-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Dare2Live #100860 üzenetére
Szigoruan megtakaritas tema ( ): nekem jott ma reggel egy varatlanul jo lehetoseg. Samsungnal dolgozik egy haverom, es dolgozoi kedvezmennyel raktarkisopres van. Egy ilyen 2020-as modellre tudtam lecsapni, 550k kedvezmeny (megtakaritas!!! ) utan 340k volt az ara. 75" 8K QLED. Sajnos az ujabb 4K QLED modelleket elkapkodtak elolem, pedig olyat akartam, azok csak 250k-ba kerultek. Egyelore kimaradok az OLED forradalombol, de szerintem ezzel is jol jartam. Cserebe 10"-al nagyobb es 4x annyi pixel (mondjuk az nem erdekel).
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
félisten
válasz Oppenheimer #100901 üzenetére
van meg? pont egy ilyen kellene nekem
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
tlac
nagyúr
akartam venni hajnalban D230719 dkj-t, de nem volt benne elég keret, ma délutánra meg már el is tűnt a listából
szoktak ezek még később visszakerülni ha valaki mondjuk idő előtt visszaváltja?
valamiért árfolyamjegyzést sem látok rá itt: [link]
ez hogyan lehetséges?[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz szabi__memo #100907 üzenetére
na de ilyenkor mi van ha valaki idő előtt váltaná vissza?
miért nincs rá ár?[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz szabi__memo #100912 üzenetére
Most cselesek voltak, mert árstop csak aug 1-ig van és aug 1-től lehet majd vásárolni szép kártyával más élelmiszert. Van egy olyan érzésem, hgoy július végén már az árstoppos termékekből max 1 darabot lehet vásárolni és még az sem lesz a polcokon...
-
Ra3
őstag
válasz szabi__memo #100910 üzenetére
Ez csak a szokásos kincstári bénázás, nekem van 0712-es DKJ, simán el tudnám adni most is.
Egykét nappal lejárat előtt mikor már tényleg nem lehet eladni eltűnik az eladható papírok listájából, nekem ott van és árat is ad rá.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
Valamiért most nincs a listában a vehetők között, úgyhogy szerintem nem.
Én a 0726-ot látom a legközelebbi vehetőnek.
szerk.: lehet hogy nem bénázás hanem szándékos? Passz, de ha kitolják pont egy hónap fölé ezt a limitet azzal a hitelkártyából DKJ-zőknek tartanak be leginkább. Mondjuk nekem nem, mert én 2 hónapra előre tárazok.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
julius666
addikt
válasz szabi__memo #100912 üzenetére
SZÉP kártyából eléggé hülyeség lenne, gyakorlatilag azzal simán "forintosíthatóvá" válna ez a fajta utalvány szerűség, ami az alapelvével menne szembe.
Viszont külön adókulcsos cafeteriaként állampapír az egyébként nem lenne teljesen hülyeség, főleg ha kitalálnának rá valami spec papírt/számlát, hogy ne lehessen eladni azonnal a juttatásként adott értékpapírt, ne csak egy sima adóelkerülési módszer legyen.
-
atee_13
őstag
válasz Oppenheimer #100901 üzenetére
qledben a tcl c835/935 öt ajánlgatják mindenhol
-
maestro87
őstag
Jól gondolom, hogy ebben a DKJ hozam csökkenési időszakban a leghosszabb lejáratút érdemes most venni, még akkor is ha 3 hónap múlva kivenném? Mert ha 3 hónap múlva pl. 3%-kal csökken a vételi hozam, akkor még több nyereségem is lenne mint amennyit a ~90 nap múlva lejáró DKJ hozna.
Vagy ugyanott vagyok akkor is ha mindig a legrövidebb lejáratút veszem?
Ez lenne az első DKJ vásárlásom a PMÁP után, így nincs még vele tapasztalatom.Egyébként jelenleg még dollárban van a tőke, amit nem szívesen váltok át, mert 5 forint gyengülésen is annyit lehetne keresni mint a 1,5 hónap múlva lejáró DKJ-n. Vagy szerintetek nem érdemes várni? Vagy esetleg nincs valami dollár vagy euró befektetési lehetőség kezdőknek?
#100909 tlac: Vételi árfolyamon veszik vissza, ami ott van most is a listában, csak az eladási tűnt el. Legalábbis gondolom én, mert még sose vettem.
-
julius666
addikt
válasz maestro87 #100922 üzenetére
Jól gondolom, hogy ebben a DKJ hozam csökkenési időszakban a leghosszabb lejáratút érdemes most venni, még akkor is ha 3 hónap múlva kivenném?
Jól gondolod, sajnos azt mindig csak utólag lehet megmondani, hogy csökkenési időszak volt-e vagy sem.
Ha fix időtávra kell a pénz akkor mi mindig a megfelelő lejáratú államkötvényt szoktuk ajánlani pont ezért. Mert az garantáltan az előre ismert hozammal a kezedben lesz amikor kell a zsé (ha nem így lenne az államcsőd lenne, ami nagyon nincs jelenleg kilátásban). Hosszabb lejáratnál futod annak a kockázatát hogy:
- belenyúlsz egy emelkedő kamatkörnyezetbe
- valami hülye okból nem jutsz időben a pénzedhez vagy csak drágán - pl. az államkincstárnál hogy el tudod adni a papírjaidat az egyébként alapvetően egy ajándék feature, azt meg itt ugyan mindig leírják páran, hogy a PMÁP visszaváltási spreaddel nem várható hogy szórakozni fog az államkincstár (egyébként én ezt sem venném ennyire készpénznek), de a sima államkötvények visszaváltási költségével (spread) viszont folyamatosan szemétkednek, bármi lehet.Hogy a dollár tartás jó buli lesz-e vagy sem azt megint csak nem tudja megmondani senki, neked kell tisztáznod magadban mennyire szeretnél az adott összegre ilyen kockázatot futni. Rövidtávra egyébként szerintem nincs értelmes dollár hozam, a dollár kötvények 3 hónap alatt lehet az adás/vétel költségét se termelik ki. Nagyon max Wise (ők adnak dollárra kb. 4% évesített hozamot, persze kérdés mennyibe kerül odajuttatni), de ott pénzt tárolni kockázatos, 3 hónap alatt úgyis max gombok jönnek össze, nem biztos, hogy megéri vacakolni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz tototos #100913 üzenetére
Most is millió helyen tudsz szép kártyával más élelmiszert venni...
[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz julius666 #100924 üzenetére
"a PMÁP visszaváltási spreaddel nem várható hogy szórakozni fog az államkincstár (egyébként én ezt sem venném ennyire készpénznek)"
Ők biztos nem fognak mert erről az ákk dönt"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
BiP
nagyúr
válasz maestro87 #100922 üzenetére
Ha fixen tudod, hogy mikor kell, akkor igen, dkj.
De ha sak annyit, hogy leghamarabb 3hónap, de esélyesebb, hogy később, akkor én már pmápot vennék. Annyi kamatelőnye van (~16% vs.12%, azaz 3havi ~4% vs.~3%) hogy 3 hónap alatt az 1%visszaváltással már egálban vagy, utána már a pmáp hoz jobban. Én legalábbis így matekoznék, ha dkj vs.pmáp között kéne dönteni bizonytalan rövidtávon. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Pfiucska #100931 üzenetére
Például a Budapesti Corinvin Plázában a Príma CBA-ban elfogadják olyan hideg élelmiszerre, ami azonnal fogyasztható típusú, vagyis hőkezelés nélkül ehető (például sütemények, pékáruk, felvágottak, tejtermékek, nasik stb).
De van ahol a hőkezelést igénylő élelmiszereket (pl nyers hús) is viheted. -
Yellow73_a
tag
"az államkincstárnál hogy el tudod adni a papírjaidat az egyébként alapvetően egy ajándék feature"
Ez minden papírra igaz? Tehát alapból az intézményi papírokat sem lehetne eladni?
Tehát ha esetleg gondolnának valami okosat a PMÁP lejárat előtti visszaváltásának lehetőségéről, akkor csak a lakossági papíroknál lehetne ilyesmire számítani, vagy az intézményieknél is?
Én jó vagy rossz feltételezésen alapulva azt hittem, hogy csak a lakossági papírok esetében van az, hogy elvileg nem is kéne nekik visszavásárolni, de mégis megteszik. -
BiP
nagyúr
válasz PredatorZoli #100934 üzenetére
Azt az egyet ismerem, mert az irodánkhoz közel van, néha ettek ott a kollégák.
Mivel van melegkonyhájuk, azért fogadhattak el szép kártyát bizonyos kajákra. (Évekkel ezelőtt legalábbis így volt)[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz PredatorZoli #100934 üzenetére
Nálunk (vidéki megyeszékhely) a közelben van Coop és Reál is, és mindegyikben mindenféle élelmiszert adnak rá. Talán szeszt nem, de azzal nem élek .
A Reál tényleg mocskosul túlárazott, de a Coop felénk kultúrált, és sok termék olcsóbb, mint a közeli Aldiban. Pl. felvágott, sajt, tejtermék, kenyér, hús. Engem ilyen szinten nem érdekel, hogy nemzethy vagy német, ami a Coop-ban olcsóbb, azt ott veszem, ami máshol, azt ott. Még szerencse, hogy kb 1 km. sugarú körben van Auchan, Aldi, Lidl, Coop, Reál, Tesco, Family akármi stb...INTJ
-
Segal
veterán
Csak pár darab így hirtelen ami eszembe jut.
- Pesterzsébeten a CBA
- Lehel téren a CBA
- Bosnyák téren a Coop (ha jól emlékszem, de lehet más a neve)
- Kosztolányin a Real
- Gellért téren (valamilyen Family a neve)
Vidéken meg sokkal több helyen.
Millió hentes is, szóval aki nem a kifogásokat keresi azt most is tud szép kártyából a közértekben BÁRMIT vásárolni. Drágább? Igen. Viszont ha úgy nézed hogy amúgy meg csak olyan dologra költenéd a szép kártyádon lévő összeget amit alapesetben nem feltétlenül tennél akkor egyből megváltozik a leányzó fekvése. Mielőtt meg azzal jönne valaki hogy csöves a minőség ezekben az üzletekben millió olyan termék is van ami nem saját márkás, hanem ugyanaz mint amit pl Tescoban/Auchanban stb. vennél. Csak pár példa. Gyermelyi, Vénusz, Danone, Pickwick, Milka, Ariel... (holnapig lehetne sorolni)"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
maestro87
őstag
A sima államkötvény az mit takar? Mert most eljutottam a Bónusz magyar állampapírig, ami talán még 14% feletti kamatot fog fizetni októberig az állampapír kalkulátor szerint és talán az 1% visszaváltással is jobban járnék inkább ebbe fektetni, lévén hogy nem sok pénzről van szó, kb. 2500$-ról, aminek a fele lehet kelleni fog ősszel.
A dollárral kapcsolatban én azt várom, hogy talán a gáztárolók feltöltésénél erősödni fog, mert tavaly voltak ilyen elemzések, hogy emiatt is erősödött, de aztán lehet nem sok köze volt hozzá, mert 2022 előtt nem emlékszem, hogy nagyon ugrált volna a dollár minden évben emiatt. Aztán most Fed kamatdöntésről is szólnak a hírek, de hogy ez majd milyen irányba viszi a dollárt, és a hazai infláció csökkenése milyen irányba viszi a forintot, azt már nem tudom.
Egyébként Wise-n van az összeg és az általad említett 4% hozamról még nem is hallottam.tlac: Ez már nekem bonyolult (kellene hozzá magyar nyelvű leírás), meg gondolom ezek már nem is adómentesek...
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Pfiucska #100943 üzenetére
Gyakran nem csak a gyártó ugyanaz, hanem a termék is. Simán ott van a márkatermék 5000 Ft/kg áron a polcon, mellette a SM 3000-ért. A különbség a csomagolóanyag. csak ezt a marketingen elbutított népeknek nem tudod elmagyarázni. Egy márkatermék esetén a mktg. költség elérheti a 40%-ot.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
atee_13
őstag
válasz Oppenheimer #100929 üzenetére
ph tcl topickban megtalálható a srác.
Ha jól rémlik a samu 90 helyett is a tcl javasolja -
-
atee_13
őstag
válasz bandus #100947 üzenetére
Alzán volt akció + alzanap 20% akkor be lehetett szerezni 260 ért most 360 én akciókor vettem 55" ban. Elvileg a 845 most váltja már. De topicjában masszívan kitárgyalják.
Ez a 650 ójró igen jó árnak tűnik a 65" ért. 55" is 500 nesze neked haldokló nyugat. B@szki fele annyik a tv-k.
AK-s ár itthon
Ha veszel azt nézd meg gyártó honlapon, h van e garanciakiterjesztés adott régióban. 5 évre meg lehetett hosszabbítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- TCL LCD és LED TV-k
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Öregszem
- További aktív témák...
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest