Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz Segal #97257 üzenetére

    Egyébként érdekes, hogy most az 51/G-vel be lehet betonozni 30 évre 7.59% hozamot, ami bőven a MÁP+ max kamata felett van, és mégsem rohan mindenki azt venni. :) (Mert ennek az az ára, hogy elesel a 16-18% hozamtól két évig. Plusz ennek nyilván ingadozik az árfolyama.) Hát változtak a körülmények.

    Nem azt mondom, hogy a PMÁP nem jó, ez tűnik most a legjobb forint opciónak. Csak nehezen tudom elképzelni, hogy ezt barbatrükk (forint-leértékelés / inflációs adat manipuláció) nélkül fizetni tudják. És persze akkor a többi ÁP még rosszabb lesz, de ez nem vigasztal. Ezen a 370-es árfolyamon már a 400 ft környékére való visszamászás is egy 8% körüli bukó.

    Most kicsit azt érzem, mint tavaly ősszel a világvégét várók. Most azért mert néhány hónapja trendszerűen erősödik a forint, nem tudjuk elképzelni, hogy egyszer akár trendszerűen gyengülhet is, jelentősen? (Amikor már mindenkit betereltek állampapírba.) De hogy önkritikát is mondjak, én el nem tudtam volna képzelni, hogy lejön az EURHUF 370 ft alá az EU pénzek érkezése előtt. Azt hittem, hogy a piacot inkább megijeszti a 18%-os (fenntarthatatlannak tűnő) kamat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák