Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• NagyVillany

tag

válasz old_artist #933 üzenetére

na, aktualis TE..O katalogus( '08 dec11ig ), 1920-as 22colos benq E2200HD 39.9 ezer

én pl megvagyok elégedve 2 és fél éve 1680-as 22 colos pixelméretével, 1920 22 colon már túlzás picit talán

én is gondolkodom 1920 ban, minimum 24 col, de több haver használ monitornak fullhd 32 colos LCDTVt, és picit messzebbről nézve egész jó, és ugye 2 legyet 1csapásra téma mert van 1 jó TV is, valszeg ez lesz belőle

• NagyVillany

tag

válasz Furky #938 üzenetére

huh sorry, tényleg most nézem hogy a fórum mélyén már kitárgyalták ezt a dolgot, hát nem semmi megtévesztés ja.

• NagyVillany

tag

ja voltam te..oba, amugy fullhd 32 colosokat nezegetek, de megskubiztam ezta 39.9 1920as benq e2200hda t, télleg csak vga dugasz van. Nademost, ezta analog DVI dolgot nem értem egészen, mert van hozzá ugye egy kis átalakito, amit pl rádugunk a videokártya DVI re, és arra rálehet dugni a kicsibb vga kábelt. Ebben az átalakitóban csak átvan kötve 1-2 szál ahova kell.. szóval mégis egyforma szabványú a jel?
    meg énaztán semmi különbséget nem láttam eddig dvi és analog között sosem, volt részem ilyen vitákban, pl LANpartin aki csavo istenitette a DVIt, összekötöttem analoggal is a monitorát, és váltogattam a bemenetet (akkor neki elkellet fordulni), és nemtudta kitalálni hogy mikor meikkel van összekötve, mert tökegyforma. Max annyi a dvi elönye, hogy nemláttam még vacak vékony dvi kabelt, de analogot igen ami több zavart összeszedhet.
    desokatirtam :)

• NagyVillany

tag

válasz Furky #978 üzenetére

köszönöm a részletezést, de:
    "Majd ezt mielőtt ráküldi az analóg kábelre, át kell alakítania szinuszos jellé, tehát a négyszögletes jelből "görbét" csinál. Az analóg kábel nem tud mit kezdeni a négyszögletes jellel"
    amit említettem tényt, hogy a DVI - DSub átalakitóban semmi nem történik, mert csak átkötések vannak, így ugyanaz a jel megy az analóg kábelbe, mint a DVI be. Így az analóg kábel mégis csak lekezeli ugyanazt a jelet, mint a DVI, és nem csak a kábel hanem a készülék is, tehát .. hm pill eszembejutott valami
    hogy a DVI kimenetben talán jelenvan az analog is, és az analog átalakító "abbol veszi ki a zoxigént"
    és megvan
    ehun

oké téma részemröl letudva, a dvi böl dvi be digitalis megy, dvi böl az analogba analog, biztos van különbség, de a jobbminöségü dolgoknal szinte semmi

egy DV kamerás szitu is jól szemlélteti talán az ügyet, azon is van firewire és kompozit kimenet is, firewire mazzagon másolás történik a PCre, kompozit mazzagon pedig kamera analoggá alakit, a PCn pedig kompozitrol visszaalakit digitálissá az input, szoval 2 átalakitás is történik ottis, de ott jobban látszik a vacakabb kép mint a monitoros szitunál

Aktív témák

Hirdetés