-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #100848 üzenetére
Nem külföldre akartok költözni belátható távon (1-2 év) pároddal?
-
travix
aktív tag
válasz Oppenheimer #100848 üzenetére
én nem rég vettem mindenre is c2 oledet, nagyon szeretem
egyébként kifutó termék érdemes sietni[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Vision #100846 üzenetére
Jövő hét végén lesz egy kiruccanás Szlovákiába (90% Komárom) Székesfehérvárról. 72km 1h. Megnézem a kinti árakat. Ha megvan gyak a 20+% difi két barátommal öszzeállunk. Kiderül. Majd csinállok kis összehasonlítást. Júlitól +kiskeradó, +csomagolás"adó" jan1től +üzemanyagadó az olló mégnagyobbra fog nyílni.
A "gond", hogy erre a "gyári melós" és rengetegen rá fognak kapni. Több lesz az adókiesés miatt mint amennyit a rengeteg adó hoz.@atee_13 Szerintem a legdurvább, hogy az ország nagyját nem elkeseríti az ami történik hanem helyesli. És nem tudod elmagyarázni neki, hogy pl a kiskeradót is te fizeted mert azt mondja, hogy nem mert a lidl. És pillanatok alatt Soros, Brüsszel tehet róla meg a háborús infláció. Egyre inkább azt érzem, úgy gondolom ez a nép pont azt érdemli ami történik vele. Csak tudjam ledumálni managerrel hogy akár azonos fizuért de átvegyenek Spanyolba, Olaszba... onnan is szivesen HOzok,neki meg mind1. Tenerife is szép, Gran Caraia is, Fuertan veszett jó a szél de Szicilia, Szardinia... is szimpatikus. Vagy pl Garda tó.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Begi
senior tag
válasz julius666 #100845 üzenetére
"Egyébként CSOK-ért szerintem annyira nem kár."
Nálunk ez a fájó pont. Az ingatlanadó mentesség nem jött volna rosszul.
No meg persze a mostani kamatkörnyezetben azért az a 3%-os hitel sem rossz ajánlat.
De ez van, lett volna rá időnk igénybe venni, csak sajnos az élet nem úgy hozta, eddig... -
atee_13
őstag
válasz Oppenheimer #100858 üzenetére
"Ógyátok" meg okosba mint a magyarok
-
Dare2Live
félisten
válasz Oppenheimer #100858 üzenetére
hasznos lehet aki OLEDet akar.
LG a meghatározó gyártó. LG bejelenti az új szériát kb januárban. április-májusban kapható. November végére esik le az ára. Erre janban még jöhet kis akció, 5év gar. És indul előröl.
pl LG C2 65 [link]
A legalján menj le grafikonra.
1misi az ára májusban. Nov 20ra esik le ~630ra. Az ft erösődés meg kifutó miatt pedig 599ért el lehet februárban csípni. Az ára innen már érdemben nem esik hanem kifut és jön pl az LG C3 65 ami most pont 1.059mft.
Nem minden tipusnál G ára pl +1-2hónap késéssel szokott leesni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
les_polish
csendes tag
Sziasztok,
Azt gondoltam, hogy ahogy fokozatosan csökkennek a kamatvárakozások, a BUBOR-t követő állampapírok (2027/B, 2029/B) árfolyama be fog esni jóval 100% alá, emlékszem voltak időszakok amikor 90%-os árfolyamértéken lehetett volna őket visszaváltani.
A 3M Bubor csak júniusban 15.7-ről 15.21-re esett.
SZól valami az ellen, hogy ezeket visszaváltsam most? Milyen scenario esetén lenne ezek árfolyam/hozama jobb tartósan mint a DKJ?
-
ForzaLoki
csendes tag
Mi a véleményetek a XAIX-ról? Nekem alapvetően tetszik, kivéve azt hogy a legnagyobb súllyal a Meta szerepel (7.4%). A Meta egy nagyon sötét ló, nem lehet tudni mekkorát fog szólni ha egyszer elszabadul. Vennék is meg nem is...
-
aAron_
őstag
válasz les_polish #100861 üzenetére
Spread a meghatározó. Bankközi kamatokkal párhuzamosan az államkötvény hozamok (diszkont hozamok) is csökkenek.
#100862ForzaLoki: Tematikus ETF-ekkel spekulálni nem sokkal jobb, mint egyedi részvényekkel. Maximum valami átfogó befektetési stratégia keretében tartanék belőlük.
What is your ikigai?
-
Paxker315
addikt
válasz aujjobba #100762 üzenetére
Oh. De már lélekben elengedtem, mert, hiába mondják, hogy rámbízzák, tegyek vele belátásom szerint, ha véletlen megkérdezem, hogy van-e netbroker felülethez login adatuk meg idei évre tbsz, akkor jön a személyeskedés és impulzivitás "Megmondtamhogypénzrőlnembeszélünk". Mit kockáztassak? : )
-
Paxker315
addikt
válasz ForzaLoki #100862 üzenetére
pár hónapja az volt a benyomás, hogy már "késő beszállni", most meg még drágább. Én kicsit szkeptikus vagyok, hogy a múltbeli teljesítmény és mostani felfutás mennyire lesz trend a közeljövőben, és egyetlen szektorra "korlátozódva" nem feltétlen a kockázatkerülő csomag.
-
SzGee
aktív tag
Mit gondoltok, reálisan ha valaki 10+ év múlva kezdi el felélni a megtakarításait, akkor érdemes TBSZ számlával bohóckodni?
Vagy pld. az IB alacsonyabb díjai itt kifizetődőbbek?
Én úgy kalkulálok, hogy ha lesz is TBSZ 10+ év múlva, akkor sem biztos, hogy megéri, ha addig tényleg csak kumulálás van (nincs portfólió átsúlyozás, eladás, csak vétel), és 10+ év után is mondjuk kb a 4%-os szabály szerint a portfolió értékének 1/300-ad részét veszed ki minden hónapban
Ráadásul a sok bekerülés miatt lesznek jobb/rosszabb bekerülési értékeid is, ami aztán úgy párosítasz a kivételkori árfolyamoddal, hogy minél kedvezőbb legyen az éves adózásÉn úgy gondolom a TBSZ-t meg fogják reformálni (szerintem rá is férne), bízom benne, hogy valami olyasmit vezetnek be, mint USÁ-ban a long term/short term capital gain
A magasabb tranzakciós kötségeid azonnal jeletkeznek a magyar szolgáltató árazása miatt, viszont ebben az esetben adóznod csak 10+ év múlva kell, ráadásul csak a kivétel arányában, és annak is csak x%-át
Rossz esetben meg az örökösöd elszüttyög vele (nem tudom kell-e árfolyamnyereséget fizetni örökség után, ha eladod a papírokat)
Ezzel nem azt akarom bemagyarázni, hogy miért nincs TBSZ-em, csak szerintem ez is egy szempont
If you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz SzGee #100867 üzenetére
Szerintem nem kérdés, hogy megéri. Becsüld meg, hogy mennyi nyereséged lesz addig, és annak a 15%-a amit megspórolsz. Értem én, hogy arra apellálsz hogy majd egy részét úgyse adod el soha, de ez akkor is borzasztóan tetemes összeg. Arra meg szerintem most kár játszani, hogy úgyis kivezetik.
Ha odafigyelsz a költségekre, akkor azért a magyar szolgáltatók nem annyira eszeveszetten drágák. Nem olcsók, de több nagyságrendel kerülnek kevesebbe, mint amennyit a megspórolt adóval nyersz.
Vedd figyelembe, hogy Magyarországi adórezidensként roppant kedvezőtlen az, hogy forintban nézik, mennyi nyereséget generált az ügyleted. Lehet reálértéken nem nyertél semmit, de egy nagyobb forintleértékelődés, egy nagyobb infláció, és máris kvázi a semmi eredményre is rengeteg adót rádszámolnak...[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
És amit sokszor elmondunk: mi véleménybuborékban élünk. Itt a topicban is jellemzően jól szituált, értelmiségi arcok mozognak, nem gyári melósok, akik a napi betevőért robotolnak. Márpedig ők a többség, és náluk nincs nagy vidámság most, hogy a fogyasztói kosarukat kitevő tételek (élelmiszer, rezsi) az szépen kapott egy 40-50%-os pluszt.
Én ismerem a szegényeket, minden beosztottam szegény. Le se sz@rjak az aremelkedeseket, inflációt. Dőzsölnek, úgy viselkednek, mintha nem lenne holnap.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Llew
senior tag
válasz vnorbi #100834 üzenetére
Ez durva. Tegnap forgattam be az előtte nap lejárót a 11.29-be még 12,26-on úgy, hogy mondom lehet veszek még belőle mielőtt tovább csökken. Hát erről ennyit.
#100869 sunavlys Maga az Lord Meldrum? Hogy megy a gumigyár?
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
hellboy
csendes tag
válasz ngaba #100836 üzenetére
Elég sok ez 01.24-s változás a többihez képest: 12,27%-ról ment le 10.09%-re
Nem lehet, hogy kamartrögzítő marika keze elütötte a többi is csökkent de nem ennyivel?Hétfői infon azt mondta GG, hogy addig lesz a szocho amíg a háború tart.
Akkor jó lesz az államháztartásnak ha béke lesz?
Szerintem a "Legyen béke" papagáj (társadalmi célú hírdetés) költségét is inkább PMÁP-ba kellene tenniük.
Pár milliót abból is nyerhetnének, ha a lélegeztető gépek raktározását elengedve az összeget szintén PMÁP-ba raknák."sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
AMD Power
titán
válasz sunavlys #100869 üzenetére
Én is nagyon sok ilyet ismerek. Tényleg ugy viselkedik egy-kettő mintha nem lenne holnap. Az a kevés pénz is ami eljut hozzájuk egyszerűen kifolyik a kezük közül. Ha meg ne adj Isten egy nagyobb összeg kerül hozzájuk az meg égeti a kezüket és azonnal elköltik. De szinte egyiknek sincs 1-2 hónapra meglévő tartaléka sem. Sőt ha ne adj Isten tönkre megy a mosógép,vagy hűtő 200e ft se tudna előkaparni 30-40 évesen.
-
Paxker315
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz szabi__memo #100878 üzenetére
Ennek pszichológiai vetülete is van bőven, önjutalmazás, kilátástalanság érzése (úgyse jut egyről a kettőre akkor inkább érezze kicsit jól magát), stb.
Talán Kiszámoló is írt erről, vagy a G7 egy sorozatban, nem emlékszem már.
De ez nem fekete-fehér, nem annyi a dolog, hogy az egyén egyszerűen felelőtlen hülye. -
Paxker315
addikt
válasz aujjobba #100879 üzenetére
Kellemetlen, de. Alapvetően erre hajlamosítja őket a külső környezet és körülmények. Mi történik a fejlődő aggyal, idegrendszerrel, ha, már méhen belül több stressz-hatásnak van kitéve (anyun keresztül), illetve, születés után létbizonytalanságba, nélkülözésbe kerül, szinte folyamatos "készenléti állapotban" (fokozott szimpatikus idegrendszeri aktivitás, ezen keresztül krónikusan magas glükokortikoid koncentráció, excesszív katecholaminok és soha véget nem érő stressz-válaszok?)
Hát adaptálódik a körülményekhez. Ha a világ egy bizonytalan-veszélyes hely, és, mindig fenyegetések érkeznek a környezet felől, a holnap meg az évek múlva realizálódó dolgok nem feltétlen lesznek a prioritási lista elején. Az adaptációk hozadékaként olyan agyi \ idegrendszeri régiók „túlfejlődnek” meg „dominánsak lesznek”, amik az instant jutalmazó, rövid távú örömöt adó opciókat fogják preferálni. Olyan területek meg kevésbé fejlődnek, amik a hosszú távú tervezést, stratégiákat, „végrehajtó funkciókat” menedzselnék. És, tényleg van hatás a nyelvi feldolgozás készségeire, így némi hajlam arra, hogy „funkcionális analfabéta” legyen az emberünk. Rossz memóriával, nem acélos tanulási-elemzési készségekkel.
Nem véletlen látsz gyakran már 5-6 éves korban „szakadékot” ezen gyerekek és a „szerencsések” közt, ami kb áthidalhatatlan-behozhatatlan. Már a neurobiológiai adaptációik az instant-pillanatnyi túlélésre és „jutalmazásra” lett kihegyezve. Mit tervezzen tizenévekre előre, ha az sem biztos, hogy holnap v jövő héten mi lesz.
Az élettani-neuro adaptációkon felül pedig még jön a környezet. Kellene a szenzorosan pont megfelelően stimuláló környezet, a fejlesztő közeg? Igen, de, ha nincs lehetősége a családnak ezt biztosítani? Kellene az elfogadó, meleg szeretettel teljes, kötődő szülő? Igen, de mi van, ha a szülőknek is nehézsége van a létbiztonsággal, ha stresszelt-túlterhelt és kilátástalan helyzetben vannak? Remek puffer-közeg lenne a jó, ingyenes, hozzáférhető közoktatás, ami gondolkodni-együttműködni tanít és nyitott szemmel járni az Utat? Na az sem valósul meg a remekül szegregált, „problémás kölkök kollekciója” intézményekben. Gyakorlatilag a „klasszikus nincs is holnap” minták és szemlélet egy ördögi körben alakul ki, amiből elég nehézkes kimozdulni.
Főleg, hogy társadalmi mobilitás inkább lefelé létezik, illetőleg egy modernkori pestis: a szubjektív társadalmi alávetettség érzete. Ami talán jobban korrelál bármi másnál a társadalom egészségi állapotával, társadalmi problémákkal. Nem „feltétlen” a szegénység-kevés pénz a problémás, hanem, ha az illető úgy „érzi szubjektíve”, hogy nincstelen, kilátástalan az élete, mások bezzeg mindent jobban menedzselnek, mindenkinek jobb nője, nagyobb autója, több bevétele van. Igen, ilyen egyenlőtlenségek voltak évszázadokkal ezelőtt is – gyakorlatilag a nagyobb közösségek&városok kialakulásával szinkronicitásban. DE, soha nem volt a szegény-nincstelen rétegeknek ekkora expozíciója arra, hogy élnek a felsőbb rétegek.
Nektek is biztos van olyan ismerősötök, aki nagyon szereti szocmédián posztolgatni a rongyrázásait, a habzsidőzsit. Sőt, lehet, hogy éreztél már ritkán keserűséget és alárendeltséget azért, mert kevesebbel rendelkeztél, mint random ismerősöd. Érezhetted Magad „kudarcként”. Ezek ellen nagyon jó protektív tényező lenne a szocmédia minimalizálása, agyatlan görgetés elkerülése, azonban ezzel sem feltétlen fognak élni az érintettek. Vagy, kifakad a gyermek, hogy, neki biz kell az a cipő-ruha-okosteló, vagy apunak az az autó, amit „másoknál is lát”, mert, miért ne járna neki ez?
Hja, szóval a környezet, társadalomban látott minták, egyenlőtlen hozzáférés a jó lakhatási körülményekhez, elfogadó-szerető családhoz, jó oktatáshoz, később jó munkalehetőségekhez és folyamatos növekedéshez egy magát újrateremtő képződmény? Én inkább így gondolom. Na meg, ha már a szükségletek szóba kerültek: Maslow hierarchiája az alapszintekre helyezi az élettani – és biztonsági alapszükségleteket (étel, fedél a fejünk fölött, létbiztonság), aztán jönnek a szociális – társas domének, és, az önmegvalósítás, fejlődés, „kitörés” igénye csak akkor jelenik meg, ha az „alsóbb szintek” rendezve vannak.
Nyilván felszámolni a társadalmi egyenlőtlenségeket nem realizálható, de. Kicsit egyenlőbb feltételeket, kevésbé ellehetetlenítő rendszereket biztosítani nem lenne ördögtől való – a lehetőségekhez és erőforrásokhoz igazítva. Nagyon „tré”, de pl. a társadalom egészségi állapotával olyan tényezők is összefüggnek, hogy a lakosság mennyire látja korruptnak a kormányát, mennyire érzi azt, hogy beleszólása van a politikába, mennyire koncentrálódik a tőke kevesek kezében (oligarchák, autoriter kormányok, korrupció? Oh, nekünk magyaroknak ehhez semmi közünk …). Oké, engem főleg az egészségi-egészségügyi visszásságai borzasztanak el ettől a trendtől, de ez a teljes kép, igazság. Nem csak a pszichés, addikciós betegségek előfordulására hajlamosítja az alsóbb rétegeket, de szív-érrendszeri, anyagcsere betegségekre, és ezen keresztül körülbelül mindenre, amiben el lehet patkolni idejekorán.
A hosszú távú stratégiákat, gondolkodást már gyermekkorban el kellene kezdeni fejleszteni, nem csak a gyermekre izolálva, hanem szülőket is bevonva. Megteremteni a nagyobb egyenlőséget, társadalmi mobilitást, minimalizálni a létbizonytalanságot, szegregációt, törekedni a „Pygmalion hatás” féken tartására is. Mert a repedés idővel hasadék lesz, majd egyre nagyobb szakadék, átjárhatatlan. Ja, akinek van kedve, csekkolhatja Richard Wilkinson könyveit ( [link] ; [link] ) Martha Farah ténykedését, vagy Robert M Sapolsky 2017-es "epicjét" & előrendelheti az ősszel érkező könyvét.
NB: a komment nyugodtan törölhető, csak, jó teljesebb képet kapni, mitől alakulhat ki a „nincs is holnap” meg „most, azonnal, akarom” életszemlélet és impulzivitás, amit a szegény rétegekben látunk gyakran & miért nem feltétlen kell csípőből ítélkezni. Meg a hőség miatt problémáim adódtak a kontrollal . De nem kalandozok tovább. Koszonom, ha maradhat v elolvasta bárki is.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Paxker315 #100881 üzenetére
Kiváló írás, egyetlen (szerintem azért nem elhanyagolható) dolgot tudnék max hozzátenni: a győzteseket és a veszteseket mindig a történelem szabja ki, ha bekövetkezik valami olyan kataklizma, ami a vagyonokat jelentős mértékben erodálja, akkor utólag a habzsidőzsi életmód azért erősen átértékelődhet...
Márpedig annyira nem nehéz ilyet kitalálni, szomszédunkban jelenleg is történik egy ilyen esemény, de igazából az elmúlt lassan 2 év inflációja idehaza (+forintromlás azoknak, akik ugráltak a vagyonukkal) is ilyen volt. Aki túltolta a hangyalétet és csak gyűjtögetett elmúlt évtizedben (főleg magyar államkötvényekbe), az gyakorlatilag a jövedelme nagy részét a nagy kerek semmire verte el. Utazgatásból legalább szép emlék meg esetleg sztorialap lett, aki meg jól eladósodott és úgy ugrott fejest ingatlanba egyenesen jól is járt.
Nincs általánosan helyes viselkedésmód, mindig a körülmények határozzák meg, mi éri meg igazán (sokszor mint írtam csak utólag derül ki ráadásul).
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Paxker315 #100881 üzenetére
Abszolut egyetértek minden sorával, én is így gondolom.
Kontrasztként felhozom, a minap láttam polgar net youtube csatornán (tudom miért nézek ilyeneket ) egy "riportot" egy Dominikán élő magyar vállalkozóval, és nem is maga a riport alany hanem ebben előjön témaként a kontraszt hogy pl. milyen a Dominikai életfelfogás, de egyébként egész Dél-Amerikára, sőt Délkelet Ázsiára is ráhuzható én arra fele utaztam többet arról tudok nyilatkozni.
Érdemes megnézni, meghallgatni ezt a videot csak emiatt. Ez tényleg igy van ahogy ott elhangzik. Persze ebben az is vastagon benne van hogy egész évben 30 fok, süt a nap és nem kell agodni a télen a fűtés miatt, stb.
Az hogy eleve nem is akarnak többet dolgozni, mint ami elég a napi megélhetéshez, 1-2 napra gondokodnak előre amennyi elég a családnak, holnap ujra dolgoznak valamennyit árulnak gyümölcsöt pl. ez mindig adott. Ha véletlenul nagyobb pénz üti a markukat akkor pár hétig nem dolgoznak felélik
Ja és közben boldogok, nem aggódnak. Persze ez lehet az állandó napsütésnek is köszönhető, hangulatilag. Igaz facebookot sem pörgetik és nem hasonlítgatják magukat, nem is érdekli őket hogy ki mire vitte az ismerettségi köreikből nincs ilyen nyomás rajtuk.Nagyon érdekes, ha érdekel valakit ide linkelem:
https://www.youtube.com/watch?v=_W0eE9_0PDoSzemélyesen is megtapasztaltam ezt, nagyon sok helyen. Fel tud tölteni mikor egy egy hónapra eltudok szakadni innen Europából, és látom a világ másik részén hogy élnek az emberek, hogy viszonyulnak egymáshoz, és mennyire nem stresszelnek. Mi itt ehhez képest hogyan vagyunk bezárva akár saját magunk által is a kis mókuskerekeinkbe, és azt gondoljuk hogy erről szól az élet amit mi itt élünk.
bocs az OFF-ért
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Sisco2 #100889 üzenetére
Ja, természetesen nem azt mondom hogy mindenki így éljen itt is, és ne foglalkozzon vele hogy mit hoz a holnap és ne tervezzen
Inkább az elvárások és igények ujragondolása saját magunk felé, hogy mi a saját szükségletünk és nem a külső megitéléssel foglalkozni. Mi az amivel már mi boldogok vagyunk, amit elértünk részeredmények már arra is kicsi büszkének és hálásnak lenni.
Az emberek nagy része nem olyan célokat hajszol amire saját magának van szüksége, hanem amit megmondanak sugallnak neki hogy neked erre szükséged van pedig nincs is.. és ez egy lehetetlen spirálba hajszolja az embert és az élet meg elszáguld mellette.Azt elfogadom hogy ezt belátni, és átformálni az ember agyát erre nem egyszerű feladat.
Sokat segít kiszakadni innen kis időre, és megtapasztalni máshol mi van a világban. -
bugizozi
őstag
"Itt a topicban is jellemzően jól szituált, értelmiségi arcok mozognak"
Jó megfogalmazás, én is ezt érzem és emiatt innen informálódok 99%, de hiába próbálom meggyőzni az ismerőket, szerintük államcsőd lesz, mer' az xy is ezt mondta, ők nem adják az államnak a pénzt, mert tuti nem kapják vissza (értsd: nem vesznek DKJ-t, PMÁP) hiába mondom, hogy ez a legjobb rövid távú (1-3 év) befektetés. Egyikük fél éve azon agonizál hogy hova rakja a pénzét, mondom ha fél éve vettél volna DKJ-t akkor most 1M-ra kaptál volna már ~60e-t...
Mondjuk én "könnyen" vagyok mert a megtakarításom nagy részét úgyis ki kell vennem idén ingatlan miatt úgyhogy annyira nem izgulok[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Elemental
addikt
válasz szabi__memo #100896 üzenetére
Államcsőd coming soon...
-
julius666
addikt
válasz j0k3r! #100898 üzenetére
Basztatjátok itt szegényt miközben emlékeim szerint azért nagyon nem szégyenkezhet, megverte a piacot gyakorlatilag több éven át ha jól rémlik. Ijesztően magas magyar államkötvény pozíciójával (főleg az 51/G kitettségével) is lehet neki volt elmúlt évben legszebb hozama innen (össz portfólióra vetítve).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest