- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz marsu. #41651 üzenetére
Azt maga csak gondujja ....
EZEN is szörnyülködtem egy sort olvasás közben, bár biztos van benne újságírói túlzás
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
marsu.
senior tag
Hát igen, amikor már 2 STOP táblát raknak ki, meg még plusz keretet is kap...
Mondjuk én ezeket az egyirányos, egyenrangú útkereszteződéses, nem táblázunk dolgokat (van ennek szép neve? ) sose értettem/szerettem... Maradhat a jobbkezes, csak egy elsőbbségadás táblát dobjanak ki, ahova kell. Tudom, az is pééz.
-
bobsys
veterán
"összes kereszteződést egyenrangúvá tennék" a legnagyobb barmosag, ki kell valasztani, hogy melyik lesz a fout oszt utanna lehet lerakni a fekvorendort meg a stop tablat a mellekutcaba. Vagy ami a kepen is van megemelt keresztezodes es mind a negy iranybol stop tabla.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Calogero
addikt
-
titán
válasz tsiga18 #41649 üzenetére
1 percet birtam nezni kb. Ezt az embert azonnal uj tanfolyamra koteleznem es mellette pav4-re is. Egyik sem sikerulne neki szerintem.
Amugy a kepet nezve szerintem az a baja a neninek, hogy megallt a vonalnal, korbenezett es nem latott senkit. Majd elindult es osszementek a keresztezodesben. Ezert mondta hogy mar bent volt, valoszinu kesobb korbe sem nezett. Abszolut fogalma nincs az egeszrol.
Calogero Meg szerencse, hogy igy vegzodott es nem oltek meg senkit.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt pontosan milyen szabályt szegett meg és ki?
Természetesen hibázott a néni, de tudtommal nincs minimum sebesség útkereszteződésben, elsőbbségem meg akkor van, ha megadják... Úgy szoktam fogalmazni, hogy sok a hülye az úton, még ha magamat nem számolom is.
Ez viszont durva:[link] mi lesz öt év múlva? -
m3tr0
őstag
válasz philoxenia #41659 üzenetére
A néni megállt a Stop táblánál -az útburkolati jelnél- állítása szerint, majd valószínű gyök kettővel áthaladt volna a kereszteződésen. Csakhogy a szabályosan közlekedőt nem számította bele, hogy hiába áll meg a vonalnál, utána akkor is meg kellett volna még egyszer állni amikor beér a kereszteződésbe és el is lát mindkét irányba. Gondolta ő megállt egyszer - valahol- majd a többiek megállnak ha útban lesz.
Mellesleg aki ennyire nincs tisztában a KRESZ-szel, az nekem hiába magyarázna, ahogy itt is világosan látszik, hogy fogalma sincs,hogyan kellett volna / kellene közlekedni.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz philoxenia #41661 üzenetére
Nézd meg a kereszteződést 4:25-nél.
Jó kérdéseket teszel fel...kezdjük azzal,hogy egyáltalán megállt-e a néni...mert az is lehet,hogy csak a sárga lámpát figyelte,hogy miért villog az hiszen máskor nem szokott...ááá mindegy megyek,tegnap se jött senki.Vagy megállt és akkor körülnézett még valóban olyan távolságban volt a másik autós,hogy nem lett volna gond ha akkor megy át előtte, csak miután újra elindult és beért a kereszteződésbe pont annyi idő telt el,hogy a szabályosan közlekedő odaért és hiába is figyelt.
De kár innen találgatni, amit viszont a néni előad az akkor is siralmas.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezekben az esetekben nem is közlekedik szabályosan, csak épp elsőbbsége van.
Amúgy, ha a nénivel ütköző épp 02-es szondát fúj, már ő lenne a hibás. Pedig van a KRESZ-ben olyan, hogy "amire adott körülmények között számítania kell..."
Amúgy ugyanonnan ez sokkal durvább.[link][ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Azért valljuk be senki sem úgy vezet,hogy minden pillanatban az utat nézi.
Hiába mondod,hogy de, mert nem igaz, ha csak elnézel jobbra mert látsz egy autót, nőt, akármit már eléd is kihajthat egy valaki aki nem állt meg a Stop táblánál. Oszt' akko?Aki meg telefonál,meg sms-ezik meg facebookozik vezetés közben meg már alapból nem szabályosan közlekedik. Csak szólok csak.
-
m3tr0
őstag
válasz philoxenia #41665 üzenetére
Pffú bakker, ilyeneket inkább ne linkeljetek mert komolyan felb@sznak idegileg,hogy ennyire segghülyef@sz emberek vannak az utakon.
-
Sotho
őstag
válasz philoxenia #41665 üzenetére
A baleseti jegyzőkönyvben mégis az lesz...
Bevallom őszintén kereszteződésben az utat nézem.
Nem konkrétan az adott esetről beszélek. De 50-ről megállni nem nagy kunszt ha valaki figyel.[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
És semmi.
Philoxenia kezdte volna,hogy a másik sofőr vajon mit csinált amíg a mami nem állt meg. Erre reflektálva írtam amit.
tsiga: mondom, nekem egyértelmű volt. Most lényegtelen, de ha a Merci eleje lett volna törött és a mami Skodájának az oldala,akkor az már elég érdekes lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerencsére sok baleset elkerülhető, ha nem bízunk meg száz százalékban a többiekben és figyeljük mit csinálnak, mi várható tőlük.
-
titán
válasz philoxenia #41676 üzenetére
Emellett nem csak osztonbol kenne ennek jonni, hanem jogilag is kutya kotelessege mindenkinek elkerulni a balesetet. Akar elsobbsege van akar nincs.
-
Sotho
őstag
Nem a mamika esetéről írtam semmi konkrét olvass vissza.
Lauda: az a szabályosan közlekedő aki a jegyzőkönyvben a szabályosan közlekedő függetlenül attól hogy mobilozott nem figyelt ezért nem fékezett időben, nem tudta kikerülni stb, soha nem fogja bevallani. Erről beszélek. És nagyon nehezen bizonyítható ha egyáltalán.
-
titán
Persze hogy nem fogja es nem is kell bevallani, nem templom ez. Mindannyian csinalunk olyan dolgokat vezetes kozben amit nem szabadna, szandekosan meg nem fogom magam besarozni, hogy ha a baleset idejen eppen nem a szempillamat ritkitom a piperetukorben, akkor idoben eszreveszem az elsobbsegre kotelezettet es satufekkel/hirtelen kormanymozdulattal megelozhettem volna a balesetet.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz philoxenia #41659 üzenetére
par honapja egy srac a kuton engem is elakart csapni. megallt egy kutnal, de mikozben setalok el a kocsija mogott, majd hirtelen ramtolatot, szerencsere elugrottam, de utana megkertem ra, hogy a tukroket is hasznalja, mert nem disznek vannak ott.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Calogero
addikt
Nénihez hasonlókat nem lehetne külön rendszámmal jelölni? Vezetek Utamból Kotródj-xxx
-
Reaper
őstag
Úgy hittem, már semmin se fogok meglepődni, ha körforgalomba érek. Tévedtem. Az ugye alap, hogy a 2 sávosat szinte senki nem tudja használni, ezt már megszoktam. Szintén, hogy össze-vissza indexelnek a népek, oké. De ma olyat láttam, hogy nem hiszem el. Fóti Auchan egyik körforgó, papa Peugeot 407, halad, én éppen tankolok, azért látom az egészet, majd egyszer csak megáll. Akkor látom, hogy túlment a kihajtóján, ezért áll ott bent, az autók meg kerülgetik. Namármost mit csinál az okos? Nem, nem megy még egy kört, hanem elkezd tolatni bakker, kb 1,5-2 percig, mert kb folyamatos a forgalom, de nem adja fel, vissza tolat a helyére, és lekanyarodik. Döbbenten néztem, a kocsi már tele volt, de én meg lefagytam. Szállok be, látom beáll a mellettem lévő kútra, gondoltam megkérdezem, ezt így hogy, de tipikus "én jobban tudom" 60+ papa volt, a megszokott arckifejezéssel, úgyhogy inkább nem szívattam magam egy társalgással.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
2db diplomata autó mellett autópályán jobbról elhaladni (első kéken, hátsó piros kéken villogott) mennyire illik a topik címéhez?
Egyrészt tudom, megkülönböztető jelzést használót nem előzünk, de ez előzésnek minősül? Mert a hátsó autóból kinyújtott kézzel integető fazon eléggé reklamálónak tűnt.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Byk01
őstag
válasz deicide #41689 üzenetére
Párhuzamos közlekedés esetében a különböző sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek. KRESZ 1. sz. függelék III/c.
Viszont ha az integető fazon karmozgása fel-le irányuló karjelzés volt, akkor lassítanod kellett volna, mert ugyanolyan karjelzésnek minősül, mint az útkereszteződés közepén álló rendőré."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
KRESZ 6.§ (2) ab).
Rendőrt ír, de te honnan tudhatnád, hogy ki jelez egy megkülönböztető fényjelzést használó autóból? Lehet rendőr is, én legalábbis ezt feltételezném a magam jól felfogott érdekében.[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.