alapján is! Ha tisztában vagy a monitorod adottságaival, akkor próbáld ki pl. egy D-sub és egy DVI-s VGA kártyádra kötve ugyan azon monitor két lehetőségét, és nézd meg a színteret, a betüket és a képgeometriát, s utána eldöntheted magad is - nem beszélve, a DVI-n (digitálisan) történő kalibrálás utáni eredményekről, mit ki nem lehet hozni egy DVI-ből és egy megbízható kijelző elektronikából, ha az jól kompatibilizál a panellel!
[ Szerkesztve ]
-
NagyVillany
tag
köszönöm a részletezést, de:
"Majd ezt mielőtt ráküldi az analóg kábelre, át kell alakítania szinuszos jellé, tehát a négyszögletes jelből "görbét" csinál. Az analóg kábel nem tud mit kezdeni a négyszögletes jellel"
amit említettem tényt, hogy a DVI - DSub átalakitóban semmi nem történik, mert csak átkötések vannak, így ugyanaz a jel megy az analóg kábelbe, mint a DVI be. Így az analóg kábel mégis csak lekezeli ugyanazt a jelet, mint a DVI, és nem csak a kábel hanem a készülék is, tehát .. hm pill eszembejutott valami
hogy a DVI kimenetben talán jelenvan az analog is, és az analog átalakító "abbol veszi ki a zoxigént"
és megvan
ehunoké téma részemröl letudva, a dvi böl dvi be digitalis megy, dvi böl az analogba analog, biztos van különbség, de a jobbminöségü dolgoknal szinte semmi
egy DV kamerás szitu is jól szemlélteti talán az ügyet, azon is van firewire és kompozit kimenet is, firewire mazzagon másolás történik a PCre, kompozit mazzagon pedig kamera analoggá alakit, a PCn pedig kompozitrol visszaalakit digitálissá az input, szoval 2 átalakitás is történik ottis, de ott jobban látszik a vacakabb kép mint a monitoros szitunál -
Furky
őstag
válasz NagyVillany #982 üzenetére
Itt van egy kis leírás a DVI-ről. DVI/analóg átalakítónál én is azt tudom elképzelni, hogy a VGA előállítja a digitális jelet, és ráküldi a DVI kimenetére, valamint átalakítva analóggá ráküldi a DVI analóg kimeneteire is, így amikor rákötöd az átalakítót, akkor a megfelelő kimenetek vannak átvezetve csak, és így megy a kábelen az analóg jel. Ahogy mondtad is. Így lenne logikus, gondolom így is valósítják meg.
A DVI pedig azért jó, mert: "A DVI-n keresztül hasznát jelátvitellel közvetlenül és minden veszteség nélkül továbbítja a digitális jelet, amivel pontosabb kép-geometriát, szebb képet és a betűk jobb él-simítását élvezheted!" - old_artist-ot idézve[ Szerkesztve ]
-
Mangerd
aktív tag
válasz old_artist #981 üzenetére
-
Furky
őstag
1 év alatt, mióta aktívabb lettem monitoroknál, mondhatni, hogy mindennap leírta valaki szinte ugyanezt 1-2 szó különbséggel Annyira unalmas leírni állandóan ezt, de már azt is unalmas leírni ezeregyedszer, hogy olvassanak vissza, vagy hogy az első hozzászólásban le van írva, hogy az valami hihetetlen. Sokan le is morzsolódtak...
-
gr.bence
aktív tag
szasztok
mi a véleményetek erről a moncsiról?(olvastam teszteket már)
esetleg ha van valakinek akkor megirhatná nekem a véleményét róla (privibe)
előre is köszömöm
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Nos olvasgattam hozzászólásokat és szeretném a véleményeteket kérni. 22'' -es monitort vennék Lg-t v. Samsungot. Amire használnám az film, játék, internet és egy kis képszerkesztés csak alap.Konkrétan 5-t néztem ki 1 Samsung-t és 3 Lg-t.
A Samu a sokak által ajánlott és szinte mindennap emlegetett 2233BW. Egy-két kérdésem lenne. 1. Vertikálisan 160° a betekintési szöge mennyire rossz pont ez?
2. Azt is olvastam valahol, hogy elég kicsi, bizonytalan a talpa erről mit mondtok?
Lg: W2284F, W2252TQ-PF, W2252V, W2242T-PF
A 2284-es ről a hoc-s tesztben eléggé lehúzták a betekintési szöget. Ellenben wwhy véleménye [link] eléggé megcáfolja a teszt mondanivalóját. Esetleg még valaki ha megerősítené wwhy véleményét, nem mintha kételkednék benne csak + pont.
A 2252TQ-PF/2252V-ről olvastam Anubis_9 balszerencséjét a pixelhibákról és ez részemről negatívum, valamint hogy van ez a zúgás 97-96-os kontraszt alatt.
Ez most elvétve előfordul ezeknél a modelleknél?
Valamint ha annyira zavaró, mint ahogy írták, ki lehet akkor iktatni a DFC-t az F-engine/userre történő állítással?
A 2242T-Pf-ről csak annyit, hogy mennyivel jobbak (ha egyáltalán jobbak) az előbb felsorolt monitorok?
Valamint volt szó az iponos úgymond tesztekről akkor ezeknek nem kell hinni???[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Loituma69
őstag
Kálvária, kezdődött 3 napja csütörtökön. Jelenlegi monitorom fujitsu siemens 19col, gondoltam 1 -et veszek 22 colos monitort na , de milyet ugye! Forumokat olvasva a 60.000 ft ár kategória alatt az LG és Samsung a nyerő én legalább is ezt szürtem le. Mind 1. Éppen Aldi -ba vásároltam amikor megláttam GERICOM M2200 22 colos monitort a vajpult mellett! 2ms, 5000 : 1 kontraszt hangszoró beépítve, DVI csatoló, 3 év garancia. Na most mi legyen gagyi névtelen stb de 39.800 ft Megbeszéltem az ottani osztvezetővel ha bármi gondom van akkor viszem vissza és fisszakapom a pénzem, belementek ezért megvettem. Otthon ráköt gépre egyből net mit írnak róla stb, vazz semmmit nem találtam róla na fasza ennyi ilyen ismeretlen. Nagy nehez kiderül, hogy osztrák vagy német gyártmány és csak ott léehet kapni na meg aldiba magyarországon.
Teszt próba! eizo monuitort teszt tökéletes képet adott itt már gyanus volt valami.
Betőlt nfsu undercover, hát döbbenet olyan graqfikát láttam olyan szinmegjelenítést kristály tiszta képet amit előtte TFT monitoron még nem olyan volt a kéo mintha még az optionban játékon belüll bekapcsolta volna valami plussz effectet hihetetlen szép volt a kép. Ezután betőlt Call of Duty 5, A lángszorós jelenet döbbenet szinte leégett a monitorom a lángcsóvátol olyan élethű volt. Ezután Digitális képek nézegetése főleg természet nővény fotok, a képek majd megszólaltak olyan élethű kristálytiszta éles szinek voltak. Na mondom király vettem egy csodálatos képű monitort. Megint vissza eizo monitor teszt mégis azért megnézem van É pixel hiba, hát van fekete háttérből 1 kék fény a pofámba ég jobb felül. Na vissza az aldiba, szó nélkül mély bocsánatkérések közepette kicserélték a nmonitort 1 perc alatt. Otthon egyből eizo teszt, megint a fekete háttérnél 1 db kék kis pixel hiba de most a monitor közepén. Készülék vissza na mondom ebből nem kell kitolok velük veszek én valami LG vagy sSamsung király monitort. A bKálvária, kezdődött 3 napja csütörtökön. Jelenlegi monitorom fujitsu siemens 19col, gondoltam 1 -et veszek 22 colos monitort na , de milyet ugye! Forumokat olvasva a 60.000 ft ár kategória alatt az LG és Samsung a nyerő én legalább is ezt szürtem le. Mind 1. Éppen Aldi -ba vásároltam amikor megláttam GERICOM M2200 22 colos monitort a vajpult mellett! 2ms, 5000 : 1 kontraszt hangszoró beépítve, DVI csatoló, 3 év garancia. Na most mi legyen gagyi névtelen stb de 39.800 ft Megbeszéltem az ottani osztvezetővel ha bármi gondom van akkor viszem vissza és fisszakapom a pénzem, belementek ezért megvettem. Otthon ráköt gépre egyből net mit írnak róla stb, vazz semmmit nem találtam róla na fasza ennyi ilyen ismeretlen. Nagy nehez kiderül, hogy osztrák vagy német gyártmány és csak ott léehet kapni na meg aldiba magyarországon.
Teszt próba! eizo monuitort teszt tökéletes képet adott itt már gyanus volt valami.
Betőlt nfsu undercover, hát döbbenet olyan graqfikát láttam olyan szinmegjelenítést kristály tiszta képet amit előtte TFT monitoron még nem olyan volt a kéo mintha még az optionban játékon belüll bekapcsolta volna valami plussz effectet hihetetlen szép volt a kép. Ezután betőlt Call of Duty 5, A lángszorós jelenet döbbenet szinte leégett a monitorom a lángcsóvátol olyan élethű volt. Ezután Digitális képek nézegetése főleg természet nővény fotok, a képek majd megszólaltak olyan élethű kristálytiszta éles szinek voltak. Na mondom király vettem egy csodálatos képű monitort. Megint vissza eizo monitor teszt mégis azért megnézem van É pixel hiba, hát van fekete háttérből 1 kék fény a pofámba ég jobb felül. Na vissza az aldiba, szó nélkül mély bocsánatkérések közepette kicserélték a nmonitort 1 perc alatt. Otthon egyből eizo teszt, megint a fekete oltban szó nélkül mély bocsáatkérés közepette visszafizették az árát és megnyugtatta, hogy a beszállítónak szóolnak a pixel hibáról. na de most mit tegyek? Irány nagy Budapest Red Tower számtek bolt, Ott kiválasztottam egy LG W2242T monitort ott helyben megengedték, hiogy szarakodjak a pixelhiba keresésével, de nem találtam na ez minőség mondtam, hogy ez király márka! Indul vissza fehérvár monitor bedug csatlakoztat kipróbál, itt ért az első döbbenet, kép erősen kékles árnyalat tompa színek, na mondom semmi gond neten nézek jó kis beállítást kontraszt szinekhez stb.. Találok is beállít valamivel jobb a helyzet,de ahhoz ,hogy visznylag szépek legyenek aszínek a kontrasztot le kell venni minimum 66 ra, így viszont erősen fátyolos képe van a monitornak. A fent említett játékok képep tesztelése után arra jutottam, hogy olyan a képe ennek a moniornak a Gericom után mintha 2 minőségi részletességi szintett levettem volna a játékokban egészen pontosan élettelen tompa olyan effectek pl a napfény mikor a nappal szembe megyek undercoverben sima sárga fény csillan be a kocsi ablakon, Gericomnál a szivárvány minden szine csillant meg a naptól, elképesztő külömbség van a két monitor között. Le merem írni, hogy kb 30% gyengébb tompább színek vannak az LG ben viszont nincs pixelhiba amit ezután cseszhetek mert ha tudom hogy ilyen képe van ennek az LG nek akkor inkább 1 árva pixelhibával is a Gericomot kellett volna megtartanom.
Most mi legyen telefon Red Towerbe, hogy ez az LG gagyi bár műszaki hibája nincs üzlet fönök, hát sajnos vissza nem fizetnek semmit,de hétfőn az az holnap kapnak új árut más monitorokat és akkor abbol válasszak fizessek rá akkor cserélik, külömben csesszem meg az LG -et na ezt én gondolom nem a boltos mondta.
Konkluzió . Noname Gericom 3x ráver a hasonló árban levő LG, de Szerintem Samsungra is. Aki teheti ezt vegye. Olyan a képkülömbség, hogy a 8 éves lányom mikor oda ült az LG elé a Gericom után azt mondta "Mi van apa kikapcsoltad színek, na ez be tett teljesen elkeseredtem, hogy egy 8 éves lány is így észreveszi a külömbséget fasza!
De most én mit tegyek milyen monitor vegyek cseréljek holnap ez itt a kérdés?!!! -
Loituma69
őstag
Bocsánat de előhőz hozzászólásomat nem tudom törölni hibás ez a jó!
Kálvária, kezdődött 3 napja csütörtökön. Jelenlegi monitorom fujitsu siemens 19col, gondoltam 1 -et veszek 22 colos monitort na , de milyet ugye! Forumokat olvasva a 60.000 ft ár kategória alatt az LG és Samsung a nyerő én legalább is ezt szürtem le. Mind 1. Éppen Aldi -ba vásároltam amikor megláttam GERICOM M2200 22 colos monitort a vajpult mellett! 2ms, 5000 : 1 kontraszt hangszoró beépítve, DVI csatoló, 3 év garancia. Na most mi legyen gagyi névtelen stb de 39.800 ft Megbeszéltem az ottani osztvezetővel ha bármi gondom van akkor viszem vissza és visszakapom a pénzem, belementek ezért megvettem. Otthon ráköt gépre egyből net mit írnak róla stb vazz, semmmit nem találtam róla na fasza ennyi, ilyen ismeretlen. Nagy nehezen kiderül, hogy osztrák vagy német gyártmány és csak ott lehet kapni na meg aldiba magyarországon.
Teszt próba! eizo monitor teszt tökéletes képet adott itt már gyanus volt valami.
Betőlt nfsu undercover, hát döbbenet olyan grafikát láttam olyan szinmegjelenítést kristály tiszta képet amit előtte TFT monitoron még nem olyan volt a kép mintha még az optionban játékon belüll bekapcsoltam volna valami plussz effectet hihetetlen szép volt a kép. Ezután betőlt Call of Duty 5, A lángszorós jelenet döbbenet szinte leégett a monitorom a lángcsóvátol olyan élethű volt. Ezután Digitális képek nézegetése főleg természet nővény fotok, a képek majd megszólaltak olyan élethű kristálytiszta éles szinek voltak. Na mondom király vettem egy csodálatos képű monitort. Megint vissza eizo monitor teszt mégis azért megnézem van É pixel hiba, hát van fekete háttérből 1 kék fény a pofámba ég jobb felül. Na vissza az aldiba, szó nélkül mély bocsánatkérések közepette kicserélték a monitort 1 perc alatt. Otthon egyből eizo teszt, megint a fekete háttérnél 1 db kék kis pixel hiba de most a monitor közepén. Készülék vissza na mondom ebből nem kell kitolok velük veszek én valami LG vagy Samsung király monitort.
Megint vissza Aldiba, mély bocsáatkérés közepette visszafizették az árát és megnyugtatta, hogy a beszállítónak szólnak a pixel hibáról. na de most mit tegyek? Irány nagy Budapest Red Tower számtek bolt, Ott kiválasztottam egy LG W2242T monitort 41000ft ott helyben megengedték, hogy szarakodjak a pixelhiba keresésével, de nem találtam, na ez minőség mondtam, hogy ez király márka! Indul vissza fehérvár monitor bedug csatlakoztat kipróbál, itt ért az első döbbenet, kép erősen kékes árnyalat tompa színek, na mondom semmi gond neten nézek jó kis beállítást kontraszt szinekhez stb.. Találok is beállítást valamivel jobb a helyzet,de ahhoz ,hogy visznylag szépek legyenek a színek a kontrasztot le kell venni minimum 66 ra, így viszont erősen fátyolos képe van a monitornak. A fent említett játékok képek tesztelése után arra jutottam, hogy olyan a képe ennek a moniornak a Gericom után mintha 2 minőségi részletességi szintett levettem volna a játékokban egészen pontosan élettelen tompa olyan effectek pl a napfény mikor a nappal szembe megyek undercoverben sima sárga fény csillan be a kocsi ablakon, Gericomnál a szivárvány minden szine csillant meg a naptól, elképesztő külömbség van a két monitor között. Le merem írni, hogy kb 30% gyengébb tompább színek vannak az LG ben viszont nincs pixelhiba, amit ezután cseszhetek mert ha tudom hogy ilyen képe van ennek az LG nek akkor inkább 1 árva pixelhibával is a Gericomot kellett volna megtartanom.
Most mi legyen telefon Red Towerbe, hogy ez az LG gagyi bár műszaki hibája nincs üzlet fönök, hát sajnos vissza nem fizetnek semmit,de hétfőn az az holnap kapnak új árut más monitorokat és akkor abbol válasszak fizessek rá akkor cserélik, külömben csesszem meg az LG -et na ezt én gondolom nem a boltos mondta.
Konkluzió . Noname Gericom 3x ráver a hasonló árban levő LG, de Szerintem Samsungra is. Aki teheti ezt vegye. Olyan a képkülömbség, hogy a 8 éves lányom mikor oda ült az LG elé a Gericom után azt mondta "Mi van apa kikapcsoltad színek", na bazzz ez be tett teljesen, elkeseredtem, hogy egy 8 éves lány is így észreveszi a külömbséget fasza!
De most én mit tegyek milyen monitor vegyek, cseréljek holnap ez itt a kérdés?!!! -
Loituma69
őstag
Land computer nem Red tower
-
wwhy
veterán
válasz anonymus89 #990 üzenetére
A betekintési szögről a #12898-ban sem írtam, mert egyáltalán olyan, mint a többi TN-es monitoré; bátran állítom, hogy nem rosszabb, mint pl. a Dell E228-é volt. És egyéb fognivalót a hoc sem talált; a DFC meg olyan dolog, hogy ha nem lenne, akkor az a baj, most meg hogy van, az a baj
A user menüben 3 dolgot lehet állítani:
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
ACE - Adaptive Color and Contrast Enhancer (ACE)
RCM · Real Color Management (RCM)ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
T-unit
őstag
Szeretnék venni pár héten belül egy 22es tft-t,csak nem vagyok tisztába hogy pixelhiba esetén benq-nál és samsungnál(ezt a 2-t néztem ki) pontosan hány pixelhiba után cserélik/javítanák az adott monitort.Addig oké h samu 3napon belül cseréli 1 hiba esetén is,de mi van ha egy 1hónap után lesz 2-3pixelhiba vagy esetleg még több?Ekkor benq/samu szervíz h reagálna?
üdv.
-
anonymus89
addikt
Ok!
Köszi amúgy most egy Lg 1960TR-BF-m van és ha jól tudom akkor ebben sincsen kikapcsolva a DFC, de egyáltalán nem veszek észre utánhúzást meg bevilágítást filmnézéskor.
Szóval addig míg én nem látom addig mindegy.
Akkor csak azt kérdezném, hogy te melyiket választanád saját tapasztalatod alapján?
Ahogy az előző hozzászólásban is írta Loituma69 nem jött be neki a 2242 tehát akkor az kilőve nálam is.
Ja és a Samuról akkor nem tudsz ilyeneket?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
wwhy
veterán
válasz anonymus89 #997 üzenetére
én már választottam
samum a 226BW óta nem volt (nem is lesz, illetve semmilyen olyan monitor amelyik CPT/CMO paneles [utálom a lilásodásukat ]), (azaz van a családban egy 730BF, de az rendes, samu paneles )[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Alienware 500hz
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs