Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Parci #63950 üzenetére

    Természetesen tudományosabban annál, ahogyan itt megfogalmaztam. Hiszen én csak ötletelek, nem üzleti tervet készítek, noha csináltam már eleget és hidd el, nem annyira tudományos, mint gondolod. Semmi túlmisztifika. A banki rendszerek üzemeltetéséről is azt hittem, hogy "úristen", ahol a számlám egyenlege ketyeg, tárolva van, stb, aztán amikor az ember saját maga (azaz beosztottjai) üzemeltetik, rájön, hogy "jéééézus" - és szalad a sarki boltba tűért cérnáért, hogy inkább a párnába varrja be :U

    Erről vitát nem fogunk nyitni, a mondanivalóm lényege nem az volt, hogy letegyek akár egy üzleti tervet, akár megmondjam egy Nikonnak, mit gyártson, hanem kötetlenül eljátszadoztam a gondolattal, mi lenne, ha ezt és ezt csinálnák, mert megtehetik.

    Csak amíg Te vállat vonsz, hogy kb. "maradjunk annyiban" és jön a megmondó, addig én lehet, alapítok egy startup-ot valami xy barátnő milliárdos haverjának a tőkéjével, aki megunta azt, hogy kastélyokat (!) gyűjtöget csak úgy brahiból (! igen ..) .. és meggyőzöm mondjuk az öreget, hogy fektessünk be egy cégbe, esetleg beszéljünk a Sigma-val, Pentax-al, ezzel-azzal és hozzunk létre valamit. Tegyük fel, ezeken az abszolút, már leírva is többé-kevésbé képtelenségnek tűnő "kis" akadályokon ifjú startup cégünk, tele innovatív mérnökkel, programozóval, stb, átesik, licenszet kötünk egyik gyártóval a gyártásra a tervek alapján és kihozunk a piacra egy ultimate-über gépet, amit itt leírtam ide Neked.

    A szakma ujjong, a vásárlóközösség néz bután, a cég már nem győzi felvenni a rendeléseket, további tőke kellene egy újabb gyártósorba - ami azért meghaladja még egy pár Bentley-s ember kapacitását is, lehet.

    Felfigyelve a hatalmas sikerre, a Canon vagy Nikon gyorsan leemeli polcról a késztermékét, esetemben a DSLR gépvázba betett csúcs MILC technológiát és piacra dobja irdatlan kampánnyal mögötte.

    Kis startup-unk megreked, szép lassan elvegetál, még 1-2 cikk megjelenik róla, aztán eltűnik a süllyesztőben. Kb. mint a Minolta, Kodak, vagy akár a Pentax, hogy már polcon sincsenek a termékeik egy Media-ban mondjuk (de máshol sem gyakori).

    Köszöntük, Emese. Ha ez mindenki szerint, aki ezt olvassa, járható, helyes út, ne is nagyon fantáziálgassunk semmiről. Szem becsuk oszt maradunk annyiban, megyünk előre, előbb-utóbb a MÁV gyors is felér Pestre miután minden bokorban megállt .. :U

    Azért egy szakmai fórumon hadd lehessen már elmondani a véleményünket és nézzük el a másiknak, ha néha elkapják az érzelmei vagy indulatai. Szerintem. (Szar moderátor lennék).

Új hozzászólás Aktív témák