- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Olyan mikrotik eszközt keresek amire lehet utólag 2 antennát szerelni(ha van rajta az még jobb), illetve el tud menni egy power bankon is (2A-es). Esetleg tudtok ilyet?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Audience #18906 üzenetére
Van itthon egy mAP mini és egy mAP 2nd.
Melyiknél lehet a wifi anettnát erősíteni két külső antennával? Látok itt 2-2 csatlakozási pontot, egyik kisebb másik nagyobb. A sima mAP-hoz nekem még lenne is antennám, kérdés hogy ez a két hely erre van kitalálva? (bal alsó sarkok)
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Audience #18906 üzenetére
Milyen átalakító kell egyébként ami jó lenne nekem?
Van egy Wap ac lte6 kit-em is, ezt simán fel tudnám használni erre a célra.
-
-
iceQ!
addikt
válasz Reggie0 #18913 üzenetére
Tudom, csak a kérdés az is hogy 200 méterre sík terepen tud - e repeaterként funkcionálni.
Ki fogom próbálni hamarosan.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Milyen tűzfalszabállyal lehet úgy tiltani egy IP címet, hogy ha egy böngészőből próbálnánk elérni, azonnal leálljon a csatlakozás és ne homokórázzon másodpercekig? Próbáltam Reject-et mindenféle ICMP üzenettel, de egyik se vált be.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vkp
aktív tag
válasz E.Kaufmann #18916 üzenetére
Redirect egy proxyra, ahol egy tetszőleges html-megnyitsz.
-
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy RBSXTR (yettel SIM) -> RB3011UiAS router. Egy hibára nem jövök rá és már szörnyen idegesít.
Először azt hittem, hogy DNS problémám van ezért kivettem a 8.8.8.8-at és a szolgáltatóra bíztam eme feladatot, de sajnos egy idő után a hiba felüti a fejét. Restart SXT, megint jó 10-20 percig utána megint hiba. Minden szabályt kikapcsoltam és akkor előjön a hiba.
Hiba a következő: yettel.hu, twitter.com, speedtest.net, instagram oldalak nem töltenek be. Lehet van több is, de ezek amik feltűntek. Minden más oldalt amit használunk, de minden megy. Esetleg ötlet valakinek?Köszönöm!
IPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
válasz snorbi82 #18919 üzenetére
LTE Passtrough vagy routerként működik a dobod? Én frissíteném a RBSXTR-t meg a modemet is (új RouterOS alatt már winboxból a grafikus felületről is megy az utóbbi), valamint resetelném a konfigját és belőném LTE passtrough-ba.
Lehet még valami MTU dolog is, ha némelyik oldalak betöltődnek mások meg nem.[ Szerkesztve ]
-
snorbi82
senior tag
válasz E.Kaufmann #18920 üzenetére
LTE Passtrough módban nem volt hajlandó működni valamiért így routerként megy.
A többi dolgon már túl vagyok.
Tettem vissza már régebbi verziót is, meg már újabbat is. Kb 3-4 hete csinálja ezt a jelenséget. Restart után működik minden és változó mikor dobja el. Van mikor megy 1 napig is. Ezért nem értem.IPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
snorbi82
senior tag
Ha Opera böngészővel próbálom és bekapcsolom a VPN-t akkor az említett oldalak is tökéletesen működnek). Akkor lehetséges, hogy nem a router fogja meg....
MTU 1430-ra tettem.. Megnézem jó lesz e így.. . Emlékeim szerintem ahhoz nem nyúltam.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz snorbi82 #18921 üzenetére
Ha megáll, parancssorból egy curl -vv yettel.hu meg curl -vv speedtest.net parancsot futtass és rakd be ide a kimenetét. Hátha az mutatja, hol akad el a dolog. Én is MTU-ra tippelnék, de mobilnetnél nem tudom, ezt egyáltalán hol lehet állítani, meg mennyi az ideális érték. Mi az APN amúgy? NAT-olt az IPv4 cím?
üdv, adika4444
-
snorbi82
senior tag
válasz adika4444 #18923 üzenetére
APN - net - és nem natolt.
MTU össze vissze mindenre állítottam már, 1430-1480-ig. Egy darabig működik és utána nem... Már teljesen feladtam.
Már arra is gondoltam, hogy yettel tilt valamiért.Trying 84.225.255.100:80...
* Connected to yettel.hu (84.225.255.100) port 80 (#0)
> GET / HTTP/1.1
> Host: yettel.hu
> User-Agent: curl/7.83.1
> Accept: */*
>
^C
C:\Users\norbe>
C:\Users\norbe>curl -vv speedtest.net
* Trying 151.101.130.219:80...
* Connected to speedtest.net (151.101.130.219) port 80 (#0)
> GET / HTTP/1.1
> Host: speedtest.net
> User-Agent: curl/7.83.1
> Accept: */*
>[ Szerkesztve ]
-
ekkold
Topikgazda
válasz snorbi82 #18929 üzenetére
A wireguard azért érdekes, mert mindent UDP-vel visz át - a TCP csomagokat is, tehát a TCP-MSS mindegy elvileg neki. Emiatt az, hogy mi megy wireguard-al, az nem mond el sokat.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
XENISETE
kezdő
Sziasztok, RBD53iG-5HacD2HnD-re ha rá csatlakoztatok egy pendrive-ot, akkor az nem kap áramot. Tudja valaki mi lehet a gond? És mi lehet a megoldása?
-
Reggie0
félisten
Van itt valaki, aki Mikrotik LORA-s eszkozt hasznal?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ilyen kábelből hol tudnék venni 15-20cm-es változatot? A gyári 10cm, az kevés.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Valamiért nem érem el a szolgáltatói router webes felületét (dmz). Eddig is fogta valamelyik tűzfal szabályom a webes guit, de ha azt kikapcsoltam, akkor elértem. Most teljesen kikapcsolt firewall szabályok mellett sem.
Pingre válaszol, szóval nem tudom mi fogja meg. Több eszközről + böngészőről próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Üdv!
Skory oldala szerint beállítottam a routert, de a kliensek nem mindig tudnak kimenni az internetre.
Az imént pl. az egyik gépről a winbox se működött (nem tudtam csatlakozni a routerre), de pingelni viszont tudtam és el sikerül érni a webes felületen az egy LAN-on lévő szervert is. Letiltottam a hálókártyát, majd vissza és utána jó volt egyből. A Windows indítása után ez rögtön kibukik, de nem mindig. Látszólag nem arról van szó, hogy nem kapnának IP-t vagy azok lejárnának (most már kiválasztottam a make static opciót is). -
válasz yodee_ #18885 üzenetére
Ha valamire nincs up script, akkor vagy a netwatch, vagy beütemezel egy scriptet 5-10mp-re, ami, ha már up az LTE (vagy egy IP cím változik, amit vagy egy globális változóban vagy egy address list-ben letároltál) akkor hajtsa végre, amit kell.
Mondjuk nem gyári dyndns-nél le lehet kérni a bejegyzett címet és összevetni a jelenleg Interface címmel.
[ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
válasz E.Kaufmann #18946 üzenetére
A netwatch-ot használom a wireguard miatt. Viszont nem tetszik a reakcióideje. Jelenleg így van belőve, de elég érdekesen működik. Például azt nem is értem, hogy oké hogy ha down akkor végrehajtja a szkriptem, de ha a végrehajtás után még mindig down akkor ez ismétlődik vagy sem?
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
yodee_
őstag
válasz E.Kaufmann #18949 üzenetére
grabber: Igazából az újratárcsázás után 1-2 perccel nem ártana. Ha valamiért nem jön össze akkor meg ugye újrapróba.
E.Kaufmann: Ezt a szkriptet használom 1 órás ütemezéssel. Viszont teszem azt lefutott 10:00:00kor, de nekem 10:05kor van újratárcsázás akkor egy órán belül jelenleg nem frissül
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest