Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz old_artist #351 üzenetére
bezony, teljes mértékben egyetértek
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
old_artist
addikt
válasz KubanitoS #353 üzenetére
Üdv!
Nem, mivel a dinamikus kontrasztot figyelmen kívül kell hagyni, mivel sok esetben még rontja is a vizuális élményt, hanem a felhasználók véleménye és véleményezése alapján, hiba, meghibásodás színten és mivel az LG saját paneljét építi monitorjaiba - ellentétben a sok samuéval -, ezért sokkal kompatibilisek a vezérlőpanel és a kijelző, tehát megbízhatóbbak, az eddigi tapasztalat szerint!
Persze ez nem zárja ki a meghibásodást, ami minden monitronál előfordulhat! -
Töpi
tag
Hali! Néztem pc wolrd teszteket... Gondolkoztam azon, hogy milyen tft-t vegyek magamnak.. gondoltam arra, hogy egy jó kis 22-es szélesvásznú faja lenne filmezéshez... Meglepődtem, hogy a nagyobb neveket (Acer, Samsung, Lg) lemosta egy általam nem ismert márka V7 (Videoseven). Kedvező ár meg nagyon jó tulajdonságok, kellemes megjelenés. Nem szoktam mindig hallgatni a tesztekre főleg ha egy viszonylag noname márka a győztes, viszont vettem egy V7-et és nekem nagyon bejött... sokkal jobb mint az Lg-m meg a haver Samsungja...Vélemény?
[ Szerkesztve ]
A sárga inkább piros, mint zöld...
-
Töpi
tag
válasz old_artist #356 üzenetére
Jah nekem is ilyen van egy V7 D22W11. Köszi, hogy fáradtál a keresgéléssel
[ Szerkesztve ]
A sárga inkább piros, mint zöld...
-
Sky85
tag
Üdv!
Tudnátok nekem ajánlani 22"-os TFTket? Játékra és filmezére kellene igazán!
Max. 5ms válaszidő, és ha lehet, akkor fekete legyen!
Max 50e Huf!Thx
-
old_artist
addikt
Ha valakit érdekel a HP LP2275W, akkor itt "jóárasítva" megkaphatja!
-
Frenky89
addikt
válasz old_artist #361 üzenetére
Pixelhiba ügyben mi a helyzet ezzel a monitorral, mert annyira kevés van, hogy nem nagyon találtam ilyen infókat róla.
Nem mellesleg, vélhetően pénteken érkezik a sajátom, 108k ért, helyi garival.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
válasz old_artist #366 üzenetére
Köszi, akkor nyugodt vagyok
-
mastadoc
csendes tag
Hali
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat. A T220 helyett egy 2253LW lett. (A különbség +10K és lesz plusz 1Terrás vinyó. ) Féltem a vásárlástól a sok PH hozzászólás miatt,de kellett a monitor.Megjött,csodaszép,lassan 24 órája megy non-stop. Se zúgás,se PH. Kopp-kopp. Képe gyönyörű,a színei élethűek. Negatívum: Alul van az első S betűtől (samsung)egy kb. 0.5 centis bevilágítás a jobb sarkáig. Ennyi!!! CPT panel van benne,de nem érdekel,mert tuti szép!.Lehet hogy csak én fogtam ki,de maximálisan elégedett vagyok vele. Aki ilyen monitoron töri a fejét,az ne tegye,vegye!! 43000 ft-ért ajándék. Az írásból látszik hogy elfogult vagyok,de kicsit felszabadultam a kezdeti ízgalomból,(már elképzeltem hogy a 4. monitort viszem vissza, hogy ez is PH. ) és ez örömmel tölt el! Nagyon jó monitor. Biztos van jobb,sokkal jobb,de nem ennyiért. Hát ennyi. Remélem segítettem dönteni vkinek.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mégis mi az a híres input lag?
köszi!
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
d0gz1ll4
csendes tag
válasz old_artist #349 üzenetére
Köszi, és ha ez eredeti árkategóriában maradnánk ( 50-60e) akkor melyiket ajánlanád?
-
SOAD19
addikt
Csak kíváncsiságból: Mindenhol azt írjátok, h a Lenovo l220x monitor 1920*1200-as felbontása miatt kis pixelmérettel rendelkezik(0,24 mm ha jól rémlik), ebből adódóan kicsik a betűk a monitoron. Az lenne a hülye kérdésem, h lehetne egy 17"-os monitoron szemléltetni ezt a dolgot (kis betűméret), ha választok egy másik felbontást?! (ami nagyjából hasonló méretű betűt mutat) Ha igen, akkor melyikkel?
A másik kérdésem: Írjátok, h érdemes a monitorokat hardveresen kalibrálni. Nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen művelet?! (10k alatt, felett)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
az én kiszemeltem az LG W2242T-PF, ha sikerül eladnom a mostani monitorom
van vkinek?szerintem jónak tűnik..
-
old_artist
addikt
válasz KubanitoS #370 üzenetére
Üdv!
Esetleg képekben a videon és szöveggel!
... vagyis a monitorodon látott kép késik az eredetileg látottaktól, ez csak inkább akkor szokott problémát okozni, ha nagy gamer vagy, és hamarább lelőnek, mint ahogy észrevennéd azt, aki lelőtt! ... meg ha esetleg nem DVI>DVI-n kötöd össze a monitorod a VGA-val, mert az analóg és digitális jelek közötti konvertálás miatt is késhet a kép, ha D-sub és DVI-n csatlakoztatod! -
old_artist
addikt
válasz d0gz1ll4 #372 üzenetére
Üdv!
Ami fontos egy esetleges olcsóbb és TN-es monitornál, ami alapján esetleg figyelned kell, az az utánhúzás/input-lag és az overshoot, a betekintési szög (min.170°), a "mekkora" bevilágítás, a verzérlő panel elektronika búgása-zúgása, a pixel/sub(al)-pixel hiba kiszűrése, és persze, hogy DVI bemenettel rendelkezzen (jobb képi megjelenés és a betük élsimítása miatt)!
szvsz ha TN-es panelban gondolkodsz, akkor jó megoldás lehet ...:
- Philips 220CW
- LG W2284F-PF
- LG W2252V-PF
- LG W2252TQ
de lehet, hogy másnak is lesz még más típus megjelölése, amit ajánlani tud! -
SOAD19
addikt
Te jós vagy?! Ja, leesett! Hát, ha az 1280*1024 felel meg a Lenovo betűméretének, akkor tényleg elég aprók a betűk.
Konklúzió: Ha, majd 1* monitort veszek, akkor vagy 24"-os 1920*1200-ast, vagy egy 22"-os 1650*1050-est kell,majd vennem! Mert 22"-hoz tényleg nagynak tűnik ez a 1920*1200. -
old_artist
addikt
Üdv!
Mivel a 17"-osod nem tudja ezt a felbontást, ezért nem is tudod megjelentetni a lenovo kis pixelméretét, és vizuális látványát, már csak azért sem, mivel nagyon sűrűek a pixelek egy ilyen 22"-oson is, amit nem tudsz visszaadni a 17"-oson!
Igen, nagyon ajánlott egy monitor hardveres kalibrációja, a szebb és kiegyensúlyozottabb képi megjelenítéshez és a valóságos színmegjelenítéshez, de egy TN-es monitoron csak kompromisszumos megoldással lehet megközelítően jó színintenzitást elérni, mivel nem egy professzionális monitorról van szó! Az viszont biztos, hogy a gyári beállításhoz képest ég és föld megjelenítést lehet varázsolni a kijelződre, már ha csak azt vesszük alapul, hogy a szürkeárnyalati skálát az RGB színeknél sokkal egyenletesebben és aránylag színhelyesen képezi le!
Az árakról elég szélsőségesen lehet gondolkodni, van aki 10 alatt elvégzi, de van olyan ahol ez elérheti a 60e is, bár ez már a nyomdai munkákra való kalibrálást is jelenti! -
d0gz1ll4
csendes tag
válasz old_artist #377 üzenetére
Na, már csak ketten maradtak: LG W2284F-PF és LG W2252V-PF
Ahogy néztem a különbség a két moncsi között, hogy az F 30000:1-es, a V 10000:1 viszont van HDMI-je és jobban is néz ki szerintem. Szerinted?Ja, és ez a hardveres kalibrálás mit takar? ugyértem feltételen szükséges pl ezeknél a "gyengébb" monitoroknál is, vagy szakember nélkül is megoldható? köszi
-
SOAD19
addikt
válasz old_artist #379 üzenetére
Ok, köszi! Csak kíváncsi voltam, h nagyjából milyen aprók lehetnek a betűk a lenovo-n, ha uolyan távolról nézem, mint a mostani monitorom.
A fórumokat olvasgatva már biztos, h nem TN-es, hanem vmilyen jobb paneles moncsit veszek majd a távoli jövőben, addig meg csak sóvárgok és megöl az irigység.
Nem rég még Samu T220-t akartam venni, de szerencsére nem jött össze ft hiányában. (biztos jó monitor ez is, de úgy vagyok vele, h inkább spórolok egy kicsit tovább és veszek egy jobb monitort)
Remélem itt vidéken is lesz majd, aki foglalkozik ilyen kalibrálással, ha odakerül a sor.[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz d0gz1ll4 #380 üzenetére
Üdv!
A dinamikus kontrasztot soha se nézd, mivel nagyon sokan nem is használják - ki is kapcsolják, mert sok esetben annyira vibrál, hogy élvezhetetlen/idegesítő néha egy DVD filmnál a fekete és fehér váltásoknál és a kontrasztos helyeken!
A HDMI viszont előnyös, és ha jobban tetszik is a "V", akkor az lehet a nyerő szvsz!A hardveres kalibrálásról nézd meg ezt a videót kb. ezt takarja, és tulajdonképpen ilyen TN-es monitoroknál nem egy létszükséglet, de ha jobb színhűséget és RGB színekben jobb szürkeárnyalati skálát akarsz látni (játékoknál és DVD filmeknél), akkor megéri, mivel ég és föld a gyári beállításhoz képest!
A hardveres kalibrálás egy koloriméter és szoftvere nélkül szinte lehetetlen beállítani olyan szintre, amit a kalibrátorok/koloriméterek nyújtanak! -
SOAD19
addikt
válasz old_artist #383 üzenetére
A vidék Debrecent takar, csak találok, majd vkit.
Megnéztem a monitor kalibrációs linkedet. Tényleg nem elég 1* kalibrálni, azt hittem, h 1* bekalibrálják és nincs rá többé gond.[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen, ha nem nyomdai kivitelezésre használod, akkor elég évente vagy ~3e óra elteltével újra kalibráltatnod. Ez is mint minden (sőt az egyik legfontosabb) hardver, igényli, hogy törődjenek vele, "leporolják", "kitisztítsák", "frissítsék" és "formatálják (kalibrálják)",
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #387 üzenetére
+ ha jön egy új videókártya a gépbe, lehet megint kalibrálni a monitort...
Amúgy hol mutatja a monitor, h. hány órát futott eddig?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Mint minden monitornál, ha van, akkor az OSD menüből az információs helyen, az EIZO-nál a 3/3 infonál (a lap alján: Information) az "M" gombok nyomogatásával a monitor gombjaival előjön a model és szériaszámmal együtt!
... és igen, egy VGA cseréjével is új kalibrációt kell végeztetni!
-
SOAD19
addikt
válasz old_artist #387 üzenetére
Azt a kínyes fajtáját!!!
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #392 üzenetére
Csak a nőt gyakrabban kell kalibrálni
-
gkoveskuti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Monitort készülök vásárolni, kimondottan grafikai munkára (photoshop és társai). Eddig tetszik az EIZO S2231W, és a HP LP2275W, bár szemezek a Lenovo L220x -el is, csak hát, ezek árban 140, 100 és 90 ezerbe kerülnek. Nem igazán tudok dönteni. Állítólag a HP-nél homályos a szöveg és nem lehet vízszintbe állítani.
Szóval, mivel nem vagyok milliomos, az olcsóbb felé mennék, de a minőségért inkább fizetek és jön a zsíroskenyér.
Ezen felül, ha megvan a monitor szerintem a videókártyát is érdemes lenne cserélnem, úgyhogy várok ilyen irányú ajánlásokat is. Na meg persze, ha minden megvan be is kéne kalibrálni.
Előre is köszönöm a segítséget!!! -
Eagl3
veterán
válasz gkoveskuti #395 üzenetére
Az általad felsorolt monitorok közül neked kell választanod, te tudod, h. mennyit szánsz monitorra. Mindhárom jó monitor, Lenovo kilóg a sorból a nagyobb felbontása miatt, illetve elég sok pixelhibás darab van.
Az Eizo viszi a prímet a három monitor közül viszont drágább is.Videókártyát nehéz úgy ajánlani, h. nem ismerjük a többi hardvered, de az ATI HD4850 még mindig jó ár/érték arányú kártya.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #395 üzenetére
Üdv!
Ahogy elolvastam a hsz-edet, és mivel itt ülök a HP "nagytesója" előtt az LP2475W, az EIZO S2231W és a lenovo 220x társaságában, elgondolkodtam, hogy melyiket is ajánlanám Neked grafikai és képszerkesztési munkákra, és arra jutottam, hogy ezt a 24"-os HP LP2475W-t ajánlom a feketéje és a H-IPS panelja miatt. Bár ez is a 150e-es határon belül van még, de szvsz nagyon ajánlom a figyelmedbe! Sokat is kalibrálok mostanság belőle, mert egyre jobban veszik az ár/érték/teljesítménye és tudás színtje miatt is! szvsz olvass bele ebbe és ebbe a tesztekbe, és utána beszélünk még!
Az EIZO, az EIZO, nincs mit hozzáfűzni ehhez a kiváló szériához! A lenovo meg esetleg a felbontásában és sűrű pixelei miatt, és a sok-sok pixel hibás panelja miatt kifogásolható, ha valakinek ezek szempontok, viszont megfizethető!
A HP 22"-osa kiváló, ebben és ebben a tesztben olvashatsz róla.A VGA-ra is visszatérve, ATI HD48xx vagy az nVidia 2xx kártyát merem ajánlani, ezekkel már minden kompromisszum mentesen elboldogul bármely monitorral és alkalmazásaival, bár nem tudni, hogy a rendszered ezt elbírja-e!
A kalibrálási lehetőségről meg majd küldöm a pü-t!
[ Szerkesztve ]
-
gkoveskuti
csendes tag
válasz old_artist #397 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Szóval, költsek 140e-t monitorra, de akkor már 24"-ost nézegessek? Szerinted jobb mint az EIZO S2231W?
Ez számomra azért nehéz, mert én infós vagyok, és hajlamos vagyok paraméterek között válogatni, míg életem párja grafikus, így "ami szép, jó is" felfogással él. Én szinte azonnal a Lenovot vettem volna, bár lehet, hogy azzal járnánk a legrosszabbul. -
old_artist
addikt
válasz gkoveskuti #398 üzenetére
Üdv!
Én is képzőművész vagyok, de megmondom őszíntén, hogy nem a szoba díszeként veszek - esetleg drágán - monitort, és nem nézegetni akarom, hanem funkciójának megfelelően a kijelzőre orientálva használni, pláne, ha munkáról van szó!
Az biztos, hogy nem egy kreatív designer munkája se a lenovo, se a HP, és én inkább azon a véleményen vagyok, hogy "ami csillog villog, az nem biztos, hogy jó és főleg kiváló is"! - már elnézést az őszínteségért, de sajnos ezek monitorok, amiben ilyen-olyan panel és vezérlő elektronika mögé sajnos néha ilyen-olyan "kávát és talpat" építenek, ami nagyon sok esetben nem tükrözi a kiválóságot, de a benne rejlő elektronikai technológia és technikai rejtelmek viszont néha a professzionalitás határát súrolják!"Szóval, költsek 140e-t monitorra, de akkor már 24"-ost nézegessek? Szerinted jobb mint az EIZO S2231W?" - szvsz igen elgondolkodtató a helyzet, bár a kiváló EIZO 10bit-es LUT színszámítása is fejtörést okozhat a monitor eldöntésében, csak azért írtam alternatívaként a 24"-os HP-t, mert nagyon jó/kiváló benyomásaim vannak vele szemben, és jobb a feketéje, mint az EIZO-nak, és jelenleg is ezzel készítem a nyomdai színbontásokat és képgrafikákat a Photoshopban és az Illustratorban!
[ Szerkesztve ]
-
Gbi82
tag
Nekem egy ViewSonic Va2216W-m van és nagyon meg vagyok elégedve vele 43 körül vettem újonan.
Előtte egy 20"-os Samsungom volt, de képminőségben szerintem veri a Samsung-ot, igaz ez csak analóg csatlakozású.
Anno a Samsungon próbálgattam,hogy van-e különbség analóg és DVI kábelhasználat között,de szemre nem fedeztem fel különbséget."ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs