Aktív témák
-
tlac
nagyúr
a legjobb egy videokártyán lenne kipróbálni az analóg és digitális jelátvitelt
ha lesz kedvem, lehet kipróbálomNameg mondjuk nem árt a monitoron is állítani, ha analóg csatornára váltok.
erre vannak eszközök, pl. everest és az nvidia drivernek is van ilyen funkciója (vista-s driverből már kimaradt), hogy berak egy olyan képet, ami direkt a tft monitorok analóg beállításához van
csak berakod a képet, aztán csak rá kell nyomni az auto gombra a monitoron és kész,
megkapod a legjobb a beállítást, ha csak simán a win asztalon csinálod, az még lehet nem lesz olyan jóMangerd, Furky:
nagyon sokáig használtam 128 megával xp-t, megváltás volt amikor még kapott egy 256-os modult
[ Szerkesztve ]
-
edef
csendes tag
Egy 16:10 es képarányú 22" -os monitor képének magassága mennyivel nagyobb mint egy 16:9-es képarányúé (pl. BenQ E2200HDA)?
-
m3tr0
őstag
akkor még egyszer. a 16:10-es képarányú alacsonyabb mint egy 16:9 -es...asszem valamelyik topikban volt is linkelve egy tök jó kis ábra ami megmutatja,hogy mi is a különbség
az említett link amúgy már akkor is neked linkelték,mert hasonló kérdésed volt.
[ Szerkesztve ]
-
Furky
őstag
Kedves edef!
Már minden kérdésed minimum 3x meg lett válaszolva, ha minden nap felteszed, az emberek hamar morcosak lesznek szerény személyedre. A jövőben szépenkérlek legyél erre tekintettel, és fogadd el a kapott válaszokat, mert ha valaki esetleg rosszat mondana, más úgyis kijavítja. Nem kell 5x megkérdezni ugyanazt.
Megértésed előre is köszönöm!Üdv, Furky
-
csny75
csendes tag
Sziasztok!
Lehet kicsit OFF, mert már a monitort kinéztem: BENQ E2200HD, de milyen kábellel kellene csatlakoztatni? DVI-I, vagy DVI-D, és azon belül Single Link, vagy Dual Link? Vagy gondoltam még a HDMI kábelre is, akkor talán hangot sem kellene külön bekötnöm a moncsiba? Viszont ilyen kimenet nincs a HD4850-esemen, csak DVI-HDMI átalakítóval, tudnám így bekötni! Szerintetek melyik megoldás a legoptimálisabb?
Előre is köszi a válaszokat: Cs. -
dennis88
csendes tag
hello
mi a különbség a szélesvásznú és a 4:3-as képarányú monitor közötti különbség? -
dennis88
csendes tag
azt gondoltam
szerinted melyik a jobb? -
MAC72
tag
válasz South Velen #1913 üzenetére
Látom van aki még ébren van.
-
dennis88
csendes tag
http://www.depo.hu/asus/vw195d
erre mit mondasz?
-
dennis88
csendes tag
ezt lefordítanád nekem?
és még egy alapvteően hülye kérdés:
az összes monitorcsatlakozó jó minden vga-hoz? -
MAC72
tag
Én a minap pont egy ilyen , vagyis majdnem ilyen monitorral raktam össze egy gépet.
Az Samsung 943NW volt, csak azon nem volt DVI.
Árához képest meglepően jó képe volt. -
MAC72
tag
válasz dennis88 #1917 üzenetére
Vagy D-SUB, ami még mindig elterjedtebb az alsó kategóriákban,
vagy DVI csatolású monitorokat kapsz jelenleg megfizethető kategóriában.
Kicsit többe kerülnek a DVI csatlakozós modellek, de megéri a többlet költség,
mert a veszteségmentes adatátvitel miatt élesebb, részletgazdagabb képet kapsz ilyen csatoláson keresztül. -
MAC72
tag
Ja!
A mai videokártyákon már észrevehető, hogy kezd kimenni a divatból a D-SUB
ezért sok kártyán már ninmcs is csak DVI.
De emiatt ne izgulj, mert létezik rá átalakító, amit a gyártók a csomagolásba tesznek,
ha úgy tartja kedvük. -
MAC72
tag
Egy a lényeg, ha rám hallgatsz, és szerintem ez a véleményt osztja itt mindenki,
DVI nélkül már ne vegyél monitort.
Ajánlom az LG, Samsung modelleket, a pixelgarancia miatt.
Vagy ha elég a géped a Full HD-hez, akkor Benq E2200HD.
Bár az utóbbi személyes elfogultság. -
m3tr0
őstag
hát akkor én sem értem.
ha itt megnézed a foma1 -es tv-s képet olyan,mintha a 16:10-es kisebb lenne...vagy akkor most mi van?Zanik #1903-as hozzászólásából is ezt vettem ki..de lehet mégis én tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Mangerd
aktív tag
16:9 - 1920*1080
16:10 - 1680*1050vagyis a 16:10es 30 pixellel alacsonyabb (és 240-el keskenyebb) erre célzott a kolléga, amikor azt mondta, hogy alacsonyabb!
(a fekete csík pedig nem azért jelenik meg mert a 16:9es alacsonyabb, hanem mert jóval szélesebb. A 4:3-ason se azért van fekete csík alul-felül, mert az alacsonyabb)
a forma1-es képen látszik igazán jól a lényeg! Amikor a 16:9-esről a képet áthúzza a 16:10-re látszik, hogy az eltérő képarány miatt a kép hosszirányba kilóg. Ezért kicsit kicsinyítenie kell a képen, hogy beférjen, ami viszont csak úgy lehetséges, ha tartja az képarányt, hogy alulra és felülre csíkot tesz be. Vagy kinyújtja, mint a billiárdos képen...
Tehát a lényeg nem a magasságon, hanem a szélességen!!![ Szerkesztve ]
-
bighed
csendes tag
Üdv mindenki!
Mit szóltok a BenQ T2200HD típusához?
-
bighed
csendes tag
Elsősorban Photoshopra kellene, ipon tesztje jónak értékelte...
-
MAC72
tag
Ha pixel szerinti különbséget veszünk figyelembe, akkor így néz ki:
1680/16x10 az 1050 ez 16:10 arány
1680/16x9 az 945 ez 16:9 arány
A 16:9-es arányú felbontással, ha a szélességet meghagynánk,
A felbontás 1680x945 lenne és ez vékonyabb, alacsonyabb kép. -
MAC72
tag
No, ez most jól meg aszondtam
Azért remélem van aki érti mit akarok gagyogni.
Hétköznapi nyelven: A 16.9 közelebb van a széles képernyős látszathoz, mint a
16:10 és ezért jobban hasonlít a mozihoz.
(Inkább bontok egy sört) -
Loituma69
őstag
Vagy a legolcsóbb megoldás a mozis élmény eléréséhez egy mozijegy! ott tuti mozis hatás lesz!
-
Furky
őstag
Persze, érti mindenki biztosan... Alacsonyabb lesz valamivel ez tény, mivel ugyanazt az átmérőt hoznia kell kisebb képaránnyal. Viszont az megint kérdéses, hogy ezek a fullHD-s 16:9-es monitorok ugyebár 21,5"-osak, így elképzelhető, hogy a szélessége egyezik a 16:10es képarányú valódi 22"-osával, most nincs kedvem kiszámolni, de valószínűnek tartom, hogy csak hangyafasznyi lehet a különbség, és így tippre még azt sem állítanám, hogy a 16:9-es a szélesebb, mivel fél collal még kisebb is az átmérője... Szóval ebben a méretben (22") elképzelhető, hogy a szélességük azonos, csak a 16.10es picivel magasabb.
-
Zanik
addikt
válasz Loituma69 #1942 üzenetére
Sajnos a 16:9 is csak közelíti a moziban látható képarányokat, de kétség kívül ez van legközelebb az igencsak elterjedt 1.85:1-hez. Viszont a 2.35:1 (újabban 2.39/2.40) arányú filmek már szintén fekete csíkkal jelennek meg a 16:9 arányú képernyőkön. Az amerikai sorozatokat viszont kifejezetten HD felbontásban sugározzák, tehát azokhoz szinte tökéletes az 1920x1080.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
A teljes képernyő méretét tekintve persze hogy nagyobb felületű a 16:10-es, és magasabb is. A 30 pixellel én csak viccelni akartam, hogy a 16:9-es "relatíve" magasabb, csakhogy a pixelek méretét sem szabad figyelmen kívül hagyni. Tehát ha egy hülye gyerek nekiáll centivel méricskélni, akkor a 16:10 magasabb lesz. Az már más kérdés, hogy ezzel a semmitmondó adattal mihez kezd?!
[ Szerkesztve ]
-
MAC72
tag
Még csendben, csak nagyon óvatosan megjegyezném, hogy
a vita nem arról szól eredetileg, hogy melyik hány centiméter, meg mennyi
pixel hanem arról, hogy melyik képarány a vékonyabb (szélesebb képet adó).
Ha kivágsz egy kartonból 16mm X 10mm-es darabot, meg egy 16cm X 9cm-es másikat
a cm-es persze méretileg sokkal nagyobb lesz, de ha ránézel, még mindig
a 16:9-es lesz a széltében hosszúkásabb.
No, részemről ezzel zárom a témát.Szerintem ebbe már én is belekavarodtam.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Hidd el, nem egyszerű ez. Az egyik fórumon egy srác beírta kérdésként, hogy miért nem full képernyős a Blu-ray filmje a Full HD TV-n. Hisz ő úgy tudja, hogy a Blu-ray az HD, a HD felbontás az 1920x1080, és a TV-jének is az. Csakhogy arról elfeledkezett, hogy magát a filmet anamorf 35mm-es filmre (CinemaScope/Panavision) vették fel, aminek viszont 2.39:1-hez az aránya, tehát a Blu-rayen az 1920x1080-as felbontás a 1.78:1-nél magasabb arányú filmeknél a fekete csíkokkal együtt értendő! A fekete csíkok nélküli otthoni mozizás tán sose valósul meg, max. ha standardizálják a filmipart és mindenki IMAX-ra filmez és 10000x7000 felbontású TV-ken lehet nézni HVD lemezeket vagy HVC kártyákat...
Aktív témák
Hirdetés
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs