- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
A zebrás gyűrűk ura trilógia eredményét elküldené valaki privibe, aki olvasta? Két-három mondatba elég. Köszönöm
-
TaaT
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz customer114 #41951 üzenetére
Elindult a szegény gyalogos át a zebrán a gyűrűvel, de kerékpárral, mert sürgős volt neki, a gonosz Nazgûl (autós) jött az úton egy szárnyas fenevadon lovagolva és elütötte. Szauron szolgája (a bíró) ezt nem tartotta elítélendő cselekedetnek....
-
titán
-
Byk01
őstag
válasz philoxenia #41950 üzenetére
Ezekben a kérdésekben szerintem nem is volt nézetkülönbség köztünk.
Bár egy dolog azért van, amit nem teljesen értek. Ha körülnézve (és szükség esetén az elsőbbséget megadva, gyalogosokat nem zavarva) hajt át a biciklis a zebrán, az miért baj?"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, mostanában kevés időm van nézelődni.
Picit visszaolvastam, látom pezseg az élet
Nap mint nap tudnám új videókkal borzolni az idegeket, de mivel senki nem köteles saját magára terhelő vallomást tenni ( ), sajnos ezekről most lemaradtok
Azért egy mindennapos jelenetet beszúrok ide. Ami nem látszik, csak azon, hogy hol le akar menni az útról, hol átmegy a szembejövő sávba, természetesen az, hogy telefonál.
Vigyázzatok magatokra!
Písz!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
kerxy
senior tag
-
biker
nagyúr
mondjuk azt sosem értettem, miért van a legtöbb kamionnak szarul behangolva a fékerő elosztója?
Ugye azért bicskázik be a gép, mert elől a forgózsámoly előtt nagyobb a fékerő, mint hátul, és tolja előre a fejet.
ergo sem a hátsó 2-3 tengelyen, se ma zsámoly alatti 2 tengelyen nincs elég fékerő, bezzeg az első tengelyen van. Vagy épp blokkol a hátulja, és azért elégtelen a fékerő.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
guftabi96
addikt
Legalább nem húzott meg semmit
Amúgy ez véletlen nem a Szarvasi úti Spar Békéscsabán? Nagyon ismerős.Más:
Régi, sz@rrárohadt (de tényleg) Fiat (talán Tipo), két egyforma színű elem nem volt rajta, Szmókendsárm matrica az ablakon és úgy okádja a füstöt, hogy alig látni valamit tőle.
Miért jó ez? Mert még ha menne... de nem megy.
Természetesen valami korombeli hülyegyerek ült benne.
Semmi bajom nincs a dízel autókkal, sőt ha van mögötte teljesítmény, akkor felőlem füstölhet is, mint a gyárkémény, de ez a 90 elérésével is megküzdött...#KeepFightingMichael
-
titán
-
-
Chris Kiki
senior tag
Igen, látszik is, a kocsi oldala gyakorlatilag sértetlen, nem volt ez egy brutális erejű ütközés. A belső tér is teljesen egyben van. Ha itt használja az övét, sértetlenül megússza a balesetet.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
nyogo83
senior tag
Csodalkozom, hogy meg senki nem posztolta : Szivatós újpesti kereszteződés
-
titán
válasz nyogo83 #41976 üzenetére
Nekem ez ugy logikus, hogy a hozzam legkozelebb eso savra kanyarodok ki, majd iranyjelzes es korultekintes utan atsorolok a masikba. Mivel ehhez itt nincs elegendo hely, csak szuken jobbra kanyarodhatok ki a hozzam legkozelebb eso savba. Itt a kerdeses keresztezodes.
Kresz 31/3
(3)209 A járművel másik útra - ha közúti jelzésből más nem következik - jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni
Tehat a feluljarora nem kanyarodhatok ra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz nyogo83 #41982 üzenetére
Ez igy is van, erre szandekosan nem tertem ki, mert a feluljaro ket savja es a feluljaro melle vezeto "masik ut"-nak gyakorlatilag semmi koze egymashoz. Ha ott csak a feluljaro lenne nekunk, akkor nyilvanvaloan barmelyik savba kikanyarodhatnank. Emiatt fuztem azt is hozza, hogy kikanyarodok a hozzam legkozelebb esobe, majd atsorolok. Illetve itt csak sorolnek, mivel nincs hozza eleg hely.
-
nyogo83
senior tag
Egyebkent a legnyilvanvalobb szerintem az lenne, ha eleve a forgalomtol elzart terulettol visszabb jopar meterre nem szaggatott vonal lenne, hanem zaro vonal. Kb a masik utcaval egyvonalba.
Talan igy eleg egyertelmu lenne es esetleg aki nem ismeri fel egybol az adott helyzetet, azonnal tudna hogy ne kanyarodjon arra.
Aki meg ennek ellenere is atkanyarodik, megerdemli. -
titán
válasz nyogo83 #41984 üzenetére
Szerintem is, merlegelve azt, hogy a feluljaro melle kisoroloknak is legyen eleg helye szabalyosan kisorolni. Valoszinuleg ezert van kialakitva akkora forgalom elol elzart resz, amekkora. A korabbi google felveteleket nezve a feluljarora szabalyosan csak ugy tudsz rafordulni, hogy balra huzodva kikerulod az elzart teruletet. Az is a gond szerintem, hogy az emberek elott ha nincs fal, akkor mennek. Nem nagyon torodnek a felfestessel, jelzesekkel, logikaval.
-
Winner_hun
titán
Ha már jobbra kanyarodás: 3 autó jobbra kanyarodik, 3 sáv is kevés nekik
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Zozzant
addikt
válasz Winner_hun #41987 üzenetére
Gyalogos a zebrán? Ugyanmár! Mit képzel az... előtte utána fölötte átférünk!
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Byk01
őstag
Egyelőre az az út ott egy út. Nincs másik út, csak másik úttest van. De azt nem tiltja semmi a KRESZ-ben, hogy a másik úttestre kanyarodjak, ha az a nekem megfelelő (és az adott irányba kanyarodás nem tiltott). Kb. jogilag ugyanaz a helyzet, mint amikor a Vörösmarty úton érkezve az Andrássy út középső úttestjére akarok fordulni. Jobbra kanyarodást tiltó tábla nincs, így megtehetem, ha az úttest menetirány szerinti jobb oldalán maradok.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
updog
őstag
Nem kerül előzetesbe a bekokainozott cserbenhagyó Reméltem, hogy azért nem, mert már "leesett a lépcsőn a rendőrkapitányságon" vagy ilyesmi
Mindig máshogy néz az ember az ilyen balesetekre, ha vele, még rosszabb esetben a családjával, szeretteivel is megtörténhetett volna, mi is erre lakunk, járunk arra, kisgyerekes barátaink is pont a szomszéd panelban laknak.. onnantól hogy be volt kokszolva, meg sem lenne szabad fordulnia a rendőrség fejében, hogy szabadlábon védekezzen, még akkor se ha magában a balesetben neadjisten hibás volt az öreg is
Az meg hogy lazán kipattintotta az óvadékot (nyilván, kölcsönaudival, meg akinek kólára telik....) no comment, remélem megdolgozott érte.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
mezis
félisten
Sok esetben torlódást okozna ha csak a jobb szélső sávba lehetne bekanyarodni. Zöld lámpa, gyalogos átkelő, első autó beáll a zebra elé, aztán megvárja míg az utolsó gyalogos is fellép a járdára és megpróbál begyorsítani a balról egyenesen érkezők elé. Vagy vár tovább. Meg akik még mögötte vannak, azok is.
Lehet ezt úgy is csinálni, hogy mindegyik sáv elé beáll annyi autó, amennyi ki tudott oda kanyarodni....
mezis
-
nyogo83
senior tag
válasz Calogero #41995 üzenetére
Az ugyved szerint persze.
De gondolom olvastad a tobbi reszet is, amit erre a Peto Attila "Kreszprofesszor" irt.Egyebkent amiben 1000%-ban egyetertek, es a lenyeg lenne:
"Végül ismét kihangsúlyoznám az első gondolatomat, miszerint a közút kezelőjének törekednie kell olyan megoldásra, amely a járművet vezetők számára egyértelmű, illetve döntési helyzetben nem okoz több másodperces gondolkodást, ami időtartam pont elegendő ahhoz, hogy akár egy balesetveszélyes helyzetbe kerüljünk." -
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest