Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rob01

    tag

    válasz aginor #100615 üzenetére

    OM-1 saját. A váznak jó a fogása és a gombok is megfelelően testre szabhatók, kivéve a részletes LV vezérlőpultban lévő beállítások nem cserélhetők ki.

    Az EVF szuper, szintén testre szabható, nagyon tetszik. Nagyon gyors mindenben, gyorsan kiolvassa az érzékelőt, gyorsan fókuszál, gyors a menüje.

    Tetszik benne a kézi nagyfelbontású mód, a LV ND és a HDR mód. A kézi nagyfelbontású mód nem is nagyobb felbontás miatt szeretem -bár az sem elhanyagolható- hanem a nagy dinamika és színtartomány miatt valamint a jóval kisebb a zaj miatt. A bíboros kosbort úgy fotóztam és a leesett az állam, amikor megnéztem a monitoron.

    Az AF-ben jól működik a témafelismerés. Szarvast, őzt, rókát és a nyulat valamint a madarakat simán felismeri. Néha ha lombozat eltakarja a célt, akkor pulzál vagy hamis jelzést ad. Valamint ha guggolva fotóztam a magas fűben jelezte a téma felismerést, de a cél előtt lévő magasabb fűszállakra fókuszált, de akkor kikapcsoltam a téma felismerést és egypontos AF megoldotta a problémát. Az AF követő mód nem tetszik, kiszámíthatatlan. Érdekes mert a témafeismerésnél meg jól működik a követés. Remélem ezen javítani fognak.

    Még talán annyi, hogy nekem úgy tűnik mintha nem annyira lenne érzékeny a csúcsfényekre, jobban helyreállíthatók a részletek.

    Összességében nagyon meg vagyok elégedve a vázzal! Eddigi legjobb fényképezőgépem!

    Video részéről semmit sem tudok mondani, mert egyszer sem használtam.

Új hozzászólás Aktív témák