- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz Tothgera30 #7500 üzenetére
nem hülyeség. olvass egy kicsit. az h a szemmel mit látsz, az csak egy dolog.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Tothgera30 #7500 üzenetére
Azért ilyen nyiltan kijelenteni valamiről, hogy hülyeség ugy, hogy a tényeknek csak részlegesen vagy birtokában kicsit merész húzásnak gondolom...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tisztaegbolt
csendes tag
Szevasztok!
8800GTXem van és egy full HDs 22" Sony Braviat találtam ki magamnak filmre, játékra.
A videokarim nem fog belesülni?
Tud vki vmit amiért nem ajánlja?
Január második felében vagy karácsony előtt az olcsóbb?
Köszi a választ!! Szép napot
-
djboci
csendes tag
sziasztok!
szeretnék egy 22"-os monitort venni 40000 FT-ig.
Mit javasoltok? -
törölt tag
Üdv! 22 colos monitort szeretnék, DVI kimenettel és FULL HD felbontásban (tudom játékhoz job lenne az 1650x1080, de nem igen jáccom, csak néha, viszont a nagy asztal kell.) Ezt néztem: SAMSUNG 2243SW [link], 40eFt körül van, ipon nem ír róla rosszat, igazából ebben az árkategóriában gondolkodom, 50 felett nem szeretnék rákölteni, mit javasoltok? Netezem rajta, több asztalon pókerezem, néha jáccom, esetleg megnézek egy videót + általános felhasználás, Köszi!
-
SOAD19
addikt
Hello!
Ma kaptam kézhez az új monitoromat. (Dell 2209wa) És az lenne a kérdésem, h vannak bizonyos oldalak, mint pl. a ph! is, ahol az oldal a képernyő bal oldalára kerül. Régebben emlékszek, h volt vmi trükk, amivel megoldottátok, h középen legyenek az ilyen oldalak is. vki meg tudná súgni?!
Köszi!
-
tisztaegbolt
csendes tag
heló!
szóval tud valaki valami negativumot mondani a sony braviara mint pc monitor? 8800gtxel hajtva. játékra. Köszi!! -
hedhed
csendes tag
Hello mindenkinek!
Hosszabb kutakodások után lehet tényleg igazatok van és érdemesebb egy kicsit többet fektetni a dolgokba...Szóval egy kicsit fentebb tettem a keretet, így 40-50e ft között keresgélek LCD monitort. Még mindig LG és Samuból látok legtöbbet és ezt a kettőt is ajánlják, főleg az utóbbit...
(vga: Sapphire Radeon HD4850 1GB 256bit DDR3 PCI-E)
Esetleg más opció a kereten belül? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Kevés vagy, mint dobostortában az ütemérzék! :)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szeva srácok!
Szemezek egy 2233BW-s Samsunggal. Az lenne a kérdésem, hogy ez tud 4:3-as képarányt ha esetleg véletlen 1280x1024-re akarok kapcsolni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez nem monitoros kérdés
(Amugy örülök, hogy jó a monitor. ICC-t használod? )Ha Firefoxot használsz akkor van rá script, más böngészőben nem tudom a megoldást. Szóval Firefoxos totyik...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
Üdv! Néztem még ezt is: 22'' BenQ G2220HD 5ms/300/40000:1 [link], szerintem ugyanaz mint ez: BenQ G2220HDA 21,5" Wide LCD monitor [link], csak van rajta DVI kimenet is (szerintem képátlóban ugyanúgy 21.5 ). (Az igaz, hogy az analóg miatt szellemképes lehet egy kicsit a kép?) Ez a G2220HD gyengébben muzsikál mint a pár HSZ-el előbb említett SAMSUNG 2243SW? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az LG TFT 22" W2243T-PF Full HD (40eFt) véleményezése engem is érdekelne még.
A fenti és az alábbi kettő között vacilálok:
BenQ G2220HD 22 col Full HD 37eFt és még Samsung 2243SW 22 col Full HD (40eFt). LG-ről még nem olvastam semmilyen tesztet. Melyiket vegyem? Általános használatra kell, jáccani nem igen jáccom, internet, olvasás, sok alkalmazás, full hd videók nézése, szövegszerkesztés. -
addikt
-
addikt
-
superecneB
őstag
22"-es TV-tuneres monitorok között milyen alternatívák vannak?
-
duduati
aktív tag
Hali mindenki!
Múltkor kérdeztem itt a fórumba hogy melyik monitort vegyem e kettő közül:
Samsung 2494HS
Asus VH242HItt írtátok hogy a Samsung a jobb. Olvasgattam vissza itt a fórumban, és olvastam olyat hogy az Asus monitorokat egyáltalán nem ajánlják, még ha lenne is rá 3 napos pixel gari, akkor se.
Valaki tudna segíteni hogy miért is ellenzik annyira az Asus monitort?
(Csak azért mert volt ilyen pontgyűjtő akció, amit le lehet vásárolni, de semmilyen Samu monitorjuk nincs, max az az asus)Előre is köszönöm!
-
sanya20071
csendes tag
Basszus 1 hónapja vettem kb egy lg w2253v-pf típusú 22"-os monitort sajnos csak a 3nap lejárta után vettem észre hogy 1 db pixelhiba van rajta de azóta már találtam még 3-at rajta egy teljesen fekete állandóan a többi meg színes attól függ hogy szemből agy oldalról nézem gondoltam kicseréltetem ha lehet egy samsung 2333sw-re nem sokkal drágább mint ez valakinek akinek ilyen samsung monitora van nem volt vele semmi gondja pl színek szürkeárnylat ..stb mert ennek a szineível nem volt baj csak filmek allatt elég zavaró hogy a sötét részek nem feketék hanem fekete és szürke egyszerre nagy foltokban és ez film alatt baromira zavaró.meg van olyan is rajta ami nem biztos hogy pixelhiba vagy nem mert alig látszik csak közelről az is az akkor?
[ Szerkesztve ]
-
Mangerd
aktív tag
válasz sanya20071 #7521 üzenetére
kicsit összezavarodtam mire végig olvastam!
1) A "pixelhibáidnál" töröld meg a monitort, lehet, hogy csak kosz, folt, maszat stb. Ha tényleg van egy amelyik minden színnél fekete, akkor az LG 3 nap után is cserél (vagy a "színes" subpixel hibákból van 6-7 akkor is). Szóval ha tényleg ilyen a hiba, akkor vissza a vásárlás helyére!
2) TN-es monitoron sose lesz fekete, csak szürke vagy sötétebb szürke (sőt még a jobb TFT monitorokon is csak nagyon-nagyon sötétszürke van, az abszolút fekete, amilyen CRT-n van, nem létező szín TFT-n)
3) A fekete és szürke nagy foltok a film hibái, Ilyen méretű monitoron csak HD vagy FullHD film jelenik meg szépen! DVD vagy Divx foltos, maszatos lesz és csak távolról nézhető
4) A Samsung 2333SW megjelenése óta a legjobb ár/érték arányú FullHD monitor, 23"-os létére kb annyiba van, mint egy 21,5"-os, ún. "22"-os"!
superecneB: 22"-os monitor + tunerkártya. Minőségben és árban a legjobb alternatíva!
5-10ezer forinttal olcsóbb külön-külön megvenni a kettőt, és ráadásul a külön kártya az esetek többségében jobb, vagy sokkal jobb, mint a tuneres monitor!
[ Szerkesztve ]
-
Mangerd
aktív tag
-
wurci
tag
Sziasztok!
Új gépet építgetek, a kedves fórmutársak a Milyen gépet vegyek topicban a Samsung 2233BW 45.370 Ft monitort ajánlották, de ennek ahogy nézem nincs pivot funkciója, pedig ez néha lehet, hogy hasznos lehet (még nem volt ilyen monitorom sose, úgyhogy ha szerintetek parasztvakítás ez az extra akkor szóljatok)
Szóval a kérdés, hogy tudtok esetleg ebben az árfekvésben monitort ajánlani ami a pivotot is tudja, vagy hagyjam a fenébe az egészet és vegyem a 2233BW-t? Vagy ha esetleg más monitort ajánlotok, szívesen veszek bármilyen javaslatot, még ha nem pivotos is. Költségben 50 ezer fölé nem szeretnék menni, és a 22"-hoz sem ragaszkodom, általános felhasználásra lesz a gép, egy kicsi játék, egy kicsi film, stb...
Köszönöm!
wurci
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy 22 colos 1680 x 1050 felbontású monitort, amin van DVI, és esetleg HDMI bemeneti csatlakozó is .
Játék, és filmnézés lenne az elsődleges felhasználási területe .
A legjobbat szeretném úgy max 80E HUF-ig .
Elsősorban SAMSUNG-ra gondoltam, de más versenyzőket sem zárnák ki .
Melyik márka vagy típus ajánlott ezekkel elvárásokkal ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
Mangerd
aktív tag
A 2243BW illetve a 2243SW (ez fullHD, amin játék csak brutál kártyával ajánlott) modellek tudják a pivot-t. Viszont ezeket nem ajánlanám annyira, mivel ebben kimerül minden pozitív tulajdonságuk! Pl.: a 2233BW is már egy éves modell, a 2243BW meg még annál is 1-1,5 évvel régebbi és ráadásul nem Samsung panel van benne, ezért a színei nem olyan szépek.
Hasznos dolog a pivot és sajnos csak kevés monitor tudja, DE! 1) a pivot monitor igazi előnye az, hogy jobb, állítható magasságú tartószerkezete van, 2) akár milyen hasznos, meg jó dolog is a pivot, bármelyik mezei monitorral meg lehet ezt csinálni, csak fogatható falitartóra kell szerelni!
Egyébként ha van raktáron, akkor 43ért is van 2233BW. Én csak ajánlani tudom, ha csak a pivot hiánya az egyetlen, ami ellen szól, akkor vedd meg! Ebben az árban jobbat nem találsz, hasonlót is csak olyan 50 körül! (pl.: LG W2284F)
-
SOAD19
addikt
válasz AstraCDX #7526 üzenetére
Még egy szavazat az említett Dell-re. itt van pár teszt is belinkelve a hsz-ek között
Ja én elfogult vagyok ez hozzátartozik, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
wurci
tag
válasz Mangerd #7529 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Planarcomputerben venném, mert innen lesz a gép többi alkatrésze is. Forgatható falitartó kizárva.
A konfig a következő:
AMD Phenom II X3 720 BOX Black Edition
2x Kingmax 2GB DDR3 1333MHz CL9
Sapphire HD5770 1GB DDR5Ezeket az árakat találtam azok közül amelyiket említettél:
Samsung 2243SW 42.120 Ft
Samsung 2233BW 45.370 Ft
Samsung 2243BW 47.112 FtAnyagilag mindegyik belefér. Melyik legyen? Ha a 2233BW-nek nem olyan jók a színei akkor inkább melyiket javasolnád? Lehet akár teljesen más márka is.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mangerd
aktív tag
Rosszul értelmezted!
A 2243BW-ben nem eredeti Samsung panel van, ezért nem olyan szépek a színei, mint az eredeti Samsung panelos 2233BW-nek!
Mint mondtam, 2233BW-nél jobbat 50 alatt nem kapsz! Bár a pivot hiányzik belőle, de amiben meg van, az képileg elég messze van ettől a szinttől
Bucsek: Jó persze, ha pasziánszozol az is játék... Amikor azt mondjuk, hogy játékra kevés lesz, akkor azt úgy kell érteni, hogy ha bármelyik most megjelent (vagy közeljövőben megjelenő) játékot felteszed, akkor azt nem fogja 1920*1080-ban full grafikán AA-val (esetleg anélkül) stabil 30 fps-sel bírni a kártya! (Ha akarok én is tudok játszani az alaplapi videokártyámmal, akár az új játékokkal is csak mindent minimumra kell húzni, felbontást meg 800*600 vagy esetleg 1024*768 és döcög. De ez nem számít "játszásnak", sokkal inkább szenvedésnek)
Egy alig 2 éves kártyát azért túlzás réginek nevezni, de látható hogy sok esetben még 1280*1024-ben is alig éri el a folyamatosnak számító 25 fps-t a kártya és onnan még nagyon sok van 1920*1080-ig! (kb kétszer annyi pixelt kell kiszámolni)[ Szerkesztve ]
-
Bucsek
tag
válasz Mangerd #7533 üzenetére
Jo én nem azt mondtam h pasziánsz, de pl a Left 4 dead 2, a Dragon age, az új cod valamint a starwars force unleashed, ezek mind maxon mennek, és 1920-ban... és nem, nem álmodom, nem vettem lejebb semmit, és a 30fps-t is meghaladja
Bucsek közlegény északi futár jelentkezik, uram!
-
gcsaba70
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik, de ez a topik legalább él!Van egy alig 1 éves HP LP2275w-s monitorom. Ha D-Sub kimenetről használom semmi baja. Ha DVI-t, vagy Display Port-ot, akkor 1 XP-nél a bejelentkezéskor vízszinte zöld csíkozás látszik, ami néhány elsötétedés-visszakapcsolás után megjavul. A win7 ben viszont van, hogy elő sem jön a kép, vagy valami 1024*768 ban indul, ami után újraindítva meg megjavul. Ha lemegy "alfába" többet nem lehet feléleszteni (a ledje zöldre vált, de a képernyő fekete marad). Ez szerintetek monitor probléma, vagy valami szoftveres gond. ( A win7 végül is még csak egy RC)
-
-
őstag
Akinek Dell 2209WA típusú monitorja van, attól kérdezném, hogy játékokban mik vele a tapasztalatai?
A Prad.de tesztje szerint "hardcore" játékosoknak már nem ajánlott a jelentős input laggja miatt.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Mangerd
aktív tag
válasz xEon1337 #7537 üzenetére
"hardcore" fps (vagy szimulátor) játékosoknak (értsd: Kodiak szinten játszanak, WCG-kre győzelmi eséllyel járnak ) egyetlen TFT se ajánlott az input lag miatt, ráadásul a nem TN-eseknél ez többnyire még nagyobb. De egy átlagos játékosnak egyáltalán nem kell félnie az egyébként remek 2209WA-tól!
(Ha mégis kétségeid vannak az Oázisban játékközben is kipróbálhatod)
-
őstag
válasz Mangerd #7538 üzenetére
Azért is írtam, mert az említett tesztben voltak 40 ms-es késések is, amihez ha hozzáadom mondjuk a netem miatti 40-es pinget, máris 80-nál járok, ami nagyon magas..
Mellesleg CoDban elég magas szinten játszottam, akárcsak az általad említett kodiak CSben."Less but better" - Dieter Rams
-
Azazael
aktív tag
Hali!
En is uj monitor vasarlasan gondolkodom, mert a mostani 17-es LG 1710s-em, lassan 8 ev szolgalat utan kezdi beadni a kulcsot
Elsosorban filmre, jatekra (meg persze munkara ) kene a monitor, ami alatta van:
amd phenomII x2 550BE @ x3 3,3Ghz + his radeon 4850 1gb @675MhzE melle mit ajanlotok? gondolkodtam a dell 2209WA-n, vagy a samsung 2233bw-n, a kerdes csak hogy egyaltalan birja-e a videokartya ezt a felbontast, vagy ha lejjebb veszem az katasztrofa, mert a mostani tft-m az 1280*1024, de jatszottam rajta 1024*768-ban anno, nem volt elviselhetetlen (bar 17ms-es valaszidovel mindig van egy kis utanhuzas )?
koszi!
-
Janoo_07
aktív tag
Helo! Most akarok monitort venni és ajánlották páran a BenQ-nak a G2220 HD monitorát. Egész jó meg minden de hogy nincs rá 3 napos pixelgari kicsit zavar. Nah most néztem neten egy monitort 43k LG W2253TQ nekem egészen bejön a megjelenése és az adatai is elég jók sztetek jó monitor érdemes lenne inkább az LG-t megvenni?
-
Mangerd
aktív tag
válasz Azazael #7542 üzenetére
4850 az elég ehhez a felbontáshoz (legfeljebb 1-2 játéknál lemondasz a magas AA-ról)
A 2209WA és a 2233BW ugyanaz a felbontás, az alapján válasz közülük, hogy 45 vagy 80 ezer forintot szánsz a monitorra. Illetve, hogy minőségi képet, színeket illetve jó betekintési szöget akarsz, vagy csak elfogadhatót.
Ha belefér a keretbe a Dell, akkor mindenképp azt vedd meg!
-
dezz
nagyúr
válasz Janoo_07 #7543 üzenetére
Csillog-villog, magas a dinamikus kontrasztarány, mi kell még? Bocs, csak poén volt.
Mangerd: Ez alapján, hogy "minőségi kép, színek" és "jó betekintési szög", nem hiszem, hogy túl sokat gondolkodna 45 és 80 (pontosabban 75) k között... De persze nehéz röviden kifejezni a különbséget.
-
figyelmetlen
csendes tag
Hello
Itt a karacsony aztan gondoltam kene venni valami 22" es, FullHD-s,DVI-s monitorocskat aminek szep is a kepe. Elsosorban online jatekra kene, es olyan 40-50ezer HUF-os arcedulaval.Esetleg tudna nekem ajanlani valaki valami szepet?
Plusz aztolvastam valahol,hogy elegge nemerdemes dinamukus kontrasztosat venni, probalkoztam statikusokat nezni,de nemtulsokvan.Menni ennek a valosagalapja?Giga X48-DS5/C2Q Q9550/SAPPHIRE 4870 1G QP/2x2Gb OCZ REAPER 1066/850W COOLERMASTER/750+200GB SAMU/SILENT KNIGHT/MODDOLT THERMALTAKE PLEXIS SWING/
-
Azazael
aktív tag
válasz Mangerd #7544 üzenetére
Koszi a valaszt. A keret az flexibilis, mert ha a Dell megbizhatobb, tartosabb, akkor inkabb adok erte most 80k-t mintsem 3 ev mulva megint vehessek egyet, es az egesz kezdodjon elorol.
Anno ezt az LG-t 129-ert vettem, de 8 ev mukodes utan azt mondom, hogy jo vetel volt, az ismeroseim akik anno sporoltak, mara mar a 4ik monitorukat fogyasztjak, en meg utalok cserelgetniA Dell-t meg sosem lattam eloben, de fontos, hogy birja a gyurodest stb.
-
Mangerd
aktív tag
válasz figyelmetlen #7546 üzenetére
Kis képzavar van...
Nem nagyon van olyan monitor (talán nincs is) amelyiknek ne lenne dinamikus kontrasztja. (ez olyan, mint a fényképezőgépeknél a digitális zoom) És csak néhány (régebbi?) LG modell esetében nem kapcsolható ki ez a fícsör.
Viszont az igaz, hogy ennek az értékét nem szabad figyelembe venni (hiába 10-15-20 vagy éppen 50.000:1) Mivel egy teljesen használhatatlan fícsőr, csak egyes állóképek nézésénél lehet hasznos, de nagyon-nagyon kevés alkalommal (ha egyáltalán valaha) használja egy átlag felhasználó. A valós kontrasztja szinte minden mostani monitornak 1000:1 körül van, tehát a kontrasztot egyáltalán nem szabad figyelni a választásnál!
Ajánlott monitor: Samsung 2333SW még épp 50 alatt van, viszont mivel 22"-os fullHD-s nem létezik, a 21,5"-osok meg kb ebben az árban vannak, sokkal jobban jársz ezzel a 23"-ossal! Egyébként is min 23" kell ahhoz, hogy megfelelő pixelméretet és így betűnagyságot kapjunk.
Játéknál viszont nem árt egy jó kártya alá, ami mosolyogva viszi a játékot 1920*1080-ban!
-
Aktív témák
Hirdetés
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest