Aktív témák
-
Furky
őstag
1. A mostani monitorod 16:10-es, nem 16:9-es. Valószínűleg... 16:9-esek nagyon-nagyon-nagyon ritkák még.
2. Igen, ez normális, nincs itt semmi probléma, ez azért van, mert az oldalak készítűi nem dinamikus szélességűre programozzák/rakják össze, hanem fix szélességűre, van oldal, aki legalább középreigazítja, hogy ne nézzen ki hülyén annyira. Van aki még ezt nem tette meg, de a jövőben fogja meglépni ezt, legalábbis remélem hogy pl. a PH! a jövőben azért legalább középre kerül valamikor Szóval ez a honlapkészítőkön múlik, hogy az oldal hol jelenik meg. Utóbbi pár évben kezdett csak beindulni igazán a wide, és nem erre optimalizálták még... Szal nyugi, nem baj ez. -
old_artist
addikt
válasz Redpaladin #98 üzenetére
Üdv!
Ha grafikai munkára gyúrsz, akkor a Philips 200WP7ES/OO nagyon-nagyon jó választás árban is, különösen az edigital -nál (mivel zéró tolerancia a pixel hibájára), és ez a monitor az egyik legjobb S-IPS (saját fejlesztésű, kiváló) panellel szerelt - máshol azért is 100e körül van az ára! Aránylag elég jó az Input lag-ja is! Külhonban nagyon kedvelt típus! Az biztos, hogy a 20"-osok között BestBuy! - és még ha be is van kalibrálva, frenetikus!
Ha teheted, és nem okoz gondot a 20"-os wide a 22"-os samu 2253LW wide közötti méretbeli különbség, mindenképpen ezt válaszd, nem fogsz benne csalódni!A samu BW (22", valószinüleg samu panelosakkal kapod), LW (21,6", nem tudni milyen panellel szereltet kapsz CMO, CPT, AUO), az UW-t meg felejtsd el!
[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Az őszinte igazság az,hogy én elég sokat olvasgattam az új T sorozatról de nem vagyok hanyattesve,hogy miért lenne érdemesebb azok közül választani.
Semmi jelenős technikai ujjítást nem véltem felfedezni benne ha esetleg azt annak tekintjük,hogy új a külső,nagyobb a fogyasztás,és a dinamikus kontrasztnál nagyobb számot mertek írni. (amit viszont ha lehet senki nem használ mert alkalmatlan a feladata ellátásához)és ez árban ugye nem marad el..Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
NwL
tag
Üdv!
Hát elérkezett a pillanat, monitort kell cserélnem, a régi 19" CRT végleg megadta magát.
Eddig nagyon halogattam a tft-re való átállást, mert nem nagyon tetszett ezeknek a monitoroknak a képe, de most már muszáj.
Szóval segítséget szeretnék kérni.
Elképzeléseim: 22", lehetőleg ne TN panel, szerintem a 24" már túl nagy, nem kényelmes.
Használat: 40% Internet 40% Film, 20% Játék.
Szeretném ha az 1080p HD filmeket szépen jelenítené meg. Az internet miatt pedig előny lenne, ha 90 fokban elfordítható lenne. Nem vagyok hardcore gamer, de azért szeretek játszani, ezért ez is lényeges szempont.
Egy 8800GT hajtaná meg a monitort.
És a legfontosabb az ár: 100 000 Ft körül gondoltam rászánni. Persze nem baj ha olcsóbb, de ha érdemes mondjuk +20 000 Ft-al többet adni érte, még talán az is belefér.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Furky
őstag
Elég jól leszűkítetted a kört. Ami az általad felsorolt igényeket kielégítí, azaz:
- 22"-os
- 1080p filmeket szépen megjeleníti
- Nem TN-Film paneles
- 100.000 ezer környékén
- 90 fokos elforgathatóság (amire gondolsz itt, azt úgy hívják, hogy "pivot")Szóval ezeknek a feltételeknek egy monitor felel meg, habár azt nem tudom már, nem emlékszem rá, hogy tud-e pivotot, vagy sem...
A kiválasztott pedig a Lenovo L220X. A PH!-n Brekk kolléga árulja pixelhibamentesre tesztelve. Ez azért fontos, mert sok probléma volt vele ilyen téren. De abszolút nyerő választás. 22"-os, fullHD-t is tudja, mert 1920x1200-as felbontása van, nem TN paneles, hanem S-PVA, ára pedig 90ezer környékén van. Pivotra nem emlékszem. Van külön topicja is itt a Monitorokon belül, elég sok hozzászólással. Kérdezz rá ott is erre, aztán hajrá -
keszegduda
őstag
2232BW-t már nem tudtam szerezi, helyette melyik lenne a jó választás (jó panel, jó tulajdonságok) ami árban 55 körül alakul és 22"? Bármilyen típus és márka szóba jöhet, mert lassan kell a monitor. BW típusjelzésűek lennének egyébként a legjobb panellel szerelt változatok, ill. mire figyeljek oda és akkor talán magam is utána tudok járni alaposabban a dolgoknak?
-
Furky
őstag
válasz keszegduda #110 üzenetére
Ha Samsungot akarsz akkor a Samsung topicban, illetve a widescreenesben használd a keresőt, rengetek írás van egyes tipusokról.
55 körül szóbajöhet pár LG is, ezt szintén a widescreen, illetve LG topicban kérdezheted meg szerintem, mert én pl LG-ket nem ismerem.
Van még a Philips 220CW, amit nagyon dicsértek widescreenes topicban is, de depo.hu-n rákeresve csak a pixmania-n láttam 55ért. A pixmania-ról nem hallottam sok jót, valamiért mindenki óva int tőle...
Samsungnál az NW olyan, amelyiken nincs DVI, csak analóg, D-Sub bemenet. Az LW inkább irodai használatra szánt, de ugyanúgy jó minden másra is. A BW az általános, mindenre szánt példány, aztán van még UW, CW, stb, ezek valami pluszt adnak még. Webkamera, usb hub, ilyesmik. Kivéve a CW, az annyi pluszt ad, hogy valamiféle újfajta háttérvilágítása van(nem, nem LED-es!!), és ezáltal jobb a színhelyessége. Ez még a 226CW korszakból való... Azóta nem nagyon láttam CW típust.
Samsungok közül 55ért max a 2253BW jöhet számításba, az kb pont ennyi, én ezt ajánlanám Samsungból, ha 2232BW nincs. Ha 2253BW sincs, akkor talán megnézném a 2243BW-t is, majd ezután 2253LW. -
keszegduda
őstag
Én a tapasztalatokra támaszkodom és amit saját szememmel látok azt tartom jónak, a tesztek egy részének nem lehet hinni, mert valaki a tesztre hagyatkozva mondja el a véleményét, valaki pedig a saját bőrén tapasztalt érvekkel áll elő és azért akad köztük ellentmondás jócskán, bár ez is az egyén érzékenységén múlik.
Úgy néz ki hogy megpróbálom ezt a 2253BW-t, csak irtózatosan félek a pixelhibától és az ezt követő huza vonától...viszont helyben a jók drágábbak az olcsóakat pedig annyiba számolják mint másutt a jókat. Na ez aztán a dilemma...
Volt szerencsém pár monitort kipróbálni és akadt néha pixelhiba és macerásak a dolgok ezután (nem a visszacserélés, hanem a vele járó idő, pénz esetleg benzin stb...)
De azért körbejárom a topikokat, egyébként samsung párti vagyok, mert eddig bejöttek nagyon, típustól függetlenül. -
Usul
tag
izé..
ezt már csak félve merem megkérdezni...
abban az esetben ha nem bírja a videókártya a natív 1920x1200 felbontást át tudom állítni a monitort? vagy csak a winfosban átállítom és meglátom, hogy milyen képet ad??? Ezt tényleg nem vágomCommodor 64-en nem így volt???
-
NwL
tag
Köszi a segítséget!
Valószínűleg ez a Lenovo lesz a nyertes! -
Furky
őstag
A Tn paneleknek ez az előnyük, hogy kicsi a válaszidő, kb a kedvező ár mellett ebben ki is fullad. old_artist-nak van ilyen lenovoja is, ő tud nyilatkozni, hogy játékokban meglátszik-e, vagy sem, de szerintem nem. Ez egy nagyon jó monitor az árához képest.
Ha a vga-d nem bírja az 1920x1200-at, akkor azt max játékban nem bírja, máshol nem lesz vele gond, márha nem geforce2-esed van, vagy hasonló kaliberű A geforce4 mx440es már tudja a 2048*1536-os felbontást, ebbe az 1920x1200 is simán belefér... -
old_artist
addikt
Üdv!
Nem sok, sőt még jobb mint egy CRT képfrissítése, mert pl., ha már van egy 8ms vagy az alatti kijelződ, ami ez alatt "változtat/vált" színt, akkor ez azt jelenti, hogy másodpercenként ~125-ször vált, tehát mintha egy CRT-dnél a képfrissítést 120-125Hz-re állítanád!
Viszont a gyártók, a vevők megtévesztésére nem a tipikus válaszidőt adják meg (marketing és gusztustalan előnyszerzésből), ami válaszidő feketéből-fehérbe és a fehérből-feketébe váltás idejének az összege lenne (például Samsungnál, stb.: 2ms + 72ms = 74ms?!?!). Ma már előszeretettel adják meg a különböző szürkeárnyalat-váltások sebességét/sebességével (g2g) - amik sokszor nem egyforma sebességgel történnek (sőt a Samsungnál egy figyelmen kívül is hagyják), amiket szintén marketing okokból a legkisebb értékkel "helyettesítve" tüntetik fel, sőt az "overdrive" technólógiát használó TN paneleseknél ezért is "megtévesztésképp" a vásárlókat, előnyösen 2 vagy 5ms-os válaszidő értékekkel közlik a szürkeárnyalat váltásokat - hamisan , de mint pl. az EIZO-knál becsületesen a feketéből való feketébe való váltást is minden esetben feltüntetik, és a rendes kereskedőknél is olvasható, valahogy így 16ms (6ms g2g).
Ha csak a tipikus válaszidőt adjnák meg (pl. TN-es esetén), és netán-tán a panel nem rendelkezik "overdrive" technológiával felszerelve, ott meglepődve számítani lehet/kell arra, hogy a szürke váltások ideje akár a többszörösét is elérheti a tipikus/valós válaszidőnek (lsd. Samsung és más monitoroknál).
Tehát a lenovo 6ms-os válaszideje még nagyon is jó, csak tudni kellene hozzá a feketéből-fehérbe és a fehérből-feketébe váltás idejének az időzitését is, ami után lehetne kutakodni a neten!
Mivel rendelkezek ilyen monitorral is, ezért megnyugtatlak, hogy ez az S-PVA-s FullHD monitornak ez az időzítés nagyon is jó, élvezhető, mivel szinte a 8ms alatti értékű "válaszidő váltásokat" szinte szemmel alig láthatnád!Remélem érthető voltam, s tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Usul
tag
válasz old_artist #117 üzenetére
maximálisan már csaka megfelelő boltot kell megkeresni (Tudom Brekk is árul ilyet.)
Commodor 64-en nem így volt???
-
Furky
őstag
válasz old_artist #117 üzenetére
"ott meglepődve számítani lehet/kell arra, hogy a szürke váltások ideje akár a többszörösét is elérheti a tipikus/valós válaszidőnek"
Most akkor a szürkéből szürkébe a lassabb? Ez számomra kicsit ellentmondásos akkor, hogy miért g2g-t adnak akkor meg. Nem úgy értetted, hogy a valós/tipikus lehet többszöröse a g2g-nek? -
old_artist
addikt
Hááát igen, ellentmondásosnak tűnik, ezért is próbálják megtéveszteni minden trükkel a marketingesek a vevőket!
Igen, a szürkéből szürkébe is lassabb lehet, ezért nem értem én sem, hogy miért nem teszik zárójelbe a (g2g)-t. A tipikus/valós váltások és a szürke váltások arányát próbáltam kihangsúlyozni, tehát "a szürke váltások ideje akár a többszörösét is elérheti a tipikus/valós válaszidőnek - arányukat tekintve" - kiegészítve, mivel utaltam arra, hogy ha "nincs" overdrive!!!
Mivel, az overdrive teszi lehetővé, hogy a panelek alacsony válaszidővel rendelkezzenek, és hogy a különböző panelek esetleg 16-8ms alá gyorsuljanak. Az overdrive technika és technológia gyakorlatilag egy előre kiszámított intelligens képpontváltáson alapszik, aminek gyorsabb pozícióváltás az eredménye. Ezért is írtam, hogy ha nincs, akkor nagy a baj, de még ezekkel is nagy a gond, ha van, mert nem mindegy a vezérlő elektronika (kinek milyen), hogy mit és hogyan érzékel, mit tud, s mit "tudatnak" vele a saját/egyéni gyári/gyártói elektronikának (minden gyártó saját maga határozza meg, a saját mércéje szerint), ... vagyis nincs egy egységes szabvány, ami minden vezérlőre egységesen értendő lenne, minden gyártó a saját maga meghatározott/felállított érték intervallumát tekinti mérvadónak, s ezért értendő a sok különbségek/különbözőségek/valótlan adatok! -
Haby
tag
Sziasztok 22" monitort szeretnék vásárolni, 60 max 70 huf-ért, főleg netezésre, filmezésre, és általános használatra, és kb 20-30% játékra. Milyen monitort vegyek, vagy várjak és esetleg karácsony körül lentebb esnek az árak, és vehetek egy lenovo-t, vagy hp-t amit fenntebb írtatok, tehát nem TN paneleset. Segítséget előre is köszi.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha FullHD-sben gondolkodol, akkor minden gondolkodás nélkül válaszd a lenovo-t!
Ha a HP LP2275W-t választod, akkor sem jársz rosszul, mivel a külhoni topikokban eléggé jókat mondanak róla, bár még senki nem vett itt a PH-sok közül, és csak most lett nálunk kapható is, ezért nincs rálátásunk!
Viszont mindkettő alkalmas a játékokra, netezésre, filmezésre, grafikai munkákra, és szinte mindenre!
Mindkettő jó választási alternatíva, viszont nem 60-70e-ért, mert egy "kevés anyagit" még hozzá kell tenned! -
Haby
tag
válasz old_artist #123 üzenetére
Köszi, szépen meggondolom.
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #125 üzenetére
HellO!
Tudsz már erről valami pontosabbat? [link]
Eddig vagy Lenovo l220x vagy ez. A jövő héten valószínű beszerzem valamelyiket.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Talán hívd fel az a4team-et, szerintem tudnak majd segíteni, mert már elkezdték a forgalmazását!
Hát igen, nem olyan könnyű dönteni a kettő között! A lenovo legnagyobb hátránya a pixel hibák, meg mostanság a búgások, sípolások, de cserébe kapsz egy FullHD-t, ha kifogod hibák nélkül!
A HP-ről meg még csak szálingózó kósza hírek és külhoni topikok tapasztalatai vannak, amik nagyon jókat sejtetnek, de mivel megkapta az EIZO S2231W paneljét (bár elektronikáját nem), nagyon jó alternatíva lehet szintén 80-100e között! -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #127 üzenetére
Pixelgarancia van rá vajon? Vagy nem jellemző erre a típusra?
Persze csak ha olcatál, hallottál erről valamit. -
old_artist
addikt
Sajnos egyikhez sincs pixel garancia, mint a samuknál és az LG-nél, de olyan helyen kell megvenni bármelyiket is, ahol megnézheted, le-tesztelheted, és csak akkor fizeted ki, ha minden rendben van, már kezdik a kereskedők is belátni, hogy ezek nélkül szinte eladhatatlan bármelyik monitor (edigital zéro tolerancia minden monitorra!!!), mert ha bármi hibát észlelsz, a törvény szerint elálhatsz a vásárlástól, sőt a Te kezedben van az ő eladási lehetősége, s legfeljebb nem gyarapítod a kereskedő ezen hardver sok helyen képzett bődületes hasznát! A kereskedőknek meg az az érdekük, hogy eladjanak, a hibásakat meg nagyon sokszor a tudatlan vevőknek (vannak elegen) el tudják úgy is passzolni!
Csak keményen és határozottan kell fellépni! A pénz a Te zsebedben van!!! -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #129 üzenetére
Csak sajnos mivel Székesfehérvári vagyok (vagyis nem sajnos mert szeretek itt lakni ) úgy gondoltam, h. neten rendelem meg. Úgy viszont nem tudom kipróbálni. Ha ki is próbálom valahol esetleg, akkor hogyan? Rákötik nekem valamire vagy mi?
-
old_artist
addikt
Igen, rákötik egy gépre, s viszed magaddal (bár majd minden számtech boltban van teszt, csak szeretik letagadni) ezt az 1Mb-os kis programot USB-n, és leellenőrzöd vele a panelt és a kijelzőt!
Ha nem garantálják a pixel garanciát, akkor minden féleképpen személyes átvételt javaslok, mert akkor nincs zsákba-macska!!! - nagyon-nagyon megfontoladó!!! -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #131 üzenetére
Értem, erre figyelni fogok mindenképpen. Még annyi, ugye internetes rendelésnél érvényes a 8 nap elállás. Legvégső esetben gondolom ezzel élhetek.
-
old_artist
addikt
Igen, ezzel a 8 nappal élhetsz, csak ne mond meg, hogy pixel hiba miatt, mond azt, hogy nem erre számítottál, vagy a színe nem tetszik, vagy bármi más!
Fontos, hogy el kell olvasni, mivel sok helyen mások az internetes elállásokról szóló "belső törvények", minden képpen ajánlott utána nézni! -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #133 üzenetére
köszönöm
-
old_artist
addikt
-
keszegduda
őstag
Nagyon penge a samsung 2232BW, a samu 920N után megváltás.
-
vipisti
tag
Az ehavi Chipben 22"-os monitorokat teszteltek.
A nyertes Eizo S-PVA paneles, 132e-ért. Az összes többi TN paneles kb 50-70e körül. Ezekből kettőt emelnék ki:
2. hely: BenQ E2200W, 56e (legjobb képminőség)
6. hely: ViewSonic VX2255WMB, 48e (ajánlott vétel)
A sokat emlegetett Samsung T220 itt csak 8. lettGnothi seauton.
-
Tibord
senior tag
helló
szeretnék egy 22-es tft monitort.Nekem most egy samu 720n monitorom van. ez csak 17-es úgyhogy szerintem kicsit más érzés lenne
Szóval az a lényeg hogy tanács kellene hogy mit vegyek.
Én a samsung 2243BW-t néztem ki mint legfelső határ.
de ha van esetleg hasonló tulajdonságu vagy jobb monitor olcsobban akkor arra is vevő lennék
Általában nagyon sokat ülök a gép elött (net munka és játék).
Fontos a pivot tulajdonság és a minnél nagyobb felbontás.
A jó látószög sem utolsó dolog.(azt jól gondolom hogyga egy monitor 5ms-os akkor az 200FPS-nek felel meg? Mert ha igen akkor az bőven elég.)
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
geriwise
csendes tag
Hali!
Nekem játékra, filmet nézni kellene és max 50k lenne rá, mit ajánlotok?
Köszi előre is.
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
Mercutio_
félisten
válasz keszegduda #96 üzenetére
A BenQ G2200W-t okt 1-től 34.900.-ért nyomják osanban!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
atom18
senior tag
hali. mit ajánlotok: Samsung 2232BW, 2253BW vagy T220? játékra és netre kéne csak. árba 65ig gondoltam ha esetleg lenne más.
-
Furky
őstag
Ez a topic nem pörög annyira, mint a widescreenes, vagy a samsungos. És ott ezeket már ezerszer leírták(tuk).
Ha fontos a pivot, akkor nagyon más alternatíva nincs a 2243BW mellett, nyugodtan megveheted.
atom18: Bármelyiket választhatod, egyikkel sem jársz rosszul, figyelj oda a pixelhibára, és hogy búg-e.
ladaracer: nézz át a Samsung topicba, sokan jártak így, vidd vissza nyugodtan, ez nem normális jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
ladaracer
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek légyszi! Tegnap vettem egy Samsung 2253LW-t. Minden jól kezdődött, 0 pixelhiba, nagyon szép éles kép, jó színek, videónál alig látszik a bevilágítás. A gondom az hogy a gyári beállítással a TEXT és INTERNET módban "búg" a monitor. Custom módban ha 90% alá veszem a fényerőt akkor ugyanezt csinálja.(100%-okon semmi hangja, de ezt este internet előtt nem lehet elviselni)
Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest