- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Aktív témák
-
Inside01
csendes tag
válasz jim_raynor70 #2902 üzenetére
A kártya 70fokon van max terhelés alatt gyári venti sebességgel 70fok
64bites windows 7etm van. -
Inside01
csendes tag
Köszi, ha lesz még valami majd jelentkezem.
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Most állt össze az "új" konfig és sajnos olyan problémám van,
hogy általában a reggeli indítás után 1-2 perc elteltével lefagy a gép.
Függetlenül attól, hogy már használom is vagy még hozzá sem nyúltam.
Ilyenkor a "reset"-en kívül semmi sem segít (teljesen kifagy, egér sem mozog).
Aztán 2-3 újraindulás után,
már megy akár egész nap is minden (net, játék) hiba nélkül.Frissen telepített Win7 Ultimate SP1 van fent az alábbi konfigon:
- ASUS P5K (win7 driver-ek)
- C2D E8400 /E0 (frissen pasztázva)
- 2×2Gb G.Skill DDR2 1066Mhz RAM-kit
- Sapphire Radeon HD5670 GDDR5 512Mb
- Maxtor 160Gb 8Mb SATA II. (HDS.: 97% / 100%)
- Sony Optiarc AD-7260S (null lemezes)
- FSP ATX3025-HEN 300W (teljesen új)Tuning nincs, teszteket még nem futtattam (még nem csináltam soha).
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!
-
-
Bozsi80
tag
válasz jim_raynor70 #2909 üzenetére
Szia!
Köszi... igen én is gondoltam a BIOS-ra (jó pár éves, tuti nem a legfrissebb),
de nem merem frissíteni, mert még sosem csináltam.
Vagy annyira azért nem bonyolult? (megvan a lap cd-je, azon lehet vmi progi?)Tegnap este kicseréltem a SATA kábelt és megcseréltem a RAM-okat,
(most pont egymás után vannak sorszám szerint... RAM-kit)
és úgy néz ki elmaradtak a reggeli fagyások, de még nem kiabálom el!
Remélem ezzel megoldódott, de a BIOS-t is frissíteném, ha nem túl nehéz!Még1szer kösz!
Üdv
-
Kiralybali
tag
Nemrég vettem egy alábbi configot:
Intel Celeron G530(új) ; Asrock H61M/U3S3 B3 (új); Corsair 4GB memória (új); Sharkoon táp (új) ; Seagate 500GB winyó (használt) ; Samsung SH-S223L DVD író (új)
A gépet a vinyó és a DVD kivételével a boltban össze is szerelték, majd én betettem a maradékot meg a meglévő Sapphire HD6770 Vapor-x 1GB DDR5 kártyámat.Feltelepítettem (win7 64 bit, driverek, update-ek, avast, játékok). Egy hétig szépen ment, majd egyik este játék közben azt vettem észre, hogy mintha a ventik hangosan pörögnének. Kiderült, hogy a használtan vett vinyó adja ezt a hangot, és le is állt a gép. Mivel épp kicsúsztam az 1 hetes garanciális határidőből, vettem egy új Samsung vinyót.
Mindent újra telepítettem, majd már telepítés közben az egyik windows update során dobott egy kékhalált, és utána később is, random gyakorisággal ilyet dobott. Próbálkoztam disk ellenőrzéssel, futtattam sfc /scannow utasítást, de semmi eredmény.
Ez után újratettem az oprendszert, és csak az alaplaphoz adott driverek lettek feltéve és win update, amikor megint kb ugyan ott elkezdte a halálozást. Csináltam egy restort és a problematikusnak vélt frissítéseket nem tettem fel. Ez után nem jeletkeztek ezek a hibák. Manuálisan letöltöttem a SP1-et és felttem, az is ok volt, meg játékok, stb.Eltelt megint 1-2 nap, és amikor bekapcsoltam a gépet rögtön egy ilyen kékhalál fogadott, és azóta meg ezt dobálja.
Csináltam memtesztet, futott egész éjszaka, 10 pass 0 error. Sfc /scannow semmi hiba.
Maradjunk abban, hogy teljesen el vagyok már keseredve és halvány lila gőzöm sincs, mi a baja...
Balage
-
mongoose123
aktív tag
válasz Kiralybali #2911 üzenetére
Próbáld meg h, kiveszed a videokártyát, és integráltal kéne kipróbálni meddig megy.
-
Kiralybali
tag
válasz mongoose123 #2912 üzenetére
A video kártya is amúgy viszonylag új, kb fél éves talán. A másik AMD-s PC-mben, ami átkerült a gyerekekhez, eddig kifogástalanul működött.
Azért javasolod, hogy vegyem ki, mert valami nem kompatibilis valamivel, vagy mert szerinted meghibásodott a kártya?
Amúgy a gyári video driverrel, meg a lefrissített legújabbal is ugyan ez a hiba.Balage
-
mongoose123
aktív tag
válasz Kiralybali #2913 üzenetére
Ez a fajta kékhalálozás ami neked van, általában videokártya és annak drivere miatt keletkezik, szerintem megérne egy próbát h letörölni a catalyst drivert (ha tudod), és az integráltal megpróbálni. Ha úgy teljesen jól megy, akkor megvan a hiba.
-
Kiralybali
tag
válasz mongoose123 #2914 üzenetére
Ok, ki fogom próbálni.
Mi van akkor ha megszűnik, akkor mi a teendőm?
Hibás a kártya? Mert akkor vinnem kell garanciába vissza, gondolom. Bár ahhoz, hogy ez kijelenthető lenne, vissza kelle tenni a régi gépbe, és ha ott megy, akkor nem hibás, csak rossz a csillagok együttállása?
ha csak nem szereti az adott konfiguráció az adott kártyát? Akkor mi alapján dől el, hogy milyen kártya fekszik az ízlésének?[ Szerkesztve ]
Balage
-
mongoose123
aktív tag
válasz Kiralybali #2915 üzenetére
Először csak próbáld ki, hogy úgy működik -e úgy a többit ráér utána.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Bozsi80 #2910 üzenetére
Egyaltalan nem nehez. A Te lapod mar tudja az EZ Flash 2-t, aminek segitsegevel egy pendrive-rol is tudsz frissiteni. Vagy ha meg a floppy-s, DOS alapusag hive vagy, ott az AFUDOS (ami rajta van gondolom a CD-n), illetve Windows alol az ASUS Update Utility-vel (szinten CD).
Csak lehetoleg ne legyen aramszuneted frissites kozben, ha nincs UPS-re kotve, de az sem lenne nagy ervagas a CrashFree miatt.
Itt letoltheto a manual, amiben pontosan leirjak, mit, hogyan kell, tessek elolvasni!A ket sarga, vagy a ket fekete foglalatba kell tenni a RAM modulokat, hogy Dualban menjenek, de ha egy sargaba, egy feketebe raktad es nem fagyogat inditaskor, akkor maradhat, ugysem veszitesz sokat a Single Channellel.
-
Kiralybali
tag
válasz mongoose123 #2916 üzenetére
Nos, először is kipróbáltam még azt, hogy az eddigi ilyen-olyan magyar win7 64 bit ultimate helyett feltettem egy céges angol SP1-es win7 64bit professionalt, hátha...
Hát nem.
Az alap driverek feltétele után + most kipróbáltam ,hogy a win7 telepítse a 6770-es driverét saját szája íze szerint, sem jött be, kékhalál (mindeféle win update nélkül).Szóval kivettem a kártyát, és most menni kékül, bár a halálok eddig is random időközönként jöttek, de mivel a kivétel óta nem volt egy sem, itt lehet valami kutyus elásva.
Ami még érdekes, hogy ha a 6770-es nélkül teszem be az alaplaphoz adott driver lemezt, akkor a driver fülön a listában ott van az onboard VGA telepítési sor is, míg amikor eleve bent lévő 6770-tel kezdtem a telepítést, akkor ez a sor nem is volt látható.
Az a furcsa, hogy amikor legelőször telepítettem, és ment picit több mint egy hétig (a vinyó haláláig), akkor is előbb 6770 nélkül települtem ,majd betettem a 6770-et, azt is telepítettem, és minden kerek volt, viszont a vinyó halála óta végzett összes telepítési kísérlet mind már bent lévő 6770-el rajtolt.
Ha tegyük fel, nem hibásodott meg a kártya (amit még nem próbáltam visszatenni sehová), akkor nem lehet, hogy a kerek működéshez előbb anélkül fel kell tenni a prociba integrált VGA driverét és csak utána bettenni és telepíteni a kártyát?
Lehet, hogy kipróbálom majd visszatenni és meglátom...Ha hibás lett a kártya, azaz mindkét gépben halálozik, akkor az tiszta sor.
Akkor leszek bajban, ha a kártya ebben ilyen sorrendű telepítés után sem akar majd menni, de a régi gépben igen, mert akkor lövésem sem lesz, hogy merre tovább, hisz ha esetleg vennék egy bármilyen új kártyát bele, abban sem lehetek biztos, hogy menni fog, és nem vagyok olajsejk, hogy ilyen módon próbálkozzakm amíg csak jó nem lesz valami...
[ Szerkesztve ]
Balage
-
mongoose123
aktív tag
válasz Kiralybali #2918 üzenetére
Esetleg majd megpróbálhatnád úgy, hogy ha berakod a 6770-et, biosban letiltod az integrált videokártyát, és utána raksz fel win7et, az is lehetséges, hogy amikor felrakod win7et az telepít valamit az integráltnak, ami a 6770el nem barátságos és ez okozza a problémát.
-
lowzor
veterán
Hali
Valamit durván elcsesztem. Átakartam helyezni a HDD-t és ehez kiszedtem a VGA-t és kihúztam a 24 pines csatit, ami a lapot látja el árammal. Mindent visszatettem és mikor indítom a gépet, akkor a monitoron csak feketeség van, nem jelenik meg rajta semmi, csak a helyzetjelzője villog. Kipróbáltam az integrált VGA-val, meg másik monitorral, de úgy sem történt semmi. A zenét viszont hallani, mikor bebootol a win. Mi lehet a gond?
Táp: Chieftec 500W
VGA: HD 6870
Lap: Asus P8Z68 V-LX -
lowzor
veterán
Màr biztos, hogy a VGA a ludas, mert kiszedtem és az integrálttal bejött a kép. Érdekes, hogy akkor nem jött be az integrálttal, mikor bennvolt a 6870. Az előbb a 6870-el is bejött a kép, utána babráltam kicsit a kábelekkel és megint nem akar bejönni. Mit csinálhatok rosszul?
-
lowzor
veterán
Na srácok sikerült
Kiderült, hogy nem mindegy ennek a szarnak, hogy melyik 6 pines csatlakozót melyik portba dugom. Jó lett volna tudni, mert így egész nap szétevett az ideg. Azthittem h elcsesztem a VGA-t, mikor kiszedtem. -
Kiralybali
tag
válasz mongoose123 #2919 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok nagyon vak, de úgy emlékszem, nincs opció a frissített bioszban sem, ahol a CPU-ba tett GPU letiltható. De majd megnézem még egyszer... A régi AMD-s alaplapnak, amin lapra integrált GPU-ja van, annak van ilyen tiltási lehetősége.
De az első heti működésnél sem kellett tiltani semmit.
Balage
-
lowzor
veterán
válasz CoolMan #2924 üzenetére
Azt tudom, igen kettő van rajta. Viszont nem mindegy neki, hogy a táp 2 csatija közül melyiket melyikbe dugom. Most úgy van, hogy a 2-es van a baloldaliban, az 1-es meg a jobboldaliban. Ha fordítva csatlakoztatom (1-es bal, 2-es jobb) akkor nem jön be a kép, csak feketeség. Érdekes dolog.
-
lowzor
veterán
válasz CoolMan #2926 üzenetére
Próbáltam átalakítóval, azzal is ugyanezt csinálta. Amúgy nem 1 ágon vannak. Nem kicsit fosatott meg, elhihetitek Azt is érdekesnek tartom, hogy az integrált VGA-val sem volt hajlandó elindulni így. Pedig elvileg semmi köze hozzá. Akkor be se kapcsolt a VGA, mikor az integráltra dugtam a monitort. Legalábbis a ventije nem pörgött.
-
Bozsi80
tag
válasz jim_raynor70 #2917 üzenetére
Köszönöm szépen...
A P5K leírását (amit Te is linkeltél) már átolvastam.
Azt hiszem majd a pendrive-os megoldást választom.Igen, a RAM-ok a sárga foglalatban is voltak, csak most megcseréltem őket
(így a számozásuk szerint most sorban vannak, elől az alacsonyabb sorszámú),
valamint kicseréltem a winyó SATA kábelét és azóta (lekopogom) nincs fagyás.Üdv.
-
sith7
nagyúr
válasz mongoose123 #2931 üzenetére
Nekem ez tegnap óta a 3. ilyen indulás ...
-
sith7
nagyúr
válasz mongoose123 #2933 üzenetére
Melyiket töltsem le ?
Pendrive - ra csak simán másoljam fel ?szerk.
közbe találtam egy win - eset, már fut ...[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
válasz mongoose123 #2935 üzenetére
Semmi nincs húzva, egyedül az északi híd megy 11x , 10x helyett, de most visszateszem alapra ... már elmúlt a tuning őrület
-
sith7
nagyúr
Egyik haver ezt írta
Ne aggódj nálam is ez van már 3 napja.
Egyértelműen a BF3 az oka, videokártya driver összefüggés lehet, de még nem bírtam rájönni mi a megoldás. :-(
Külön teszteltem burnin test-tel a procit, a vga-t, semmi gond, de ha bf3.exe fut bármikor előfordulhat. :-( -
sith7
nagyúr
válasz mongoose123 #2938 üzenetére
Nem arra, hanem amikor a windows töltődik be .... amúgy ez már több, mint érdekes, mert 2 napig azzal kínlódtam, hogy a rendszer tiszta volt, de az origin.exe - t - ami kell a BF3 - hoz, és 2 napja frissítették - állandóan vírusosnak jelölte a rendszer, és karanténba tette; de közbe kiderült, hogy a frissítés miatt fake vírusnak jelöli az AVG ... ezt külföldi fórumon írták.
Kicsit sok a véletlen egybeesés, nem ?
-
sith7
nagyúr
válasz mongoose123 #2933 üzenetére
nem dobott hibát a memtest sem
-
sith7
nagyúr
válasz jim_raynor70 #2941 üzenetére
közben kivettem a ramokat , meg visszatettem, azóta volt több restart is, de nem dobott kék halált .... egyelőre ...
-
jim_raynor70
aktív tag
Az elozo felhasznalo is cserelt a modulokon egyet es allitolag priman megy azota. Viszont nekem fura lenne egy egyszeru kontakthiba szamlajara irni mindezt, de legyen, ha azota nincs problemaja.
Azert ha dobna a keket, ellenorizd le normalis Memtesttel a RAM-okat, es ideiglenesen letorolhetned a BF3-at. Nem lenne nagy orom a D3 alatt ilyen hibaval talalkozni. -
sith7
nagyúr
válasz jim_raynor70 #2943 üzenetére
jövő héten kapok ramokat kölcsönbe, akkor letesztelek mindent
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Nem mindig indul a gépem,ha áramtalanítok mindent utána elindul és semmi gond nincsen vele van,hogy 1 hétig semmi gond aztán meg naponta 2-3 is eljátssza!
Mi lehet a gond!
Táp:chieftec GPS-400AA-101A
Lapom:GA-EP45-DS3L
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
atesz0071pro
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy mikro bekapcsolom a gépet minden elindul, felpörögnek ventik, aztán lekapcsol, magától visszakapcsol, de se kép se hang. MI lehet ennek az oka? Tápot ellenőriztem, Vidkarival nincs baj, ramokkal sem szerintem mivel akkor csipogna az alaplap gondolom. Én alaplapra tippelek de várom a válaszotok hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Kösz előre is.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz atesz0071pro #2948 üzenetére
Ha ellenorizted a tapod, miert szerepel az adatlapodon a HKC markanev? Az nemhogy nem tapegyseg, de meg takarmanytapnak sem adnam az allataimnak. Szerintem szerezz egy tenyleges tapegyseget es probald meg azzal, csinalja-e a problemat. Esetleg frissits alaplapi BIOS-t, mert ahogy nezem, javitanak par nyalanksagot.
1. Fixed Dynamic energy saving tool can't run issue
1. Fixed S3 resume sometimes failed(#2947) rob83: miota szolgalja ki a Chieftec azt a konfiguraciot?
Ha a BIOS beallitasait nem felejti el az EEPROM (eleg a datumot nezni), akkor elem nem okoz ilyet.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
Igen okozhat, sőt mindenféle egyéb hibát is okozhat, főleg ha csak félig' van csak lemerülve. (tehát az időt azt megtartja.) Találkoztam olyan alaplappal, amiben az elem a 3V helyett 2.6V-ra merült és mindenféle fura hibákat produkált.
Kölcsön kérni sem tudnál valakitől, egy próba erejéig? mert akkor a táp gondot ki lehetne zárni, és lehetne tovább keresgélni a hiba okát.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest